Honor 4X 2014
2014. godina
5.5" LCD, 70.6% body
6% 620, Android 6.0 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 8GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 4X
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 4X. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 4X vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Honor 4X

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.4
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, LTE CAT 4
  • Procesor: 8 cores, Hi-Silicon Kirin 620
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka:: 8 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0), 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5.5 inča rezolucije 720x1280 piksela
  • Kamera: 13/5 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: akcelerometar, senzori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Litium Jon kapaciteta 3100 mAh
  • Dimenzije: 153x77x8.6 mm
  • Masa: 170 g

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • Punjač
  • USB kabl
  • Garancija
  • Kratko uputstvo

Uvod

Iskreno, sudbina Honor 4X modela je prilično nejasna, to jest, na nekim tržištima je ovaj uređaj predstavljen, dok na drugima nije. Ono što je najinteresantnije je da je Honor 4X predstavljen još u oktobru 2014. godine!

U najboljoj tradiciji, kompanije Huawei, kao i uvek, proizvođač je bio u stanju da napravi uređaj sa optimalnim performansama i da uspostavi adekvatne cene. Cena ovog modela je ista kao i cena modela Honor 4C.

Za svrhe testiranja je korišćen uređaj koji je naručen iz Kine. Dakle, utisak korišćenja uređaja će biti opisan bazirano na korišćenju kineske verzije Honor 4X modela (Che2-UL00) Koliko smo shvatili, razlika od verzije za druga tržišta je mala: Ne postoje Google servisi a u okviru uređaja možete naći ogromnu količinu beskorisnog softvera. Sve ostalo je funkcionisalo ispravno, uključujući LTE.

Video pregled

Dizajn, veličina, kontrole

Na izgledu uređaja se nećemo zadržavati, jer je u pitanju tipični jeftini pametni telefon. Jedina stvar koja bi mogla da se kaže da je originalno rešenje kompanije Huawei – je utičnica pozadi. Uprkos činjenici da je kućište od plastike, ono ima strukturu platna.

Na slici sve izgleda interesantno, ali uživo - ne možemo da se otmemo utisku upotrebe jeftine plastike. Zvanični sajt navodi da su „prilikom kreiranja smart telefona dizajneri bili inspirisani lepotom prirode.“ Pa ne znamo baš ...

Kolor opcije uključuju crno, belo, crveno, plavo i rešenje boje zlata. Trenutno Honor 4X nije lako naći, tako da pronalaženje čak i crne varijante nije lako.

Kućište je od plastike: zadnja maska je matirana, tanak crni okvir oko ekrana je sjajan. Kvalitet izrade našeg uzorka nije sjajan: već drugog dana je kućište počelo da škripi pod pritiskom u ruci. Mislimo da bi trebalo da 4X karakteriše monolitno kućište, jer je baterija neukloniva.

Dimenzije uređaja se ne mogu nazvati kompaktnim – 153x77x8.6 mm, težina je takođe prilično velika - 170 grama. Na dlanu srednje veličine 4X lepo stoji, ali sa dijagonalom od 5.5 inča i visinom od 153 mm može da bude nezgodno da koristite uređaj jednom rukom.

Ekran je zaštićen kaljenim staklom. Proizvođač ne daje precizne podatke o materijalu. Za samo nekoliko nedelja aktivnog korišćenja uređaja na površini se nisu pojavile ogrebotine, habanje, takođe. Oleofobski sloj je prisutan, ali slab: otisci obilno prekrivaju staklo, ali ih možete lako izbrisati. Po površini prst klizi veoma lako.

Na plastičnom kućištu ne ostaju tragovi, čak ni na belom uređaju se nisu pojavile tamne mrlje koje su tipične za skoro sve uređaje sa nešto svetlijim kućištima.

Na vrhu ekrana u sredini je zvučnik za prenos glasa.. Ona ima prosečnu jačinu zvuka, sagovornik može jasno i glasno da vas čuje, zvuk je prijatan. Sa leve strane zvučnika - indikator propuštenih događaja i senzori. Desno je prednja kamera.

Ispod ekrana su tipični Android tasteri, izvedeni u stilu Lollipop verzije. Označeni su srebrnom bojom, dok pozadinsko osvetljenje nedostaje.

Sa donje strane su mikro-USB slot, mikrofon i slot ispod kojeg se krije zvučnik. Sa gornje strane su drugi mikrofon za poništavanje buke, i 3.5 mm priključak za povezivanje slušalica ili handsfree sistema.

Na levoj strani nema elemenata, a sa desne strane je tanki i dugi taster, za kontrolu jačine zvuka i taster za uključivanje uređaja / aktiviranje pozadinskog osvetljenja. Njihova upotreba je prilično zgodna.

