700 2011
2011. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Nokia 700
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Nokia 700. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Nokia 700 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Kompletan test GSM / UMTS-telefona Nokia 700

Fotografije modela Nokia 700

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • MicroSD karticu kapaciteta 2 GB
  • Mrežni adapter
  • USB-kabl
  • Žične stereo slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Krajem avgusta ove godine najavljen je originalni model Nokia 700. Njegova originalnost leži u činjenici da je u pitanju najkompaktniji od svih smart telefona sa ekranom osetljivim na dodir ovog finskog proizvođača. Druga zanimljiva činjenica je to što je ovaj telefon prvi koji je dobio novi operativni sistem Symbian Belle. Upgrade je zakazan za prvi kvartal 2012.

Dizajn, veličina, kontrole

Smart telefon Nokia 700 može se nazvati i najmanjim među svim Nokia modelima sa senzorima: dimenzije telefona su 110 x 50mm x 9.7mm, a težak je 96 grama. Može se reći da Nokia 700 više podseća na Android smart telefon Sony Erisccon Xperia Ray. Njegova debljina je samo 9.4mm, ali dužina i širina prevazilaze model 700 – 111 x 53mm i teži je za 4 grama.

Na slikama Nokia ne deluje tako privlačno kao uživo. Naročito je lep telefon u beloj boji – zaista je elegantan. Aparat odlično pristaje u šaku i odlično staje u džep košulje ili pantalona. Uopšteno govoreći, uređaj odlikuje ergonomični dizajn.

Telefon je dostupan u nekoliko boja sa crnim i belim prednjim panelom, u crvneoj, plavoj i ljubičastoj boji kada je reč o zadnjoj strani.

Ivice oko ekrana izrađene su od metala, tastera kao i mrežica koja prekriva zvučnik. Od plastike su izrađeni gornji i donji delovi zadnje strane kao i tasteri koji se nalaze ispod ekrana. Sigurnosno staklo ovog modela ne nalazi se na listi na sajtu proizvođača, ali je informacija dostupna na sajtu kompanije Nokia. Uprkos tome, ekran je osetljiv na ogrebotine oštrim predmetima, mada je malo otporniji nego kada je reč o uobičajenoj plastici. Korišćene materijale odlikuje visok kvalitet, barem je tako bilo u periodu testiranja koji je trajao nekih mesec dana – za to vreme nisu se pojavile nikakve ogrebotine niti je dolazilo do pojave škriputavih zvukova.

Senzori blizine i osvetljenosti nalaze se sa prednje strane, a do njih je zvučnik. Nivo jačine zvuke je nizak ali je sasvim dovoljan da vas sagovornik čuje jasno i glasno. Ispod ekrana nalazi se široka plastična traka koja se sastoji od tri mehanička tastera: Call, Menu i End.

Pritisak sa zadržavanjem centralnog tastera otvara meni prethodno pokrenutih aplikacija. Da biste ih zatvorili morate kliknuti na krstić.

Ispod kontrolnih elemenata centralnog panela nalazi se zvučnik, a na standardnom mestu nalazi se i glavni mikrofon.

Sa donje strane nalaze se otvori za provlačenje trake za nošenje telefona, dok se sa gornje strane nalazi 3.5mm priključak za slušalice, microUSB kao i tanki 2mm konektor za punjenje baterije. Sa desne strane nalazi se mali taster koji aktivira kameru, zaključava ekran i kontroliše jačinu zvuka. Uprkos njegovoj veličini, nema problema kod njegove upotrebe. Sa leve strane nema tastera i konektora.

Sa zadnje strane uređaja se nalaze sočivo kamere, blic i drugi mikrofon koji služi za redukovanje šumova. On je smešten sa desne strane.

Da biste pristupili bateriji, SIM i mmeorijskoj kartici morate ukloniti poklopac zadnje strane. Da biste to uradili morate kliknuti na rezicu.

