iPhone 4S 32GB2011
2011. godina
3.5" LCD, 54% body
1% 5, iOS 9.3.5
RAM 1 GB, INT 32GB, EXT nema
1432 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Apple iPhone 4S 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Apple iPhone 4S 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Apple iPhone 4S 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

iPhone 4S

Dizajn

Činjenica je da postoje već tri različite verzije modela iPhone 4. Reč je o originalnoj, Verizon iPhone 4 za CDMA mreže i i neznatno drugačijeg dizajna i beli iPhone. Ovaj poslednji model ima drugačiji senzor blizine i neki korisnici tvrde da ima i neke druge razlike. Jedan moj prijatelj tvrdi da bela verzija nudi produženo trajanje baterije. Znamo da ovi modeli koriste iste baterije tako da bolje trajanje baterije može da bude rezultat unapređenog senzora blizine koji radi loše prilikom konverzacije kod originalnog iPhone 4. Često mi se dešavalo da isključinm mikrofon ili okončam poziv jer se ekran jednostavno nije isključio. Sada sa iPhone 4S dobijamo još jednu verziju popularnog iPhone4.

Fascinantno je kako drugi proizvođači lako žrtvuju dizajn svojih glavnih proizvoda, ali situacija sa kompanijom Apple je drugačija jer ona nudi samo nekoliko proizvoda i onaj koji je najnoviji predstavljen je glavni model. Kod Nokia zaveštanje dizajna se može pratiti kod nekih od najbolje prodavanih modela kao što su Nokia 1100 ili 6700. Sa druge strane Sony Ericsson se uvek trudila da donese nešto novo, dok kod uređaja kompanije Samsung nije bilo mnogo žrtvovanja dizajna obzirom da su proizvodi ove kompanije jednostavni u smislu dizajna. Samsung takođe voli da traži inspiraciju u radovima drugih kompanija. Uvek postoji određeni stepen plagiranja koji je naročito izražen kada je reč o telefonima sa ekranima osetljivim na dodir. Apple je duže vreme radila na dizajnu iPhone 4 modela i bilo bi loše ne iskoristiti ga uzimajući u obzir da još uvek se iPhone 4 dosta dobro prodaje. Od kako je iPhone 4 predstavljen nijedan drugi proizvođač nije uspeo da kreira tako elegantnu kombinaciju metala i stakla i iPhone 4 je ostao jedini telefon sa tako dugim životnim vekom i zaista mi je čudno kada ljudi kažu da ne žele da kupe iPhone 4 jer ga svi poseduju.

Međutim, pojavljivanje iPhone 4S uređaja će još jedanput pojačati popularnost iPhone uređaja. On će biti dostupan u crnoj i beloj boji, njegove dimenzije će biti 115.2 x 58.6 x 9.3 mm i težiće 140 grama. Istih je dimenzija, ali je nešto lakši od prethodnika. Sva dodatna prema koju imate za svoj trenutni iPhone će raditi lepo i sa novim od torbice do stereo sistema barem još godinu dana dok se ne pojavi novi iPhone. Sudeći po prvim slikama dizajn se nije mnogo izmenio, i dalje su tu metal i plastika, audio priključak i tasteri na istim mestima. Telefon će biti uparen sa istim slušalicama, adapterom, USB kablom i uputstvom za upotrebu.

Ekran novog modela je isti tako da možete pogledati članak za iPhone 4. Više bih boleo da govorim o onome što je novo kod ovog uređaja.

Svi se sećaju problrma sa antenom koji je imao iPhone 4 tako da iPhone 4S koristi dual sistem prenosa/transmisije. Eldar Murtazin je već izrazio svoje sumnje u ovo rešenje i više nemam poverenja u kompaniju Apple tako da bih konačan sud mogao o ovom sistemu da donesem tek kada ga istestiram.

