One Touch Star Dual SIM2013
2013. godina
4" OLED, 63.5% body
2% MT6577, Android 4.1 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1500 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon Alcatel One Touch Star OT-6010D
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel One Touch Star OT-6010D. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel One Touch Star OT-6010D vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Alcatel One Touch Star (Dual Sim 6010D)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • Stereo slušalice
  • USB-kabl

Alcatel je predstavio prilično jednostavan model smart telefona dopadljivog imena One Touch Star. Ova jedinica ističe se među ostalim sličnim uređajima kvalitetnom matricom, jer je odlikuje AMOLED tehnologija. To znači da ćete dobiti ekran sa živim i zasićenim bojama.

Ostalo je tipično za opseg kojem ovaj model pripada: MediaTek MT6577 čipset sa dva procesora koji rade na 1GHz, 512MB RAM memorije, dobra kamera koja može da snima HD-filmove sa stereo zvukom, dva slota za SIM karticu i slotovi za memorijske kartice, Wi-Fi Direct bežična tehnologija, GPS, FM radio i još mnogo toga.

Dizan, veličina, kontrole

Iskreno, po izgledu, One Touch Star gotovo je u potpunosti kopiran Apple telefon iPhone 4/4S: sličan oblik kućišta, tamna maska i svetle strane, isti raspored priključaka za slušalice, USB, mikrofon, On/Off taster (čak je i oblik isti). U principu, stvara osećaj da držite četvrti "iPhone", samo napravljen od plastike. Nekome se ovo neće dopasti, ali lično ne vidim ništa loše u tome, neka drugekompanije kopiraju čuveni brend, samo kvalitet izrade ne bi trebalo da trpi.

Kao što je ranije navedeno, prednji panel je crne boje, donji i gornji deo praktično su spojeni sa ekranom. Površina stakla je zaštićena Corning Gorilla Glass zaštitom! Dodatnom zaštitom može se smatrati tanak sloj od jednog milimetra iznad površine. Vidljivi otisci na ekranu se lako mogu izbrisati.

Ivice su izrađene od polu-sjajne plastike, svetlo sive boje. Sa leve i desne primetno je suženje što stvara vizuelni efekat tanjeg kućišta. Kvalitet plastike je dobar, a nakon mesec dana korišćenja, pojavile su se manje ogrebotine sa donje strane.

Poklopac je takođe napravljen od plastike, polusjajne tamno sive boje. Tanak je, ali i fleksibilan kao kod Samsung Galaxy S3 ili S4. Otisci prstiju na ekranu su vidljivi. Treba pomenuti da će na nekim tržištima ovaj model biti dostupan samo u sivoj boji, dok proizvođač nudi ovaj model u pink, beloj i boji srebra. Boje su jasne i prijatne.

Alcatel One Touch Star pametni telefon je veoma kompaktan – 117 x 60 x 9,7 mm, težak je samo 119 grama i odlično staje u džep letnje majice. Aparat odlično staje u šaku, zahvaljujući tome što je Alcatel zaoblio uglove i zbog toga što je zadnji poklopac blago nagnut.

Generano, model Star je dobro izrađen, ali kod naše jedinice je poklopac zadnje strane blago se uvijao i kada pritisnete uređaj čuje se blago škripanje.

Prednja kamera, dva senzora - osvetljenja i blizine - nalaze se na prednjem panelu. Pored njih, nalazi se indikator propuštenih događaja (treperi ili svetli belom bojom) i zvučnika. Jačina je dovoljna da dobro čujete sagovornika na ulici. Čitljivost je dobra, zvuk je prijatan, mada je bas slab. Tokom razgovora nema eha i pucketanja.

Ispod ekrana nalaze se tri tastera osetljiva na dodir: "Back", "Home" i "Menu". Zanimljivo je da poslednji taster nema samo funkciju kontekst menija, već nudi i listu prethodno pokrenutih aplikacija. Prikaz na ekranu vidljiv je i pri jakoj sunčevoj svetlosti.

Sa donje strane nalazi se microUSB a tu je i mikrofon. Sa leve strane postavljen je tanak i ravan taster za kontrolu jačine zvuka, a njegova upotrebe nije zgodna zbog činjenice da je gotovo uronjen u kućište.

Sa gornje strane - standardni 3,5 mm audio priključak i mali on / off taster.

Sa zadnje strane uređaja, nalazi se kamera uokvirena hromiranim prstenom, zvučnik prekriven metalnom mrežicom, blic kao i sekundarni mikrofon za poništenje buke tokom poziva i snimanje stereo zvuka prilikom snimanja video fajlova.

Da biste uklonili poklopac, potrebno je da zakačite zarez na donjoj ivici. Levo je slot za microSD memorijsku kartica, desno se nalaze - dva slota SIM1 (2G/3G) i SIM2 (samo 2G). Važno je napomenuti da se za ovaj model ne koristi standard mini-SIM (25 x 15 x 0,76mm),već micro-SIM (15 x 12 x 0,76 mm), odnosno, kao što je, na primer, kod modela Samsung Galaxy S3/4, HTC One, Meizu MX2, iPhone 4/4S.

