One S 2012
2012. godina
4.3" OLED, 59.9% body
2% S4 Plus, Android 4.1.1 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 16GB, EXT nema
1650 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon HTC One S
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC One S. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC One S vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test modela HTC One S

Fotografije modela HTC One S

Prodajno pakovanje

Već tradiconalno sadržaj pakovanja je minimalan. Pored samog aparata tu je i microUSB – USB kabl, punjač, nekoliko kratkih uputstava za upotrebu kao i par slušalica. Pored toga što je kućište aparata ukrašeno Beats Audio natpisom, slušalice su jednostavne – nisu Beats slušalice, ali i dalje imaju mikrofon i kontrolni taster na žici.

Pozicioniranje

Proizvođač je prvobitno ovaj aparat pozicionirao kao smart telefon srednje kategorije. Bila su dostupna tri modela i to vrhunski HTC One X, HTC One S srednje kategorije i niskobudžetni HTC One V model. Vodeći i niskobudžetni modeli bili su predstavljeni po adekvatnoj ceni ali po ceni po kojoj je One S bio dostupan to se ne bi se moglo reći. Danas je situacija donekle popravljena zahvaljujući isporukama „ispod ruke“ ali se nadamo da će proizvođač dati adekvatniju ponudu u okviru zvanične prodaje One S modela kao i da će uskoro biti i sniženja enormno visoke cene.

Dizajn

HTC One S izgleda zaista zanimljivo i neobično i to zahvaljujući kombinaciji metala (metal pokrivaju dve različite boje koji imaju različite teksture – razlika je u načinu na koji je metalna površina obrađena) i stakla, kao i neobičnom obliku samog aparata i njegove debljine. Meni lično se dizajn HTC One X dopada, što ne mogu reći i za dizajn One S modela. Sa druge strane, veliki broj ljudi mi je rekao upravo suprotno.

Materijali

Prednji poklopac je zaštićen Gorilla Glass zaštitom koja štiti i ekran od ogrebotina. Gorilla Glass još uvek nije naveden kao deo zvaničnih komponenti ali će kasnije biti dodat. Bilo koji tragovi i otisci prstiju mogu se veoma lako ukloniti sa stakla ali u tom slučaju ne može se garantovati besprekoran izgled bez ijedne ogrebotine. Tokom perioda korišćenja aparata pojavile su se male ogrebotine i mali tragovi na površini ekrana. Uprkos tome što su nevidljivi mogu se primetiti ukoliko iz blizine pogledate ekran.

Površina ekrana se veoma lako isprlja ali mrlje i otisci prstiju nisu toliko vidljivi tako da se ne može reći da je to neka velika mana.

Kućište aparata izrađeno je od metala a model je dostupan u dve boje: klasična crna sa specijalnolm tehnikom obrade metalne površine i siva koju odlikuje promene nijanse boje od svetlo sive u gornjem delu do tamno sive u donjem delu aparata. Kućište aparata je glatko na dodir.

Kvalitet izrade

Aparat pruža gotovo monolitički osećaj. Poseduje samo jedan uklonjivi element – mali poklopac sa gornje strane zadnjeg poklopca. Ispod poklopca nalaze se antene i slot za microSIM karticu. Sve ostalo izrađeno je od jednog dela. Baterija se ne može ukloniti.

Dimenzije

HTC One S izgleda i pruža osećaj daleko kompaktnijeg modela u poređenju sa vodećim modelom tako da i bolje pristaje u šaku i daleko je komforniji kada se koristi kao telefon.

  • HTC One S – 130.9 x 65 x 7.8 mm, 120 g
  • HTC One X – 134.4 x 69.9 x 8.9 mm, 130 g
  • HTC Sensation XL – 132.5 x 70.7 x 9.9 mm, 162 g
  • Samsung Galaxy S2 – 125.3 x 66.1 x 8.5 mm, 116 g
  • Apple iPhone 4S – 115.2 x 58.6 x 9.3 mm, 140 g

Pretpostavljam da HTC One S ima idealne dimenzije kada je u pitanju telefon osetljiv na dodir koji spada u srednju kategoriju uređaja. Nije toliko mali kao kada se kod nekih modela čini da je veličina ekrana neprikladna, odlično staje u džep košulje ili pantalona i moguće je koristiti ga jednom rukom.

