Z310i 2006
2006. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Sony Ericsson Z310i
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Sony Ericsson Z310i. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Sony Ericsson Z310i vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM-telefona Sony Ericsson Z310i

Sony Ericsson Z610i zvanično je prvi predstavnik tzv. „emotivnih proizvoda“ koje je predstavila ova kompanija, dok Z310i može da se nazove prvom sledećom dobitnom kombinacijom. Možemo reći da se pristupačni i simpatični Sony Ericsson telefoni već neko vreme nalaze na tržištu. Čitav spektar proizvoda sa Z oznakom jasno potrvđuju ovu činjenicu. Ova proizvodna linija podrazumeva modele pristupačne cene i veoma dopadljivog dizajna. U suštini, veoma je teško pronaći neke značajne razlike između Z610i i Z310i. Osnovna razlika može se pronaći u dizajnu i podešavanjima. Takođe treba pomenuti da je mlađi model u inferiornoj poziciji u odnosu na stariji u smislu ekrana, memorije i tako dalje, ali veliki broj naizgled beznačajnih detalja utiče na emotivno shvatanje Z310i u odnosu da drugi model.

Staklasta površina je postala glavni adut za sezonu 2006-2007 budući da se mogu pronaći u skupim proizvodima kao što su Motorola KRZR, Sony Ericsson Z610i ali takođe i u onima koji se mogu naći po pristupačnim cenama (Samsung E790 ili Sony Ericsson Z310i, na primer). Naravno, ovakva površina se veoma lako i brzo zaprlja i predstavlja pravi magnet za otiske prstiju, ali njegove performanse za sobom ostavljaju ovaj nedostatak. Sony Ericsson Z310i dostupan je u tri različite boje – crna, u boji bronze kao i pink verzija elegantnog dizajna. Nema razloga da se krije činjenica da se Z310i više dopada nežnijem polu, naročito modeli sa 2xx i 3xx oznakama što nije izuzetak ni kod ovog telefona. Jedino je crna boja primerena muškom delu populacije a ostale su namenjene damama. Svaka verzija poseduje staklastu površinu sa prednje strane i na poklopcu baterije, dok su drugi delovi kućišta načinjeni od mlečno bele plastike.

Ovaj put kompanija Sony Ericsson je pokazala veliku darežljivost i nije gledala da uštedi kada je u pitanju korišćena plastika i njen kvalitet. Debljina plastike sa bočne strane iznosi 2mm a to je suviše za moderne telefone. U to se možete uveriti i sami tako što ćete ukloniti poklopac baterije. Kompanija je upotrebila ovako veliku količinu plastike u cilju da telefon načini otpornijim i izdržljivijim ukoliko dođe do pada aparata.

Dimenzije ovog modela su 87x46x24.5 mm i čini se da je tanji u poređenju sa uređajima ostalih kompanija, međutim, to je tipično za aparate koji pripadaju ovoj klasi. Telefon možete nositi na način koji želite bez ikakvih problema i neugodnosti. Težina telefona iznosi 93 grama.

Video klip, izgled i poređenje dimenzija telefona (wmv, 3.5 Mb)

 

U suštini Sony Ericsson je odabrao najbolja rešenja u svim poljima, tako da Z310i poseduje karakteristike telefona srednje klase kao i prednosti koje se mogu primetiti kod telefona drugih kompanija. Svetlosni indikator, na primer, sa prednje strane ima istu funkciju kao i eksterni ekran na modelima drugih proizvođača, međutim, i pored odličnog izgleda ne možemo da ne zamerimo što nema korisnu upotrebu u velikom broju slučajeva. Kod modela Z310i ikone su zamenjene eksternim ekranom ali ne možete ih pronaći sa prednje strane čak iako ih pažljivo budete tražili budući da ih je moguće videti samo onda kada je ekran u upotrebi, što je i najznačajnija karakteristika ovog modela. U velikom broju slučajeva pozicija ekrana je primetna zbog glatke površine.

Jednobojni eksterni ekran poseduje pozadinsko svetlo svetlo plave boje. Rezolucija 96x64 piksela dovoljna je za prikaz vremena, broja ili naziv pozivaoca. Minimalni nivo osvetljenja i njegovo umanjenje je veoma dobro sa tačke uštede energije a povrh toga ne utiče na pregled informacija na negativan način.