Sočivo kamere i blic se nalaze sa zadnje strane uređaja na posebnom delu tamno sive boje. Modul se ne izdiže iznad kućišta.

Da biste uklonili zadnji poklopac, neophodno je da ubacite enki predmet udubljenje u donjem levom uglu.

Ispod poklopca dole levo je microSIM2 slot, iznad - microSIM1, i još više je slot microSD memorijske kartice.

Poređenje dimenzija:

Huawei i Meizu M1 Note

Huawei 4X i Huawei 4C

Huawei i iPhone 5

Ekran

U okviru modela Huawei Honor 4X korišćen je ekran dijagonale 5.5 inča. Fizička veličina ekrana je 68x121 mm, pri čemu je gornji okvir 15 mm, donji 16.5 mm, levo i desno - oko 5 mm. Postoji anti refleksivni sloj ali nije naročito efikasan.

Rezolucija ekrana modela Huawei Honor 4X je 1280x720 piksela, a gustina 267 piksela po inču uz odnos strnaica 16:9. Matrica je IPS bez vazdušnog međuprostora.

Maksimalno osvetljenje bele boje je 450 cd / m2, maksimalno osvetljenje crne - 0.57 cd / m2. Kontrast - 788: 1.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - rezultat ekrana. Možete videti da smo direktno ispod ciljne krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 100, slika nije svetla. Žuta linija - u stvari, je prosečna vrednosti crvene, zelene i plave.

Prosečna vrednost je 2.46. Sa povećanjem osvetljenosti na više od 70% gama će se naglo pogoršati. Suviše visok opseg, kao u našem slučaju, znači da maksimalno osvetljenje je visoko i imamo duboku crnu nijansu, ali po cenu gubitka detalja u tamnim scenama.

Ako pogledate nivo dijagrama vidite jasan višak plave boje.

Praktično sve tačke se nalaze izvan opsega sive DeltaE = 10, što ukazuje na prisustvo parazitskih nijansi.

Promene temperature su drastične u zavisnosti od nivoa osvetljenosti: na najnižoj osvetljenosti sve nijanse su hladne dok na maksimalnoj osvetljenosti dobiju više prirodnu nijansu.

Sudeći po dijagramu, podaci nisu sasvim kompatibilni trouglu sRGB. On je u pomeren desno naviše.

Uglovi gledanja su prosečni, na specifičan ugao se mogu videti čak i obrnute boje, da ne pominjemo činjenicu da će kada uređaj zakrenete u desno slika biti ljubičasta a levo žuta.

Da ne ulazimo u detalje, reći ćemo da je u pitanju jeftina matrica sa lošim karakteristikama.

Ponašanje na suncu

Uglovi gledanja

Opcije:

Baterija

Smart telefon poseduje neuklonivu litijum-jon bateriju kapaciteta 3100 mAh. Kompanija nije objavila vremena trajanja baterije.

Naš uzorak se ponašao neodgovarajuće. Na primer, po noći (od 3:00 do 9:00) baterija se može isprazniti sa 100% na 80%. Tokom aktivnog korišćenja baterije trajala oko 10 sati. Kupci koji su kupili uređaj od ovlašćenog izvora, tvrde da se baterija ponaša mnogo bolje, barem, da nudi do 4-5 sati rada više.

Za to ćemo kriviti nepravilan rad Google servisa. Morali smo da ih instaliramo odvojeno jer kineska verzija 4X modela se isporučuje bez Google Play Market.

Standardni AC adapter ima slabu struju punjenja - samo 1A. Zbog toga, baterija se puni malo više od 3 sata. Imajte na umu da su kineske Internet prodavnice prodavale ovaj uređaj sa adapterom, koji ima ravan kontakt. U našem slučaju, dobili smo adapter za standardnu utičnicu.

Opcije povezivanja

v

Uređaj radi ne samo u mrežama 2G 3G (GSM 850/900/1800/1900 MHz, WCDMA 900/2100 MHz), ali i 4 4G CAT (FDD Band 3, 7, 8, 20).

Interesantno, LTE podržava oba slota.

  • prijem signala za 3 dB viši od smart telefona ove klase koji garantuje pouzdanu komunikaciju u oblasti slabe pokrivenosti
  • Laserska tehnologija i struktura dual antene povećavaju efikasnost prijema signala.

Lično, nismo primetili nikakvu razliku u odnosu na druge uređaje koji smo testirali.

Sve ostalo je tipično za bilo koji jeftini Android smart telefon: Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.0, USB 2.0, OTG funkcija, GPS.

NFC nije prisutan.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 2GB sistemske memorije. Od ove količine korisniku je dostupno oko 1.3GB slobodne memorije.

Honor 4X model koji se online prodaje ima samo 1 GB sistemske memorije tako da savetujemo da pažljivo pročitate specifikacije. Zvanična verzija ima uvek 2GB memorije.