Kamera

Imao sam svaki od iPhone modela od momenta kada je neki od njih predstavljen i mogu vam reći da je prvi iPhone imao jako lošu kameru, 3G i 3Gs su imali osrednje kamere, dok je iPhone 4 lako mogao da zameni point-and-shoot rešenja i u svojim člancima često koristim slike koje sam napravio korišćenjem iPhone 4. Fotografije i video klipovi snimljeni njegovom 5MP kamerom su zaista dobre.

iPhone 4S koristi 8MP kameru sa autofokusom koja se može pokrenuti pritiskom ekrana. Tu su i tehnologije kao što su prepoznavanje lica, LED blic koji se takođe može koristiti kao dobra baterijska lampa, 1080p video snimanje, geografsko označavanje i drugi. Maksimalna rezolucija za snimanje je 3264x2448 piksela, karakteriše je novi i bolji softver, nova sočiva. A5 procesor može da napravi prvu fotograifju 1.1 sekundu nakon pokretanja kamere. Rezultate ostvarene iPhone uređajem i njegovih rivala možete pogledati u tabeli.

Takođe, u okviru iOS 5 možete kreirati fotografije i pritiskom tastera za regulaciju jačine zvuka, ali to utiče na oštrinu slike.

Procesor

iPhone 4S koristi A5 procesor i Apple tvrdi da je ovaj procesor duplo brži od svog prethodnika ne samo u običnim aplikacijama već takođe i u igrama. Ukoliko se sećate razlika u performansama između 3G i 3Gs mislim da je onda lako da poverujete i u mogućnosti ovog uređaja. Apple takođe obećava bolje trajanje baterije, ali ovu činjenicu moramo testirati.

Skladištenje podataka

Dobra vest je da pored verzija sa 16 i 32GB skladištenog kapaciteta, proizvđoač planira da ponudi i verziju sa 64GB skladištenog kapaciteta. To će biti dovoljno prostora za one koji vole da skladište različite sadžaje na uređaju.

Assistant

Andorid takođe ima karakterisitku glasovne kontrole, ali slično kako je to Apple uradio sa Face Time (video pozivi su postojali mnogo pre toga), mnogo je važniji način na koji ih predstavljate, a Apple je odlučla da glasovnu kontrolu predstavi kao nešto potpuno novo. Siri sistem može da odgovori na vaša pitanja o vremenu, može da vam pomogne da otkucate poruku ili belešku, kreirate rutu ili slično. Apple je eksperimentisala sa glasovnom kontrolom mnogo vremena i mnoštvo takvih opcija postoji u iOS trneutno, pa čak i iPod Shuffle može da koristi neke od njih.

Zaključak

Najvažnije:

  • iOs 5 je dostupan za preuzimanje od 12. oktobra za iPhone 3G/4, oba iPad-a, iPod Touch 2G/3G
  • iPhone 4S će biti izdat 14. oktobra u brojnim zemljama
  • O iCloud i njegovim apliakcijama ima se mnogo toga reći , ali to prevazilazi opseg ovog člaka.
  • Činjenica da je Apple prethodno instalirala Twitter klijent govori nam da kompanija vidi budućnost ove društvene mreže. Zvuči čudno, ali tokom konferencije, Twitter je bio jedini pouzdani izvor informacija obzirom da su mnogi sajtovi bili sa vremena na vreme nedostupni.
  • Novi Infinity Blade!!! Nimalo se ne stidim ovih znakova uzvika jer smatram da je reč o jednoj od najboljih mobilnih igara ikada. Ona se organski razvija i poseduje nove karakteristike uprkos tome što bi neko mogao reći da nema šta da se unapređuje.
  • Prirodno, dostupni su Face Time i mnoštvo drugih karakteristika. Sve u svemu, dobri stari iPhone 4 je postao još bolji.

Da li će iPhone 4 biti popularan? Nemojmo zaboraviti da je iPhone 4 i dalje veoma popularan uprkos tome što je stariji model. Siguran sam da korisnici iPhone 4 koji budu poželeli da imaju bolju kameru, brži procesor i nove softverske karakterisitke kao što su Siri će se odlučiti za iPhone 4. Ukoliko ste razočarani jer Apple nije predstavila dugo očekivani iPhone 5, možete kao i ja smatrati da će nam Apple ponuditi nešto spektakularno naredne godine.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024