Ascend G700 2013
2013. godina
5" LCD, 66.4% body
3% MT6589, Android 4.2 Jelly Bean
RAM 2 GB, INT 8GB, EXT nema
2150 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Huawei Ascend G700
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Ascend G700. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Ascend G700 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Huawei Ascend G700

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Žične slušalice
  • Punjač sa USB kablom
  • Garancija

Uvod

Krajem prošle godine, kineska kompanija Huawei je najavila nekoliko smart telefona baziranih na Android operativnom sistemu, uključujući i Ascend G700. Ova jedinica je tipičan primerak Android modela srednjeg segmenta: 5 inčni ekran sa HD rezolucijom, MTK6589 sa četiri jezgra, 8MP kamera i standardna baterija kapaciteta 2150 mAh. Međutim, ovaj model jasno zadovoljava sa dve stvari: količinom RAM-a od 2 GB i cenom.

Dizajn, veličina, kontrole

Uređaj ima pravougaoni oblik sa blago zaobljenim uglovima. U prodaji postoje verzije sa dve boje zadnjeg dela kućišta: crna (mnogo ređa) i bela. Mi smo testirali G700 sa belim poklopcem. Uređaj izgleda, po našem mišljenju, sasvim moderan i strog, barem od napred. Sa zadnje strane izgleda kao tipičan plastični uređaj kineskog proizvođača (pokušali smo ovo da definišemo da budemo politički korektni).

Prednja površina je crna, koristi zaštitno staklo, pri čemu ne ostaju tragovi otiska prsta. Tokom aktivnog testiranja na ekranu se nije pojavila nijedna ogrebotina. Treba napomenuti da je smart telefon testiran od strane druge redakcije pre nas, tako da je za svaku pohvalu to što je ekran ostao neoštećen.

Uređaj karakteriše tanak okvir, napravljen od sjajne crne plastike. Izgleda kao metal. Uzgred, okvir je veoma snažan: prilikom testiranja smo ga veoma konkretno i snažno „zlostavljali“ali na njemu su ostali tek slabi tragovi.

Kao što smo ranije rekli, zadnja strana je bela, napravljena od polu- sjajne plastike. U ruci Ascend G700 je dobar zbog kosih ivica, neće skliznuti. Dimenzije su tipične za uređaj sa ekranom dijagonale 5 inča – 142x72x8.95 mm i težak je 155 grama.

Na prednjoj strani je zvučnik. Njegova jačina je malo iznad proseka, glas sagovornika se čuje prijatno, uglavnom zahvata srednje opsege. Sagovornik vas čuje jasno i glasno. Sa leve strane zvučnika je prednja kamera, a desno senzori osvetljenja i blizine kao i indikator o propuštenim događajima (tokom punjenja svetli narandžasto).

Tasteri osetljivi na dodir („Back“, „Home“ i „Menu“) su ispod ekrana i obeleženi belom providnom bojom. Oni su dosta svetli i jasno vidljivi čak i danju, pri čemu noću malo zaslepljuju.

Mikrofon se nalazi u donjoj zoni, gde je i mikroUSB utičnica bez zatvarača. Na gornjem kraju je standardni 3.5mm priključak. Taster za kontrolu jačine zvuka se nalazi na levoj strani. Ona zaobljen i prsti će ga naći bez problema. Isti tip tastera je korišćen i za uključivanje uređaja (za zaključavanje / aktiviranje pozadinskog osvetljenja) desno, ali je on napravljen od sjajne crne plastike.

Kamera čije sočivo je udubljeno, blic, drugi mikrofon i zvučnik, koji je skriven ispod metalne mreže su na zadnjoj strani uređaja.

Za otvaranje poklopca, neophodno je da uhvati žljeb u donjem levom uglu. Skidanje poklopca je relativno lako. U gornjoj zoni su dva slota za miniSIM kartice, a između njih slot za microSD memorijsku karticu. Ispod njih je ukloniva baterija.