Uređaj ima 8 GB interne memorije, ali korisniku je dostupno samo 4 GB. Postoji slot za microSD memorijsku karticu. Maksimalni kapacitet je 64 GB.

KAmere

Glavni modul karakteriše 13MP rezolucije (otvor blende je F2.0, ugao 27 mm), prednji modul je 5 MP (blenda F2.4, veoma širok ugao od 22 mm).

Uprkos niskim troškovima uređaja, kamera ovog modela je odlična: uvek donosi tačan balans bele boje, dobre detalje, širok ugao gledanja, brzo fokusiranje i najvažnija stvar - minimalni iznos šuma, čak i u uslovima lošeg osvetljenja. Minimalna brzina zatvarača - oko 1/7000, maksimalna - 1/13. ISO vrednost raste iznad 1700, a ne pada ispod 100.

Zadnja kamera snima video u FullHD rezoluciji pri 30fps. Ovde nema ništa zanimljivo. Prednja kamera snima video u HD kvalitetu.

Opcije:

Primer fotografija kreiranim glavnom kamerom

Primer fotografije krierane kamerom sa prednje strane:

Primeri videoa snimljenog po danu:

Primer video klipa (MP4, 71 MB) >>>

Primer video klipa snimljenog noću:

Primer video klipa (MP4, 158 MB) >>>

Performanse

U decembru prošle godine, Huawei je najavio 64-bitnu platformu Kirin 620 sa osam procesorskih jezgara. Konfiguracija ovog rešenja sastoji se od osam procesorskih jezgara Cortex-A53 (28nm tehnološki proces) i Mali-T450 MP4 GPU radnog takta do 1.2 GHz.

Ako govorimo o brzini animacija korisničkog interfejsa, sa njim nema nikakvih problema: ona radi glatko, brzo, nema mikro kašnjenja.

Sa performansama u igrama situacija nije toliko jasna. Naravno, većina igara su u redu, ali postoje slučajevi u kojima broj frejmova je u značajnoj meri smanjen, nedostaju neki od efekata. Na primer, Dead Trigger 2 ne radi na našem uzorku.

Snimci igara sa ekrana:

Rezime:

Testovi:

Uređaj radi na Android operativnom sistemu verziji 4.4.4. Kao korisnički interfejs koristi se vlasnički korisnički interfejs pod nazivom EMUI 3.0. Više nećemo reći, jer smo već imali uređaje sa ovim korisničkim interfejsom. Interfejs je relativno siromašan, ali ima izvanredne mogućnosti prilagođavanja uređaja.

Multimedija

Smart telefon Honor 4X je standardno opremljen muzičkim plejerom kompanije. Obim zvuka zvučnika je nešto iznad proseka, kvalitet je dobar (i čist), , nema zagušenja i škripanja.

Obim jačine zvuka slušalice je visok. Kvalitet je odličan. U podešavanjima možete lako uključiti karakteristiku DTS Music Playback: zvuk dobija više visokih i niskih frekvencija.

Uređaj poseduje FM-radio.

Karakteristike video reprodukcije testirane preko programa Antutu Video Tester.

Zaključak

Po našem subjektivnom mišljenju, Huawei Honor 4X je ispao prilično uspešan. Kompanija Huawei, uprkos krizi, još uvek je u stanju da obezbedi jedinicu sa adekvatnim tehničkim karakteristikama i cenom. Proizvođač obećava da ipak neće podići cenu uređaja. Drugo pitanje - prisustvo modela ove kompanije. U vreme pisanja ovog članka saznajemo da se sledeće isporuke 4X očekuje sredinom maja. Ako se situacija ponavlja na sličan način, za par meseci ćemo dobiti neki drugi zanimljivu uređaj, Honor ćete morati da zaboravite.

Negativnih detalja ovog uređaja nema mnogo: osrednji izgled, ne najbolji kvalitet izrade (konkretno naš primerak), i IPS-matrica ekrana ne naročito visokog kvaliteta.

Pozitivni detalji:

  • Indikator propuštenih događaja
  • Odličan kvalitet kamere (prednja - širokog ugla)
  • Glasan zvučnik za pozive
  • Visok kvalitet zvuka sa slušalicama
  • Velika količina RAM-a za ovu klasu uređaja
  • Podrška za LTE za obe SIM kartice
  • Baterija visokog kapaciteta (vreme rada je kratko, najverovatrnije zbog neodgovarajuće instaliranih Google servisa)

Ako vam je potreban uređaj koji ćete koristi aktivno, možda nećete naći bolje nego što je Honor 4X u cenovnom opsegu kojem ovaj uređaj pripada. Da ne bi preplatiti za LTE i neke detalje, možete pogledati i Honor 4C - takođe prilično dobar uređaj koji je nešto jeftiniji.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024