Kontrole

Smart telefon radi na četvrtoj verziji Android operativnog sistema i radi u skladu sa karakteristikama koje nudi ova verzija. To znači da je kompanija odlučila da u poslednjem momentu odustane od za HTC tradicionalna četiri tastera ispod ekrana, uključujući taster za pretragu i prešla na tri tastera. Sa leva na desno se nalaze tasteri Back, Home i pozivanje menija, Recent Apps, kao kod modela HTC One X.

Tasteri osetljivi na dodir su dosta udaljeni jedan od drugih što rad sa njima čini jednostavnim i jasnim, pri čemu se belo pozadinsko osvetljenje uključuje samo u slučaju nedostataka osvetljenja. Prilikom pritiska tastera osetljivih na dodir ekran zavibrira lagano. Novi raspored tastera mi se ne dopada iz nekoliko razloga. Kao prvo, taster kontekstualnog menija je zamenjen tasterom Recent Apps. Kao drugo, ne postoji prilagodljivi taster za HTC pretragu. Treće, međutim ovde je reč o karakteristici kod svih Android 4.0 uređaja, je to da se većina programa prikazuje sa crnom prugom, koja nije ništa drugo to taster kontekstualnog menija. Ovaj problem postoji kod mnogih uređaja koji koriste Android 4.0 ICS.

Pored toga, neki od četiri softverska tastera su mogli da izvršavaju dve radnje, dodirom i dodirom sa zadržavanjem, ali sada nema takvog luksuza. Prema tome, sada više nije moguće brzo pozvati glasovnu pretragu ili pozvati tastaturu kada je to neophodno (tastatura se skriva dodirtom tastera na ekranu).

Sa desne strane smart telefona se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka. On je prilično dug i po meni lak za korišćenje bez i da ga gledate.

Sa leve strane se nalazi microUSB konektor, gore je taster za uključivanje uređaja, 3.5mm mini priključak kao i slot microSIM kartice koji je prekriven zatvaračem.

Ukoliko zadržite taster za uključivanje pojavljuje se meni sa mogućnošću isključenja smart telefona, prebacivanja u režim za letove i za ponovno pokretanje.

Sa prednje strane, u gornjem delu je zvučnik, dok su ispod i levo senzor osvetljenosti i senzor blizine. Sa desne strane se nalazi sočivo VGA kamere.

Svetlosni indikator treperi zelenom bojom ukoliko ima propuštenih poziva, nepročitanih tekstualnih poruka ili e-mail poruka ili nekih drugih obaveštenja, svetli zelenom bojom kada ga povežete sa računarom ili kada je baterija u potpunosti napunjena (kada je smart telefon i dalje povezan sa punjačem). Kada je baterija slaba treperi crvenom bojom, a prilikom punjenja konstantno svetli crvenom bojom.

Ekran

HTC One S koristi Super AMOLED ekran sa PenTile tehnologijom. Ja lično nisam bio u mogućnosti da vidim podpiksele, ali oni koji kupuju ovaj model treba da budu svesni te činjenice. Sudeći po nivou jačine osvetljenja ekran je savršen. Takođe mogu da tvrdim da je reprodukcija boja glatka i savršena, slično kao kod One X modela. Ali, nije li ovo upravo ono što očekujemo od AMOLED ekrana? Uglovi vidljivosti su maksimalni. Ekran bledi pri snažnom izlaganju sunčevim zracima, a opet informacije ostaju prilično čitljive.