Poređenje dimenzija:

Huawei G700 i iPhone 5

Huawei G700 i HTC One M7

Huawei G700 i Samsung S4

Huawei G700 i Huawei G730

Ekran

Već je pomenuto nekoliko puta u tekstu, da ekran modela Huawei Ascend G700 ima dijagonalu od 5 inča. Fizičke dimenzije ekrana su 62x109 mm. Verovatno na njemu postoji oleofobski premaz, obzirom da na ekranu praktično ne ostaju tragovi prstiju, a klizanje prsta po površini ekrana je veoma dobro. Rezolucija je tipična za većinu uređaja u ovom rasponu cena – 720x1280 piksela i gustine 293 piksela po inču.

Matrica

Pikselizacija je nevidljiva. Matrica se zasniva na tehnologiji IPS – pri čemu verovatno između ekrana i zaštitnog stakla nema vazdušnog procepa, odnosno reč je o tipičnom OGS rešenju („One Glass Solution“). Ekran karakterišu maksimalni uglovi vidljivosti, čak pod određenim uglovima prikaza slika nije ljubičasta i žuta. Boje su intenzivne. Crna boja nije duboka, ali je prikaz ove boje prijatan. U zatvorenom se obično koristi 30-40 % osvetljenosti.

Uglovi vidljivosti

Bela

Crna

Baterija

Smart telefon poseduje uklonivu litijum-polimer bateriju kapaciteta 2150 mAh, model HB505076RBC, 8,2 Wh. Brojke su prilično skromne po današnjim standardima, međutim, pogledajmo rezultate testova.

  • Gledanje 720p videa uz maksimalno osvetljenje uređaja će isprazniti uređaja za oko pet sati.
  • Pretraživanje interneta korišćenjen Wi-Fi - oko 10 časova
  • retraživanje interneta korišćenjen 3G - oko 8 časova
  • Ukupno prosečno vreme rada uređaja je (3G, pozivi, sms, emails, twitter) - oko 15 časova.

Memorija i memorijska kartica

UUređaj je opremljen sa 2GB sistemske memorije. Od ove količine korisniku je dostupno oko 1.4GB. Međutim, u poslednje vreme nismo primetili uređaje koji imaju nedostatak RAM-a. Čak i sa 512MB uređaji rade sasvim dobro, samo ako je čipset adekvatan. Naravno, ako ste pokrenuli Chrome sa 100 tabova u pozadini, tri igre, reprodukujete muziku, a na ekranu se uključili animiranu pozadinu, onda vam neće biti dovoljno čak ni 3GB kod Samsung Galaxy Note 3 :).

Uređaj ima ugrađene flash memorije kapaciteta 8 GB. Dostupno za korisnika je oko 3.5 GB. Naravno, ovde je instaliran Navitel koji troši 1.3 GB. Postoji slot memorijske karticu. Postoji mogućnost da promenite podrazumevanu memoriju: ili da to bude ugrađena ili microSD kartica.

Kamera

Tradicionalno, segment Android uređaja srednjeg kvaliteta ima dve kamere i to glavnu rezolucije 8 megapiksela sa otvorom blende od F2.4 i prednja od 1,3 megapiksela (F2.4). Blic može da osvetli do udaljenosti od jednog metra, ali koristeći visoku vrednost ISO može da osvetli do 3 metra!

Kvalitet slike nam se nije dopao: nizak nivo detalja, osrednje boje, uzak dinamički opseg. Lošiju sliku nudi samo Huawei G730. Čini nam se da je Huawei P6 jedini uređaj ove kompanije koji kreira uspešne slike. Ali G700 može da se fokusira sa 3 cm.

Smart telefon snima FullHD video pri 30 frejmova/s. Video snimanje radi mnogo bolje nego fotografisanje. Slika je prilično detaljna, sa auto - fokusom. Video karakteriše stereo zvuk, veoma čist.

Interfejs aplikacije je jednostavan: u donjem desnom uglu - prebacivanje fotografija / video, levo je galerija; u gornjem delu je odabir režima (pojedinačni snimak, Panorama, merenje, HDR i tako dalje), efekti, uravnoteženje belog i podešavanje. Odvojeno je prebacivanje između prednje / glavne kamere i blic.

