Pop C9 2014
2014. godina
5.5" LCD, 71.3% body
4% MT6582, Android 4.2 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
2500 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Alcatel One Touch Pop C9 OT-7047D
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel One Touch Pop C9 OT-7047D. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel One Touch Pop C9 OT-7047D vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Alcatel OneTouch POP C9 (7047D)

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • Rezervna baterija
  • USB-kabl
  • Slušalice
  • Mrežni adapter
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Uvod

Kompanija Alcatel ima liniju mobilnih telefona: Idol, POP i HERO. Takođe, u okviru POP linije, postoje, da tako kažemo, podlinije POP S i POP C. Prvo treba reći da su ovo relativno jeftini uređaji, a drugo što je bitno je da ovi uređaji nemaju nešto široku potencijalnu publiku. U ovom testu razmatramo POP C9, odnosno uređaj, koji u ovom trenutku je na čelu podgrupe POP Cx.

Dizajn, veličina, kontrole

Uprkos širokoj paleti dostupnih boja za telefon Alcatel POP C9, generalno uređaj je tipičan predstavnik dizajna fableta: veliki, zaobljenog oblika, uz puno plastike i voljenih od strane svih proizvođača hromiranih umetaka. Uređaj podseća i na neke Samsung modele, kao i neke Fly, Huawei modele, a jedva da se razlikuje od POP C7.

Dimenzije POP C9 su 150.95 x 77.5 x 9.5 mm, odnosno uređaj nije niti mali ni tanak. Ali najviše iznenađuje težina - gotovo 190 grama. Utisak je da u unutrašnjosti C9 modela se nalazi olovni akumulator. Šala. Okvir desno i levo od ekrana je relativno velike debljine - 5 mm, pa u ruci uređaj nije tako udoban kao što smo želeli. Međutim, zbog kose ivice ergonomija dizajna je malo bolja.

Prednju stranu pokriva staklo. Ono je otporno, pa tokom testa su se pojavljivale samo mikro ogrebotine. Imajte na umu da je smart telefon provodio dosta vremena u rancu sa drugim uređajima. Unutrašnji supstrat je bele boje. Površina ekrana se ne prlja suviše lako, očigledno postoji oleofobski premaz, prst klizi bez problema.

Okvir, kao što smo ranije rekli je napravljen od hromirane plastike i blago se uzdiže iznad ekrana, čime delimično štiti njegovu površinu. Sa zadnje strane se nalazi uklonivi poklopac, sjajne bele boje. Otisci prstiju na njemu ostaju, ali ne naročito primetno.

Na sajtu kompanije se navodi da je POP-C9 dostupan u više boja: roze, crvena, plava, bela, crna, siva.

POP C9 sastavljen savršeno: nema škriputavih zvukova, nema zazora, zaista osećate monolitno kućište. Pod pritiskom ruke telefon nije ispuštao nikakve zvukove a pritiskom na centralni deo poklopca zadnje strane se ne ugiba ka bateriji.

Iznad ekrana je zvučnik. Jačine je nešto iznad prosečne i na bučnim mestima, to može biti problem jer ćete ga teško čuti, naročito u metrou. Na ulici treba da podesite jačinu na maksimum. Boja zvuka je prijatna, sagovornika možete čuti jasno i glasno. Nema eha. Sve u svemu, sasvim dobar zvučnik, ali mi bismo odabrali malo glasniji zvučnik.

Sa leve strane zvučnika je prednja kamera, a sa desne strane svetlosni senzori i senzor blizine koji rade veoma dobro.

Ispod ekrana su uobičajeni tasteri „Back“, „Home“ i „Meni“. Nema osvetljenja, tako da noću je dosta teško videti tastere.

Na donjem kraju je smešten microUSB priključak i glavni mikrofon, dok je na vrhu - 3.5 mm audio priključak za slušalice ili handsfree.

Taster za uključivanje je na desnoj ivici ispod sredine. On je skoro uvučen u kućište i karakteriše ga mali, mekani pritisak. Taster za kontrolu jačine zvuka je sličan, ali je nešto više. Još više je slot za memorijsku karticu. On se zatvara sa plastičnim zatvaračem.