Specifikacije ekrana: 4.3" dijagonala, fitička veličina 95x93mm,gusitna piksela 256dpi,rezolucije – 960 x 540 pixels (qHD). Ekran moe da prikaže 16 miliona boja.

Podešavanje ekrana omogućava odabir veličine fonta za meni i aplikacije. Postoje četiri vrste koje se mogu odabrati od male do velike. Ekran podržava multitouch i reaguje savršeno na dodire od strane vaših prstiju. Po podrazumevanom podešavanju, ekran je podešen da ne obrađuje više od tri dodira istovremeno, ali ako uklonite ovo podešavanje, ekran će moći da reaguje na pet dodira istovremeno. Prevlačenje tri prsta od dna do vrha ekrana pokreće Media Link HD aplikaciju.

Kamera

Uprkos tome što kada se govorilo o modelu HTC One X jedan od glavnih elemenata je bio njegova kamera, S model je opremljen istim modulom koji poseduje isti interfejs. Kao rezultat toga, kvalitet snimaka je gotovo identičan, kao i utisak koji kamera stvara. Glavne karakteristike ove kamere su 8MP digitalni modul, BSI senzor, F2.0/28mm, LED blic. Od glavnih karakteristika koje ova kamera nudi moramo pomenuti izuzetno visoku brzinu okidača, mogućnost kreiranja fotografija tokom video snimanja, bez zaustavljanja snimanja, kao i tačan i ispravan režim postobrade slika sa efektom HDR.

Sočivo kamere je smešteno u gornjem delu jedinice sa zadnje strane, pri čemu je blic odmah do njega. Jedinicu sam koristio više od mesec dana pri čemu je nakon tog perioda staklena zaštita sočiva kamere bila prekrivena manjim ogrebotinama.

Interfejs kamere je neznatno izmenjen u odnosu na ranije modele tako da sada nema tastera za prebacivanje između foto i video režima, a taster za snimanje i početak snimanja su jednostavno smešteni jedan pored drugog. Iznad ovih tastera se nalazi taster za prikaz menija sa izborom efekata, dole je taster za ulazak u galeriju, a levo su tri ikone: režim blica, podešavanje kadra, dok je ispod odabir režima fotografisanja.

Ispod se nalaze snimci sa ekrana iz testa modela HTC One X. Interfejs kamere ova dva rueđaja je identičan.

Ukupno je dostupno deset režima fotografisanja:

  • Slow motion video
  • Auto
  • HDR
  • Panorama
  • Portrait
  • Group portrait
  • Landscape
  • Whiteboard
  • Close up
  • Low light

Možete odabrati između sledećih standardnih i widescreen (16:)) rezolucija:

  • 8M – 3264x2448
  • 5M – 2592x1952
  • 3M – 2048x1536
  • 1M – 1280x960
  • Small – 640x480

Uravnoteženje belog:

  • Auto
  • Incandescent
  • Fluorescent
  • Daylight
  • Cloudy

Pored ovih podešavanja, možete da promenite nivo jačine osvetljenja, zasićenja, kontrasta i ekspozicije kao i da onemogućite zvuk pri okidanju, možete da uključite i isključite mrežu na viziru ekrana, tajmer i takođe da uključite geografske podatke. ISO osetljivost varira od 100 do 800.

Dostupan je režim kontinualnog snimanja, snimanja sa prepoznavanjem lica kao i automatskog prepoznavanja osmeha.

Korišćenjem prednje kamere možete takođe fotografisati autoportrete.

Ispod se nalaze primeri fotografija pa možete da ih procenite. Ne želim da mnogo komentarišem fotografije već želim da steknete uvid na osnovu primera.

Snimci nastali po danu:

Makro:

Teskt:

Zum:

Video. Video se snima brzinom od 10-31 kadrova sekundi u mp4 formatu (h.264 kodek). u HD rezoluciji video se zapisuje promenljivim bitrate-om (prosečno je 9661 kbps) Zvuk se enkoduje uz pomoć AAC kodeka u stereo tehnici sa kvalitetom od 128kbps.

