S860 2014
2014. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Lenovo S860
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Lenovo S860. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Lenovo S860 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Lenovo S860

LPS serija smart telefona kompanije Lenovo se pojavila nakon što je dugo u ovom segmentu glavni model kompanije bio Lenovo P700i. Iskreno, pored baterije visokog kapaciteta i pristojnog izgleda, ova jedinica nije imala ništa drugo da se pohvali.

Kompanija je tada najavila Lenovo P780, koji je išao na izgled i materijale tipične za smart telefone, kao i optimizovani korisnički interfejs. Ovaj smart telefon je sada dobar izbor za dugoročno rešenje.

Lenovo S860 koji danas razmatramo može se nazvati naslednikom P780. U svakom slučaju, oni imaju mnogo toga zajedničkog: aluminijumsko kućište, velike dimenzije, dugo trajanje baterije.

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • Kab za povezivanje sa računarom (takođe deo punjača)
  • USB-OTG kabl
  • Žične slušalice

Ovom jedinicom smo iskreno zadovoljni. Takva sitnica kao USB OTG kabl u prodajnom pakovanju značajno doprinosi opštem utisku. Isto važi i za žičane slušalice.

Materijali kućišta, kontrole, izrada

U opisu izgleda jedinice bi želeli da koristimo reč „brutalan“. Ovaj smart telefon će sigurno biti zanimljiv muškom delu publike. Velikih dimenzija, aluminijumskog kućišta, ovaj uređaj u rukama osećate kao pravi telefon. Sve to važi za S860.

Veći deo prednje strane zauzima ekran dijagonale 5" iznad kojeg su smešteni mrežica zvučnika i sočivo kamere sa prednje strane, te senzori blizine i osvetljenosti i svetlosni indikator.

Ispod ekrana se nalaze tir tastera osetjiva na dodir: "Menu", "Home" i "Back". Pritiskom sa zadržavanem tastera Hoe se otvara Google Now, dok pritiskom sa zadržavanjem tastera Menu se otvaraju poslednje korišćene aplikacije.

Sa leve strane je taster za regulisanje zvuka i taster za uljučivanje. Njihova lokacija je optimalna i laka za pritiskane. Tasteri imaju umereni hod, i zgodni su za rad.

Desno, možete videti mesto za dve SIM kartice formata microSIM.

Sa gornje strane je i 3.5mm priključak. Sa donje strane je microUSB prot i dva stereo zvučnia. Takođe, lsično kao kod Lenovo Vibe Z modela S860 poseduje odlične zvučnike pa ćete dolazni poziv čuti i u bučnom okruženju.

Uređaj je dobro izgrađen, svi delovi čvrsto naležu jedni na druge, nema zazora i praznih prostora.

Dimenzije

Kada se opisuje veličina Lenovo S860 možda je najbolje da ga uporedimo sa metalnom šipkom. Uređaj je veliki, mnogo veći i deblji od ostalih peto-inčnih smart telefona. Znamo da neki korisnici vole ovu osobinu kod vodećih modela smart telefona, pa će i ovaj model biti popularan zbog toga.

  • Lenovo S860 - 149.5 x 77 x 10.3 mm, masa 190 grama
  • Samsung Galaxy S5 - 142 x 72.5 x 8.1 mm, masa 145 grama
  • HTC One M8 - 147 x 70.6 x 9.35 mm, masa 160 grama

Poređenje sa modelia Apple iPhone 5s i LG Nexus 5

Držanje modela S860 u jendoj ruci i rad palcem nisu baš zgodni.

Ekran

Smart telefon koristi 5.3-inčni ekran rezolucije 1280x720 piksela. Tip matrice je IPS Podržan je multitouch do deset istovremenih pritisaka. Ekran je prekriven zaštitnim staklom sa oleofobskim slojem.

Ekran u okviru ovog modela je dobar, ali se ne može nazvati najboljim. Sa ovakvom dijagonalom HD rezolucija više nije dovoljna za male fontove pa je primetna pikselizacija.

Uglovi gledanja su veoma dobri u okviru ekrana ovog smart telefona: pri zakretanju uređaja slika postaje malo svetlija (ali nema promene boja).

Prilikom izlaganja sunčevim zracima, informacije na ekranu se mogu videti, ali morate da naprežete oči, tako da imate to na umu. Međutim, čitanje sa ekrana smart telefona noću nije toliko zgodno. Minimalna osvetljenost je suviše visoka da želite da smanjite njen nivo.

Operativni sistem

Uređaj koristi Android 4.2.2 operativni sistem sa originalnim korisničkim interfejsom kompanije Lenovo.

Opet ćemo dodati da pored poboljšanja Lenovo je u interfejs ubacio i neke nepotrebne usluge i servise kao što su SyncIT, ShareIT itd. Oni stalno donose razna obaveštenja i to je veoma dosadno, tako da preporučujemo da ih isključite u potpunosti.

