Desire V 2012
2012. godina
4" LCD, 61.7% body
0% S1, Android 4.0 Ice Cream Sandwich
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1650 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon HTC Desire V
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC Desire V. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC Desire V vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test Dual-SIM HTC Desire V telefona

Fotografije modela HTC Desire V

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Žične stereo slušalice (sa flat kablom i tasterom za kontrolu uređaja)
  • Punjač
  • USB-microUSB kabl
  • Uputstvo za upotrebu

Sa jedne strane, linija novog HTC One smart telefona izgledala je zaista zanimljivo kada se pojavila i to je ukazivalo na neku dozu optimizma kada je u pitanju budućnost ove kompanije. Sa druge strane, realnost nije bila tako onakva kakvu je proizvođač želeo. Od sredine protekle godine vrednost deonica ove kompanije pala je gotovo deset puta – u maju prošle godine vrednost jedne deonice iznosila je $83 dok je u julu ove godine za jednu deonicu trebalo izdvojiti $9.

Očigledno je da je u ovakvoj situaciji kompanija morala nešto da izmeni da modifikuje svoje poglede na liniju i opseg proizvoda te da odredi neke druge prioritete za smart telefone u okviru različitih cenovnih kategorija. HTC se zaista trudio da nešto učini. Desire V predstavlja upravo jednu vrstu pokušaja na novom tržišnom segmentu, a to nije samo njihov prvi dual-SIM uređaj, već jedan od nekoliko dual-SIM smart telefona srednje kategorije koji su dostupni na tržištu, dok svi dual-SIM aparati koji su trenutno dostupni pripadaju sektoru niskobudžetnih telefona.

Dizajn, materijali

Dizajn HTC Desire V lako je prepoznatljiv. Uređaj podseća na druge HTC modele zahvaljujući blago zaobljenom donjem delu aparata, zaobljenim uglovima i po pitanju nekih drugih detalja dizajna koji su prisutni u velikom broju drugih HTC proizvoda. Izgled ovog aparata je atraktivan: estetski izgleda lepo i ima poslovnu crtu, ali nikako nije dosadan.

Na određenim tržištima ovaj model dostupan je samo u crnoj boji dok se verzija bele boje očekuje u narednom periodu. Aparat je izrađen od plastike meke na dodir, lepo pristaje u šaku i ne klizi iz ruke. Okvir oko ekrana izrađen je od crnog metala dok je otvor kamere uokviren ivicom i nalazi se na maloj platformi izrađenoj od plastike. Aparat se ne prlja tako, lako ali se otisci prstiju i pohabana mesta mogu videti kada se zagledate i pod određenim uglovima.

Kvalitet izrade

Ne znam da li je u pitanju testirani model ili neka specifična karakteristika dizajna ali poklopac baterije kod testiranog modela koji zauzima čitavu zadnju stranu aparata nije čvrsto prikačen za ostatak kućišta. Slobodnom procenom može se reći da je jaz između kućišta aparata i poklopca baterije manji od jednog milimetra, ali ukoliko pritisnete poklopac doći će do pojave škriputavog zvuka. Ne može se reći da je ovo veliki nedostatak, ali sa druge strane ali ovaj zvuk se pojavio već nakon prvog skidanja i vraćanja poklopca baterije tako da će situacija sigurno biti lošija nakon šest ili dvanaest meseci upotrebe.

Nema drugih žalbi vezano za kvalitet izrade i dizajna.

Dimenzije

Desire V u velikoj meri podseća na druge HTC modele srednjeg opsega po pitanju dimenzija. Odlično pristaje u šaku tokom razgovora i upotrebe aparata. Nije suviše težak i može stati u bilo koji džep.

  • HTC Desire V - 118.5 x 62.3 x 9.3 mm, 114 g
  • HTC Desire C - 107.2 x 60.6 x 12.3 mm, 100 g
  • HTC Wildfire S - 101 x 59 x 12 mm, 108 g
  • Apple iPhone 4S - 115.2 x 58.6 x 9.3 mm, 140 g

Kontrole

Smart telefon radi na Android 4.0 verziji operativnog sistema i radi u skladu sa karakteristikama koje nudi ova verzija. Kao i kod drugih smart teleofna koji koriste isti OS imamo samo tri tastera na ekranu za razliku pod prethodne verzije gde je bilo četiri tastera. Sa leva na desno se nalaze tasteri Back, Home i Recent Apps.

