Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od zoreli »

Juče sam flešovao Note 5 portovan ROM na S6 ...

Slika Slika

Otvoreno u pozadini (keširano) i sve je otvoreno stalno i aplikacije ostaju otvorene , nikakav memory leak - multi tasking radi savršeno: Mondo , Tapatalk, Messenger , B92, Facebook, Flickr ,Viber , Instagram, E-Pošta, Chrome, Večernje Novosti, Blic .

Znači u ovo sam se lično uverio i više nikakve priče o lošem multi taskingu i izbacivanju app iz RAM-a (za mene) ne važe .

Slika Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Odlično, već portovan rom note 5, kome ne odgovara veličina/cena ima S6.
Kakav je zvuk na slušalicama?
Uporedi Note 4 (isto na portovanom romu) vs S6?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Baraba, odličan zvuk - bolji nego na N4 (PowerAmp player) ... a ko hoće još više da experimentiše tu je i Viper4Android ali zaista nema potrebe .

Inače bilo je veoma lako portovati N5 na S6 jer su skoro indentični , N5 ima RAW dodatak u Kameri (koji još ne radi na S6 i biće sređen danas-sutra ) , takođe RAM i optimizaciju sistema su mnogo unapredili i to vidno .

Volim Samsung brend ali mi nije problem uzeti :HTC , LG ili Huawei ako bolje rade . Međutim ovo sada je vrh - nema dalje , ... ajde sad da tražimo dlaku u jajetu i upoređujemo da li je na nekoj fotku u nekom trenutku senka svetlija ili tamnija , ili od 50 otvorenih aplikacija neka da bude zaustavljena ... Trenutno ni jedan smartphon (bilo koji OS) nema konkurenciju S6/N5 ... I to je istina (ako smo realni) .

Edit: evo upravo gledam na XDA , počela je prava eksplozija Note 5 port ROM-ova za S6/S6 Edge :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Odlično. Vidim da si zadovoljan, baš mi je drago. Na tom rom sve radi? Ako srede i RAW ni naš @kutija mu neće odoleti :)
Još ostaje da istestiraš bateriju.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

zoreli napisao:Juče sam flešovao Note 5 portovan ROM na S6 ...

Otvoreno u pozadini (keširano) i sve je otvoreno stalno i aplikacije ostaju otvorene , nikakav memory leak - multi tasking radi savršeno: Mondo , Tapatalk, Messenger , B92, Facebook, Flickr ,Viber , Instagram, E-Pošta, Chrome, Večernje Novosti, Blic .
Da, za tebe radi dobro, ali sta je sa "obicnim" korisnicima? Koji ne znaju/ne zele da flesuju svake nedelje novi ROM? Sta ce biti sa njima, posle par meseci upotrebe bez flesovanja? [emoji6]

Lako je tebi, koji gotovo svaki dan flesujes telefon. Kao da ponovo dizes Windows na kompu. [emoji14]

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Ovi xda dev-ovi odradise bolji posao od samsungovih programera :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

zoreli napisao:1808, 495 evra i ove radnje daju fiskalni ??? ... šališ se ili ozbiljno misliš :? :|
Ne mogu ništa da tvrdim, ali na telefonski upit (Top Zona) sam dobio potvrdan odgovor.
zoreli napisao:....Znači u ovo sam se lično uverio i više nikakve priče o lošem multi taskingu i izbacivanju app iz RAM-a (za mene) ne važe.
Nemaš ti pojma, sad će kutija da se javi i da ti objasni kako si u velikoj zabludi. :lol: :lol: :lol:

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Baraba napisao:Odlično. Vidim da si zadovoljan, baš mi je drago. Na tom rom sve radi? Ako srede i RAW ni naš @kutija mu neće odoleti :)
Još ostaje da istestiraš bateriju.
Cekam taj famozni 31 avugst,da vidim da li ce da ispune obecano.
1808 napisao: Nemaš ti pojma, sad će kutija da se javi i da ti objasni kako si u velikoj zabludi. :lol: :lol: :lol:
Ako su zaista developeri sredili,skidam im kapu 8) To samo dokazuje da nije velika enigma,vec da se Samsung ozbiljno igra sa korisnicima :chytry:

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

zoreli, odličan rom, izgleda da ćeš se konačno duže zadržati na nekom telefonu ;-)