Dva slota SIM kartica su smeštena sa leve strane ispod plastičnog zatvarača.

Konektori su tipa MicroSIM, oba slota rade u 3G, ali ne mogu obe SIM karte da rade u 3G: 3G-SIM1 / 2G-SIM2 ili 2G-SIM1 / 3G-SIM2. Prebacivanje između 2G/3G traje oko 10 sekundi, odnosno brzo prebacivanje neće raditi.

Sa zadnje strane POP C9 se nalaze drugi mikrofon, kamera koja se izdiže nad kućištem nekoliko milimetara i uokvirena je hromiranim plastičnim obodom, blic i zvučnik.

Poređenje dimenzije:

Alcatel i LG Flex

Alcatel i Samsung Galaxy Note II

Alcatel i Samsung Galaxy S4

Ekran

Proizvođači i dalje ne mogu da se smire, pa koriste ogromne dijagonale ekrana skoro za svaki drugi proizvod. U okviru Alcatel OneTouch POP C9 se nalazi ekran dijagonale 5.5 inča (139 mm). Fizička veličina ekrana je 69x121 mm, gornja ivica je 11 mm, a donja - 18 mm.

Rezolucija od 540x960 piksela za takvu dijagonalu, mislimo da nije dovoljna, mada slika izgleda dobro, a pikselizacija na udaljenosti od 30-40cm nije vidljiva. Gustina - 200 piksela po inču.

Pozadinsko osvetljenje matrice ekrana se podešava ručno ili automatski. Karakteriše ga relativno širok opseg, ali na minimalnoj vrednosti osvetljenost je i dalje velika. Maksimalna osvetljenost je dovoljna za udobno čitanje na ulici, sunčevi zraci smetaju ali dijagonala ekrana od 5.5 inča čini svoje i on je čitljiv.

Za matricu je korišćena tehnologija IPS, ali nažalost, ne i OGS: između zaštitnog stakla i ekrana ima sloj vazduha. Reprodukcija boja je prirodna, zasićenje je dovoljno. Uglovi gledanja su široki, ali pod određenim uglovima prikaz ne izgleda prirodno: Sa jedne strane boja se menja u plavu a sa druge u žutu. Generalno, u pitanju je tipično ponašanje jeftine IPS matrice.

Kapacitivni ekran podržava do 5 istovremenih pritisaka. Osetljivost jep pristojna.

Bela

Crna

Uglovi vidljivosti i reprodukcija boja

Podešavanja

Baterija

Ovaj model koristi punjivu Li-Ion bateriju kapaciteta 2500mAh. Baterija se može ukloniti.

Proizvođač je izneo svoje rezultate testiranjka baterije kojima verujemo jer smo i mi dobili slične rezultate.

  • vreme razgovora: do 8 časova (2G), četiri časa (3G)
  • Vreme u stanju mirovanja: 560 časova (2G), 550 časova (3G)
  • Slušanje muzike preko muzičkog plejera: 24 časa

U režimu reprodukcije, 720p videa, baterija je trajala oko 5 sati. Prosečno vreme - oko 10-12 sati bez aktivnog korišćenja 3G.

Punjenje baterije uređaja traje oko 3.5 časa.

U podešavanjima postoji stavka za uštedu energije. Ona je veoma slična funkcijama koje postoje u okviru HTC One M8 i Samsung Galaxy S5. Kada je uključena ova opcija onemogućava praktično sve aplikacije, matrici je smanjena osvetljenost, a vama će postati dostupni samo osnovni servisi: SMS, pozivi, kalendar, adresar. U ovom režimu, Alcatel može da radi oko 3 dana.

Karakteristike komunikacija

Telefon koristi mobilne mreže 2G (GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 ) i 3G (850/900/2100 MHz).

U prisustvu Bluetooth 4.0 može da se vrši transfer fajlova i govora. Dostupan je bežični Wi-Fi IEEE 802.11 b / g / n standard. Uređaj može da se koristi kao pristupna tačka (Wi-Fi hotspot) ili modem.

U uređaju je dostupan GPS. Pri prvom pokretanju prvi sateliti se određuju za manje od jednog minuta, dok u svakom sledećem tri puta brže. Osetljivost je prosečna: u zatvorenom prostoru teško može da pronađe par satelita, pored prozora - do 4, na prometnoj ulici odmah se nađe više od 8 satelita. Nismo imali nikakvih problema sa GPS-om, sve radi bez problema.