Tasteri osetljivi na dodir su dosta udaljeni jedan od drugih što rad sa njima čini jednostavnim i jasnim. Na telefonu je dostupno belo pzadinsko osvetljenjej koje se uključuje kada radite sa telefonom u mraku.

Prilikom pritiska tastera osetljivih na dodir ekran zavibrira, ali za razliku od drugih HTC smart telefona mnogo manje, gotovo nesoetljivo. U nekim Android 4.0 aplikacijama softverski taster se koristi za otvaranje menija, do neke druge apliakcije nemaju ovu opciju pa je potrebno da zadržite taster Recent Apps nekoliko sekundi da biste otvorili meni.

Sa desne strane smart telefona se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka. On je prilično dug i po meni lak za korišćenje bez i da ga gledate. Sa leve strane se nalazi microUSB konektor, gore je taster za uključivanje uređaja, 3.5mm mini priključak kao i slot microSIM kartice koji je prekriven zatvaračem. Ukoliko zadržite taster za uključivanje pojavljuje se meni sa mogućnošću isključenja smart telefona, prebacivanja u režim za letove i za ponovno pokretanje.

Sa prednje strane, u gornjem delu je zvučnik, dok su ispod i levo senzor osvetljenosti i senzor blizine. Sa desne strane se nalazi svetlosni indikator. Svetlosni indikator treperi zelenom bojom ukoliko ima propuštenih poziva, nepročitanih tekstualnih poruka ili e-mail poruka ili nekih drugih obaveštenja, svetli zelenom bojom kada ga povežete sa računarom ili kada je baterija u potpunosti napunjena (kada je smart telefon i dalje povezan sa punjačem). Kada je baterija slaba treperi crvenom bojom, a prilikom punjenja konstantno svetli crvenom bojom. Sa zadnje strane u gornjoj zoni se nalazi sočivo 5 MP kamere. Zvučnik odlikuje zanimljivi šablon i Logo Beats Audio tehnologija, čiji logo je u dnu.

Slot microSD memorijske kartice je smešten ispod poklopca baterije, dok su slotovi SIM kartica ispod same baterije. Slot glavne SIM kartice je levo od modula kamere, dok je drugi slot sa dsne strane. Takođe je microSD slot nešto više.

Ekran

HTC Desire V poseduje Super-LCD ekran osetljiv na dodir. U pitanju je kapacitivni ekran dužine dijagonale je 4“ i karakteriše ga rezolucija od 800x480 piksela (WVGA). Reč je o ekranu koji je po specifikacijama potpuno isti onom koji postoji kod modela HTC Inceredible S. Na primer, ekran osigurava maksimalne uglove vidljivosti i reprodukciju prirodnih boja. Ekran ima mogućnost prikazivanja 16 miliona boja i podržava do 4 istovremena unosa a zaštićen je Gorilla Glass zaštitom: otporan je na ogrebotine a ukoliko uzmete makaze i pređete njima preko površine ekrana bez suvišnog pritiskanja, sigurno je da neće ostati nikakav trag. U svakom slučaju, nakon određenog perioda korišćenja neke male ogrebotine i pohabana mesta mogu se pojaviti. Prilično je jednostavno kontrolisanje ekrana prstima a površina obezbeđuje lagane pokrete.

Prikaz na ekranu manje-više ostaje isti na suncu ali pri direktnim sunčevim zracima informacije su nečitljive. Uopšteno, kada su u pitanju smart telefoni srednjeg opsega, ekran HTC Desire V je iznenađujuće dobar. Naravno, on predstavljan prethodnu generaciju koja je korišćena kod vodećih modela predstavljenih u toku protekle godine, ali ekran i pored toga nudi visok kvalitet slike.

Kamera

Smart telefon koristi jednostavnu 5MP kameru sa auto fokusom i LED blicem. Interfejs kamere je isti kao kod HTC One S i X modela pa su snimci sa ekrana ispod oni koji su korišćeni i za One S model.

Maksimalna rezolucija slike je - 2592x1552 piksela (u widescreen režimu), ukoliko želite možete da odaberete rezoluciju u odnosu 4:3. Dostupno je podešavanje uravnoteženja belog, vrednosti ISO, ekspozicije, kontrasta, oštrine i zasićenja slike. Takođe, dostupni su i efekti.