Hoce li i N4 dobiti ovaj portovan rom od N5, kada zvanično puste 5.1.1.?
Ne razumem se baš najbolje, ali pitanje za tebe i žileta, može li se portovati i camera2 api na note 4, kako bi se dobile manuelne komande u kameri (makar 3rd party kameri)?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

vla-do, ja ništa do sada nisam menjao, niti imam nameru. Do sada sam imao tri update-a, a očekuje se i ovaj koji će doneti novine sa + modela. Radi odlično kao i od prvog dana ( imam ga od kraja aprila). Baterija meni drži dva dana, sve aplikacije otvara trenutno, a ekran i kamera su klasa za sebe. Iskreno ja sam prezadovoljan telefonom.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

vla-do, eto iKe ti je odgovorio ... S6 radi odlično "out of the box" pogotovo kako ti kažeš "za vas-nas obične korisnike"
Baraba, kad srede RAW kutijagreha se "oblači" u S6 garant :)
1808, ako po tim cenama daju fiskalni i 2 godine garancije javno obećavam da ču im biti redovan kupac :)
AndroMan, dobiće i Note 4 ovakav port kad izađe 5.1.1 apdejt ... a kada hmmm (shame you Shamsung :angry: )

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Mislio sam prvenstveno na multitasking, ali ok.
iKe, lepo je čuti da te dobro služi telefon. Neka tako i ostane. [emoji4]

Recmo da na S5 nije bilo ovako (fabrički ROM), pa zato pitam.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Najveći problem Samsunga trenutno je nemar prema korisnicima. Probijaju rokove i to dosta po pitanju isporuke update. Kada se malo dovedu u red i porade na svojoj ažurnosti, ustaliće se duže vreme na prvoj poziciji. Imaju hardver bolji od konkurencije, ako srede i utegnu softver nema zime za njih.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

vla-do napisao:Mislio sam prvenstveno na multitasking, ali ok.
Pa ako držiš u isto vreme svojih 5,6-8 aplikacija otvorenih duže vreme (pri tom ne mislim na fabričke) desi se na Stock (fabričkom bez root-a) da neku smrzne i treba mu sekund da je ponovo otvori ... pa sad ako je to problem . Meni lično ne smeta jer ne držim u isto vreme otvorene troje novina , gledam spot na YouTube , igram igricu , listam Fejsbuk .... i pečem roštilj . Mada vidim da na forumu ima članova koji to sve rade i još stignu da u isto vreme spremaju ispite ili voze motor :D

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

zoreli napisao: Baraba, kad srede RAW kutijagreha se "oblači" u S6 garant :)
Vrlo lako je moguce. Cale treba da obnovi ugovor,pa eto meni S6 za 360e :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Jel menjas posle za G4? :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Mozda da,mozda ne. Probacu taj famozni hardver. Takodje i bateriju. U svakom slucaju u bilo kom trenutku moze da se zameni za G4.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

zoreli napisao: Pa ako držiš u isto vreme svojih 5,6-8 aplikacija otvorenih duže vreme (pri tom ne mislim na fabričke) desi se na Stock (fabričkom bez root-a) da neku smrzne i treba mu sekund da je ponovo otvori ... pa sad ako je to problem . Meni lično ne smeta jer ne držim u isto vreme otvorene troje novina , gledam spot na YouTube , igram igricu , listam Fejsbuk .... i pečem roštilj . Mada vidim da na forumu ima članova koji to sve rade i još stignu da u isto vreme spremaju ispite ili voze motor :D
Kucas nesto na tapatalk-u, pa te u tom trenutku neko zove, obavis razgovor i stigne ti poruka na wapp ili fb(recimo u tom trenutku jos par aplikacija u pozadini, npr jos i chrome). Vratis se na tapatalk i mora da je ucita iz RAM-a, ali to ne radi vec ponovo startuje aplikaciju, dakle moras sve ponovo...

Sa 3GB RAM-a ne smes ni da razmisljas o tome :)

Nemanja je donekle u pravu, e to je veci problem.
Poslednja izmena od Zile995 u Sub, 22. Avg 2015. 13:04, izmenjeno 1 put ukupno.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

https://www.youtube.com/watch?t=96&v=dSinrec8UvY

Obratiti paznju od 8:30 do 9:40
S6 ne moze u pozadini da izdrzi dva browsera i igricu duze od par sekundi. Nije samo da igricu rilouduje,vec i browsere :disgust: Stalnim pokretanjem dolazi do brze potrosnje baterije.
Sreca pa ima custom rom koji to resava

Pakimen
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 04. Maj 2015. 18:52
:: iPhone 4

Post od Pakimen »

Ljudi imam jedan problem, a rad se o telefonu S6 Active, pa pretpostavljam da je ova tema odgovarajuca :oops:
Posto ga samo AT&T prodaje, po ceni koja je manaj nego kod nas za S6, a imam mogucnost da ga uzmem preko bare, zanimam me jel neko informisan vredi li to raditi. Inace kontaktirao sam AT&T i rekli su da 60 dana od dana kupovine telefon moze da se otkljuca sa mreze besplatno.

izvinite na malo OFF TOPIC, ali nisam mogao da pronadjem drugu, adekvatniju temu gde bih pitao :)

Odgovori