Dostupne video rezlucije su:

  • FullHD – 1920x1080
  • HD – 1280x720
  • High – 640x480
  • Low – 320x240
  • MMS – 176x144

Za video možete da omogućite ili onemogućite snimanje zvuka i da uključite stabilizaciju slike dok snimate. Tokom videa možete da manuelno menjate fokus, dodirujući tačku na ekranu. Pored toga, tokom snimanja praćenje autofokusa radi. Pri svakoj rezoluciji, video se može zumirati tokom snimanja. Takođe, tokom video snimanja možete snimiti i fotografije pri čemu ispod možete videti nekoliko primera fotografija.

Video kvalitet se može proceniti na osnovu narednih primera.

Primer video klipa (mp4, 75 mb) >>>

Trajanje baterije

Smart telefon koristi Li-Pol bateriju kapaciteta 1650mAh. U poređenju sa modelom HTC One X kapacitet baterije je niži, ali je i hardver manje zahtevan: dual core procesor i manji ekran niže rezolucije. Svi ovi faktori stvaraju dobar rezultat. HTC One S može da radi ceo dan, dok HTC One X obezbeđuje 5-6 časova rada kada ga koristite aktivno. Stoga, HTC One S nije loš za one koji žele da maksimalno iskoriste Android uređaje, uključujući i slušanje muzike.

Moj tipični scenario korišćenja jedinice izgleda ovako: slušanje muzike 2 do 3 časa. Na uređaju je konstantno uključena push mail opcija za dva mail naloga, internet preko WiFi i EDGE/HSDPA (oko sat vremena). Na pozive odlazi 50 do 60 minuta dnevno, tokom dana sam slao 20-30 poruka. Pri ovakvom režimu korišćenja uređaja HTC One S je uspešno preživljavao do duboko u noć. Ukoliko 5-6 časova dnevno slušate muziku, bateirja će se isprazniti oko 20 ili 21h. Kada gledate video sadržaje konstantno, baterija uređaja se isprazni za 5 do 6 časova, u zavisnosti od kvaliteta klipa i izabranog nivoa jačine osvetljenja.

Performanse

Smart telefon je izgrađen na Qualcomm MSM8260A platformi koju karakteriše dual core 1.5GHz procesor. Može se činiti da je ovaj procesor dosta slabiji od Tegra 3 procesora koji postoji u okviru modela HTC One X, ali u praksi teško da možete primetiti razliku u performansama između glavnog modela i One S. Čak i sintetički testovi ne obezbeđuju veliku razliku rezultatima da bi dokazali da One X oristi daleko moćniju platformu. Smart telefon poseduje 1GB sistemske memorije. Pre godinu dana ovakva količina memorije, ili možda čak i manja je bila više nego dovoljna, ali nova verzija Sense odvlači polovinu količine memorije, tako da ne mogu reći da je 1GB uvek dovoljno za moj HTC One S, koji je bez ijedne pokrenute aplikacije prikazivao samo 250MB slobodne memorije za rad sa softverom.

HTC One S poseduje samo 16GB interne memorije za skladištenje podataka od čega je korisniku na raspolaganju 12GB. Nije dostupan slot microSD kartice. Sa druge strane, svaki kupac HTC One S modela dobija besplatni pretplatnički nalog na dropbox.com sajtu u trajanju od godinu dana koji nudi 25GB online skladištenog prostora.

Pozicija proizvođača vezana za memoriju nije sasvim jasna. Šta je razlog ne obezbediti slot za karticu kod modela One X i One S, obzirom da je to zahtevalo dodavanje tek jednog ili dva mm debljini uređaja. Bilo kako bilo, moramo reći da je ograničenje od 16GB ozbiljan nedostatak ovog uređaja u poređenju sa konkurentima koji poseduju slotove microSD kartica. Ukoliko volite da gledate video sadržaje na telefonu sa vremena na vreme, ovaj skladišteni prostor neće biti dovoljan. Sa druge strane, ako koristite uređaj za telefonske pozive i igre onda će tih 12GB biti više nego dovoljno.

