Pop S7 2014
2014. godina
5" LCD, 67.9% body
4% MT6582, Android 4.4.2 KitKat
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
3000 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
 
 
Test mobilni telefon Alcatel One Touch Pop S7
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel One Touch Pop S7. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel One Touch Pop S7 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Alcatel OneTouch POP S7 (7045Y)

Fotografije u zatvorenom

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • USB-kabl
  • Slušalice
  • Mrežni adapter
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Uvod

Na prvi pogled Alcatel POP S7 uređaj ne nudi ništa originalno, u pitanju su jednostavne specifikacije i izgled. Međutim, S7 ima zanimljivu karakteristiku, u njemu se nalazi poznati MediaTek MT6582 čipset i specijalni novi SoC MT6290. Ovaj SoC je dizajniran tako da uređaj može da radi sa LTE frekvencijama. U principu, sve je prilično neinteresantno, jer Alcatel već ima jeftini smart telefon sa podrškom za 4G, međutim, on je baziran na čipovima kompanije Qualcomm. Imajući u vidu iskustvo sa čipovima kakav je Snapdragon, pouzdano možemo reći da su inferiorni u mnogo čemu od pristupačnih čipsetova kompanije MediaTek.

Smatramo da će integracija MT6592 i MT6290 biti uspešna. Voleli bismo da se pojavi mnogo jeftinih uređaja koji će raditi 4G na brzinama.

Dizajn, veličina, kontrole

Smart telefon Alcatel OneTouch POP S7 ima klasičan izgled modernog smart telefona: pravougaoni oblik, blago oborene ivice, relativno tanko plastično kućište. U principu, svi smo upoznati sa dizajnom. Zato se nećemo zadržavati na tom pitanju.

U teoriji, trebalo bi da ovaj model bude dostupan u čak osam boja poklopca kućišta.. Generalno, proizvođač je na svom sajtu napravio zbrku navevši da će biti dostupno pet boja a na slici je prikazano devet od čega je osam naznačeno kao se zovu. Prednja strana uređaja je uvek crna.

Ekran je zaštićen izdržljivim staklom. Za nedelju aktivnog testiranja na ekranu se nije pojavila ni jedna ogrebotina. Površina je verovatno presvučena oleofobskim slojem tako da otisci prstiju ostaju na njoj ali praktično su nevidljivi i lako se čiste. Prst na staklu lepo klizi. Pored toga, postoji anti - glare premaz, što nije loše da filtrira odraze u ekranu.

Ivice uređaja su izrađene od sjajne crne plastike, koja formira na prednjem panelu male izbočine, štiteći površinu ekrana od slučajnih dodira. Poklopac sa zadnje strane je od delimično sjajne plastike (na test uređaju je u pitanju bila plavkasto – siva boja). Na njoj se vide tragovi otiska prstiju.

Što se tiče veličine, uređaj je sledećih dimenzija: 141x72x9.4 mm. Uređaj nije veliki, ali ni mali. Kada uzmete uređaj u ruku osetićete da koristi 3000 mAh bateriju. Masa uređaja je 162 grama. U ruci uređaj stoji odlično zahvaljujući mekim ivicama i kosim uglovima. Zanimljivo je da su pre nekoliko godina, peto-inčni smart telefoni doživljavani ogromni. Sada na raspolaganju imate jeftini uređaj ovakve dijagonale ekrana koji ne osećate baš tako velikim.

Kvalitet izrade ovog uređaja je veoma dobar: nema škriputavih zvukova, zadnja strana uređaja čvrsto naleže na kućište ne savija se prema bateriji.

Zvučnik za prenos glasa se nalazi na prednjoj strani, u centralnoj zoni gornjeg dela uređaja, pokriven je metalnim rešetkom. Njegova jačina je nešto iznad proseka, pri čemu ćete sagovornika da jasno čujete. Desno od zvučnika je prednja kamera, sa leve strane je indikator propuštenih događaja (treperi belo ili stalno svetli prilikom punjenja ) kao i senzori ambijentalnog osvetljenja i blizine.

Ispod ekrana su uobičajeni tasteri „Back“, „Home“ i „Meni“. Tasteri svetle, ali su vidljivi i bez svetlosti.

Na donjem kraju je smešten microUSB priključak i glavni mikrofon, dok je na vrhu - 3.5 mm audio priključak za slušalice ili handsfree. Levo nema nikakvih elemenata, dok je taster za uključivanje na desnoj ivici kao i taster za kontrolu jačine zvuka. Oba su skoro uronjeni u kućište, međutim, njima se lako upravlja.

Sa zadnje strane jedinice se nalazi kamera, uokvirena metalnim umetkom, drugi mikrofon za poništenje buke, simpleks blic i handsfree zvučnikom (levo i desno od zvučnika postoje otvori i dve male stopice koje će omogućiti da se zvuk čije kada je uređaj na stolu).