Samsung S5230 Star (levo) i Nokia 700

SE Xperia pro (levo) i Nokia 700

Samsung Ace (levo) i Nokia 700

Samsung Omnia W (levo) i Nokia 700

HTC Salsa (levo) i Nokia 700

Ekran

Sa određene tačke gledišta, ekran modela Nokia 700 ima i neke jedinstvene karakteristike: 3.2“ dijagonalu i 360 x 640 rezoluciju – oko 229 piksela po inču. Međutim, Nokia E6 ima veću gustinu od 325 tačaka po inču (na primer, iPhone - 330) u 2.46“. Najbliži konkurent u ovoj kategoriji minijaturnih Android telefona – SE Xperia Ray – ima 297 piksela po inču. Slika koju Nokia 700 pruža je oštra a pikseli golim okom nisu vidljivi.

Tehnološka matrica je Clear Black AMOLED koji omogućava povećanje čitljivosti pri direktnim sunčevim zracima i „dubinu crnoće“. To znači da je crno jednostavno crno a belo – prirodno belo. Ekran ima mogućnost postizanja 16 miliona boja, u pitanju je kapacitivni ekran koji podržava multitouch.

Uglovi vidljivosti su maksimalni, ne dolazi do iskrivljena slike povećanjem ugla gledanja, jedino se nivo osvetljenja smanjuje. Senzor osvetljenja podešava se manuelnim putem. Nažalost, nije moguće potpuno isključivanje senzora osvetljenja.

U okviru podešavanja možete odabrati tri veličine slova: velika, normalna i mala. Takođe je moguće podesiti vreme zaključavanja ekrana, „pozdrav“ i vreme nakon kojeg se pozadinsko osvetljenje gasi.

Jedini problem jeste to što su slova koja se prikazuju na ekranu veoma sitna pa ih je i sa dobrim vidom teško primetiti. Prilikom pisanja teksta slova su tek nešto veća ali zanemarljivo. Stiče se utisak da je Symbian Belle razvijen za telefone sa velikom dijagonalom.

Poređenje ekrana modela Samsung Galaxy Note (SuperAMOLED) (left), Sony Ericsson Arc (LED-backlit LCD), Samsung Galaxy S (SuperAMOLED), Samsung Omnia W (SuperAMOLED), HTC Mozart (S-LCD), Samsung Ace (TFT-LCD ), Nokia 700 * (CleareBlack AMOLED) (desno):

* - Maksimalno osvetljenje ekrana modela Nokia 700 više je nego na fotografijama. To je usled činjenice da su fotografije snimane u mraku te da je senzor osvetljenja blago prigušio pozadinsko osvetljenje ekrana.

Uglovi vidljivosti modela Nokia 700

Ekran prilikom izlaganja svetlosti:

Baterija

Nokia 700 poseduje uklonjivu litijum-polimersku bateriju BP-5Z, kapaciteta 1080mAh, 3.7V. Proizvođač navodi da baterija može obezbediti do 5.5 sati razgovora i do 450 sati rada u režimu mirovanja. Kada je reč o reprodukciji video sadržaja – do 7 sati, snimanja – do 4 sata muzičkih sadržaja – do 47 sati.

Prilikom testiranja telefon je radio dva dana: oko 5 sati Wi-Fi, 3 sata upotrebe kamere i menija u trajanju od dva sata – igranje igara i slušanja muzike, 20 – 30 minuta dnevno gledanja video sadržaja. Aparat se ne može pohvaliti dobrom energetskom efikasnošću, a razlog tome je instalacija moćnog procesora radnog takta 1GHz i slabija baterija.

Kada bateriju punite prkeo punjača vreme punjenja je 2 časa, dok preko USB porta se ono produžava na 2.5 časova.

Komunikacija

Uređaj radi u 2G mrežama (850/900/1800/1900) i 3G (WCDMA 850/900/1700/1900/2100), podržava standardni prenos podataka HSDPA (do 14 Mbps) i HSUPA (5.7 Mbps). Postoji podrška za Bluetooth 3.0 sa A2DP i EDR za prenos fajlova i govora. Sve radi bez problema, dok je povezivanje lako.