Brzina smart telefona je odlična, meni ne pokazuje nikakve znake kašnjenja i usporenja. kroz programe i prozore se kreće glatko, sistem savršeno radi. Prilikom pokretanja aplikacija sve se dešava u deliću sekunde, a veliki broj pokrenutih programa neće usporiti smart telefon. Drugim rečima, sve radi savršeno. U svakom slučaju, evo i rezultata testiranja ovog modela u nekoliko testova.

AnTuTu Benchmark

Quadrant Standart

CF-Bench

Vellamo

Nije bilo nikakvih problema sa reprodukcijom HD videa. Telefon je reprodukovao FullHD trejlere visokih video bitrate-ova uz pomoć Dive plejera bez i jednog problema.

Povezivanje

Smart telefon podržava GSM (850/900/1800/1900) i UMTS (900/2100) mreže dok su EDGE i HSDPA takođe dostupni. Različiti komunikacioni moduli se mogu uključivati ili isključivati u okviru menija podešavanja ili uz pomoć widgeta. Nasuperot Sense 3.0 koji takođe nudi widget tastere u okviru interfejsa sa kontrolnim tasterima kod Sense 4.0 toga nema.

Za PC sinhronizaciju telefon koristi microUSB kabl koji se isporučuje u prodajnom pakovanju i koji koristi USB 2.0 interfejs. Kada povežete smart telefon sa računarom možete da odaberete pet tipova konekcije charging only, HTC Sync, Drive (the internal memory is visible), Modem (za korišćenje telefona kao modema za pristup internetu i za povezivanje sa računarom za obezbeđivanje pristupa internetu sa telefona preko računara.

Telefon karakteriše ugrađeni Bluetooth 4.0 modul koji podržava A2DP.

Wi-Fi (802.11à/b/g/n). Rad sa Wi-Fi modulom ne izaziva nikakve probleme. Smart telefon možete konfigurisati za Wi-Fi prenos u sleep režimu korišćenjem samo statičke IP adrese kada se povežete i dodajući sigurnosne sertifikate. Prilikom korišćenja Wi-Fi, smart telefon se gotovo ne zagreva uopšte. Zagrevanje je minimalno i jedva primetno.

Wi-Fi router. HTC One S može deliti 2G/3G internet konekciju sa Wi-Fi. Radi na sledeći način: u okviru podešavanja bežičnog interfejsa odaberite Wi-Fi opciju koja aktivira odgovarajuća podešavanja da se odabere naziv mreže, lozinka i tip konekcije (WEP, WPA, WPA2). Pored toga, možete podesiti maksimalni broj konekcija za smart telefon ili posebno odabriti ili odbaciti svaku novu konekciju.

Kada je ova opcija omogućena možete se povezati sa internetom koristeći vaš laptop preko HTC One X routing-a i upotrebe GPRS/EDGE ili UMTS/HSDPA konekcije koje su prekonfigurisane na vašem telefonu. Gde ova karakterisitka može biti korisna. Recimo ukoliko putujete ili se nalazite u hotelu a ne možete da ostvarite iz nekog razloga povezivanje preko WiFi mreže, ali imate lokalnu SIM karticu sa relativno jeftinim 2G/3G saobraćajem.

DLNA, HDMI. Smart telefon podržava DLNA, tako da ukoliko je vaš kućni media server DLNA usaglašen, onda možete ovaj uređaj koristiti za povezivanje sa drugim uređajima, pa tako gledati video ili puštati zvuk direktno na vašem TV-u. Pored toga, uređaj podržava HDMI, ali u kombinaciji sa microUSB-om, pa ako želite da koristite HDMI, prvo ćete morati da kupite specijalni kabl.