Memorija, memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 1 GB RAM-a, pri čemu je u proseku oko 600MB slobodno nakon pokretanja uređaja. Korisnicima dostupno 4GB interne memorije, od čega je slobodno oko 2.2GB. U okviru ovog uređaja postoji slot microSD memorijske kartice. Maksimalni kapacitet - 32 GB.

Kamera

Kao što i priliči pravim „Android“ telefonima u okviru Alcatel C9 postoje dve kamere i to glavna rezolucije 8MP i prednja rezolucije 1.3 MP (na zvaničnom sajtu navodi se da je reč o 2MP kameri). Postoji mali LED blic.

Kvalitet kamere je osrednji, u osnovi problem je sa reprodukcijom boja i uskim dinamičkim opsegom. Vredno pohvale kod kamere je precizno fokusiranje, za minimalne udaljenosti fokusiranje je oko 7 cm.

Prednja kamera snima fotografije rezolucije 720x1280 piksela. Kvalitet je dobar. Video se snima u rezoluciji 640x480 piksela sa 10 kbps.

Glavna kamera može da snima FullHD video uz 30 frejmova u sekundi. Autofokus je veoma brz, funkcioniše do 3 cm udaljenosti, pristojne oštrine. Zvuk je mono zvuk, veoma čist.

EXIF-informacije

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: AVC, 17 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920 x 1080, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primer fotografija:

Primer fotografije nastale prednjom kamerom:

Performanse i softverska platforma

U većini sličnih uređaja nalazi se čip kompanije MediaTek. Smart telefon Alcatel OneTouch C9 nije izuzetak. Ona koristi najčešći među čipsetima ove kompanije - MT6582: CPU Cortex-A7, 28 nm, 4 jezgra na 1.3 GHz. Koristi grafički akcelerator Mali-400MP2 pri čemu je njegov radni takt 400 MHz.

Snaga ovog procesora za udoban rad sa uređajem je više nego dovoljna. Sa igrama nema problema, odnosno samo za moćni Asphalt 8. Uređaj radi relativno glatko.

Pregled parametara za telefon i učinak na testovima (test Quadran, test Antutu):

Ovaj telefon koristi Google Android operativni sistem verzije 4.2.2. Nismo sigurni da će se pojaviti verzija 4.3, a naročito ne 4.4. Lično ne vidimo nikakav smisao u objavljivanju stanih updateova, posebno za uređaje niskih troškova. Vlasničkog korisničkog interfejsa u suštini nema. Ikone glavnog ekrana su malo promenjene, postavke i otključavanje ekrana.

Multimedija

Uređaj poseduje instaliran standardni muzički i video plejer, radio. Jačina zvučnika je nešto iznad proseka, kvalitet nije bio dobar, postoji preopterećenje, zvuk nije baš čist. Zvuk slušalica je visokog obima, kvalitet je dobar, nema žalbi. Video jedinica reprodukuje video u FullHD rezoluciji.

Zaključak

Izvući zaključke o jeftinim uređajima je veoma teško, jer ne postoji ništa zanimljivo o njima što se može reći. Svi parametri C9 su prosečni: procesor, memorija, kamera. Izgled je takođe uobičajen.

Prednosti:

  • Odličan kvalitet izrade
  • Dobro trajanje baterije
  • Dobar video kvalitet, odličan makro
  • IPS-matrica
  • Oba slota SIM kartica rade u 3G

Nedostaci:

  • Velike dimenzije i masa
  • Mala jačina zvuka na maksimalnoj vrednosti
  • Niska rezolucija ekrana

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: Monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.2.2
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, UMTS
  • Procesor: quad-core, 1300 MHz, MTK6582
  • Memoriju: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, jack microUSB (USB 2.0) za punjenje/snhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5.5" rezolucije 540x960 piksela
  • Kamera: 8 MP autofokus + 1.3 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: aakcelerometar, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: Ukloniva 2500 mAh
  • Dimenzije: 150.95 x 77.5 x 9.5mm
  • Masa: 189 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024