Maksimalna video rezolucija je 800x480 pisela, video efekti se takođe mogu odabrati, dok je moguće specifikovati uravnoteženje belog i podesiti ekspoziciju, kontrast, zasićenje i oštrinu. Tokom snimanja videa možete zumirati sliku i menjati tačku foksuiranaj manuelno. Tokom video snimanja nije moguće praćenje autofokusa niti snimati fotografije.

Kvalitet fotografija i videa možete proceniti na osnovu sledećih primera. Za mene lično kamera modela Desire V nije loša, ači ništa više od toga.

Primer video klipa

Trajanje baterije

Smart telefon HTC Desire V poseduje Li-Ion bateriju kapaciteta 1650mAh. Tokom testiranja, baterija je obezebđivala rad uređaja jedan dan. Uređaj sam koristio za slušanje muzike 2-3 časa. Na pozive je odlazilo oko jedan čas dnevno. Tu je bilo i slanja 10-20 SMS poruka, te korišćenje Gmail servisa i oko sat vremena surfovanja internetom, te snimanje 10 do 20 fotografija, pregled Facebook i Twitter naloga sa vremena na vreme. Smart telefon poseduje dve kartice tako da su obe bile aktivne istovremeno.

Međutim, bez nekih posebnih napora moguće je produžiti vreme trajanja baterije za pola dana uz 4 – 5 sati slušanja muzike, surfovanja Webom i postovanjem na Instagram i Twitter servis i uz odgovaranje na e-mail poruke. Prema tome, ukoliko počnete da koristite potpuno napunjeni aparat u devet sati ujutro i koristite ga neprekidno pola dana, status napunjenosti baterije spašće na 10% do 16 – 17h.

U svakom slučaju, kada je u pitanju smart telefon sa dve SIM kartice, čitav dan – manje ili više – aktivne upotrebe je odličan, naročito ukoliko imate na umu da ovaj uređaj ima dovoljno veliki ekran i vrlo dobar interfejs.

Performanse

Ovaj smart telefon baziran je na Qualcomm MSM7225A platformi i karakteriše ga procesor radnog takta 1GHz. Aparat poseduje 512MB RAM-a i 4GB memorije za skladištenje korisničkih podataka. Pored toga tu je i slot za microSD karticu.

Pre nego što pređem na opisivanje brzine smart telefona, predlažem da pogledate rezultate nekoliko benchmark testova:

Basemark ES 2.0 Taiji

Power Board

Vellamo

KFS

Nenamark

Smartbench 2012

AnTuTu

Ukratko, smart telefon nije naročito brz. Kada izvodite najobičnije zadatke kao što su otvaranje menija, pokretanje ili otvaranje alata za elektronsku poštu ili rad sa kontaktima, biće potrebno otprilike jedna sekunda da prođe od momenta kada ste pritisnuli određenu komandu do momenta kada će uređaj delovati. Ukoliko je pokrenut veliki broj aplikacija rad se u velikoj meri usporava pa je potrebno ponovo pokrenuti smart telefon da bi počeo da radi na prihvatljiv način. Uklanjanje aktivnih aplikacija iz memorije korišćenjem Task Manager-a nema apsolutno nikakvu svrhu.

Slabe performanse je ono što će vas u velikoj meri razočarati kada je u pitanju ovaj aparat. Mnogo je lakše pomiriti se sa kratkim vremenom rada baterije kao što je to slučaj kod velikog broja smart telefona, sa slabom vibracijom prilikom dodira tastera pa čak i sa visokom cenom budući da ne postoji izbor ukoliko želite da imate smart telefon sa dve SIM kartice koji karakteriše atraktivan dizajn. Međutim, kada ga kupite uvek očekujete jednostavan rad svih karakteristika aparata, a vaš opšti utisak može biti u velikoj meri oslabljen sporim radom.

Ukoliko želite da pređete na HTC Desire V sa nekog niskobudžetnog smart telefona, čak i ako koristi Android, gotovo je sigurno da nećete primetiti koliko sporo radi. Međutim, ukoliko ste ranije koristili neki vodeći model, čak i prethodne generacije ili možda iPhone ili Windows Phone uređaj, zaostajanje interfejsa će biti očigledno.