Alcatel Star i Meizu MX2

Alcatel Star i HTC One

Alcatel Star i Meizu MX

Alcatel Star i iPhone 4S

Ekran

One Touch Star odlikuje ekran dijagonale 4 inča, standard za pristupačne pametne telefone – 480 x 800 piksela, gustina 233 piksela po inču. Međutim, uprkos visokoj gustini, ne smemo zaboraviti da matricu odlikuje AMOLED tehnologija, tako postoje vrlo vidljivi specijalni pikseli - PenTile. Ova tehnologija ima i prednosti imane, a na tržištu postoji veliki broj modela sa sličnom matricom.

Uprkos maloj dijagonali po današnjim standardima, sloj osetljiv na dodir podržava čak 10 istovremenih dodira, a osetljivost je dobra.

Osvetljenost i visoka zasićenost boja, prikaz boja i uglovi naginjanja blago su preterani budući da slika dobija neuobičajene nijanse.

Uglovi vidljivosti ekrana modela Alcatel One Touch Star

Batetrija

Uređaj poseduje uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 1500 mAh, 3.7 V, 5.6 Wh. Model - TLiB32A.

Proizvođač navodi da ona obezbeđuje do 10 sati razgovora, dok u režimu mirovanja može da obezbedi do 400 sati rada.

Pri opterećenju od 20 do 30 minuta dnevno za razgovore, oko 2 časa slušanja muzike, 4.3 časa mobilnog 3G interneta, baterija je trajala 6-7 časova. Kada kontinualno slušate muziku baterija je trajala alo manje od 25 časova, dok pri kontinualnom gledanju video sadržaja baterija se isprazni za 4 časa i 40 minuta.

Za punjenje baterije preko mreže potrebno je 1.5 čas, pri čemu je struja punjenja 1A.

Katakterisitke povezivanja

Smart telefon radi u 2G (850/900/1800/1900 MHz obe SIM kartice) i 3G (900/2100 MHz samo slot SIM 1) mrežama. Brzine su HSDPA - do 7.2 Mbit / s, HSUPA - 5.76 Mbit / s.

Umesto naziva SIM1 / SIM2 možete da postavite svoje, na primer, „poslovna“ ili „za internet“.

Maksimalna dozvoljena vrednost SAR, testirana za ovaj model je:

  • Kada se koristi blizu glave (UMTS 2100 + Wi-Fi + Bluetooth): 0.461 W / kg
  • Kada se koristi blizu tela (GSM 900 + Wi-Fi + Bluetooth): 0.637 W / kg

Dostupan je Bluetooth verzija 4.0 (A2DP) koja služi za prenos fajlova i govora. Pri povezivanju nije bilo nikakvih problema, sve je radilo dobro i prenos je bio lak. Prisutna je mogućnost bežičnog povezivanja preko WiFi 802.11 b/g konekcije. Telefon može da radi kao pristupna tačka (WiFi hotspot). Dostupna je opcija WiFi Direct. Za prenos fajlova i sinhronizaciju koristi se USB 2.0.

Nismo primetili nikakve situacije kada dolazi do prekida rada mreže, Wi-Fi je radio stabilno, a pri korišćenju Bluetooth slušalica, takođe, sve je bilo u redu.

Memorija i memorijska kartica

Smart telefon je opremljen sa samo 512 MB RAM-a. U ovom trenutku, to nije premalo. Po pristojnoj ceni već su na tržištu uređaji sa 1GB RAM-a. U proseku od 512 MB dostupnih na modelu Star korisniku je na raspolaganju malo manje od 200 MB.

Kapacitet interne flash memorije je 4 GB, od čega je oko 2,5 GB dostupno. U odeljku memorije možete da izaberete gde da instalirate aplikaciju: na SD- karticu ili u internu memoriju. Uređaj podržava memorijske kartice do 32 GB.

Kamera

U ovom uređaju, postoje dve kamere: glavna sa 5MP rezolucije i auto- fokusom i ona je smeštena pozadi, i druga rezolucije 0.3 MP koja je smeštena napred i ona je bez autofokusa. Tu je i Simplex blic. Maksimalna rezolucija fotografija je 2560x1920 piksela dok je rezolucija videa – 1280x720 piksela pri 30 kadrova u sekundi, bez obzira na nivo osvetljenja.

Kvalitet fotografija je više ili manje adekvatan ceni smart telefona. Kamera ima samo jedan nedostatak - fotografije snimljene iz daljine nisu jasno, dok su portreti i fotografije snimljene iz blizine savršeni. Uređaj karakteriše brz i precizan fokus, dok balans bele boje blago „šeta“.

Video se snima u HD rezoluciji a kvalitet slike je prosečan, pri čemu autofokus funkcioniše dobro. Zvuk, kao i uvek za MTK6577 je inferioran zbog preopterećenja, ali stereo.

