G Pad 8.0 LTE 2014
2014. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon LG G Pad 8.0 LTE
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG G Pad 8.0 LTE. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG G Pad 8.0 LTE vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled tableta LG G Pad 8.0 (v490)

Tehničke karakteristike

  • Klasa: tablet
  • Materijali kućišta: plastika, staklo
  • OS: Google Android 4.4
  • Procesor: Quad core, Qualcomm MSM8226
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB (11 dostupno)
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, 3.5 mm headset
  • Ekran: kapacitivni 8 inča IPS-LCD rezolucije 1280x800 piksela
  • Kamera: 5 MP (glavna), 1.3MP (prednja)
  • Dodaci: akcelerometer, senzor osvetljenja, žiroskop
  • Baterija: ukloniva, kapaciteta 4200 mAh
  • Dimenzije: 210x124x10 mm
  • Masa: 336 g

Prodajno pakovanje

  • Tablet
  • Punjač
  • USB-kabl
  • Uputstvo za upotrebu

Uvod

U vreme besparice postoji sve veće interesovanje za jeftinijim uređajima. U tom smislu testiramo model LG G Pad 8.0 - sada već pristupačan tablet na koje je ranije malo ljudi obratilo pažnju, ali u ovom trenutku može da postane popularan zbog relativno adekvatne cene.

Dizajn, veličina, kontrole

Uređaj poseduje poznati izgled, tipičan za mnoge od proizvoda kompanije LG. Konkretno, G Pad 8.0 je skoro potpuna kopija G Pad 8.3, prvog tableta kompanije. Oblik kućišta je pravougaoni, gornja i donja ivica su blago savijene, bočne ivice su zakošene. Sa zadnje strane bliže ivicama uređaj je lepo uobličen.

Dimenzije modela LG G Pad V490 su 210x124x10 mm i on teži 336 grama. Uprkos tvrdnji na zvaničnom sajtu da model V490 ima kompaktne dimenzije, mi bismo rekli da ovakve dimenzije ima svaki moderni 8-inčni tablet. Masa takođe nije najmanja moguća. Na primer, G Pad 8.3 sa metalnim poklopcem je samo 2 grama teži.

Dostupna je samo jedna boja: crno bela varijanta, što je klasično rešenje.

Zaštitno staklo koje štiti ekran verovatno nije Gorilla Glass, međutim nakon nekoliko nedelja aktivnog korišćenja ništa strašno se nije desilo sa njim. Olefobski premaz ne možemo da kažemo da je jako visokog kvaliteta, ali bolji je nego kod nekih uređaja sa istom cenom. Otisci prstiju su vidljivi, ali brzo se mogu izbrisati. Prst lako klizi preko površine ekrana.

Zadnja maska je napravljena od potpuno neprozirne plastike. Ona malo prelazi na prednju stranu, formirajući tanko malo ispupčenje koje će sprečiti oštećenja ekrana kada je uređaj okrenut ekranom na dole.

Kvalitet izrade je dobar, samo malo se zadnja strana savija ka bateriji. Škriputavih zvukova i pomeranja delova pri pritiskanju uređaja nema.

Na prednjoj strani u gornjoj zoni je kamera za slikanje samog sebe. Nažalost, senzor ambijentalnog osvetljenja je LG odlučio da izostavi. Zbog toga ćete osvetljenje matrice moći da posedite samo ručno.

Sa donje strane se nalazi microUSB port, a na vrhu - mikrofon, 3.5mm audio priključak za slušalice, IR transmiter, slot za memorijsku karticu i microSIM karticu pod plastičnim zatvaračem. Pazite da ne pomešate slotove: metalni uložak je za SIM karticu a konektor za memorijske kartice. Nenamerno smo pokušali da instaliramo memorijsku karticu u slot microSIM kartice pri čemu ne može da uđe u nju, dok nano-SIM kartica upada u slot, pa ako to uradite ćete imati velikih problema da je izvadite.

