S90 Sisley 2014
2014. godina
5" OLED, 65.8% body
5% 410, Android 4.4.4 KitKat
RAM 1 GB, INT 16GB, EXT nema
2300 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Lenovo Sisley S90
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Lenovo Sisley S90. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Lenovo Sisley S90 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Pregled modela Lenovo S90

Tehničke karakteristike

  • Android 4.4.4
  • Ekran, 5 inča, 1280x720 piksela, 293 ppi, Super AMOLED HD, zaštitni sdloj od stakla neimenovanog proizvođača, oleofobski sloj
  • Aluminijumsko kućište
  • Qualcomm Snapdragon 410 čipset (MSM8916), 64-bita, 4 jezgra radnog takta do 1.2 GHz, Adreno 306 grafički koprocesor
  • 2 GB RAM-a, 32 GB of interne memorije, nije dostupan slot memorijske kartice
  • Dve microSIM-kartice
  • Prednja kamera 8 megapiksela, fiksni fokus, BSI, blic
  • Glavna kamera 13MP, senzor PureCel, LED blic
  • Baterija Li-Pol 2300 mAh,vrteme razgovora prema proizvođaču do 27/18 časova (2G / 3G), režim mirovanja do 15 / 21.5 / 18.5 dana (2G / 3G / 4G)
  • LTE FDD Band 1, 3, 7, 20, LTE cat. 4
  • Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 3.0
  • 4 boje kućišta: Platinum, Graphite Grey, Champagne Gold, Cotton Candy
  • Dimenzije - 146x71.7x6.9 mm, masa - 129 grama

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Punjač sa USB kablom
  • Alat za izvlačenje SIM-fioke
  • Uputstvo za upotrebu
  • Žične slušalice

Pozicioniranje

„U kompaniji Lenovo rade veoma ambiciozni ljudi, mnogi naši proizvodi su originalni i imaju svoju ličnost“, navodi kompanija Lenovo. Dovoljno je da se setimo modela koji pojavio krajem 2014. Lenovo Vibe X2, čije metalno kućište je napravljeno višeslojno, što se vidi na bočnoj površini.

Stoga je bilo iznenađenje da je kompanija kreirala gotovo kompletnu kopiju iPhone 6 modela, jedinicu koja nema sopstvenu ličnost i predstavlja potpuno kopiranje tuđeg dizajna. Pogledajte slike u ruci pri čemu zamislite da uređaj nema Lenovo natpis, ili sa udaljenosti od jednog metra niko neće znati da je ovo proizvod kompanije Lenovo već će, svi reći da je ovo iPhone.

Lenovo S90 ćete gotovo uvek zameniti za iPhone 6, obzirom da se razlikuje samo u prednjem panelu, i po touch tasterima ispod ekrana, koji su jasno vidljivi.

Ostavljajući po strani pitanje da li je kopiranje dobro ili loše u meri u kojoj je Lenovo to uradio, napominjemo da su kineske kompanije u protekloj godini, dostigle novi nivo kopiranja. Ako su prethodno kopirali Appleov dizajn samo mali proizvođači, koji su mogli da izbegnu krivično gonjenje, danas je otvorena Pandorina kutija i krade se bukvalno sve. Razlog je to što kineski proizvođači ne veruju da je kompanija Apple u stanju da ih goni kako u Kini i van nje, i vide Tim Cook-a kao veoma slabog lidera. Štaviše, često smo čuli od menadžera na različitim nivoima da Tim Cook, nije imao hrabrosti da govori protiv Kine jer zna koliko je ona tržište, tako da kineski proizvođači mogu kopirati Apple uređaje nekažnjeno.

Kompanija Xiaomi je izdala svoj tablet miPAD, jasno inspirisan kako iPhone 5c, tako i tabletima kompanije Apple, spojivši ih u jedan proizvod.

Stoga je sigurno reći da će u 2015., svaka kineska kompanija koja poštuje sebe imati klon proizvoda kompanije Apple, koji je na ovaj ili onaj način, redizajniran i sadrži male varijacije u odnosu na original. Duh originalnog proizvoda u smislu pojave je prisutan, pri čemu takvi modeli veoma liče na Apple proizvode uprkos nedostatku jabuke na kućištu.

Za Lenovo potreba da se takmiče na kineskom tržištu sa domaćim proizvođačima predstavlja ozbiljan izazov. Kompanija je imala izbor ili da ponudi na tržištu klonove Apple proizvoda ili da od njih odustane. Kompanija je problemima prišla vrlo pragmatično – domaće tržište ne želi da prepusti, a rizici na stranim tržištima ocenjeni su kao mali, pa na kraju je nastao i Lenovo S90 - jedan od mnogih modela koji su kopije, i koji čak iako ga prodavci van Kine uklone sa polica prodavnica ništa loše neće se desiti. Ali verovatnoća da će se to desiti je zanemarljiva.