Da biste otvorili poklopac, potrebno je da ga povučete iz donjeg levog ugla. Gore se nalaze microSD slot i microSIM slot. Interesantno microSD i microSIM kartice se mogu zameniti bez isključenja. Ispod možete videti pad za NFC antenu koi koji podržava 2G / 3G, a desno - SIM2 koji podržava samo 2G.

Poređenje dimenzija:

Alcatel i iPhone

Alcatel i LG G2

Alcatel i Nokia Lumia 1020

Ekran

Ako uzmemo u ruke smart telefon Alcatel S7, petoinčni ekran će nam poželeti dobrodošlicu. Njegova fizička veličina je 62hx110 mm. Okvir oko ekrana je konvencionalni i iznosi 4.5 mm sa strane, 13 mm gore i 17 mm dole. Rezolucija je 540x960 piksela, odnosno gustina matrice je 220 piksela po inču kvadratnom. Iako to nije najveća moguća rezolucija slika izgleda oštro. Da nismo pogledali u specifikacije, pomislili bismo da je reč o ekranu HD rezolucije.

Matrica napravljena tehnologijom IPS, tako da su uglovi gledanja dobri. Pod različitim nagibom ekran dobija žutu ili ljubičastu nijansu - tipično ponašanje jeftinih IPS matrica. Boje su svetle, prikaz boja relativno jasan. Osvetljenost se podešava ručno i automatski. Maksimalna osvetljenost je nešto iznad proseka. Prilikom izlaganja sunčevim zracima slika bledi malo, ali su informacije i dalje veoma čitljive, dok u popodnevnim časovima sliku možete videti savršeno.

Uglovi gledanja

Bela boja

Crna

Dostupna je podrška za Miracast Wi-Fi Display.

Baterija

Alcatel OneTouch POP S7 opremljen je ne-uklonivom Li - Ion baterijom kapaciteta 3000 mAh. Zvanični podaci: prilikom razgovora uređaj je radio do 18 sati u 3G i do 12 sati u 4G, u režimu mirovanja - 360/240 sati, pri reprodukciji muzike - do 36 sati.

Video reprodukcija (MP4, 720p) pri maksimalnoj osvetljenosti i jačini zvuka u slušalicama prazni bateriju posle 4 sata. Ako koristite 3G / 4G, uređaj će obezbediti trajanje za oko 10-15 poziva u trajanju od 1-2 minuta, odnosno oko 20 minuta fotografisanja. , pri čemu će se baterija isprazniti za oko 10-12 sati.

Ako 4G koristite samo za preuzimanje (direct download), punjenje baterije će biti neophodno za oko 5 sati. Ako modem radi u normalnom režimu (u pozadini koristite jednostavne aplikacije kao što su Twitter, mail, browser), baterija se isprazni za 8-9 sati.

Karakteristike povezivanja

Zbog činjenice da je smart telefon Alcatel S7 koristi specijalni modem MediaTek MT6290, on je u stanju da realizuje rad u 4G mrežama. Čip MT6590 daje brzine prenosa podataka od 150 Mbit / s downloada i 50 Mbit / uploada. Zahvaljujući FDD i TDD režimima ( Frequency Division Duplex i Time Division Duplex) LTE je kompatibilan sa skoro svim operatorima u svetu. Pored LTE dostupni su iDC - HSPA +, W-CDMA, TD-SCDMA, EDGE i GSM / GPRS.

Kratke tehničke informacije MT6290:

  • LTE Release 9 kategorija 4 modem je baziran na 28nm tehnologiji, Coresonic SIMT
  • Potpuno kompatibilan sa SoC MediaTek, uklučujući MT6592
  • 4x2 MIMO
  • Full IRAT
  • CSFB (R9), SMS preko SGs, CSFB
  • VoLTE / SRVCC
  • IMS + IR92

Ukratko, dobijate visokokvalitetni 4G signal i brzo internet surfovanje. U poređenju sa nekim mobilnim modemima i ne osećate razliku.

Nažalost, uređaj podržava samo jednu SIM karticu.

U prisustvu Bluetooth 4.0 može da se vrši transfer fajlova i govora. Dostupan je bežični Wi-Fi IEEE 802.11 b / g / n standard. Uređaj može da se koristi kao pristupna tačka (Wi-Fi hotspot) ili modem.

OTG režim radi i telefon se može povezati sa Flash uređajem.

U uređaju je dostupan GPS. Osetljivost je dobra: pri prvom pokretanju za 20 sekundi uređaj pronađe 3 satelita, pored prozora - do 5 za 10 sekundi, na otvorenom odmah se nađe više od 8 satelita.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 1GB RAM-a, pri čemu je u proseku oko 600MB slobodno nakon pokretanja uređaja. Mnogo memorije jedu pozaidnski procesi. Launcher koristi oko 50MB memorije, Gogole servis koristi ne manje 25MB itd.

Korisnicima dostupno 4GB interne memorije, što je tipično za jedtine uređaje. U okviru ovog uređaja postoji slot microSD memorijske kartice.