Taster za regulaciju jačine zvuka i taster za uključivanje se nalazi sa desne strane. Oni su tanki, ne dugački, njihov hod je minimalan, potrebno ih je blago pritisnuti.

Sa zadnje strane se nalazi sočivo kamere, i ono štrči milimetar iznad kućišta. Ispod su dva slota a desno - zvučnik.

LG G Pad 8.0 v490 i Sony Xperia Z3

Ekran

Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale 8 inča. Fizička veličina ekrana je 107x172 mm, okvir na vrhu je širine 20 mm, dole je 19 mm a desno i levo - oko 8,5 mm. Postoji antirefleksivni premaz.

Rezolucija ekrana modela LG V490 je 1280x800 piksela, gustina je 188 piksela po inču. Za 8 inčni ekran u pitanju je normalna rezoluciji, pikselizacija gotovo da nije primetna, slika je relativno jasna.

Maksimalno osvetljenje bele boje je 283 cd/m2, minimalna osvetljenost bele boje je 6 cd / m2, maksimalno osvetljenje crne boje je 0:44 cd/m2, minimalna osvetljenost crne boje je 0:01 cd/m2. Kontrast je 642:1. Prosečna vrednost opsega je 2.33, prosečna temperatura - 6000 K, ali pri maksimalnoj osvetljenosti se podiže na 6200 K.

Sudeći po nivoima RGB, postoji jasan nedostatak plave boje. Sudeći po pokrivenosti dijagrama boja one prevazilaze sRGB (zelena i crvena).

Slika nije iskrivljena pod velikim uglovima gledanja, vide se ljubičasta i žuta nijansa.

Uglovi gledanja

Bela

Crna

Baterija

Uređaj koristi uklonivu bateriju kapaciteta 4200 mAh.

Tokom testiranja dobili smo sledeće rezltate:

  • Reprodukcija HD-videa (720p, H.264) uz maksimalnu jačinu osvetljenja i jačinu zvuka pri slušanju preko slušalica: malo duže od četiri časa.
  • Reprodukcija muzike preko slušalica uz maksimalnu jačinu: malo više od 35 časova.
  • Igranje igara (najjače osvetljenje i zvuk): malo više od 3 časa
  • Surfovanje korišćenjem WiFi mreže (visoka osveltjenost): oko 10 časova
  • Samo čitanje (prosečno osvetljenje): oko 8 časova

Vreme potrebno za punjene baterije preko električne mreže je oko 2,5 sata dok preko USB porta je oko 7 sati.

U podešavanjima postoji mogućnost uštede energije. Međutim, ona samo onemogućuje Wi-Fi, Bluetooth, osvetljenost se smanjuje kada energija baterije padne na određeni stepen (od 10 do 50%).

Opcije povezivanja

Ovaj model je opremljen sa konektorom microSIM kartice. Telefon podržava 2G i 3G. Sve ostalo je standardno za bilo koji Android uređaj: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, USB On-The-Go, i tako dalje.

Memorija i memorijska kartica

U okviru LG G Pad 8.0 modela dostupno je 1 GB RAM-a. Korisniku je dostupno u proseku, oko 300-400 MB, što nije najbolji rezultat. Ostalo "pojede" interfejs.

Količina ugrađene Flash memorije je 16GB. U ovom slučaju na raspolaganju za instaliranje aplikacija i čuvanje podataka je 11 MB. Postoji slot microSD memorijske kartice. Maksimalni kapacitet koji je podržan je 64GB.

Kamera

Uređaj ima dva modula kamere: glavni 5MP (sa autofokusom, 35mm,F27) i prednji modul rezolucije 1.3MP (F2.9, nema autofokusa za video pozive). Blic nije dostupan i specijalne potrebe za njim nema.