Linija servisnih ikona nalazi se na gornjem delu staklenog ekrana a tu možete videti propuštene pozive, SMS, punjenje baterije i Silent režim.

Na prednjoj strani nalazi se VGA kamera bez ikakve oznake o rezoluciji. Ali ono što je bitno, to je da je ovo prvi put da Sony Ericsson razmišlja o kameri kao o opcionoj karakteristici u uređaju – podešavanja za kameru koja nisu prisutna govore u prilog tome. Zaista, zašto bi korisnik smanjivao rezoluciju ukoliko kamera pruža kvalitet?

Taster za kontrolu jačine zvuka nalazi se sa leve strane što je neuobičajeno za telefone ove vrste. Ali kao i uvek do sada taster je veoma mekan i lagan za upotrebu. IrDA prostor nalazi se sa desne strane. Na donjem delu nalazi se priključak Fast Port interfejsa. Otvor za provlačenje trake za nošenje telefona oko vrata nalazi se sa zadnje strane telefona.

Duž ivice donjeg dela pružaju se različiti svetlosni efekti. Čini se veoma čudno ali koncept „emotivnog sastojka“ preuzet je sa Motorola-inih telefona, naročito od modela Motorola v80, kod kojeg ivice svetlucaju svim duginim bojama. Slični koncept izrade korišćen je i u izradi nekih telefona na preklop kao što su Philips 330 i Siemens CF62. Međutim, Dynamic Lights koje poseduje Siemens ih prevazilazi u smislu izgleda i upotrebljivosti – korisnik može kreirati sostvene svetlosne efekte, podesiti različite režime, pravac svetla i slično. Pored ovoga, slični efekti se mogu dodeliti ne samo za pozive već i za događaje iz kalendara, poruke itd. Kod modela Nokia 3220 ideje kompanije Motorola su ponovljene na neznatno drugačiji način. Svetlosni efekti kod ovog candy bar telefona su direktno povezani sa muzikom i njenim ritmom. Ali sve gore pomenute kompanije su ovo polje napustile iz nekog razloga a Sony Ericsson je odlučio da udahne novi život ovoj tehnologiji.

U meniju Sound Settings, možete pronaći stavku „Light effects“. Telefon poseduje 14 svetlosnih šema međusobno različitih po boji pozadinskog osvetljenja, pre nego po ritmu ili drugim aspektima. Po podrazumevanom podešavanju pozadinsko osvetljenje je plavo, mešajući se sa osvetljenjem tastature. Međutim, korisnik može da odabere koju god boju želi – žuta i zelena deluju interesantno. Treba da imate u vidu da pozadinsko osvetljenje tastature uvek ostaje plavo, što kada je telefon zatvoren zaista nije važno. Generalno gledano ovi svetlosti efekti nisu ništa drugo nego dobro urađen ukras telefona. Takođe postoji mogućnost da podesite svetlosne efekte za svaki pojedinačni kontakt u telefonskom imeniku.

Video klip, svetlosni efekti (wmv, 1.1 Mb)

 

Iako ne postoji neko specijalno udubljenje između dve polovine telefona, lako ga možete otvoriti jednom rukom. Rešetka zvučnika je vrlo lepo dizajnirana i prekrivena metalnom mrežom.

Unutrašnji ekran je prilično nesofisticiran (ovo je jedan od razloga zašto telefon nije skup) i jedna je od najslabijih tačaka telefona. Ekran sa rezolucijom 128x160 piksela (29x36mm) prikazuje 65.536 boja i koristi STN tehnologiju. Kvalitet slike je prosečan a zbog niske rezolucije ikone deluju dosta grubo. Ali uprkos ovome čitanje teksta sa modela Z310 nije problematično. Korisnici koji su koristili bolje ekrane nego što je ovaj imaju negativnu percepciju kada je u pitanju ekran koji postoji kod modela Z310i, dok ostali korisnici nemaju mnogo primedbi na njega. Uzimajući u obzir činjenicu kako je ovaj model pozicioniran i da je mlađi model, vitalna potreba za ovako osrednjim ekranom je evidentna – u suprotnom Z310i mogao bi da postane direktna konkurencija modelu Sony Ericsson Z550i i nekim dolazećim modelima. Ekran može da prikaže 8 tekstualnih i 2 servisne linije. Kada je izložen direktnim sunčevim zracima ekran bledi ali informacije i dalje ostaju čitljive.

