Honor 6 Dual SIM2014
2014. godina
5" LCD, 69.6% body
5% 920, Android 6.0 Marshmallow
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT nema
3100 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 6
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 6. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 6 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Honor 6

Karakteristike

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.4
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, LTE CAT 6
  • Procesor: 8 cores, Hi-Silicon Kirin 920
  • Memorija: 3 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5 inča, rezolucije 1080x1920 piksela
  • Kamera: 13/5 MP, blic
  • Navigacija: GPS / GLONASS
  • Dodaci: akcelerometar, snezori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Lithium Ion (Li-Ion) kapaciteta 3100 mAh
  • Dimenzije: 139.6x69.7x7.5 mm
  • Masa: 130 g

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Baterija
  • Žične slušalice
  • Punjač sa USB kablom
  • Garancija

Pozicioniranje

Huawei Honor uređaji su se smatrali relativno snažnim u segmentu uređaja osrednjeg kvaliteta, odnosno uređaji nisu posedovali neke istaknute opcije, ali su kvalitetno opremljeni, pristojnim procesorom, memorijom, ekranom i kamerom. Sada se situacija malo promenila. Model Honor je zamenio ranije modele kompanije. Tu je niz smart telefona Honor linije C, G i X. Model Huawei 3X sa pravom bi se mogao nazvati novim Honor modelom, ali ovaj put on je malo drugačiji jer ga karakteriše cena nešto viša od prosečne cene, a specifikacije su slične onima kod glavnog modela.

Stoga, pozicioniranje novih modela po našem mišljenju je malo nejasno jer ovaj model nudi parametre bolje od tankog premium P7 i velikog Mate 7, ali je jeftiniji. Podrazumeva se da su materijali ovog modela jeftiniji, ali ostaje činjenica da je on bolja ponuda od dva prethodno navedena.

Prednaručivanje u online prodavnici kompanije počelo je 16. oktobra, a zvanična prodaja u maloprodaji je počela od 24. oktobra.

Dizajn, veličina, kontrole

Kućište uređaja je dobilo unapređeni izgled, koji pomalo podseća na prethodne generacije iPhone i Nexus 4 modela: pravougaonog oblika sa zaobljenim uglovima, sa staklenom prednjom i zadnjom stranom. U prodaji će biti dve kolor verzije: crna i bela. Za sada možete da kupite uređaj samo u crnoj boji. Obe verzije izgledaju prilično elegantno, ali, kao i uvek, otisci prstiju i druge nečistoće su primetne je su na tamnoj površini uređaja. U ovom pregledu smo koristili Honor 6 u beloj boji koji izgleda veoma interesantno.

Konstrukcija kućišta je čvrsta i ono se sastoji iz nekoliko delova. Prvo – prednja strana. Ona je zaštićena staklom Corning Gorilla Glass 3. U roku od nekoliko nedelja korišćenja uređaja na površini se nije pojavila nijedna ogrebotina. Oleofobski premaz je prisutan, vrlo je kvalitetan, a ako su otisci prstiju ostaju na ekranu, oni su skoro nevidljivi i vrlo laki za brisanje. Prevlačenje prsta preko ekrana je veoma lako. Postoji Anti-Glare filter.

Drugi deo je gornji kraj uređaja koji je izrađen od plastike i blago zaobljen, pa liči na onaj kod modela Sony Z3 Compact. Kod crne verzije ovaj deo je tamno sivi a kod bele - svetlo sivi. Ova vrsta plastike je prilično jednostavna i izgleda jeftino. Vremenom, boja će se skinuti.

Treći deo - tanka ivica prednjeg dela koja formira male platforme iznad ekrana i preko površine zadnjeg kraja, prolazeći do donjeg dela jedinice. Napravljena je od plastike, polu-sjajne, grube na dodir.

Četvrti deo – zadnja strana. Ona je napravljena od plastike (u okviru ovog materijala postoje crteži u obliku malih dijamanata). Tokom vremena ova površina će biti pokrivena tankim ogrebotinama. Na belom uređaju ove ogrebotne nisu upadljive, a mnogo lakše se mogu videti na crnom uređaju. Zašto kompanija nije koristila staklo na dve strane, nije nam jasno. Na primer, elegantan Fly Tornado ima prednju stranu od Corning Glass stakla a zadnju od Asahi Glass stakla.

Dimenzije Huawei Honor 6 modela su 139.6x69.7x7.5 mm. Uprkos tome što je prilično tanak, ovaj smart telefon u ruci osećate kao da je debljine barem 10 mm: da li zbog činjenice da su ivice oštre, ili nešto nije u redu sa ergonomijom dizajna, iako u ruci stoji udobno. Jedinica je teška 130 grama.

Sa izradom nema nikakvih problema. Kućište uređaja je monolitno bez škriputavih zvukova i bez zazora, a sa zadnje strane poklopac se ne ugibava do baterije.