Navigacija

Smart telefon poseduje podršku za GPS. Uređaju je bilo potrebno oko 30 sekundi da se uređaj poveže na odgovarajući satelit u slučaju da prethodno GPS modul nije bio povezan. Nakon inicijalnog povezivanja nije trebalo više od 10 do 15 sekundi. Uređaj poseduje ugrađeni Route 66 navgacioni softver kao i Google Maps and Google Navigation. Maps omogućava proračunavanje rute, vršiti pretragu ulica, ili specifičnih adresa i mesta. Sa Google Navigation možete raditi navigaciju sa rutama i glasovnim navođenjem.

HTC Navigation softver se poreće uz pomoć apliakcije Locations. Ona se pokreće softverom Locations. Ova aplikacija nudi opcije slične drugim aplikacijama za mesta od ineresovanja, određivanje ruta i slično. Navigacione karakteristike i štampanje ruta i dalje je nedostupno tako da se navigacija za sada može koristiti samo za pešačenje. Pokušaću da pokrijem ovu temu kada bude poznato kako će se HTC Navigation prodavati odnosno da li će se plaćati licenca ili će korisnici kupovati mape ili navigacione karakteristike.

Dodatak „Car“ prebacuje GPS funkcionalnost uređaja u horizontalnu orjentaciju. On takođe vrši povezivanje specifičnih verzija aplikacije koje donose veće fontove i koje omogućavaju rad tokom vožnje. Program je namenjen za upotrebu u automobilu što je jasno na osnovu naziva.

Da bi utvrdio koliko je GPS modul tačan instalirao sam Navitel softver koji omogućava korišćenje pune verzije programa bez ikakvih ograničenja u trajanju od 30 dana.

Instaliranje aplikacije se može izvršiti na dva načina: sa Google Play ili preuzimanjem programa sa zvaničnog sajta softvera u formatu *.Apk. Ukoliko imate dostupnu WiFi konekciju možete da preuzmete aplikaciju. Kada je reč o samoj aplikaciji ona je veličine 1.8GB. Da biste instalirali ova softver morate u skladištenoj memoriji da instalirate dva direktorijuma „Navitel Content“ i „Maps“ i zatim kopirate u njega preuzeti fajl sa mapama. Nakon instaliranja dolazi proces inicijalne konfiguracije, pri čemu morate odabrati jezik interfejsa i mapa, tip jezika i glasovno navođenje kao i pol osobe koja izgovara glasovno navođenje.

Nekoliko reči i o Navitel Navigatoru na HTC One S. Nakon prvog pokretanja inicijalizuju vam se servisi kao što su: trenutna saobraćajna situacija, događaji, komunikacije, vremenski uslovi i online informacije. Sve ove informacije zauzimaju oko 1 do 2MB podataka.

Pretraga u programu je dostupna za različite tipove podataka, kao što su adrese. Morate da odaberete grad (obično se bira automatski) ulicu i broj. Kada unosite slova, dodatni karakteri se eliminišu tako da kako unosite više slova sve manje i manje opcija je dostupno što je zgodno.

Konstruisanje rute traje manje od sekunde, i ista količina vremena je potrebna za rekonstruisanje rute u slučaju gužve u saobraćaju ili drugih neprijatnih događaja.

Postoje dva režima za prikaz mapa. Jedan je klasičan 2D, dok je drugi trodimenzioni i on je zgodniji za korišćenje. Takođe, možete da manuelnim putem odaberete kolor šemu (noć ili dan) ili da to ostavite softveru da sam odradi. Kada pokrenete program i vozite se glasovne komande vas obaveštavaju o skretanjima koja je potrebno da izvršite i potencijalnim tačkama od interesa.

Aplikaicja radi besprekorno na ovom uređaju, glatko i bez ikakvog odlaganja. Smatram da je Navitel Navigator veoma dobar izbor, naročito ako se ima u vidu da ovu aplikaciju možete preuzeti i mesec dana je koristiti besplatno. Tokom ovog vremena možete zaista da otkrijete da li je ona toliko moćan navigacioni softver kako se reklamira i da odlučite da li vam se isplati da je kupite za buduću upotrebu.