Kamera

U okviru Alcatel S7 postoje dve kamere i to glavna rezolucije 5MP (otvor blende F2.8) sa auto fokusom i prednja rezolucije 0.3 MP z snimanje samog seve. Nema autofokusa.

Kvalitetom slike smo bili razočarani jer slika, iako kreirana u fokusu, se ispostavila kao nedovoljno oštra. Utisak je da koristite veoma jeftinu jedinicu. Detaljnije testiranje nema smisla, jer slika deluje zaista depresivno.

Prednja kamera ne izaziva nikakvu pažnju.

Glavni kamera snima video u rezoluciji FullHD pri 30 fps. Ipak, kvalitet je najbolji u rezoluciji 720p. Postoji fokus, on se aktivira tako što ćete kliknuti na ekran. Zvuk je jasan, mono. Kada je uključen sistem za elektronsku kontrolu stabilnosti uglovi su blago umanjeni. Prednja kamera snima VGA video.

Prisutni su režimu HDR, "Panorama", "Night", "Sport" i čak QR-skener.

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: AVC, 17 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920 x 1080 @ 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primeri fotografija nastalih glavnom kamerom:

Primer fotografije nastale kamerom sa prednje strane:

Primer video klipa(3GP, 120 MB) >>>

Performanse i softverska platforma

U većini sličnih uređaja nalazi se čip kompanije MediaTek. Smart telefon Alcatel Pop S7 koristi najčešći među čipsetima ove kompanije - MT6582: CPU Cortex-A7, 28 nm, 4 jezgra na 1.3 GHz. Koristi grafički akcelerator Mali-400MP2 pri čemu je njegov radni takt 400 MHz.

Snaga ovog procesora za udoban rad sa uređajem je više nego dovoljna. Sa igrama nema problema, Uređaj radi relativno glatko. Na primer Real Racing 3 radi dobro.

Pregled parametara za telefon i učinak na testovima (test Quadran, test Antutu):

Ovaj telefon koristi Google Android operativni sistem verzije 4.4.2.

Interfejs je ukrašen vlasničkim korisničkim interfejsom. Da biste otključali ekran orate pomeriti prst u pravcu pozadinske slike. Svi ekrani imaju slatke animacije. Postoje Dva virtuelna ekrana sa desne strane: prvi prikazuje fotografije kao slideshow dok drugi donosi widgete za Facebook, FlipBoard, radio i muziku. Animacija je glatka i prijatna.

Multimedija

Uređaj poseduje instaliran standardni muzički i video plejer, radio.

Jačina zvučnika je prosečna i nema pucketanja kada je reč o reproduciji zvuka.

Zvuk slušalice je visoke jačine, kvalitet je zadovoljavajući. Jedina stabr koaj nije dobra je bas. Niske i srednje tonove možete lako podesiti. .

Video se reprodukuje u bilo kojoj rezoluciji. Kodeci nisu svi podržani, ali možete instalirati neki softver za gledanje formata MKV, AVI, MPG, pa čak i TS.

Zaključak

Prodaja Alcatel OneTouch POP S7 počela je 1. avgusta 2014.

Cena, po našem mišljenju, nije najinteresantnija. obzirom da ista kompanija ima IDOL Ultra 6033, Scribe D HD 8008D, 6040D IDOL X, 6040 IDOL X, HERO 8020D i druge po istoj ili nižoj ceni, ali samo sa ekranom HD rezolucije. Istina, ovi modeli nemaju LTE. Međutim, sa druge strane pronašli smo model Idol S 6035R Slate koji nudi podršku za LTE i HD -TV. Ovaj model koristi Qualcomm MSM8930 čipset.

Sve u svemu, u pitanju je skup uređaj sa osrednjim specifikacijama, ali sa LTE podrškom od strane kompanije MediaTek.

Za ljubitelje 4G preporučujemo: Sony Xperia SP, Sony Xperia M2, Highscreen Spider, ZTE Grand S, LG Optimus F5, Alcatel POP S3. Možda smo nešto propustili.

Ako vam je potrebna 4G konekcija kada se sve uzme u obzir sabere i oduzme možda je bolje da kupite zasebni 4G ruter pri čemu u tom slučaju ne morate da vodite računa da li uređaj koji kupujete podržava LTE.

Prednosti modela Alcatel S7:

  • LTE
  • IPS-matrica qHD
  • 4 jezgra
  • 3000 mAh baterija
  • Dobar kvalitet izrade
  • Android verzija 4.4

Nedostaci modela Alcatel S7:

  • Loša kamera
  • Visoak cena (po našem mišljenju)
  • edan lsot za SIM karticu

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: Monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.4.2
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, UMTS
  • Procesor: quad-core, 1300 MHz, MTK6582
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/snhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5 inča, rezolucije 540x960 piksela
  • Kamera: 5 MP autofokus + 0.3 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: LTE, akcelerometer, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, kapacitet 3000 mAh
  • Dimenzije: 141x72x9.4 mm
  • Masa: 162 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024