Generalno, Huawei Honor 6 stvara pozitivno iskustvo u pogledu izgleda, kvaliteta izrade i materijala koji se koriste. Jedina stvar koja je negativna je upotreba plastike na zadnjoj površini, ali predstavnici kompanije kažu: da je zadnji poklopac – „kompleks kompozitnih materijala koji se koriste u vazduhoplovnoj industriji.“

Na vrhu prednje strane je zvučnik za prenos glasa koji je prekriven metalnom mrežicom. Jačina zvuka zvučnika je visoka, međutim, želeli bismo da je još glasnija. Mikrofon je dobar, sagovornik će da vas dobro čuje kao i vi njega. Sa leve strane zvučnika su senzori svetlosti i blizine kao i svetlosni indikator propuštenih događaja dok je desno - širokougaoni objektiv u kamere sa prednje strane.

MikroUSB konektor i glavni mikrofon su dole, dok su gore 3.5 mm audio priključak, drugi mikrofon i IR predajnik. Sa leve strane nema elemenata.

Desno su taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka. Oni su napravljeni od plastike, imaju uzdužne zareze i znatno su uvučeni. Zgodni su za upotrebu.

Ispod plastičnog zatvarača se nalaze portovi za microSD i microSIM kartice.

Sa zadnje strane uređaja su: sočivo kamere, uokvireno metalnim prstenom, dual LED blic i zvučnik, koji je skriven ispod metalne mrežice.

Poređenje dimenzija:

Huawei i the iPhone 5

Huawei i Nexus 5

Huawei i Asus Zenfone 6

Ekran

U okviru modela Huawei Honor 6 korišćen je ekran dijagonale 5 inča što je standard za današje uređaje. Fizička veličina ekrana je 69x122 mm, pri čemu je gornji i doni okvir oko 14 mm, a levo i desno - nešto manje od 3 mm.

Rezolucija je takođe tipična - HD, gustina - 440 piksela po inču. Pikselizacija je potpuno nevidljiva. Matrica ekrana je izrađena IPS tehnologijom. Njegov kvalitet je veoma dobar: karakterišu ga maksimalni uglovi gledanja, nema iskrivljenja boja kada se uređaj nakrene na stranu.

Boje su prijatne, bogate, balans bele je precizan. Pozadinsko osvetljenje matrice je dovoljno visoko čak i za udobno čitanje informacija po sunčanom vremenu. Regulacija je u širokom rasponu, minimalna vrednost pozadinskog osvetljenja je dovoljna za rad uređaja noću bez da zaslepljuje.

Poređenje ekrana modela Huawei i LG G3:

Mislimo, da Honor 6 nudi malo bolju reprodukciju boja, bele boje i osvetljenost od konkurencije.

Ekran je kapacitivnog tipa i podržava do 10 istovremenih dodira. Osetljivost je izvrsna. Postoji režim za rad sa rukavicama.

Uglovi gledanja

Crna

Bela

Podešavanja

Baterija

Smart telefon poseduje uklonivu Litijum-Jon bateriju kapaciteta 3100 mAh,. Kompanija nije objavila vremena trajanja baterije pa smo sami testirali:

  • Gledanje 720p videa (MP4) uz maksimalno osvetljenje uređaja će isprazniti uređaja za oko 6 sati.
  • Pretraživanje interneta korišćenjen Wi-Fi - oko 18 časova
  • Pretraživanje interneta korišćenjen 3G - oko 10 časova
  • Ukupno prosečno vreme rada uređaja je (3G, pozivi, sms, emails, twitter) - oko 20 časova.

U principu, Huawei Honor 6 je pokazao odlične rezultate.

Memorija i memorijska kartica

Radna memorija je sasvim u redu, ovaj uređaj može da bude ponosan na činjenicu da poseduje čak 3 GB RAM memorije, više od skupljih modela Mate 7 i P7. Mislimo da nije potrebno reći da je to dovoljna količina RAM-a za bilo koju namenu.

Uređaj ima 16 GB kapacitet ugrađene flash memorije. Dostupno za korisnika je oko 12 GB. Postoji microSD slot memorijske kartice.

Karakteristike povezivanja

Honor 6 rAdi sa mrežama LTE CAT 6:

  • FDD: Band 1, 3, 7, 20 (2100/1800/900/800 MHz)
  • TDD: Band 38 (2600 MHz)

Poseduje Wi-Fi b / g / n (5 GHz / 2.4 GHz band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot), Bluetooth verzija 4.0 (A2DP, EDR, LE). Nema NFC čip.

Uređaj nudi podršku za USB Flash-device mode (OTG).

Huawei Honor 6 nudi podršku za GPS i GLONASS. Rad je stabilan, brzine su veoma visoke, čak i u zatvorenom pored porozra modul pronalazi 10 satelita.

Kamera

Huawei Honor 6 poseduje dva modula kamere: glavnu 13 MP pozadi i 5MP napred. Prednja kamera je šriokog ugla odličan za selfije.

Objektiv kamere ima otvore blende F2.0, i ugao kamere od 28mm. Prednja kamera ima otvor blende F2.4. Minimalna vrednost ISO je 50, maksimalna 3200. Maksimalna ekspozicija je 1/16, a minimalna 1/25000.

