Desire 200 2013
2013. godina
3.5" LCD, 55.7% body
0% S1, Android 4.0 Ice Cream Sandwich
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1230 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon HTC Desire 200
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC Desire 200. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC Desire 200 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Kompletan test smart telefona HTC Desire 200

Fotografije smart telefona HTC Desire 200

Pozicioniranje

Predstavljanje jeftinog smart telefona za HTC nije sasvim uobičajeno. Mada se sa vremena na vreme, tajvanski proizvođač vraća u ovom segmentu, zaista ozbiljne namere na ovom tržištu, kompanija nije pokazala, već ih predstavlja samo za popunjavanje opsega jeftinih modela. Novi smart telefon HTC Desire 200 se takođe uklapa u ove uslove, reč je o jeftinom uređaju sa jednostavnim karakteristikama, sa nešto višom cenom od uobičajene za ovaj segment i nekoliko interesantnih karakteristika u odnosu na konkurente nepoznatih kineskih proizvođača.

Prodajno pakovanje

U svom prepoznatljivom obliku prodajnog pakovanja (HTC već drugu godinu prodaje svoje smart telefona u ovakvim pakovanjima), pored smart telefona su dostupni još jedinica za punjenje, USB kabl i stereo slušalice.

Slušalice bubice imaju crvene ukrase i na njima postoji taster za javljanje na poziv, i imaju u kompletu i dodatke sa izmenjivim školjkicama različitih veličina. Slušalice su veoma jednostavne, ali izgledaju iznenađujuće dobro.

Dizajn, materijali, kućište

Dizajn HTC Desire 200, mada sasvim malo, ali ipak podseća na skuplje smart telefone kompanije. Ostatak dizajna je uobičajen za jeftine uređaje. Dostupne su dve boje kućišta - crna i bela, pri čemu u prvom slučaju je reč o mat plastici, dok je u drugom u pitanju sjajna plastika. Oba imaju interesantna rešenja, pri čemu je kućište veoma praktično. Na kućištu gotovo da ne ostaju tragovi otisaka prstiju, dok se slično može reći i za ogrebotine koja gotovo nisu vidljive zbog dizana koji pokriva površinu zadnje strane uređaja.

Prednja strana smart telefona prekrivena je zaštitnim staklom pri čemu je u gornjoj zoni mrežica od metala. Smart telefon izgleda dobro izrađen i skuplji nego što zaista jeste, pogotovo ako ga stavite rame uz rame sa konkurentima tipičnih kineskih proizvođača. To se jasno vidi i ovaj model karakteriše realna minimalna cena za jedan ovakav uređaj.

Dimenzije

Ako je vaš smart telefon najjeftiniji, to skoro uvek znači da će biti kompaktan. Na Desire 200 to se primenjuje u potpunosti - sa veličinom dijagonale ekrana od 3.5“ uređaj jednostavno ne može biti veliki. Smart telefon je kompaktan, lepo stoji u ruci.

Dimenzije modela HTC Desire 200 - 107.7 x 60.8 x 12 mm, 100 grama.

HTC Desire 200 i Meizu MX2

HTC Desire 200 i Nokia 105

Kontrole

Ispod ekrana se nalaze tri tastera osetljiva na dodir, "Back", "Home", "Last running applications." Zadržavanje tastera pritisnutim ili dvosturki klik neće pokrenuti pozadinsko osvetljenje. Pri ovoj radnji samo blago zavirbrira ekran.

Taster za uključivanje nalazi se sa gornje, desne strane i njegovo korišćenje je zgodno. Tu je takođe i 3.5mm priključak za slušalice. microsUB konektor je sa leve strane. Taster za kontrolu jačine zvuka nalazi se sa desne strane.

Sa prednje strane u gornjem delu nalazi rešetka zvučnika.

Smart telefon poseduje uklonivu bateriju ispod koje se nalazi slot SIM kartice (standardni miniSIM), dok je na bočnoj ivici slot microSD memorijske kartice. Kartica kapaciteta 32GB radi u uređaju, bez ikakvih problema.

Ekran

U okviru HTC Desire 200 modela postoji LCD ekran dijagonale od 3.5“ i rezolucije 320x480 piksela. Kvalitet ekran ne može da se kaže da je loš, pri čemu su uglovi gledanja dobri, a slika je prilično svetla i umereno zasićena, a sudeći po ovim parametrima je korišćena jeftina IPS matrica. Međutim, niska rezolucija i dijagonala ekrana anuliraju sve druge prednosti. Moramo da pomenemo zrnastu slika, nezgodno čitanje sa ekrana kada posećujete web sajtove.

Kamera

Smart telefon koristi 5MP kameru bez autofokusa, blica.

Diskutovati o postavkama kamere i dobijenom kvalitetu slike, mislimo da nema smisla, a kvalitet fotografija i videa možete proceniti na primerima ispod. Po našem mišljenju, kamera je pogodna da se ovekoveče slučajni kadrovi kada nemate ništa drugo pri ruci, ali da fotografišete nešto ozbiljno, naravno, nije preporučljivo ovom kamerom.