HTC Sense 4.0

Smart telefon koristi Android 4.0.3 i koristi interfejs HTC Sense 4.0.

Već sam rekao o glavnim promenama u okviru interfejsa u poređenju sa trećom verzijom, u testu modela HTC One X modela, tako da neću ponavljati, obzirom da HTC One X i One S imaju identične verzije Sense interfejsa.

Zaključak

Kada je reč o kvalitetu signala prijema kod ovog modela. Nije bilo problema niti sa pronalaženjem mreže i po mom subjektivnom mišljenju ovaj model se čak ponaša bolje nego glavni. Jačina zvuka uređaja je na dobrom nivou, u većini situacija sam čuo sagovornika, čak iako nije bilo savršeno kada sam se našao u bučnom okruženju. Vibracija je umerena i dok se krećete može se dogoditi da je ne osetite, ako nosite uređaj u tašni ili džepu jakne.

Zvanična cena ovog modela se nije promenila od početka njegove dostupnosti, međutim veliki broj modela koji su dostupni na crnom tržištu je uticao da se cena ispod ruke promeni naniže u odnosu na početak dostupnosti ovog modela. Očigledno je da je cena po kojoj je ovaj model zvanično dostupan previsoka za smart telefon srednjeg opsega, tako da možemo reći da je u tom smislu on procenjen. Kada je reč o ceni na crnom tržištu koja je za oko 20% niža u odnosu na zvaničnu tu već možemo govoriti o veoma dobroj ponudi atraktivnog smart telefona sa dobrom kamerom, interesantnim dizajnom, male debljine i dobrog trajanja baterije.

Ovaj model ima samo dve slabe tačke: PenTile tehnologiju kao i16GB internog skladištenog prostora, pri čemu je samo oko 12GB dostupno korisniku. Jedini ozbiljni nedostatak koji ljudsko oko može primetiti je pomenuti mali skladišteni prostor jer subpiksele je teško videti. Za većinu današnjih potreba tih 16GB nije dovoljno. Sudeći po ostalim specifikacijama, reč je o jednom od najbolje balansiranih uređaja u prvih šest meseci ove godine. Gledajući njegove specifikacije ukupno, ovaj model izgleda po meni čak i bolji nego glavni model. Ukoliko ste ljubitelj HTC brenda, onda treba da razmotrite prvo One S kao savršeni uređaj za vas.

Specifikacije:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Konkurenti: Apple iPhone 4S, Samsung Galaxy S II, Sony XPERIA P
  • Korišćeni materijali: netal, plastika, zaštitno staklo
  • Operatvni sistem: Android 4.0.3, vlasnički HTC Sense 4.0 interfejs
  • Mreža: GSM/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSDPA 900/2100
  • Procesor: dual-core, 1.5 GHz, Qualcomm MSM8260A platforma
  • RAM: 1 GB
  • Memorija: ~12 GB, 25 GB na dropbox.com
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / b / g / n /), Bluetooth 4.0 (A2DP), jack microUSB (USB 2.0) priključak za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice, DLNA
  • Ekran: kapacitivni, Super AMOLED, 4.3", 960 x 540 piksela (qHD), sa automatskim podešavanjem nivoa pozadinskog osvetljenja
  • Kamera: 8 MP sa autofokusom; video se snima u rezoluciji 1080p (1920x1080), LED blic takođe može da radi kao baterijska lampa, 1.3 MP kamera sa prednje strane za fotografije i video pozive.
  • Navgacija: GPS (A-GPS support)
  • Opciono: akcelerometar, senzor svetlosti i blizine, FM radio.
  • Baterija: ne-ukloniva Li-Ion 1650 mAh
  • Dimenzije: 130.9 x 65 x 7.8 mm
  • Masa: 120 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024