One Touch Pixi Dual SIM2013
2013. godina
3.5" LCD, 50.9% body
Android 2.3 Gingerbread
INT 1GB, EXT nema
1300 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 2MP
Test mobilni telefon Alcatel One Touch Pixi OT-4007D
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel One Touch Pixi OT-4007D. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel One Touch Pixi OT-4007D vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Alcatel One Touch Pixi 4007D

Fotografije u zatovrenom

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • Jedinica za punjenje
  • USB-microUSB kabl
  • Žične slušalice

Pozicioniranje

Segment jeftinih smart telefona svake godine postaje uočljiviji. U svakoj zemlji moguće je kupiti jeftini smart telefon baziran na Androidu preko ugovora sa operaterom i onda ga otplaćivati lagano tokom vremena u kojem koristite odabrani paket, čime su smart telefoni postali dostupni najširem sloju korisnika.

Danas kategorija jeftinih smart telefona na tržištu nudi veliki broj uređaja i ovom pregledu, želimo da vam kažemo nešto o smart telefonu Alcatel Pixi 4007D.

Ovaj model je dostupan zaista za simboličnu cenu bez obzira da li ga kupujete bez ugovora ili sa ugovorom ako se ima u vidu da je relativno staro rešenje.

Dizajn, materijali, kućište

Telefon je dostupan u tri boje - crnoj, beloj i tamno plavoj. U svim varijantama, prednja strana i deo plastike oboda obojen je u crno, jedina razlika je u boji poklopca baterije. Na fotografiji možete videti smart telefon u beloj boji. Plastika je mat na obodu uređaja dok je sa prednje strane plastika sjajna. Poklopac baterije je takođe od sjajne plastike.

Pixi 4007D izgleda jednostavno i istovremeno nepretenciozno - nema nikakvih dekorativnih detalja, nepotrebnih elemenata i umetaka. Dizajn je univerzalan bez ikakvih negativnih detalja.

Kvalitet izrade

Kvalitet izrade je visok - uklonivi poklopac veoma čvrsto naleže na površinu kućišta, zazori i praznine između elemenata ne postoje što je za smart telefon po ovoj ceni iznenađujuće. Postoje samo dva negativna detalja. Sjajna plastika se brzo isprlja i sakuplja otiske prstiju i prašinu, i brzo biva pokrivena sitnim ogrebotinama. Dakle, ako ćete smart telefon nositi u džepu ili torbi onda morate biti pripremljeni da će doći do brzog pogoršanja izgleda kućišta.

Dimenzije

Smart telefon je kompaktne forma, savršeno stoji u ruci, možete držati uređaj i upravljati njime jednom rukom. Dimenzije uređaja su 115x62.3x12.2 mm, a težina je 118 grama.

Poređenje sa modelom Meizu MX3

Poređenje sa modelom HTC One mini

Poređenje sa modelom Nokia 107 Dual SIM

Kontrole

Na prednjem panelu, ispod ekrana su tri tastera osetljivi na dodir – „Back“, „Home“ i „Menu“. Tasteri su bez pozadinskog osvetljenja, oblast dodira ne reaguje uvek tačno na pritisak, obzirom da da biste kliknuli na taster morate da tačno kliknete na belu tačku jer inače pritisak neće biti implementiran.

Na levoj bočnoj strani je taster za regulaciju jačine zvuka, na gornjoj bočnoj strani je taster za uključivanje i 3,5 mm mini-utičnica. Otvor za mikrofon se nalazi ispod tastera osetljivih na dodir na prednjem panelu.

Svaki put kada dodirnete panel osetljiv na dodir uređaj zavibrira, vibracija se može isključiti u podešavanjima telefona.

Iznad ekrana nalazi se slušalica, kao i senzor osvetljenja za automatsko podešavanje pozadinskog osvetljenja ekrana.

Slotovi za dve SIM kartice (miniSIM) i memorijsku karticu (microSD) se nalaze ispod baterije.

Smartphone podržava memorijske kartice kapaciteta do 32 GB, štaviše, prethodno je instaliran menadžer fajlova, tako da se sa sadržajem kartice može manipulisati odmah.

Ekran

Aparat odlikuje veličina od 3.5 inča i rezolucija 320x480 piksela. Ova matrica ima mogućnost prikaza 262.000 boja. Senzor je naravno kapacitivnog tipa. Ekran karakteriše dobra osvetljenost sa automatskim podešavanjem pozadinskog osvetljenja i osrednjim uglovima vidljivosti.

Zaštitni sloj preko ekrana je sloj providne plastike.

Kamera

Smart telefon ima instaliranu kameru VGA rezolucije (0,3 MP), tako da govoriti o kvalitetu slika ili postavkama nema smisla. Kamera je tu samo za ukras.

U podešavanjima kamere možete postaviti rezoluciju slika od 2 MP, što u ovom slučaju, dovodi do povećanja veličine interpolirane slike, što izgleda ovako:

VGA 2 MP

Trajanje baterije

Telefon koristi bateriju kapaciteta 1300mAh, a prema rečima proizvođača može obezbediti do 500 sati rada u stand by režimu u 2G ili do 13 sati razgovora, odnosno u 3G do 300 sati u režimu mirovanja i 7 časova razgovora.