Interfejs kamere izgleda otprilike isto kao i na bilo kom drugom uređaju na baziranom na MediaTek čipsetu.

Podešavaja kamere i videa

  • Režim fotografisanja
  • Ekspozicija
  • Uravoteženje belog
  • Režimi fotografisanja (normal, HDR, auto, portrait, smile, best shot, bracketing, panorama)
  • Mreža
  • Geografsko značavanje
  • Zvuk okidača
  • Tajmer
  • Veličina fotografije
  • ISO (Auto, 100, 200, 400)
  • Mikrofon
  • Electronska stabilizacija
  • Trajanje snimka
  • Kvalitet

EXIF-podaci iz foto fajla

Karakterisitke videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: MPEG-4 Visual, 12000 Kbit / s
  • Rezolucija: 1280x720 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 2 kanala, 16 KHz

Primeri fotografija:

Fotografije iz videa:

    Produktivnost i softverska platforma

    Nećemo dugo raspravljati o brzini uređaja, detaljno opisujući ponašanje, jer koristi dobro poznati Tajvanski čipset MediaTek TM6577 - 2 jezgra koja rade na 1 GHz, grafički akcelerator - PowerVR SGX531. Ispod - kratko o tehničkim informacijama i testovi performansi.

    Quadrant

    Antutu

    Smart telefon radi na verziji Android operativnog sistema 4.1.1. Dalji updateovi će se verovatno primenjivati samo da se poprave kritične greške, odnosno 4.2 verzija uređaja je malo verovatna da će da se, pojavi i iskreno ne vidimo poentu.

    Multimedija

    Muzički plejer. Ovaj uređaj ima nestandardni muzički plejer. Funkcionalno, on se ne razlikuje od standardnog. Prisutna podešavanja ekvilajzera su: 5 opsega - od 60 Hz do 14 kHz. Jačina zvuka slušalice je visoka, kvalitet je dobar, ali očigledno nema dubok bas, već je ograničen na 100 Hz.

    Kvalitet zvučnika je odličan: zvuk je čist, prijatan, a nema pucketanja. Njegova jačina je nešto iznad proseka.

    FM-radio. Za njegov rad treba da povežete slušalice, oni služe kao antena. Osetljivost radija je dobra. Operativni opseg je 87.5 - 108 MHz. Ekran prikazuje trenutne frekvencije u vidu malih brojeva u dnu a tu je i sistem kontrole, pretraga i spisak kanala. Reprodukcija muzike preko zvučnika je prilično glasna, međutim, slušalice ne isključuju zvučnik.

    Video plejer. Plejer reprodukuje video fajlove rezolucije do 1280x800 piksela do pri niskim bitrate-ovima.

    Zaključak

    Na kvalitet komunikacije nema žalbi, osetljivost GSM - prijemnika je visoka. Vibracija je slab, može se osetiti tek u džepu košulje.

    Smart telefon Alcatel One Touch Star je prijatno iznenađenje u svakom pogledu: kompaktan, veoma zgodan, dobro stoji u ruci, ima lep dizajn, svetao ekran sa živim bojama, visoke performanse i glatki interfejs.

    Cena ovog modela je možda malo preterana, ali to je tako zato što je Star model koji je relativno teško naći.

    Postoji nekoliko konkurenata. Prvo - Explay Infinity . Njegovi parametri, su u stvari, isti (AMOLED ekran, dual-core ) kao i Star. Drugi je Fly IQ441. Razlika je u vrsti matrice (u modelu Fly - IPS), dok je cena niža nego kod testiranog modela.

    Ponavljamo na tržištu ima mnogo drugih zanimljivih opcija: Fly IQ443, Samsung Galaxy S Duos , Philips W732 , teXet TM-4577, Highscreen Alpha GT .

    Uzgred, ako ste podržavaoc AMOLED ekrana - pogledajte Windows Phone Samsung Omnia W .

    Prednosti modela Alcatel One Touch Star Dual SIM:

    • Dizajn
    • Kompaktna veličina i mala masa
    • AMOLED ekran
    • Dve SIM-kartice
    • Android verzija 4.1.1

    Nedostaci modela Alcatel One Touch Star Dual SIM:

    • 512 MB RAM-a
    • Mala baterija
    • Previsoka cena

    Karakteristike:

    • Klasa: smart telefon
    • Materijali: plastika
    • OS: Google Android 4.1.1
    • Procesor: dual-core, 1GHz, MTK6577
    • RAM: 512 MB
    • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
    • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 4.0, jack microUSB (USB 2.0) za punjenje/snhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice, microSD
    • Ekran: kapacitivni, AMOLED 4 inča rezolucije 480x800 piksela
    • Opciono: aakcelerometar, radio, dve SIM kartice, GPS
    • Baterija: ukloniva, punjiva Li-Ion (Li-Ion) 1500 mAh
    • Dimenzije: 117x60h9, 7 mm
    • Masa: 119 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024