Kvalitet fotografija pod normalnim uslovima osvetljenja je odličan: uravnoteženje bele boje je tačno, oštrina je dobra, ne postoje zamućenja po uglovima, boje su lepe i prirodne. Ako se osvetljenje pogorša, prvi na udaru su detalji, pri čemu se stvara šum. Za tablet kamera je pristojna. Pored toga, treba pomenuti brz i precizan autofokus u 9 tačaka.

Kamera sa prednje strane je obična, ništa zanimljivo, uprkos tome što je širokog ugla.

Tablet može da snima video u Full HD rezoluciji pri 30 frejmova u sekundi. Kvalitet je dobar, tu je fokus osetljiv na dodir (relativno spor). Kvalitet mono zvuka je prosečan.

Karakteristike videa

  • Format: MP4
  • Video kodek: AVC, 17 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920x1080, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 156 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 48kHz

Primeri fotografija

Primer fotografije snimljene amerom sa prednje strane

Primer video klipa (MP4, 68 MB) >>>

Performanse

Zvanični sajt kompanije navodi da je uređaj opremljen 4-core Qualcomm Snapdragon 400 čipsetom MSM8926 (kako se ispostavilo, greška je na sajtu). Međutim, specijalne aplikacije i testovi ukazuju da je u okviru ovog uređaja - MSM8226. Ako uzmemo u obzir 8926, ona mora posedovati LTE, ali on nije ovde. Mnogi izvori ne preciziraju model čipa, pri čemu ćemo reći da V490 poseduje Qualcomm procesor sa četiri jezgra na 1.2 GHz ili samo Cortek-A7. U svakom slučaju, ako se uzmu u obzir performanse, to je isto. Kao grafički procesor korišćen je Adreno 305.

Tablet ponekad malo koči, ne ponaša baš energično. Uređaj može da pokrene samo relativno jednostavne, na primer, GTA SA može da se pokrene, ali broj kadrova u sekundi je tek 1 do 2.

Kratke informacije i testovi performansi

Snimci sa ekrana GTA SA

Softverska Platforma

Operativni sistem - Android verzija 4.4.2. O korisničkom interfejsu nećemo ništa reći jer je reč o vlasničkom korisničkom interfejsu kompanije LG i on je isti kao od smart telefona kompanije.

Multimedija

Muzički plejer. U vertikalnoj orijentaciji ekrana sa leve strane se prikazuju sekcije: pesme, albumi, žanrovi, liste numera i direktorijumi. Prilikom reprodukcije muzike prikazuje se velika slika albuma, kontrole plejera, efekti. Poslednja stavka uključuje: Pure Surround, redukciju basa, pojačavanje basa, uvećanje RF i prilagođeni ekvilajzer. (7 opsega - 31 Hz, 125 Hz, 250 Hz, 500 Hz do 2 kHz, 6 kHz, 16 kHz). Jačina slušalica je veoma visoka, kvalitet je dobar, ali ništa više.

Jačina zvučnika je prosečna. Ako stavite LG na horizontalnu površinu, jačina zvuka će pasti za 20 odsto (u stvari, shvatićete da visoke frekvencije su odsečene), a ako stavite ruku preko prednje jačina zvuka pada za 50%.

Plejer podržava gotovo sve kodeke i formate u svim rezolucijama. Da, postoje problemi, ali ne neki veliki, kada snimate sadržaje sa satelitskog radija snima se u formatu TS.

Zaključak

Glavni pozitivni aspekti koje ovaj model može da ponudi su dobro poznat brend, lep izgled uređaja, dobar ekran, visok kvalitet kamere i video snimanja, prisustvo memorijskih kartica. Nisu impresionirale samo performanse, ali tablet jasno nije usmeren za igre.

Konurenti:

WEXLER.MOBI 7 LTE. Koristi Qualcomm Snapdragon MSM8926 i nudi LTE.

Archos 80 Helium 4G. Slični parametara kao i Wexler.

Prestigio MultiPad PMT5287. Analogan modelu Archos.

Ako razmatramo uređaje bez LTE, njihov broj je ogroman.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024