Povezivanje

Smart telefon podržava GSM (850/900/1800/1900) i UMTS (900/2100) mreže dok su EDGE i HSDPA takođe dostupni. Različiti komunikacioni moduli se mogu menjati u okviru menija podešavanja ili uz pomoć widgeta. Zasebni widget tasteri su takođe dostupni u okviru standarndog Android OS widgeta.

HSDPA protokol za transfer podataka je samo podržan od strane glavne SIM kartice instalirane u prvi slot. Druga SIM kartica obezbeđuje samo EDGE konekciju.

Za PC sinhronizaciju telefon koristi microUSB kabl koji se isporučuje u prodajnom pakovanju i koji koristi USB 2.0 interfejs. Kada povežete smart telefon sa računarom možete da odaberete pet tipova konekcije charging only, HTC Sync, Drive (interna memorija je vidljiva), Modem (za korišćenje telefona kao modema za pristup internetu i za povezivanje sa računarom za obezbeđivanje pristupa internetu sa telefona preko računara.

Telefon karakteriše ugrađeni Bluetooth 3.0 modul koji podržava A2DP i EDR, kao i druge glavne profile.

Wi-Fi (802.11b/g/n). Rad sa Wi-Fi modulom ne izaziva nikakve probleme. Smart telefon možete konfigurisati za Wi-Fi prenos u sleep režimu korišćenjem samo statičke IP adrese kada se povežete i dodajući sigurnosne sertifikate. Prilikom korišćenja Wi-Fi, smart telefon se gotovo ne zagreva uopšte. Zagrevanje je minimalno i jedva primetno.

Wi-Fi router. Smart telefon može deliti 2G/3G internet konekciju sa Wi-Fi. Radi na sledeći način: u okviru podešavanja bežičnog interfejsa odaberite Wi-Fi opciju koja aktivira odgovarajuća podešavanja da se odabere naziv mreže, lozinka i tip konekcije (WEP, WPA, WPA2). Pored toga, možete podesiti maksimalni broj konekcija za smart telefon ili posebno odabriti ili odbaciti svaku novu konekciju.

Rad sa dve kartice

Ono što mi se dopada kod ovog uređaja od samog starta je njegov elegantan i zgodan način na koji je implementirana podrška za dve SIM kartice. Ne mogu reći da imam previše iskustva kada je reč o dual SIM mobinim telefonima, ali u poređenju sa nekoliko drugih dual SIM uređaja koje sam koristio, dual SIM podrška na nivou korisničkog interfejsa koja je obezbeđena kod modela HTC Desire V je najbolja i najzgodnija implementacija.

Možete postaviti glavnu i dodatnu SIM karticu i obezbediti naziv dužine do 4 karaktera za svaku od njih. Ukoliko je ovo kratko, u različitim menijima imena se mogu prikazivati u punoj dužini bez ikakvih ograničenja.

U prozoru za pozivanje, možete videti dva tastera koji prikazuju nazive SIM kartica umesto običnih Dial tastera. Nakon što ste pronašli neophodni broj telefona u vašem telefonskom imeniku korišćenjem Smart Dial funkcije, sve to treba da uradite je da je dodirnete i pritisnete taster SIM kartice koju želite da koristite, tako da nema potrebe da zadržavate određene tastere pritisnutim ili da koristite bilo koji pop-up meni.

U dnevniku pozivanja, svaki telefonski poziv je označem brojem SIM kartice, što je od velike pomoći. U listi primljenih poruka, možete da vidite koja SIM kartica je korišćenaj. U prozoru za slanje tekstualnih poruka, imate dva Send tastera umesto jednog. Oni prikazuju nazive SIM kartica i čine vaš izbor lakšim pa možete da odabir načinite jednostavnim pritiskom jednog od tastera.

U podešavanju telefonskih poziva, možete da postavite pojedinačne melodije zvona za svaku od SIM kartica ili da odaberete zajedničku melodiju zvona za obe od njih, ali ne možete da odaberete različite notifikacione zvukove za dve SIM kartice.

Glavni nedostatak ovog telefona kao uređaja za pozivanje koji podržava dve SIM kartice je u tome što poseduje jedan radio modul. To znači da kada razgovarate koristeći jednu SIM karticu, druga se automatski diskonektuje, tako da niko neće biti u mogućnosti da vas pozive na drugi broj u tom momenatu. Očekivao sam da će smart telefon koji pripada cenovnom opsegu kao Desire V imati dva nezavisna radio modula.