Kakav uređaj je u pitanju? Za one koji sanjaju iPhone, ali ne mogu da ga priušte jer je cena izgleda veoma visoka. S90 je varijanta iPhone za Android, koja košta dva puta manje. Ovo je, pozicija S90 ako bismo smo opisali pozicioniranje uređaja jednostavnim rečima. Ali ako malo dublje analiziramo, onda ispada da je u pitanju model dizajniran za one koji traže uređaj koji će ljudima da zapadne za oko, ali koji uzimaju u obzir cenu, i izabraće jeftinije opcije. Posebno nas je oduševila fraza kojom se reklamira ovaj model koja bi u najkraćem bila opisana time da Lenovo voli da bude unikatan. Na taj način kompanija pokušava da sakrije suštinu koja je vrlo jednostavna – reč je o kopiji iPhonea na Androidu po nižoj ceni.

Može će Lenovo kopiranjem dugoročno izgubiti ali tržište je takvo da svi ti argumenti ne vrede ništa ako uređaj generiše prodaju. Tražnja za takvim kopijama postoji, i ona je stabilna. Nije važno sebi i drugima kupcima objasniti izbor kopije. Evo tipičnog primera: sviđa vam se iPhone dizajn, ali ne visoki troškovi uređaja i aplikacija, tako da se odlučujete za Android kopiju, i takav uređaj je savršen izbor za vas. Ukratko, prodaja S90 je stvar izbora i ukusa kupaca koji će reći da li je ovaj uređaj dobar ili loš.

Važna činjenica je da je Lenovo S90 prvi predstavnik porodice uređaja S serije koja za sada će da broji dva člana. Tu je i model S60 koji je kopija iPhone 5c, sudeći po prvim fotografijama.

Ne znamo kako će proizvođač da se nosi sa ovim pristupom, kada serija uređaja izlazi kao „analogna“, ako ne, kopija uređaja drugih proizvođača. Ali još više osećaj apsurda pojačava činjenica da je prezentacija S90 upriličena na isti način kao i iPhone 6, čak i slike i njihov raspored na web stranici su isti kao za iPhone 6.

Dizajn, veličina, kontrole

Kreiranje kopije iPhone 6 nije tako lako kao što izgleda na prvi pogled, zahteva prisustvo talentovanih inženjera, pristup visoko - kvalitetnim materijala i iskustvo sa njima. Do sada, nismo videli nijedan primer da je neko bio u stanju da stvori kopiju koja bi bila što bliže originalu.

Aluminijumski okvir modela iPhone 6 je monolitan, zahteva umetanje prozirne plastične antene, koji mnogi ljudi ne vole. Ali kućište je čvrsto, a prednji panel ima ivice koje uvećavaju ekran i čini model lepšim.

Kod Lenovo S90 u gornjoj zoni je antena napravljena od plastike, tako da dobijamo složeni profil aluminijumskog kućišta na jeftinom modelu što nema svrhe jer se sličnost može postići mnogo lakše. Na dnu kućišta na zadnjem panelu, postoji transparentni umetak na iPhone 6. Sve je vrlo slično.

Kada pogledate S90, on podseća na iPhone 6 do mere koja izaziva zabunu, ali kada počnete da shvatate detalje, vidite da Lenovo koristiti druge elemente dizajna. Drugačija rešetka, malo drugačiji konektor i zavrtnji. Ali ovi detalji ne utiču na ukupnu sličnost.

Za razliku od Apple, Lenovo je mogao glavni modul kamere da načini u ravni sa kućištem. Ali pokušavanje da se postigne sličnost sa Apple rešenjem je dovelo da je Lenovo manje obraćao pažnju na materijale kućišta, pa onda postoji jasna razlika u odnosu na iPhone. Počinjemo sa legurom aluminijuma , koja se ne razlikuje od one u okviru iPhone modela i koja u teoriji, ima iste karakteristike. U praksi, broj slojeva boje je manji, pa kao rezultat, pojavljuju se neravnine i udubljenja koje izlažu metal habanju.

