Hero 8 8GB 2014
2014. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon Alcatel Hero 8 8GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel Hero 8 8GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel Hero 8 8GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled tableta Alcatel One Touch Hero 8

Karakteristike

  • Klasa: tablet
  • Forma: monoblok
  • Materijali kućišta: plastika, metal i staklo Dragontrail
  • OS: Google Android 4.4.2
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 MHz), UMTS (2100 MHz)
  • Procesor: 8 jezgara, 1700 MHz, MediaTek MT8392
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skaldištenje podataka: 8/16/32 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 8 inča rezolucije 1200x1920 piksela
  • Kamera: 5 MP autofokus + 2 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: FM-radio
  • Baterija: ukloniva Li-ion 4060 mAh
  • Dimenzija: 209x122x7.3 mm
  • Masa: 310 g

Prodajno pakovanje

  • Tablet računar
  • Mrežni adapter
  • USB-kabl
  • Slušalice
  • Alat za izvlačenje fioke SIM-kartice
  • Uputstvo za upotrebu

Uvod

Sa uređajem smo vam upoznali još u septembru, kada je Eldar Murtazin napisao članak o njemu. Međutim, sveobuhvatan pregled nije objavljen, jer jedinica nije bila dostupna na tržištu, ali od marta može se lako kupiti u mnogim maloprodajnim objektima.

Alcatel One Touch Hero 8 je novi tablet kompanije koji je opremljen čipsetom tajvanske kompanije MediaTek. Ona donosi neke zanimljive mogućnosti, kao što su: INDEX režim za gotovo svi aplikacije, emitovanje slike pomoću Miracast standarda sa mogućnošću da pokrenete aplikaciju u „pozadini“ uređaja, i druge. Osim toga, Hero 8 radi u mrežama 4G LTE. Još jedna karakteristika - podrška za specijalnu brendiranu masku koja omogućava pregled informacija sa ekrana. Ovakve delove opreme nećete naći da kupite zasebno. Od opreme koju možete naći odvojeno tu su Sidekick 2 - daljinski upravljač i Bluetooth slušalice u obliku minijaturnog telefona sa tasterima osetljivim na dodir.

Očekivalo se da će uređaj u prodaji da se pojavi do nove godine, ali tajming je pomeren.

Dizajn, veličina, kontrole

Ako se izgled smart telefona nekako promenio, barem u gornjem segmentu, dizajn tableta je skoro nepromenjen: tamno ili svetlo kućište, izduženog oblika i veliki ekran. Generalno, nadamo se da razumete zašto se žalimo. Do sada, nažalost, ništa novo nije smišljeno od strane proizvođača.

Dimenzije modela Hero 8 su 209x122x7.3 mm, masa 310 grama. Nije najlakši ali je dovoljno mali tablet. Napravljen je od stakla, plastike i metala.

Prednja strana je zaštićen Dragontrail staklom. Tokom perioda testiranja pojavile su se ogrebotine. Oleofobski premaz je prisutan i dosta kvalitetan: otisci prstiju se mogu brzo ukloniti, a prst lako klizi preko površine. Kod tableta je oloeofobski premaz veoma značajan.

Tanki plastični okvir je napravljen od crne plastike. Delimično štiti ekran od spoljnih uticaja. Ostatak okvira je od tamno sive plastike. Na zadnjoj strani ovalnog oblika postoji umetak od metala - za bolji prenos radio signala. Većina zadnje površine je od metala, obojenog u tamno sivu boju.

Držanje tableta u ruci je dosta zgodno, on ne klizi iz ruke.

Na vrhu prednjeg panela su: prednja kamera, svetlosni senzor i indikator propuštenih događaja (treperi ili bele boje). Uređaj poseduje samo jedan zvučnik gore.

Na desnoj strani nalaze se: taster-jačine zvuka i taster za uključivanje. Oba su plastična, ne štrče. Za nas, oni ne izgledaju previše udobno.

Sa donje strane se nalazi microUSB port i dva zvučnika. Zvuk koji oni daju, je čini nam se, mono (pa čak i ako je stereo, zvučnici su očigledno toliko blizu jedan drugom da se stereo zvuk uopšte ne oseća).

Sa gornje strane su 3,5 mm priključak, IR predajnik za kontrolu aparata, slot u koji se smešta metalna fioka za microSD i MicroSIM kartice.

Na poleđini uređaja, uronjeni u kućište su sočivo kamere, blic, i poseban vlasnički konektor (priložen zatvarač).

Alcatel i Nexus 5

Alcatel i LG G3

Alcatel i Meizu M1 Note

Ekran

Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale 8 inča. Fizička veličina ekrana je 107x172 mm, gornji okvir - 17 mm, donji - 18 mm, desno i levo oko 5.5 mm. Postoji antirefleksivni premaz, ali nije naročito efikasan.