Performanse

Smart telefon je baziran na MeidakTek MT6582 čipsetu sa quad core procesorom radnog takta 1.3GHz, grafičkom akceleratoru - Mali-400MP, pri čemu poseduje 2GB sistemske memorije, dok je kapacitet interne memorije za skladištenje 16 GB. Korisnik na raspolaganju ima oko 12.78GB slobodnog prostora. Ne postoji slot memorijske kartice.

Uređaj je veoma brz i isporučuje se da ugrađenim aplikacijama (launcher, browser, opcija za pozivanje i drugi programi), kao i sa aplikacijama treće strane. Što se tiče igara, većinu njih uređaj dobro savladava, uz blago kočenje samo kod najzahtevnijih.

Trajanje baterije

Smart telefon poseduje uklonivu litijum - jonsku bateriju kapaciteta 4000 mAh.

Pri HD video reprodukcji uz maksimalnu jačinu osvetljenja baterija traje 8 časova.

Prilikom slušanja muzike (ekran je isključen, flight režim uključen) baterija traje 115 časova.

Uz svakodnevnu upotrebu, možete bezbedno da računate na 2 dana trajanja baterije u vrlo aktivnoj upotrebi (Twitter, pošta, uključena sinhronizacija, gledanje HD-videa, ukupno časa aktivnog rada ekrana na dan).

KAmera

Smart telefon je opremljen 8MP glavnom kamerom i 1.3MP kamerom sa prednje strane. Primere slika glavne kamere možete videti u nastavku. Po našem mišljenju, kamera smart telefona nije baš dobra, na primer, pogledajte u nebo u kadrovima sa pejzažima, vidi se da su snažno preeksponirane.

Video se snima u HD-rezoluciji,zvuk je stereo.

Primer video klipa (3GP, 60MB) >>>

Bežično povezivanje

Mobilne mreže - smart telefon radi u mrežama 2G (GSM / GPRS / EDGE, 850/900/1800/1900 MHz) i 3G (900/2100 MHz). Uređaj podržava dve SIM-kartice pri čemu razgovor preko jedne čini drugu nedostupnom.

Wi-Fi (b / g / n) - u podešavanjima možete ručno da uključite mobilni internet preko WiFi koencije kao i da koristite prednosti prenosa fajlova preko Wi-Fi Direct.

Bluetooth 4.0 - podržava sve standardne profile uključujući A2DP.

GPS -tradicionalno za uređaje sa MediaTek procesorom, prvo pokretanje se izvodi za oko minut i to je problem svih uređaja sa ovim čipsetom.

Zaključak

Kvalitet komunikacije ne izazva žalbe, vi i vaš sagovornik možete da savršeno čujete jedni druge.

Cena po kojoj se ovaj uređaj prodaje je po našem mišljenju visoka. Ako želite da kupite Lenovo model onda možda treba da obratite pažnju na Vibe Z, koji radi skoro isto, ali ima mnogo bolje performanse i ekran.

Kao u razmatranju Vibe Z, odlučili smo da pomenemo sivo tržište na kojem je ovaj model dostupan po nižoj ceni koja je mnogo realnija. Ako pak ne želite da se petljate sa uređajima koji nisu u originalnim prodavnicama onda je bolje da se fokusirate na Vibe Z..

A sada ukratko o prednostima i manama.

Prednosti:

  • Odličan izgled
  • Praktično aluminijumsko kućište
  • Pristojan oleofobski sloj
  • Podrška za dve SIM kartice
  • Veoam glasan zvučnik

Nedostaci:

  • Velika masa i debljina
  • Neposotjanje slota memorijske kartice
Specifikacije
Procesor MTK 6582 1.3 GHz quad-
OS Android ™ 4.2 Jelly Bean
Dimenzije 149,5 x 10,3 x 77,0 mm
Masa 190 g
Baterija 4000 mAh, Li-Polymer, fiksna
Do 24 časa (3G) i do 43 časa (2G) razgovora
Do 40 dana u aktivnom stand by režimu
Zvuk 2 zvučika i kombinovani priključak mikrofona i 3.5mm za slušalice
Ugrađena kamera Pozadi: 8 MP kamera sa autofokusom i LED blicem
Prednja kamera: 1.6 MP kamera sa fisknom žižnom daljinom
Portovi Micro USB
Memorija Sistemska memorija: 2 GB RAM-a
Interna memorija: 16 GB
Sredstva komunikacije i radio 3G: 2100 MHz / 900 MHz
2G: GSM 900 MHz / 1800 MHz / 1900 MHz
Brzina prenosa podataka: HSPA + 21,1 Mbit / s (DL) / 5,76 Mbit / s (UL)
WLAN: Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi konekcija
Bluetooth: Bluetooth® 3.0
Materijali Aluminjum, zadnji panel od brušenog čelika
Boja Titanijumska ili bela
SIM Mogućnost korišćenja dve SIM kartice
Senzori Senzor gravitacije
Senzor ambijentlanog osvetljenja
Senzro blizine
Ekran Veličina: 5.3 inča (13.5 cm)
Tip:kapacitivni ekran osetliv na dodir
Rezolucija: 1280 x 720 IPS
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024