Primer video klipa (MP4, 15 MB) >>>

Trajanje baterije

Smart telefon koristi uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 1230 mAh. Uz prosečno opterećenje od 30-40 minuta poziva, 10-20 tekstualnih poruka, korišćenje mobilnog interneta (WhatsApp, Facebook,Twitter), kHTC Desire 200 u suštini radi oko pola dana. Ako samo povremeno pozivate i koristitie wiFi smart telefon nudi dva dana trajanja baterije. Ako planirate smart telefon da koristite kao osnovni, ne očekujete tipične rezultate za jeftine uređaje (ne smart telefone) pri čemu će vam baterija trajati oko jednog dana.

Performanse platforme

Smart telefon baziran je na Qualcomm Snapdragon S1 (MSM7225A) platformi sa 1GHz procesorom (Cortex-A5)i Adreno 200 grafičkim podsistemom. HTC DEsire 200 poseduje 512MB RAM-a i 4GB interne memorije za skladištenje korisničkih podataka. Uređaj poseduje slot za microSD kartice.

HTC Desire 200 radi uglavnom glatko, pogotovo ako ne pokrećete istovremeno petnaest aplikacija i ne krećete se levo desno između ekrana. Sa druge strane, moramo da shvatimo da je ovo jeftini smart telefon na jednoj od najslabijih platformi, pa igranje igara ili gledanje video sadržaja u visokoj definiciji neće raditi.

Rezultati Antutu testa teško se mogu nazvati ohrabrujućim, ali opet, sa svakodnevnu upotrebu za pozive i komunikaciju kroz različite programe nismo imali nikakvih problema sa brzinom smart telefona.

Povezivanje

Smart telefon radi u mrežama GSM (900/1800/1900) i HSDPA (900 / 2100), i nudi podršku za Wi-Fi, Bluetooth and GPS. Svi interfejsi rade korektno i nismo imali nikakve probleme tokom dve nedelje testiranja ovog uređaja.

HTC Sense

Smart telefon koristi operativni sistem Android 4.0, korisnički interfejs Sense 4. U principu, sve je lepo i zgodno, kao što se očekuje od Sense interfejsa, ali treba uzeti u obzir ekran niske rezolucije i malu dijagonalu u okviru ovog smart telefona. Verzija Sense interfejsa u okviru HTC Desire 200 nije najnovija, ali je napravljena i optimizovana za druge ekrane sa višim rezolucijama.

Međutim, Sense je još uvek prijatan za korišćenje, jednostavan i jasan, tako da kao smart telefon za pozive i prepisku Desire 200 je savršen zahvaljujući u velikoj meri vlasničkom interfejsu.

Zaključak

Na kvalitet prijema signala modela HTC Desire 200 za dve nedelje korišćenja nismo imali nikakve pritužbe, jedinica odlično hvata mrežu. Zvuk u slušalici je jasan i bez šištanja i spoljnih šumova i ima pristojan nivo rezerve, pa možete da razgovarate koristeći ovaj telefon, čak i u metrou. Jačina zvuka zvučnika je prosečna, ali se zvučnik dosta lako blokira, ponekad kada stavite smart telefon u džep, što je mana, obzirom da su uređaji opsega kojem ovaj model pripada obično opremljeni veoma glasnim zvučnikom. Uređaj vibrira kao prosečan uređaj.

Cena po kojoj se može kupiti HTC Desire 200 je možda malo previsoka za uređaj sa malim ekranom i 512 MB RAM-a. U poređenju sa većinom kineskih telefona sa boljim parametrima, Desire 200 je skup. Međutim, prednosti ovog uređaja i dalje postoje.

Prvo, kvalitetna izrada i ukupna bezbednost kućišta moraju da se pomenu. Nigde nema škriputavih zvukova pa nema šanse da će uređaj da se pokvari za šest meseci ili zastari. Druga prednost je stabilnost softvera. Smart telefon se ne restartuje, nema zamrzavanja, iako aplikacije ne lete. Treće, tu je i HTC Sense. Za uređaj koji se često kupuje kao poklon ili za decu ili roditelje, jednostavnost korišćenja telefona je glavna stvar. Sense interfejs modela HTC Desire 200 u tom pogledu ozbiljno izdvaja ovaj model protiv kineske konkurencije.

Ipak savetovati HTC Desire 200 kao najbolje rešenje za sve koji odluče za jeftin smart telefon je naravno, nemoguće. Postoji suviše konkurentskih modela. Dovoljno je podsetiti se modela kao što su Alcatel Idol Mini ili Fly IQ4403, da shvatite koliko je ovde konkurencija snažna. Međutim, ako vam se dopadaju HTC proizvodi i trebate jeftin ali moćan smart telefon za minimalni novac, a karakteristike vam prilikom izbora nisu ni na trećem mestu, obratite pažnju na HTC Desire 200.

Karakteristike

  • Froma: klasična
  • Korišćeni materijali: plastika
  • Operatvni sistem: Android 4.0.3, vlasnički HTC Sense 4 interfejs
  • Mreže: 2G/3G
  • Platforma: Qualcomm Snapdragon S1
  • Procesor: 1 GHz, GPU - Adreno 200
  • Memorija: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB + slot microSD kartice
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0 (A2DP), microUSB priključak (USB 2.0), 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, LCD, 3,5" rezolucije 320x480 piksela, automatkso podešavanje pozadinskog osvetljenja
  • Kamera: 5 MP bez autofokusa
  • Navigacija: GPS (podrška za A-GPS)
  • Dodaci: akcelerometar, senzor osvetljenja, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Li-Ion, kapaciteta 1230 mAh
  • Dimenzije: 107.7 x 60.8 x 12 mm
  • Masa: 100 grama
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024