Tastatura koja postoji kod modela Z310i vredna pažnje zbog svoje neobičnosti: napravljena je tako da poseduje izdignute funkcione i ravne numeričke tastere. Osećaj dodira, kao i povratna sprega na pritiskanje i osetljivost koje poseduje ova tastatura su dobri, tako da može da bude uzeta u razmatranje i kao dobra alternativa za pseudo osetljive na dodir tastature kao što su one koje postoje na „slim“ rešenjima sličnim modelu RAZR. Na tastaturu su smeštene dve kolone sa simbolima a pozadinsko osvetljenje je dizajnirano veoma pametno. Na žalost, uprkos brojnim svetlosnim podešavanjima dostupnim za telefon, pozadinsko osvetljenje tastature ostaje plavo. Tasteri su zahvaljujući plavom pozadinskom osvetljenju dobro vidljivi u različitim uslovima.

Četvorostrani navigacioni taster sa OK tasterom je iste boje kao i kućište, što modelu daje čvrst i dorečen izgled.

Poklopac baterije ne otkriva nikakve zazore. Njegovim uklanjanjem ćete ugledati Li-Pol bateriju (BST-36) kapaciteta 780mAh. Z310i zadržava Arima-inu bateriju. Prema tvrdnji kompanije, baterija može da obezbedi do 7 časova razgovora i do 300 sati rada telefona u režimu mirovanja. Prilikom testiranja uređaja, baterija modela Z310i je trajala oko 3 dana uz 1 čas razgovora i do 30 minuta korišćenja drugih funkcija. Ovakav rezultat je tipičan za proizvod koji pripada klasi kojoj pripada Z310i. Da bi se baterija telefona potpuno napunila potrebno je oko 2 časa.

Meni

Po pitanju izgleda menija u pitanju je tipičan model koji pripada poslednjoj generaciji telefona kompanije Sony Ericsson i koji poseduje meni Activity. Na ovaj način je moguće pritiskanjem navigacionog tastera omogućiti brzo pozivanje funkcija. Glavni meni se sastoji od četiri linije od kojih svaka sadrži tri ikone. Korisnik može iskoristiti prednosti brze navigacije brojevima i u tom slučaju do željene stavke možete stići za nekoliko sekundi.

Unos teksta je ostao na istom nivou konfora, pritiskom tastera #, izlistavaju vam se dostupni jezici koje možete lako prebacivati dok kucate tekst.

Pored uobičajenih vertikalnih podmenija, proizvođač je obezbedio tematske horizontalne tabulatore. Ovo znači da dok pregledate listu pozivanih brojeva, možete videti ne samo pozvane brojeve već se istovremeno (horizontalnim pritiskom na džojstik) možete prebaciti na tabulatore propuštenih ili primljenih poziva. U meniju telefona, ovakva navigacija je omogućena gde god je to bilo moguće i na ovaj način se olakšava upotreba telefona. Ergonomija menija kod ovog modela je prilično visoka. Takođe bih napomenuo da se horizontalni paneli pojavljuju u telefonskom imeniku, podešavanjima i drugim stavkama menija.

Model Z310i poseduje podršku za mp3 fajlove, mad aposeduje samo 12Mb memorije kojom može da upravlja korisnik. Veliki plus je omogućavanje izvršavanja više zadataka odjednom, što se može primeniti i na Java aplikacije.

Telefonski imenik. U telefonski imenik može da stane do 1000 kontakata sa svim popunjenim poljima. Ukupno se dakle može uneti 5000 brojeva što je više nego dovoljno za većinu korisnika. Za jedno mesto u memoriji telefona, moguće je sačuvati nekoliko telefonskih brojeva, e-mail adresa, IM broj kao i druge kontakt informacije. U podešavanjima, možete odabrati željena polja, i ona će biti dostupna. Kontakti se mogu čuvati po poljima, uključujući ime i prezime, ali samo u jednom polju unosa. Takvo sortiranje je važno kada se podaci prenose sa računara, inače za telefon je beznaačajno. Svakom kontaktu može da se dodeli personalna sličica i melodija. Tokom dolaznog poziva biće korišćeni sličica i melodija. Polje u koje je unet datum rođenja može biti sinhronizovano sa planerom. Svaki kontakt može da bude povezan sa personalnim svetlosnim efektima.