Nismo mogli da pronađemo koja vrsta stakla se koristi za zaštitu ekrana. Ali instalirana je u ravni sa kućištem, ima minimalni zazor u koji se ne može umetnuti čak ni papir. Pretpostavljamo da uobičajene vrste stakla mogu uticati na snagu jedinice pri padu, što je takođe jedna vrsta kompromisa. Odmah smo krenuli drugim putem, i smatrali da je staklo (moguće je i plastika), veoma mekano. Ono predstavlja dodatnu zaštitu od padova, ali u svakodnevnom životu znači da će se na ekranu brzo pojaviti manje ogrebotine. Ako ste dovoljno nemarni da stavite uređaj u džep sa ključevima, pojaviće se velika ogrebotina.

Odlučili smo bliže istražimo slučaj, pa čak i od nokta ostaju male ogrebotine na ekranu, da ne pominjemo druge stvari. Obično ne preporučujemo da stavite zaštitne nalepnice na ekran, ali kod ovog modela, ovaj film je imperativ, inače za mesec dana ili više ekran će biti prekriven ogrebotinama.

Hajde da pogledamo dostupne boje. Postoje četiri varijante: platinasta, crna, šampanj zlatna, pamučno crvenkasta (pojaviće se kasnije samo u Kini).

Nešto su nas ove boje podsetile, posebno boje srebra i grafita, da su vrlo slične onima koje su dostupne za iPhone. Neočekivano!

Dimenzije telefona – 146x71.7x6.9 mm, težina - 129 grama (želite nešto neobično - iPhone 6 težina - 129 grama, debljina 6,9 mm) -. Uređaj lepo stoji u ruci, metal hladi dlan. Na levoj strani je fioka u koju se smeštaju dve microSIM kartice (jedna 2G, druga 2G / 3G / 4G, 4G prenos glasa nije podržan). Postoji jedan radio modul.

Poređenje sa modelom Lenovo P70

Sa desne strane taster za regulisanje jačine zvuka, on / off taster. microUSB konektor je na donjem kraju, dok je jedan zvučnik desno, uprkos činjenici da su rupe simetrične.

Na samom vrhu je 3.5 mm priključak sa kojim smo imali mali problem. Pri hladnom vremenu plastika šeta pa uređaj gubi kontakt sa slušalicama. Cela struktura je takva da mnoge slušalice sa ovom jedinicom ne rade, imajte to na umu., Sa slušalicama koje idu u paketu nema takvih problema. Provereno na slušalicama kompanija Apple, Samsung, kao i slušalicama Monster.

Na prednjem panelu nalaze se tri tastera osetljiva na dodir ispod ekrana, a iznad njega je 8MP kamera sa autofokusom sa fiksnim (BSI - senzorom), kao i LED blic, koji je neobičan za ovakvu vrstu uređaja. Na zadnjem panelu, možete videti glavnu 13 MP kameru i LED blic.

Ne računajući kvalitet zaštitnog „stakla“, koje daleko zaostaje od većine modela na tržištu mi ćemo se fokusirati na ukupan kvalitet izrade. On je dobar ali ne može da se poredi sa onim kod iPhone modela.

Na osnovu uporednih fotografija sa Lenovo Vibe X2, možete videti da su ovi uređaji veoma različite estetike.

Poređenje sa modelom Lenovo Vibe X2

Ovaj model je sličan po pozicioniranju i ceni, kao i ključnim karakteristikama modelu MicroMax Canvas 4+ (A315).

Poređenje sa modelom MicroMax Canvas 4+

Ekran

Karakteristike ekrana su - 5 inča dijagonale, 1280x720 piksela (293 ppi), tip ekrana - Super AMOLED HD prema tvrdnji proizvođača. Ovde se postavlja jedno drugo pitanje. Jedini proizvođač Super AMOLED ekrana na svetu je kompanija Samsung, štaviše, termin Super AMOLED je marketinški i označava vrstu ekrana u koji je ugrađen digitajzer, i u budućnosti, termin je evoluirao. Odeljenje kompanije Samsung, prodaje ekrane drugim kompanijama, ali uvek su ti ekrani nekoliko generacija stariji. Isto tako kompanija nikada nije obezbedila mogućnost za drugi proizvođači koriste termin Super AMOLED. Pogledajte uređaje kompanije Motorola, koja koristi iste Samsung AMOLED ekran, oni ne koriste termin na bilo koji način. Ne zato što ne žele, već zato što ne mogu da dobiju ove vrste ekrana.

Pitali smo se, možda je Samsung odlučio da proda ove ekrane sa strane i promenio politiku. Kada smo upitali nezvanični odgovor je bio: ništa se nije promenilo. Ljudi upoznati sa materijom navode da Lenovo S90 koristi istu matricu kao u MicroMax Canvas 4+ (A315 / A316). Ovaj proizvođač navodi da je u pitanju HD AMOLED ekran.

Poređenje ekrana sa modelom Galaxy S5 (gore).