Tu je i bežični Wi-Fi 802.11b/g/n. Za prenos fajlova i sinhronizovanje podataka koristi se USB 2.0 (OTG 1.3). Prilikom povezivanja sa računarom, Nokia 700 definiše se kao USB-Flash-uređaj ili USB-modem. Potrebno je odabrati jednu od tačaka na telefonu:

  • Drive
  • Transfer media files
  • Nokia Ovi Suit
  • Phone as modem

Tu je i NFC (Near Field Communication) – bežična tehnologija povezivanja visoke frekvencije, kratkog opsega koja omogućuje komunikaciju između uređaja lociranih na distanci do 10cm. Postoje tri glavne oblasti primene NFC:

  • Emulaciona kartica: NFC uređaj se ponaša kao postojeća bezkontaktna kartica
  • Režim očitavanja: NFC uređaj je aktivan i očitava pasivne RFID tagove, na primer za online reklamiranje
  • Režim P2P: dva uređaja su povezana zajedno preko NFC i razmenjuju informacije.

Memorija i memorijske kartice

Nokia 700 aparat ima 512MB RAM-a, što je dovoljno za većinu zadataka, 1GB ROM memorije, 1.6GB Flash memoriju (1.4GB slobodne memorije). Za instalaciju aplikacija obezbeđeno je oko 360MB. Isporučuje se sa 2GB microSD memorijskom karticom i maksimalnim podržanim kapacitetom od 32GB.

Kamera

Smart telefon Nokia 700 odlikuje 5MP kamera kao i LED blic. Maksimalna rezolucija fotografija je 2592 x 1944, i 1280 x 720 kada je reč o videu (HD 720p). Nema autofokusa. Umesto toga koristi se FullFocus – u pitanju je fiksirani fokus a zahvaljujući specijalnom dizajnu elemenata dobija se oštra slika. Sa razdaljine od dva metra nije moguće pronaći razliku između fotografija snimljenih kamerom sa autofokusom i fotografija snimljenih sa FullFocus kamerom. Drugim rečima, ukoliko snimate uglavnom prirodu i objekte u daljini, onda će ova kamera biti odlična opcija.

U praksi, kvalitet fotografija snimljenih kamerom Nokia 700 modela lošiji je u poređenju sa fotografijama snimljenih kamerom Samsung Omnia W i Samsung Ace aparata. Sledi uporedni prikaz fotografija snimljenih aparima Nokia 700, Samsung Ace (u sredini) i Samsung Omnia W (desno).

U suštini, kamera modela Nokia je daleko prikladnija za one koji ne razmišljaju o žižnoj daljini, osetljivosti, itd. Uopšteno govoreći, krajem ove godine retke su kamere koje se izrađuju bez autofokusa, ne računajući jeftinije modele.

Interfejs za fotografije

Sa druge strane, na ekranu se prikazuju sledeće ikone: taster za prebacivanje na kamkorder, sa donje strane nalazi se „Back“, blic (automatski, redukcija „crvenih očiju“ bez on/off opcije), kao i podešavanja.

Režim fotografisanja:

  • Automatic
  • specifikovan od strane korisnika - možete podesiti svoja podešavanja za blic, ekspoziciju, uravnoteženje belog i podesiti podrazumevane vrednosti.
  • Portrait - tople nijanse boja
  • Landscape - više zasićene boje
  • night - smanjena ekspozicija i povećana ISO
  • Night Portrait - smanjuje se brzina zatvarača i pokreće blic

Detektovanje lica:

  • Insert - kamera konstantno "traži" lica u kadru i podešava ekspoziciju.
  • Turn off - isključeno traženje lica
  • Icons: omogućena mreža kroz koju možete pravilno kadrirati subjekat.

Tajmer za slikanje samog sebe:

  • off
  • 2 seconds
  • 10 seconds
  • 20 seconds

Efekti:

  • Normal
  • Sepia
  • Black-white
  • Vivid

Uravnoteženje belog:

  • Automatically
  • Sunny
  • Chance of Rain
  • Incandescent
  • Fluorescent lamp

Ekspozicija: -2.0 do +2.0 sa korakom 0.5

Osetljivost svetlosti:

  • Automatically
  • Low - ISO = 100
  • Average - ISO = 400
  • High - ISO = 800

Kontrast 9 vrednosti

Oštrina:

  • High
  • Normal
  • Low

Galerija: ulazak u galeriju

OOpcije vezane za fotografije

Kvalitet slika - (0.3 do 5 megapixel), čuvanje GPS podataka, prikaz snimljene slike, naziv slike, dostupna količina memorije, parametri povraćaja.

Interfejs video režima

Sa desne strane ekrana prikazane su sledeće ikone: prelazak u foto režim, aktiviranje videa. Dole (on/off). Video režim (auto, twilight, night).