Kada unosite informaciju, krećete se kroz tabulatore, u prvom unosite broj telefona, i sortirate ga po tipu. Cela organizacija ovog procesa podseća na Outlook, što znači komfor na prvom mestu.

Kada pregledate unose telefonskog imenika, ili neke druge informacije možete ih listati tako što ćete horizontalno pritiskati navigacioni taster. Naravno, podrazumevani broj telefona za određeni kontakt sami određujete.

Kompanija i dalje sledi svoja uobičajena uverenja da se SIM kartica koristi samo u hitnim slučajevima, tako da ukoliko želite da vidite sadržaj kartice, morate aktivirati specijalnu opciju u meniju. Kontakti uneti na SIM karticu se ne prikazuju u telefonskom imeniku.

Grupe kontakta su korisne samo za slanje SMS poruka za više korisnika, pošto je nemoguće dodeliti posebnu melodiju ili sliku za grupu.

Slanje poruka. Telefon nudi uglavnom uobičajene načine za rukovanje porukama sa brojnim dostupnim šablonima poruka ali i mogućnošću kreiranja sopstvenih. Za sladištenje poruka koristi se memorija telefona zajedno sa SIM karticom. Generalno gledano sve opcije su slične kao i kod ostalih modela kompanije.

Implementacija MMS-a je sjajna kao i obično, možete doslovno kreirati video klipove, postoji dosta podešavanja koja Sony Ericsson modelima daju prednost nad konkurencijom.

E-mail klijent može slati i primati elektronsku poštu, a podržani su svi kodni rasporedi. Uređaj poseduje i podršku za Push mail.

Ova stavka menija sadrži pod meni nazvan "Instant Messaging", vrstu ICQ-a za mobilne telefone.

RSS čitač. Veoma moćan RSS čitač, omogućava vam da podesite raspored ažuriranja feed-ova.

Liste poziva. Do 30 poziva može biti zabeleženo na objedinjenoj listi, zajedno sa vremenom i datumom poziva. Pored svakog unosa nalazi se ikona koja označava tip poziva (propušten, primljen, pozivan). Sem toga dodatne ikonice pokazuju ukoliko je broj sačuvan u telefonskom imeniku ili na SIM kartici. Lista propuštenih poziva se može videti zasebno, i na njoj se čuva do 10 unosa. U ovom meniju takođe možete videti cene poziva, dužinu trajanja svih poziva, odlaznih poziva i poslednjeg poziva. Zahvaljujući navigaciji preko tabulatora rad sa menijima je olakšan.

Zabava. Iz ovog menija može se pristupiti fotografijama i muzičkim fajlovima. Funkcija MusicDJ je interesantna, mada se čini da je korisnici neće preterano koristiti. U editor-u možete kreirati i menjati sopstvene melodije koje mogu imati najviše 4 kanala.

Zvuk se može snimati pomoću Diktafona; što omogućava snimanje glasovnih beleški koje se kasnije mogu koristiti kao melodije. Telefonski pozivi se takođe mogu snimati, što je omogućeno iz kontekst menija. Ne postoji vremensko ograničenje za snimanje razgovora.

Igre – telefon poseduje dve igre AceofSpade i Quadra Pop. Ova druga je veoma interesantna igra koja podse'a na tetris.

Planer. Planer ima dosta funkcija. Pogledajmo prvo kalendar. Postoje tri tipa za pregled događaja: nedeljni, mesečni ili dnevni. Kod dnevnog označavanja događaja možete videti listu svih događaja i napomena, dok u druga dva možete videti obeleženo vreme ili dan. Kalendar možete prebaciti na željeni dan, godinu ili mesec. Sve je uobičajeno, kao i način unošenja rasporeda. Imate mogućnost da događaju dodelite određeni naziv, definišete mesto gde će se događaj održati, dužinu i podesite podsetnik (na određeno vreme pre događaja ili baš u tačno vreme događaja). Kod modela Z310i događaji mogu da budu ponovljeni. Tipovi ponavljanja događaja su: dnevni i mesečni. Podsetnik radi i kada je telefon isključen, sve dok ne isključite ovu funkciju.

Lista zadataka je prilično jednostavna. Postoje samo dva tipa događaja: telefonski poziv i podsetnik. Sa druge strane, to je zaista dovoljno, jednostavnost ima svojih prednosti.