Navigacija

Smart telefon korsti gpsOne platformu kompanije Qualcomm. Nakon inicijalnog povezivanja nije trebalo više od 10 do 15 sekundi. Uređaj poseduje samo osnovne aplikacije kompanije Google - Google Maps and Google Navigation. Nešto skuplji uređaji imaju kao opciju program bazran na Locations - Route66, ali ga kod ovog modela nema. Maps omogućava proračunavanje rute, vršiti pretragu ulica, ili specifičnih adresa i mesta. Sa Google Navigation možete raditi navigaciju sa rutama i glasovnim navođenjem.

HTC Navigation softver se poreće uz pomoć apliakcije Locations. Ona se pokreće softverom Locations. Ova aplikacija nudi opcije slične drugim aplikacijama za mesta od ineresovanja, određivanje ruta i slično. Navigacione karakteristike i štampanje ruta i dalje je nedostupno tako da se navigacija za sada može koristiti samo za pešačenje. Pokušaću da pokrijem ovu temu kada bude poznato kako će se HTC Navigation prodavati odnosno da li će se plaćati licenca ili će korisnici kupovati mape ili navigacione karakteristike.

Softver

Smart telefon radi na Android 4.0.3 operativnom sistemu i koristi HTC Sense 4.0 korisnički interfejs. Interfejs spolja izgleda kao kod starijih računara, ali je njegova funkcionalnost nešto smanjena. Kod ovog modela nema većine widgeta koji postoje kod modela serije One, pa tako ne možete pozvati matricu svih desktopa za brzo preskakanje sa jedne na drugu aplikaciju. Apliakcija za vremensku prognozu nema uobičajenu HTC animaciju.

Postoji i nekoliko još više iritirajućih ograničenja koja su uvedena zbog nekih potpuno nejasnih razloga. Na primer, kod skupljih modela sa Sense interfejsom, korisnik ima mogućnost da izvrši prebacivanje na muzički plejer pravo sa zaključanog ekrana jednostavnim prevlačenjem prozora sa slikom albuma ili nasuprot prevlačenjem kruga koji ukazuje da je ekran zaključan na prozor muzičkog plejera.

Sense verzija u okvir HTC Desire V ne dozvoljava to. Prvo, pomislio sam da je ograničenje uvedeno zbog komplikovane animacije i da je proizvođač želeo da minimizuje opretećenje interfejsa ili nešto tako. Međutim, kod Desire V možete da pređete na propuštene pozive ili nepročitane poruke prevlačenjem notifikacije preko centra ekrana za otključavanje. Uprkos tome što animacija i opšta mehanika ove tri opcije za pregled propuštenih poziva, pitanje poruka i startovanje plejera su praktično iste, ova poslednja opcija nije dostupna.

Dosta o lošim stvarima. Sam interfejs je po običaju odličan i ugodan za rad, i nisam primetio ikakvo kašnjenje. Tab Recent App poziva minijaturne prozore aplikacija koje su nedavno korišćene mesto njihovih slika na ekranu, tako da ova opcija podseća na onu koja je korišćena kod tablet verzije Androida 3.0.

Ovde imamo standardni set programa kompanije HTC, pri čemu su dostupne aplikacije kao što su news reader, Adobe Reader, Facebook, probna verzija Polaris Office, kao i besplatna verzija SoundHound. Upravo ovde ću reći još nešto o zvuku.

Zvuk

Smart telefon ima Beats Audio oznaku, dok prodajno pakovanje uključuje jendostavne slušalice sa flat kablon.

Kvalitet zvuka modela HTC Desire V sam proverio koristeći kineske slušalice Awei es900i, koje su kupljene u Hong Kongu i koje obezbeđuju iznenađujuće dobarzvuk.

Prvo sam isključio Beats Audio karakteristiku kod modela HTC Desire V i dobio zvuk koji je čist, ali potpuno ravan i nezanimljiv. Sa druge strane, isprobao sam HTC One X takođe sa isključenom opcijom za poboljšanje zvuka. Zvuk je takođe bio dosta oslabljen, ali mi se više dopao. Kada uključite Beats Audio karakteristiku, zvuk je nešto drugačiji, ali ne mogu reći da li je bolje ili gore. Ono što hoću da kažem je da jednostavno, uprkos prisustvu Beats Audio opcije u okviru modela Desire V, One X zvuči bolje bez obzira na to što Desire V poseduje Beats Audio opciju.