Parametri kamkordera

Ikone: omogućena mreža kroz koju možete kadrirati svoj subjekt pravilno.

Efekti:

  • Normal
  • Sepia
  • Black-white
  • Bright colors

Uravnoteženje belog:

  • Automatically
  • Sunny
  • Chance of Rain
  • Incandescent
  • Fluorescent lamp

Ekspozicija: -2.0 do +2.0 sa korakom 0.5

Galerija: ulazak u galeriju

Video snimanje

Kvalitet slike - (visoka definicija, prosečan kvalitet i kvalitet prneosa), čuvanje GPS podataka, video stabilizacija, snimanje, naziv video fajla, trenutno dostupna količina memorije).

Galerija:

Iz foto fajova možete izvući EXIF informacije:

Parametri videa:

  • Format: MP4
  • Video kodek: AVC, 10 Mbit / sec
  • Rezolucija: 1280x720, 30 fps /
  • Audio kodek: AAC, 128 Kbit / sec
  • Kanali: 2 kanali, 48.0 KHz

Primeri fotogragija:

Performanse

Smart telefon Nokia 700 je jedan od prvih novih modela sa ARM 11 procesorom čija je brzina radnog takta 1GHz. Uređaj takođe odlikuje i grafički 2D/3D konvertor koji podržava OpenVG 1.1 i OpenGL ES 2.0. Prisustvo procesora radnog takta 1GHz, po mom mišljenju, zapravo je više marketinški potez nego bilo šta drugo. Na primer, Nokia C7, N8, C6-01, X7 po pitanju brzine nikako nisu inferiorniji od Nokia 700, iako imaju CPU radnog takta 680 MHz.

Tokom testiranja uređaja nekoliko puta se desilo da je došlo do blokiranja pa sam morao da reboot-ujem sistem. Sve ostalo je radilo glatko.

Softverska platforma

Telefon koristi Symbian Belle operativni sistem. Verzija softvera je - 111.020.0308.

Navigacija

Nokia 700 poseduje GPS risiver set. Za pronalazak lokacija i planiranje rute moguće je iskoristiti prednosti besplatnog navigacionog softvera OVI Maps 3.06 verzije 11wk27 b01, verzija kartice – 0.2.44.110. Kada pomerite telefon, postoji malo zakašnjenje u prikazu fotografija, ali kasnije sve dolazi na svoje mesto.

Korisnički interfejs i meni

Da biste aktivirali pozadinsko osveltjenje, pritisnite taster meni li dosirnite "locking". Zatim dodirnite tastere osetljive na dodir "Off. Unlock". Zaključani ekran prikazuje vreme, datum, propuštene pozive i poruke.

Na početnom ekranu prikazano je šest virtuelnih desktopa. Za svaki od njih dodeljen je widget ili link ka aplikaciji. Za razliku od prethodnog operativnog sistema, widget-i mogu biti postavljeni bilo gde na ekranu. Ukoliko lagano prelazite prstom preko ekrana sa leve ili desne strane, izvršićete promenu pozadinske slike. Ukoliko brže pomerate prst i slika će se brže izmeniti. Ovaj efekat je zaista originalan.

Sa donje strane nalaze se Menu, Call i Options koja podrazumeva dodavanje widget-a, dodavanje linka, izmenu pozadinske slike i uklanjanje prikaza.

Symbian Belle odlikuje notifikacioni bar koji izgleda isto kao i kod Android-Smart telefona. to jest, brzi prelazak prstom preko ekrana odozgo na dole poziva meni koji sadrži brzo startovanje Wi-Fi, mobilne podatke, Bluetooth i mogućnost mutiranja. Obezbeđena su i obaveštenja o propuštenim pozivima, porukama i mnogo toga još. Ovo je, bez ikakve sumnje, veoma korisno.

Meni je predstavljen u vidu zaobljenih ikona u tri kolone. Mogu se poređati po želji korisnika, abecednim redom ili se ukloniti sa liste. Možete kreirati foldere u kojima ćete smestiti prečice za lak pristup aplikacijama. Zadržavanje prsta na ikoni poziva meni sa stavkama, dodaje početni ekran i pomera folder ili ga sortira.