Telefon ima potpuno organizovanu pretragu za kalendar: možete uneti samo reč (ili deo reči) i nakon što telefon završi pretragu, na ekranu će se pojaviti svi događaji koji se poklapaju sa zadatim kriterijumom. Ova funkcija radi prilično brzo čak i kada planer ima preko 100 unetih događaja, a podržano je i brzo prebacivanje na događaj iz prozora za pretragu.

Događaji iz unešeni u telefon se mogu lako prebaciti na drugi uređaj (Bluetooth). Odaberite zahtevani interval (dan, nedelja ili mesec) i prebacite sve unose. Uređaj koji prima podatke treba da podržava PIM funkciju da bi mogao da otvori i prikaže podatke. Na ovaj način možete primiti podatke koji su poslati sa kućnog ili računara u kancelariji bez upotrebe dodatnog softvera za sinhronizaciju.

Beleške. Telefon podržava unošenje beleški, mada su ograničene po dužini. Naziv beleške će biti prva uneta reč. Ovo nije naročito pogodno jer reč koju prvo uneste možda neće automatski opisati ono što želite reći beleškom.

Alarm časovnik. Alarm časovnik može biti podešen na običan i režim ponavljanja (alarm se uključuje određenih odabranih dana u nedelji). Alarm će raditi čak i ukoliko je telefon insključen. Bilo koji zvučni signal se može upotrebiti kao alarm.

Tajmer brojača je uobičejen što važi i za štopericu. Telefon poseduje i nesofisticirani kalkulator.

Code memo – ovde možete uskladištiti lozinkom zaštićene poverljive podatke.

Povezivanje. Ova stavka menija je odgovorna za komunikaciju telefona, počevši od WAP i GPRS podešavanja (EDGE podešavanja su ista) pa sve do Bluetooth-a i sinhronizacije. Neću opisivati standardne opcije, one su uobičajene i sve radi bez problema. Želeo bih da istaknem stabilan rad Bluetooth-a kod modela Z310i, nijedan problem se nije pojavio, sinhronizacija sa drugim uređajima radi glatko, svi profili su podržani (ne postoji prenos zvuka Bluetooth-om).

Lokalna i daljinska sinhronizacija može da se izvrši iz istog menija. Telefon podržava HID profil koji omogućava korišćenje telefona kao daljinskog upravljača za računar ili druge uređaje.

Podržani su sledeći Bluetooth profili:

  • Dial-up networking profil
  • Generic Access profile (Profil za generički pristup)
  • Generic Object Exchange Profile (Profil za generičku razmenu objekata)
  • Object Push Profile (Profil za "guranje" objekata)
  • Serial Port Profile (Profil za komunikaciju preko serijskog porta)
  • Handsfree Profil
  • Headset Profile (Profil za slušalice)
  • Synchronization Profile (Profil za sinhronizaciju)
  • Basic Imaging Profile (Profil za osnovnu izmenu slika)
  • File Transfer Profile (Profil za transfer fajlova)
  • HID Profil
  • SyncML OBEX povezivanje
  • JSR-82 Java API

WAP. Pretraživač je verzije 2.0 i poseduje svoj sopstveni meni,a podržava i sigurno prenošenje podataka, što je veoma važno ako koristite elektronske transakcije. Nove pozadine za ekran, teme i melodije možete preuzeti na ovaj način a sve je dostupno na sajtu proizvođača.

Stanrardni pretraživač za Sony Ericsson telefone je NetFront, koji podržava prikaz stranice u jednoj liniji i HTML. Jedna od pogodnih je stavki mogućnost kreiranja direktorijuma za fajlove,bookmark-e. Ovaj pretraživač se smatra jednim od najboljih na tržištu, mada ograničeni resursi telefona ne čine njegovo korišćenje lakim procesom. Oni koji koriste internet stalno treba da razmisle o kupovini PDA ili laptop računara, premda pun pristup internetu nije jedan od zahteva koji je prevashodan za tip uređaja ove klase. Podrška za RSS feed je odlična stvar jer omogućava da koristite telefon za čitanje vesti, raznih najava i materijala.

HTML stranice koje sadrže napredne formate ili čija veličina prelazi 500Kb neće biti prikazane. Pretraživač je po svim standardima optimalan, ali je upotreba Opera mini pretraživača možda poželjnija jer nudi više mogućnosti.