Zaključak

Telefon je radio dobro sa mobilnim mrežama, mada sam u nekoliko situacija tokom dve nedelje koliko sam testirao uređaj imao nekoliko situacija kada je jedna od SIM kartica izgubila signal bez razloga, dok je druga recimo prikazivala najbolji mogući prijem signala. Mobilni operater je bio isti i obe kartice su bile jednako nove. Kvalitet reprodukcije glasa nije loš. Jačina zvučnika za prenos glasa je neznatno viša od prosečne, ali bez ikakvih negativnih detalja. Zvučnik melodija zvona je glasan tako da ćete u gotovo svakoj situaciji sa jačinom zvuka od 60 do 70% biti u mogućnost da čujete zvonjenje telefona. Vibracija je na prosečnom nivou.

Ovaj smart telefon je već dostupan na tržištu. Za sada ga još uvek nema na crnom tržištu, a prodaja je tek počela pa nema informacija o uspehu. Sa jedne strane da se Desire V pojavio koji mesec ranije moglo bi se reći da nema kvalitetnu alternativu. Većina dual SIM Android smart telefona ili imaju loše ekrane ili jednostavniji kvalitet izrade i dizajn. Naravno i cene ovakvih uređaja su niže.

Međutim, nedavno je još jedan smart telefon koji podržava rad sa dve kartice stigao na tržište. Reč je o modelu ZTE V880E Dual. Ovaj model izgleda jednostavnije i običnije u odnosu na Desire V, a materijali kućišta nisu toliko atraktivni. Međutim, ovaj model takođe poseduje 4“ ekran rezolucije 800x480 piksela, mada je on nižeg kvaliteta (reprodukcija boja i uglovi vidljivosti) nego kod HTC modela. Ovaj model takođe nema HTC Sense interfejs i radi na Android 2.3 operativnom sistemu. Međutim, ostale opcije ovog smart telefona su u liniji sa Desire V modelom. Tu je procesor radnog takta 1GHz, zatim 512MB sistemske memorije,slot microSD kartice i 5MP kamera. Cena ja glavni faktor koji razdvaja ova dva modela obzirom da je ZTE jeftiniji čak duplo u odnosu na ponudu kompanije HTC i svakako će privući na ovaj način veliki broj korisnika.

Dakle, ako vam je potreban zaista predivan Android smart telefon koji neće izgledati jeftino, ali koji podržava rad sa dve kartice i koji karakteriše lep dizajn i odličan kvalitet izrade, onda je HTC Desire V izvan konkurencije. Međutim, ako ste svesni da morate dobro da preplatite za ovakav dizajn i softver, onda ćete možda porazmisliti o drugim manje atraktivnim , a opet sličnih specifikacija rešenjima drugih kompanija.

Specifikacije:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: matirana plastika, metalni okvir
  • Operatvni sistem: Android 4.0.3, vlasnički HTC Sense 4.0 interfejs
  • Mreže: GSM/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSDPA 900/2100
  • Dual SIM rad: proemna režimu razgovora (jedan radio modul)
  • Procesor: 1 GHz, Qualcomm MSM7227A platforma
  • RAM: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB, slot microSD memorisjke kartice
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / b / g / n /), Bluetooth 4.0 (A2DP), jack microUSB (USB 2.0) priključak za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice, DLNA
  • Ekran: kapacitivni, S-LCD, 4", 800 x 480 piksela (WVGA), automatkso podešavanje pozadinskog osvetljenja
  • Kamera: 5 MP sa autofokusom, video se snima u WVGA rezoluciji (800x480 piksela), blic (bateirjska lampa)
  • Navigacija: GPS, Qualcomm platforma gpsOne čip (A-GPS podrška)
  • Dodatne karakteristike: akcelerometar, senzor svetlosti i blizine, FM radio.
  • Baterija: ukloniva Li-Ion, 1650 mAh
  • Dimenzije: 118.5 x 62.3 x 9.3 mm
  • Masa: 114 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024