Kvalitet fotografija je jedan od najboljih na tržištu kamera mobilnih telefona. Sviđaju nam se fini detalji, prirodna reprodukcija boja, precizan balans belog, brz i precizan fokus kada snimate u uslovima nedovoljnog osvetljenja. Fotografije su nešto bolje od onih koje snimaju P7 i 7 Mate, u nekim situacijama, ova kamera stoji ravnopravno sa onom kod modela Nokia 1020.

Uređaj snima video u rezoluciji 1920x1080 piksela pri 30 frejmova u sekundi. Kvalitet je prosečan, slika je nešto slabije oštrine, ekspozicija nije naročito dobra. Zvuk je jasan, stereo. Tu je HDR video režim, ali samo u rezoluciji 720p.

Prednja kamera snima snimke širokog ugla. Snima video u rezoluciji 1080p pri 30 fps (Mate 7 snima pri 15 fps).

EXIF-informacije iz foto fajla

Karakterisitke ivdea snimljenog glavnom kamerom:

  • Format: MP4
  • Video: AVC, 22 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920x1080, 30 f / s
  • Audio: AAC, 96 kbit / s
  • Kanali: 2 kanala, 48 KHz

Primeri fotografija nastalih glavnom kamerom:

U zatvorenom:

Na otvorenom:

Uslovi nedovoljno osvetljenosti:

Primer fotografije nastale prednjom kamerom:

Hardverska platforma

U okviru modela Honor 6 korišćen je čipset sopstvene proizvodnje Hi-Silicon Kirin 920 (4xA7 (1.3 GHz) + 4xA15 (1,7 GHz)). Potpuno isti (Kirin 925 se razlikuje od 920 samo u prisustvu dodatnog čipa za senzore nadgledanja) je korišćen kod modela Ascend Mate 7. Kao grafički akcelerator korišćen je Mali - T628 MP4: 6 GPU jezgra sa frekvencijom od 600 MHz, podrškom za OpenGL ES 3.0, OpenVG 1.1 OpenCL 1.1, DirectX 11, 4xFSAA, 16xFSAA, Midgard arhitektura druge generacije.

U okviru korisničkog interfejsa nismo primetili nikakva zamrzavanja, propuste i odstupanja od sistema. Sve igre koje su testirane na Huawei Ascend Mate 7, radile su bez problema i na ovom uređaju (Real Racing 3, Modern Combat 5, GTA SA, Dead Trigger 2 i tako dalje).

Ispod možete videti snimke sa ekrana iz različitih igara:

Kratke informaicje i testovi performansi:

Za razliku od Ascend Mate 7 modela, Honor 6 koristi stariju verziju vlasničkog korisničkog interfejsa - Emotion UI 2.3. Verzija Androida je 4.4.2. Nadamo se da će ovaj uređaj dobiti Lollipop, poželjno uz mogućnost uključivanja forme originalnog Androida.

Multimedija

Muzički plejer je stare verzije. Jačina zvuka zvučnika je visoka, čak je i kvalitet basa odličan. Jačina muzike u slušalicama je veoma visokog kvaliteta kao kod modela Mate 7, u kome se nalazi čip TenSilica DSP. Huawei je odustao od radija. Po pitanju video sadržaja uređaj je dobar, podržava 4K.

Zaključak

Smart telefon Huawei Honor 6 je jedan od retkih uređaja koji su nam se dopali da smo ga koristili čak kao primarni uređaj. Kriterijumi za ovaj izbor su: brzina animacija, potpuno odsustvo zamrzavanja interfejsa, prisustvo prijatnog i funkcionalnog interfejsa, dobra kamera i dopadljiv dizajn. O moćnim procesoru i višku RAM-a ne mora se čak ništa ni reći, ali su veoma lepi bonusi.

Ako se ne uzimaju u obzir neuhvatljivi OnePlus One odnosno Meizu MX4, Huawei Honor 6 je jedan od najkvalitetnijih proizvoda koji možete kupiti u segmentu kojem ovaj uređaj pripada. U odnosu na Nexus 5, ovaj model ima nešto lošiji kvalitet ekrana, ali kod ovog modela ne postoji slot memorijske kartice. Međutim, sa novim Nexus modelom možete isprobati novu verziju Androida.

Prednosti modela Huawei Honor 6:

  • Kvalitetna izrada
  • Atraktivan izgled
  • Moćni procesor
  • Dovoljno RAM-a
  • Kvalitetan ekran
  • Kamere vioskog kvaliteta (prednja i zadnja)
  • Glasan zvučnik (polifoni)
  • Gladak rad, nema kočenja u okviru interfejsa
  • Glasan zvuk u slušalicama
  • Indiator propuštenih događaja

Nedostaci modela Huawei Honor 6:

  • Ne najbolji video kvalitet
  • Izgleda deblji nego što zaista jeste
  • Neki nedostaci tastature (ne radi baš brzo).
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024