Podešavanja. Ovaj meni sadrži sve opcije vezane za rad telefona i delimično njegovog spoljnog izgleda. Sve opcije su standardne i nema potrebe za njihovim opisivanjem. Želeo bih da napomenem prisustvo obnovljenih tema. Po prvi put se kod ovog modela nalazi mogućnost da se podesi vremenski razmak i da u određenom periodu Z310i radi kao u noćnom režimu, tako da se tada primenjuju specijalne teme, a opet u periodu koji u kojem telefon radi u dnevnom režimu postoje drugačije teme. Na ovaj način kompanija Sony Ericsson je ponovo na tržište izašla sa jedinstvenim rešenjem. Automatsko ažuriranje firmware-a bežičnim putem se takođe nalazi na listi specifikacija modela Z310i.

Fajl menadžer, količina memorije. Korisnik na raspolaganju ima 14Mb dostupne memorije gde se mogu sačuvati svi podaci (fotografije, video klipovi, aplikacije). Preostala memorija je zauzeta prethodno instaliranim aplikacijama, koje ne možete obrisati. Deo memorije je odvojen za telefonski imenik, listu poziva, itd.

Telefon poseduje najjednostavniji fajl menadžer, uz čiju pomoć fajlovi mogu biti sortirani u različite direktorijume, kreirati sopstveni direktorijumi i skladištiti fajlovi. Fotografije se mogu pregledati u Timeline režimu.

Kamera. Svi snimci su načinjeni u VGA rezoluciji po podrazumevanom podešavanju bez dostupne mogućnosti podešavanja rezolucije (postoje dva stepena kvaliteta kompresije); možete podesiti jačinu osvetljenja (-2 do +2), podesiti tajmer za samookidanje, noćni režim, modifikovati uravnoteženje belog i primeniti specijalne efekte. (crno belo, negativ, crveno smeđa, osunčano). Iskreno o snimcima načinjenim modelom Z310i nema se šta naročito reći - čak i na ekranu telefona slike ne izgledaju nešto naročito, a da i ne pominjemo njihov izgled na monitoru računara. Snimanje video klipova nije omogućeno modelom Z310i.

  (+) Uvećaj, 640x480, JPEG

  (+) Uvećaj, 640x480, JPEG

 

  (+) Uvećaj, 640x480, JPEG

 

Utisci

Uz model Z310i se isporučuju 32-glasovne polifone melodije, ali njihova sveukupna jačina je prosečna. Telefon se uglavnom fokusira na baseve, što zvuk prilikom dolaznog poziva čini prodirućim. Ali uprkos svemu ukoliko se nalazite na ulici, lako vam se može desiti da propustite poziv. Snaga vibracije je takođe na prosečnom nivou i može se desiti da je ne osetite uvek kada se usključi. Kvalitet prijema se može oceniti kao dobar što je tipično za telefone kompanije Sony Ericsson.

Ako se ne obazirete mnogo na staromodan ekran koji zaista kvari ukupan utisak o ovom telefonu, Z310i se može smatrati vrhunskom ponudom. Kao drugi detalji koji kvare utisak o telefonu može se navesti da se sve Java igrice ne mogu koristiti na ovom telefonu (ograničenje memorije je striktnije nego kod originalnog telefona). Ovaj model je zaista jedinstven zahvaljujući svetlosnim efektima i programiranom menjanju tema. Dobra implementacija telefonskog imenika, planera, podrška za mp3 melodije zvona, dovoljna količina memorije za skladištenje sopstvenih melodija, mogućnost izvršavanja više zadataka istovremeno što nije bilo primenljvio kod uređaja slične klase i na kraju Bluetooth su očigledni aduti modela Z310i. Neobičan i za oko primamljiv dizajn koji izgleda luksuzno zaslužuje specijalan pomen. Telefon na tržište treba da stigne u februrau ove godine i trenutno nema direktnu konkurenciju jer druge kompanije jednostavno nemaju slična rešenja u svojim linijama proizvoda. Model će savršeno odgovarati za devojke, naročito one kojima nisu bitna muzika ni radio. Model Z310i je rešenje namenjeno nezahtevnim kupcima sa svim svojim kako privlačnim detaljima tako i ograničenjima. Uzimajući u obzir kako su prethodni model Z linije namenjeni ženama bili uspešni, možemo sa sigurnošću tvrditi da će Sony Ericsson Z310 biti uspešan i da će imati dobru prodaju.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024