EXIF-informaicje iz foto-fajla

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: MPEG-4, 24 Mbit / sec
  • Rezolucija: 1920 x 1080, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 2 kanala, 24 kHz

Primeri fotografija glavne kamere:

Primeri fotografija kamere sa prednje strane:

Primer video klipa (3GP, 75 MB) >>>

Performanse i softverska platofrma:

U Huawei Ascend G700 model je ugrađen najčešće korišćeni čipset prošle godine - MediaTek MT6589 (4 jezgra, radi na 1.2 GHz). Da kažemo o njemu nešto nema smisla, jer gotovo svaki uređaj od prošle godine još uvek radi na MT6589. Ovaj čipset će zameniti čipovi sa osam jezgara. Broj smart telefona sa takvim procesorima je mali, ali tržište se polako popunjava, a do kraja 2014, verovatno ćemo videti MediaTek MT6592 u relativno jeftinim uređajima.

Ascend G700 radi brzo, nema zastajanja, nema kašnjenja. Sve igre koje smo isprobali rade veoma dobro.

Kratak pregled testova performansi (Quadrant, Antutu):

Test stabilnosti:

Operativni sistem je Android, verzija 4.2.1. Poslednji update je bio 26. avgusta, 2013. Potrebno je da inženjeri kompanije Huawei urade nešto, obzirom da su već dostupne verzije Andorida 4.3 i 4.4.

Vlasnički interfejs kompanije se zove EmotionUI verzija 1.6. Možete pročitati o tome u testu modela Huawei P6. U stvari, gotovo ništa se nije promenilo, dizajn ikona, gornji bar je kao kod ogoljenog Androida, a druge stvari nisu previše uočljive. Čekamo da se pojavi EmotionUI 2.0.

Zao ne koji vole da menjaju teme uređaj poseduje specijalnu apliakciju. U njoj je dostupno nekoliko tema.

Multimedija

Muzički plejer je takođe malo promenjen, dekoracija je postala tamnija. U podešavanjima audio profila postoji stavka BesAudEnh. Čini nam se, da dodaje jačinu zvuka dok slušate numere. Kvalitet zvuka je dobar, iako uređaj nema poseban audio čip, pri čemu možemo reći da je kvalitet tipičan za MTK6589. Jačina zvuka je visoka, ali, na primer, u metrou će biti nedovoljna. Podržava :...... MP3, MIDI, AMR, WB-AMR, AAC, AAC +, eAAC +, PCM decoding, OGG Vorbis (MP3, MIDI, AMR, WB-AMR, AAC, AAC +, eAAC +, PCM decode, OGG Vorbis (*. Aac, *. Amr, *. Awb, *. Mp3, *. Ogg, *. Flac, *. mid, *. imy, *. wav).

Radio, je takođe promenjen i sada je postao lakši za korišćenje.

Video plejer reporukuje video formate (* .3 gp, *. Mp4, *. M4v, *. Mkv, *. Wmv, *. Asf, *. Avi, *. Ts) pri rezolucijama do 1920x1080 piksela. AC-3 zvuk nije podržan.

Zaljučak

Smart telefon Huawei Ascend G700 nam se svideo više nego što je doveo do negativnih emocija. Prisutan je veliki IPS ekran, mada sa malo interpretacija tople boje, dosta RAM-a, relativno kapacitivnom baterijom, prilično ergonomskim dizajnom, prijatnim vlasničkim interfejsom. Uređaj poseduje razočaravajuću kameru. Mnogi jeftiniji uređaji snimaju bolje. Malo više škriputavih zvukova i pucketanja ima kada je reč o kućištu.

Konkurenata ovom modelu ima desetak, osim ako ne razmatrate modele sa 2 GB RAM-a, gde je izbor nešto manji:

ZTE Grand S. Poseduje kućište debljine 6.9 mm, 5 inčni ekran FullHD rezolucije, 13 megapiksela kameru, Qualcomm APQ8064, ali je baterija kapaciteta samo 1780 mAh.

ZTE V975 Geek. Koristi Intel Atom Z2580. Po pitanju drugih parametara, ovaj model je sličan kao Huawei.

Wexler ZEN 5 +. Poseduje kućište debljine 8.2 mm, 5 inčni ekran FullHD rezolucije, 13 megapiksela, kameru, MTK6589T čipset i bateriju kapaciteta 2000 mAh.

Explay Dream.Iste karakteristike kao i Wexler.

Alcatel OneTouch IDOL X 6040. Veoma tanak uređaj - 6.9 mm. Ekran dijagonale 5 inča FullHD rezolucije, 13MP kameru, MediaTek MT6589T čipset.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024