U realnim uslovima sa dve aktivne SIM kartice smart telefon bez problema u režimu mirovanja može da radi više od nedelju dana. Ako ga povremeno koristite za pozive (nekoliko puta dnevno, kao drugi uređaj), prosek je 3-5 dana, u zavisnosti od korišćenja.

Performanse

Smart telefon je izgrađen na platformi MTK 6575 sa single core procesorom radnog takta 1 GHz, opremljen je sa 256 MB RAM i 100 MB memorije za skladištenje korisničkih podataka. Ova količina je jedva dovoljna da instalirate par programa i igara, pa ako planirate da koristite svoj smart telefon na drugi način a ne samo kao prenosivu pristupnu tačke, trebalo bi odmah da kupite memorijsku karticu.

Brzina smart telefona je daleko od dobre, pogotovo ako ga uporedite sa vrhunskim uređajima. Ali to možete gledati i sa druge strane. Za nezahtevne korisnike je više nego adekvatan - ozbiljno kašnjenje interfejsa nije primećeno, a zastajanje kod pokretanja programima na primer, sa slabom količinom memorije je sasvim prirodno.

Povezivanje

Smart telefon radi u mrežama GSM (850/900/1800/1900) i UMTS (900/2100). Podržava i standardni i prenos podataka velikom brzinom - EDGE i HSDPA. Prva SIM kartica je zamišljeno da se koristi za pozive i mobilni internet 2G / 3G, dok druga SIM kartica može da radi samo u 2G mrežama. Za sinhronizaciju sa računarom i transfer podataka koristi se microUSB pomoću priloženog kabla. Interfejs je USB 2.0.

Ugrađeni Bluetooth 4.0 (A2DP). Podržava najpopularnije profile.

Wi-Fi (802.11b/g/n). On je jednostavan, sve radi besprekorno.

Wi-Fi router. Uređaj koristi opciju „deljenja“ 2G / 3G internet konekcije preko Wi-Fi. U podešavanjima opcija bežičnih mreža je dostupna opcija „Tethering“ nakon koje birate , „Wi-Fi router“. U podešavanjima možete odabrati ime mreže, lozinku i tip veze (otvorena, WPA2).

Implementacija dve SIM kartice

Obzirom da uređaj ima jedan radio modul ako koristimo jednu SIM karticu, i neko vas pozove na broj druge SIM kartice, pozivaoc će dobiti obaveštenje da odabrani pretplatnik trenutno nije dostupan. U podešavanjima možete da dodelite svakoj sIM kartici boju i promenite ime. Kada pozivate ili šaljete poruku pojavljuje se meni sa izborom SIM kartice koja će biti posvećena akciji. U podešavanjima možete onemogućiti pojavu prozora i samo da izaberete SIM-karticu kao podrazumevanu.

Navigacija

Kada je reč o GPS podršci smart telefon, nudi samo koordinate dodatnih sredstava (A-GPS). Za rad sa mapama kao što su Google Maps dovoljno preciznosti pruža A-GPS, ali kompletan navigacioni softver na svom telefonu neće raditi.

Softver

Smart telefon pokreće Android 2.3 OS sa originalnim Alcatel korisničkim interfejsom. To je stara verzija sistema, ali većina programa rade pod njim, i zahtevati više od uređaja koji košta koliko ovaj model je jednostavno besmisleno.

U Alcatel Pixi 4007D modelu unapred su instalirani svi potrebni alati za osnovnu upotrebu - kalkulator, kalendar, e-mail klijent, beleške, pretraživač, diktafon, i tako dalje. Postoji podrška za FM radio.

Zaključak

Problema sa kvalitetom zvuka i prijemom mreže ovom smart telefonu nismo našli. Zvučnik za pozive je glasan, vibracija je veoma moćna, i osetićete je čak i ako stavite uređaj u džep od jakne.

Sa cenom po kojoj se prodaje Samsung Pixi 4007D nije sam u svom segmentu. Tu su i modeli Fly Jazz (IQ238) sa sličnim karakteristikama. Kao što smo već napisali na početku razmatranja, neophodno je razmotriti kupovinu ovog uređaja ako vam treba uređaj preko kojeg ćete samo pozivati i tu i tamo koristi njegove funkcije dok će vam druga kartica služiti za mobilni internet.

Karakteristike:

  • Materijali: matirana i sjajna plastika
  • OS: Android 2.3
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 900/2100
  • Procesor: 1 GHz Platforma MTK 6575
  • Memoriju: 256 MB
  • Memorija za skladištenje: ~ 100 MB, slot memorijske kartice microSD
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 4.0 (A2DP), jack microUSB (USB 2.0) za punjenje/snhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, TFT-LCD 3,5" rezolucije 320x480 piksela, auotmatkso podešavanje osvetjenja
  • Kamera: 0.3 MP sa fiksnim fokusom
  • Navigacija: nema
  • Opciono: senzor svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva Li-Ion 1300 mAh
  • Dimenzije: 115 x 62,3 x 12,2 mm
  • Masa: 118 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024