Rezolucija ekrana Alcatel OT Hero 8 modela je Wide Ultra XGA, odnosno 1920x1200 piksela, 16:10 odnos stranica, gustina 283 piksela po inču. Matrica je IPS OGS.

Maksimalno osvetljenje bele boje je 351 cd/m2, minimalna osvetljenost bele boje je - 11 cd/m2, maksimalno osvetljenje crne boje je 0.39 cd/m2. Kontrast je 900: 1.

Žuta linija na grafiku osvetljenja je dokaz. Možete videti da smo direktno ispod ciljane krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 80 slika nije svetla.

Prosečna vrednsot je 2.55.

Gledajući na nivoe grafikona, što je veća osvetljenost, jača će biti zelena nijansa slika, a crvena boja će početi da opada.

Nažalost, sive tačke se nalaze uglavnom izvan prečnika DeltaE = 10, što ukazuje na prisustvo parazitskih nijansi.

Prosečna temperatura - 6700 K, ali pri maksimalnim uglovima ona raste do 7300 K. Odlični rezultati.

Sudeći po tabeli, postoji vidan nedostatak crvene, a sudeći po pokrivenosti dijagrama nijansi možemo videti nedostatak crvene, roze, plave.

Ako ne idemo u detalje, napominjemo da ekran ima nisku osvetljenost, uglovi gledanja su maksimalni, kada se uređaj nagne slika je malo žuta.

Ekran pri delovanju sunca.

U podešavanjima postoji opcija temperature boje i zasićenja. Za otključavanje ekrana je dovoljno da jednostavno dva puta kliknete na ekran. Za pokretanje kamere, potrebno je na ekranu iscrtati „C“, dok „M“ - aktivira muziku.

Baterija

U okviru uređaja se nalazi ukloniva litijum-jonska baterija kapaciteta od 4060 mAh. Iako to nije najvažnije uređaj traje dovoljno dugo. Možda je razlog u tome što uređaj koristi vlasničku tehnologiju kompanije MediaTek koja nosi naziv CorePilot. Ona omogućava da optimizirate potrošnju energije, odavanje toplote i performanse u zavisnosti od specifičnih zadataka koje obavlja vaš uređaj.

Sa CorePilot se automatski bira određeni broj aktivnih jezgara, i bira radni takt procesora. Na primer, u pasivnom režimu može da radi samo jedno jezgro na niskom radnom taktu; kada gledate video može da koristi 5 jezgara pri prosečnom radnom taktu; u složenim igrama - sva jezgra rade na maksimalnoj frekvenciji. Tako, da bi se postigle prave performanse može da uređaj radi sa samo 20% svog kapaciteta i da se smanji potrošnja energije.

Prosečno vreme rada Hero 8 je oko 25 sati uz relativno snažno opterećenje: pozivi, poruke, društvene mreže i tako dalje. Ako koristite tablet prvenstveno za surfovanje po internetu, slušanje muzike i fotografisanje, vreme rada se povećava na 2-3 dana.

Gledanje videa uz maksimalno osvetljenje traje nešto manje od 5 sati, igranje igara (kao što je Modern Combat) isprazni bateriju za do 3 sata.

Izlazna struja mrežnog adaptera je 2A, tako da se baterija puni za 2 - 2.5 sata.

Opcije povezivanja

Glavna karakteristika u ovom odeljku je podrška aparata za 4G LTE cat.. 4. Opsezi su 1/3/5/7/8/20. Koliko nam je poznato, LTE je realizovan pomoću MT6290.

Prisutan je IR primopredajnik za kontorlu različiith uređaja.

Uređaj koristi tehnologiju Miracast. Međutim, zbog čipseta kompanije MediaTek on nije sasvim standardan. Činjenica je da prenos na televizoru donosi na ne samo ono što se trenutno prikazuje na ekranu tableta, već i aplikaciju u pozadini. Na primer: na ekranu Alcatel Hero 8 može igrati igru i surfovati webom dok LCD ekran u isto vreme može da prenosi bilo koji film ili video zapis nastao kamerom uređaja.

Uređaj ima sistem globalnog pozicioniranja GPS. GLONASS se takođe navodi u specifikacijama, ali u praksi uređaj nije uspeo da vidi ove satelite.

Memorija i memorijska kartica

Programeri nisu štedeli na RAM-u, tako da ovaj model može da poseduje 2 GB RAM-a. U proseku, oko 900 MB RAM-a je slobodno.