Listu programa možete da skrolujete na gore i na dole. Kinetika je daleko od savršene, ali u poređenju sa Symbian S60 je mnogo bolja.

Za razliku od Symbian Anna, glavni meni pojavljuje se u pozadini i podešen je kao početni meni. Otvaranje ili zatvaranje menija prati postepeno nestajanje. U okviru svake aplikacije postoji zasebni prozor ili „Back“ taster. Sve u svemu, veoma korisno i zgodno, po ukusu velikog broja korisnika.

Pozivanje

Telefonski imenik. Aplikacija koja se pokreće preko menija telefona ili korišćenjem widget-a. Kontakti se mogu snimiti na karticu: moguće je uneti broj telefona, e-mail adresu, itd. Kontakti mogu biti poslati SMS-om ili putem Bluetooth-a. U okviru imenika prikazuju se sledeći podaci:

  • Slika kontakta
  • Prezime i ime

Kada kreirate kontakt otvara se jednostavna procedura unosa podataka: unosite ime i broj telefona, email adresu, sliku kontakta, melodiju zvona. Pretraga se izvodi prema imenu i prezimenu. Broj polja za kreiranje kontakta je ograničen memorijom telefona.

Upravljanje pozivima. Da biste pristupili pozivima morate koristiti odgovarajući widget na desktopu ili pokrenuti opciju za pozive i kliknuti na ikonu strelice. Meni prikazuje pozvane, primljene i propuštene pozive, a ukoliko osoba koja vas je zvala se ne nalazi u telefonskom imeniku umesto imena kontakta će biti prikazan broj. Takođe, prikazuje se datum i vreme poziva.

Brojač On se nalazi u Meniju. Omogućava pristup brojaču podataka i trajanja poziva.

  • Pozivi - prošušteni, primjeni, pozvani
  • Trajanje poziva - poslednji pozvani, primljeni, svi pozivi
  • Brojač podataka - podaci koji su preneti

Poruke

Ova apliakcija radi preko menija ili widgeta i smeštena je na glavnom ekranu.

Počevši od verzije Symbian 3, sve poruke (uključujući prenos podataka preko Bluetooth-a) su prikazuju kao konverzacija. Ova stavka menije se zove „conversation“. Ovaj tip prikaza je implementiran u operativnom sistemu Android tako da kada kliknete na ime osobe pojavi se sva korespondencija sa njom. Kada pišete poruku, možete da odaberete jednu veličinu fonta pri čemu su vam na raspolaganju mala, srednja i velika slova. U zavisnosti od toga da li se daje slika ili zvuk, smart telefon će odrediti da li je reč o SMS ili MMS poruci.

Kada pišete tekst možete odabrati bilo alfanumeričku tastaturu ili QWERTY tastaturu (okrenete telefon u landscape orjentaciju. Nažalost, brzo prebacivanje jezika ne funkcioniše, već morate pritisnuti „menu“ – „input language“.

Podešavanja

Apliakcije

Da biste instalirali apliakcije dostupna je prodavnica apliakcija - OVI Store. Ograničiću se samo na one koje su instalirane na ovom modelu.

  • Calendar
  • Mail
  • Search
  • Users Guide
  • Zip-archive
  • Adobe Reader
  • Communication
  • Music OVI
  • Photo Editor
  • QuickOffice
  • Shazam
  • Video Editor
  • Vlingo
  • Traveler
  • YouTube
  • Social Portal
  • NFC-instruction
  • TopApps
  • Orkut
  • CNN Video
  • E!
  • Nat Geo
  • Calculator
  • Watch
  • Dictionary
  • Files
  • Notes
  • Dictaphone
  • Angry Birds Game
  • RedBox

Web pretraživač

U test primerku koji sam koristio instaliran je bio NokiaBrowser 7.4.1.14 pretraživač. Ovaj pretraživač podržava Flash. Brzina preuzimanja nije naročito velika, pretraživač ima dosta problema kada je reč o skaliranju stranica. Jednostavno rečeno, pretraživač na Symbian Belle nije na nivou pretraživača koji postoje u okviru iOS, Android ili WP7 operativnih sistema. Za surfovanje internetom bolje je koristiti Opera mini, koji je brži i štedi prenesene podatke.