Kapacitet ugrađene memorije je 16 GB, od čega je 12 GB slobodno. Postoji slot za microSD memorijsku karticu. Maksimalni podržani kapacitet je 32 GB.

Kamera

Glavni modul je 5 MP (F2.8), prednji - 2 MP (F2.2).

Činilo mi se da prednja kamera snima nešto bolje od one pozadi. Proizvođač tvrdi da glavna kamera ima i dve optičke jedinice: za manji broj detalja i za snimanje pejzaža. Generalno, u pitanje je kamera sasvim normalnog kvaliteta za tablet. Video snimanje se izvodi u rezoluciji FullHD pri 30 fps pri dnevnom svetlu i 16 fps u pri slabijem osvetljenju.

Kamera za snimanje selfija je veoma dobra: cool kvalitet, posebno za ovu vrstu uređaja:. detalji su dobri, tačan balans bele, bez distorzije geometrije. Video se takođe snima veoma dobro (FullHD 30 kadrova u sekundi), čak i bolji nego kod glavnog modula.

Primeri fotografija

Performanse

Alcatel OT Hero 8 koristi jedan od modernih čipsetova tajvanske kompanije MediaTek MT8392. On je posebno dizajniran za tablete, iako je skoro potpuna kopija svima poznatog MT6592.

MT8392 čip je napravljen u 28nm tehnologiji i sastoji se od 8 ARM Cortex-A7 jezgara, pri čemu svako jezgro radi na 1.7 GHz. Za grafiku je zadužen Mali-400 MP4 čip.

Ranije je rečeno da MediaTek čipset koristi CorePilot, omogućavajući optimalnu konfiguraciju rada procesora za obavljanje određenog zadatka. Takođe, Miracast može da omogući da uređaj prikazuje sliku tako da ono što se vidi na ekranu TV-a se ne mora gledati na ekranu tableta. Na primer, gledamte film na LCD ekranu TV-a, dok koristite aparat za neku drugu funkciju.

Još jedna jedinstvena karakteristika čipa - MW: u svakom režimu rada uređaja, možete pokrenuti bilo koju aplikaciju, čak i igru. Ranije, takva funkcija je već bila implementirana u mnogim uređajima, ali samo u MT8392 su je bilo lako pokrenuti, da se naglasi bilo koji program. Da biste to uradili, kliknite na specijalni taster u donjem levom uglu.

Što se tiče performansi, tablet pokreće sve igre sa najvišim postavkama. Samo jedna igra ne može da se pokrene uopšte – Dungeon Hunter 5.

Uprkos impresivnim performansama, animacije na ovom modelu su malo slabije: Tu i tamo dođe od kočenja desttopa, interfejsa notifikacija. Najverovatnije, problem je u firmware-u.

Snimci sa ekrana igara

Kratke informaicje i testovi performansi

Softverska platforma

Uređaj radi na operativnom sistemu Google Android 4.4.2. Svakako će biti na raspolaganju nadogradnja na Android 5.

Kao korisnički interfejs se koristi vlasnički interfejs. Možda je on element koji koči uređaj što smo gore pomenuli. U principu, korisnički interfejs se praktično ne razlikuje od ogoljenog Androida: prerađene ikone, malo promenjeni panel sa obaveštenjima, dodata funkcija pokretanja aplikacije na početnom ekranu. Ova funkcija radi samo sa servisima „Music“, Radio“, „Voice Recording“ i „Notes“. Povlačenjem dole odgovarajuće ikone u okviru programa on se otvara u minijaturnoj verziji.

Multimedija

Jačina polifonog zvučnika (ili polifonih zvučnika, teško je tačno shvatiti) je visoka, zvuk je jasan i kvalitetan, nema zagušenja - ni zviždanje. Za više zabave nedostaje bas.

Dopada nam se zvuk u slušalicama, naravno mi bismo voleli da postoji zasebni ugrađeni muzički čip, ali za većinu ljudi, mislimo da će i postojeće rešenje da funkcioniše. obim zvuka je visok.

Zaključak

Generalno, tablet nije ostavio snažan utisak na nas: raspoloženje je pokvarilo ponašanje animacija korisničkog interfejsa. Ostalo kod ovog modela je tipično za moderne tablete: tanak, moćan, sa podrškom za četvrtu generaciju mreža, sa dve kamere i dobrim ekranom. Ostale karakteristike su navedene su u odeljku o performansama.

Prednosti

  • Kvalitet izrade i materijali
  • Performanse
  • Dostupnost LTE
  • Visoka jačina zvučnika (?)
  • Dobra kamera za selfije

Nedostaci

  • Cena
  • Masa
  • Kašnjenje korisničkog interfejsa
  • Ne naročito visok kvalitet glavne kamere
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024