Multimedija

Muzčki plejer

Gornji deo ekrana zauzima slika omota albuma, donja naziv albuma, naziv numere, prelazak na prethodnu ili narednu numeru.

Funkcije plejera:

  • Vraćanje u muzičku biblioteku
  • Nasumična reprodukcija
  • Ponavljanje
  • Informaicje o numeri
  • Ekvilajzer
  • Opcije
  • korišćenje kao signala (za dodavanje kontakta ili podešavanje zvuka alarma)
  • Vodič
  • Izlaz

Ekvilajzer koji je moguće podešavati manuelnim putem, nažalost nedostaje, ali postoji nekoliko prethodno podešenih: Bass Boost, classical, jazz, pop and rock.

Podrani muzički formati: MP3, WMA, AAC, eAAC, eAAC +, AMR-NB, AMR-WB.

Kada je reč o slušalicama one bi se mogle opisati dobre ako posmatramo opšti utisak. Činjenica je da Nokia telefoni daju veoma pristojan zvuk.

Jačina zvuka je slaba.

FM-radio

Frekventni opseg - 87.5-108 MHz, podržana je RDS. Bez slušalica, koje imaju ulogu antene, FM radio ne radi.

Kvalitet prijema kod ovog modela je viši nego kod drugih portabl plejera i karakteriše ga visoka jačina zvuka koji je dosta jasan. Uglavnom dominiraju zvuci srednjeg opsega. Memorija može da uskladišti 50 radio stanica.

Video plejer

Da biste reprodukovali video treba da uđete "Menu" - "Video". Klipovi se mogu preuzeti iz OVI prodavnice.

Interfejs prikazuje komande plejera forward / rewind, play / stop, volume. Takođe, postoji dodatni taster "information". Kada kliknete na njega on prikazuje naziv fajla, format, rezoluciju, dužinu i brzinu.

Video plejer podržava najčešće video formate kao što su (AVI, MP4, WMV, FLV) i kodeke (XviD, DivX, H263/H264) pri rezolucijama do 720p (1280x720 piksela).

Zaključak

Kvalitet komunikacije nije zadovoljavajući. Vibracija je prosečna i teško ćete je osetiti kada vam se uređaj nalazi u recimo džepu zimske jakne.

Nakon što je Nokia odlučila da pređe na Windows Phone 7 kao operativni sistem koji se nalazi na većini uređaja ove kompanije, smart telefoni bazirani na Symbianu su retki i karakterišu ih sve lošije karakteristike: od načina rada korisničkog interfejsa, preko lošijih mogućnosti komunikacije. Slično je i sa Symbian Belle verzijom koja postoji u okviru ovog uređaja

Sam po sebi ovaj telefon nije loš: lagan, tanak. Ono što nam se dopada je čist i svetao ekran kao i odličan kvalitet zvuka muzičkog plejera. Takođe, kao prednost treba pomenuti mogućnost reprodukcije većine formata video fajlova.

Priču o ovom modelu kvari njegova cena. Za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj model možete kupiti Nokia C7 model koji karakteriše veća dijagonala ekrana i originalni dizajn. Tu su takođe i Nokia C6-01 koji se razlikuje od modela Nokia 700 samo po većim dimenzijama. Da ne pominjemo armiju Android smart telefona.

Generalno, ako želite lep, mali, lagani i relativno funckionalni Symbian smart telefon Nokia 700 je dobar izbor. U suprotnom, bolje je kupiti Nokia C7 ili neki Android uređaj na primer Samsung Galaxy i9000 ili i9003.

Specifikacije:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • Operativni sistem: Symbian Belle
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 850/900/1700/1900/2100
  • Procesor: Single Core, 1GHz ARM 11
  • Memorija: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 1 GB memorijska kartica i 2 GB
  • Interfejsi: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 3.0, microUSB konektor (USB 2.0) a punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice
  • Ekran: akapcitivni, AMOLED 3.2" rezolucije 360x640 piksela
  • Kamera: 5MP bez autofokusa, video se nsima u HD
  • Navigacija: GPS
  • Dodatne karakteristike: akcelerometar, senzor blizine,FM radio
  • Baterija: ukloniva, Li-Pol kapaciteta 1080 mAh
  • Dimenzije: 110x50x9.7
  • Težina: 96 grama
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024