MicroMax A315 (gore).

Kvalitet slike kod modela S90 je u rangu sa MicroMax, što nije ni čudo, jer oba modela koriste jednu te istu matrica. Ali ovaj ekran jasno gubi od onog kod modela S5, jer ne postoji podešavanje temperature boje, manja je rezerva osvetljenosti, umesto pojave zasićenih boja, što je ponekad pravi način. Ekran se ponaša dobro na ulici, karakterišu ga odlični uglovi gledanja.

Ali kada je reč o živim bojama, njihovom zasićenju, mnogima se ne sviđa, kao i nemogućnost da se to promeni. Automatsko podešavanje pozadinskog osvetljenja je prilično agresivno, često zatamni ekran, pa ovaj režim nije optimalan.

Zanimljivo, da izgleda odluka Lenova da zove ovaj ekran super AMOLED ekran nije bila iz neke zadnje namere, već zato što je jedan od prvih uređaja kompanije koji koristi AMOLED ekran. Marketing kompanije Samsung usadio je u umove ljudi širom sveta da AMOLED ekrani su u stvari super AMOLED ekrani, pa takav način izražavanja prodire u specifikacije proizvođača, iako bi oni morali poštovati ovo pitanje.

Od nedostataka modela S90, ćemo napomenuti da u mnogim programima prikazivanje fontova na ekranu nije idealno, oni su iseckani, nema anti-aliasinga. To se jasno vidi u tekstovima na Twitteru, Instagramu.

Performanse, memorija. čipset

Očigledno, Lenovo je odlučio da uređaj mora imati LTE podršku, tako da je odlučio se za čipset iz Qualcomm, ali je usled ograničenja veličine kućišta i baterije, izabrao prilično prosečno rešenje - Snapdragon 410, MSM8916, 4 jezgra 1.2 GHz, Adreno 306 grafički ko-procesor. Za korisnički interfejs, standardni procesor je dovoljan, uređaj radi prilično brzo i nema problema. U teškim uslovima rada procesor se takođe ponaša dobro, ali minus je potrošnja koja se dramatično povećava. Kreirati tanak telefon čija baterija će dugo trajati na ovom čipsetu nije moguće. Međutim, pročitajte odeljak o bateriji, mislimo da ćete razumeti zašto.

U sintetičkim testovima telefon je ostvario sledeće rezultate.

Količina RAM-a je 2 GB, ugrađene memorije 32 GB, od čega je 25 GB na raspolaganju korisniku. Memorijska kartica nije prisutna.

Opcije povezivanja

Podrška za LTE treba zadovolji one koji veruju da je ovo ultimativni uređaj, ali i oni koji koriste telefon ne samo da pozivaju, već i koriste slušalice, kao i sportske rekvizite, i oni će biti razočarani što verzija Bluetooth 3.0 ne podržava LE, što odmah onemogućava rad sa drugim uređajima koji koriste ovaj protokol. Telefon ne poseduje NFC čip, što mnogima još nije kritično. Uređaj podržava USB 2.0, postoji režim USB Mass Storage, ali nema USB OTG.

Baterija

Baterija je Li-Ion kapaciteta 2300 mAh, vreme rada prema tvrdnji proizvođača je za razgovore - do 27/18 sati (2G / 3G), u režimu mirovanja - do 15 / 21.5 / 18.5 dana ( 2G / 3G / 4G). Baterija u ovom telefonu je jedna od slabih tačaka, kao i u Vibe X2, koji ima bolji chipset, ali radi približno isto vreme.

Sa našim profilom korišćenja uređaja njegova baterija je trajala od 9 do 17h (osvetljenosti na 40 odsto), uz korišćenje društvenog umrežavanja (oko sat vremena), oko 20-30 minuta razgovora, oko 30 minuta reprodukcije muzike, nekoliko fotografija. Pri slabijem donjem opterećenju baterija je dovoljna za period od jutra do mraka, ali morali smo da se ograničimo u svemu. Za one koji koriste uređaje za brojne radnje i zadatke, ovo očigledno nije najbolji model. Kod modela Vibe X2 proizvođač je napravio spoljnu clip - on bateriju, koja ovde nije dostupna. Zaključak - slaba baterija i kratko vreme rada.

Pri prosečnom osvetljenju ekrana od 40 odsto baterija se isprazni za 20-22 časova u odsustvu poziva, ali prisustvu mobilnog Interneta. Trajanje video reprodukcije uz maksimalno osvetljenje - do 8 sati.

Puno vreme punjenja baterije je oko 2 časa

Ako samo računamo kopije iPhone modela želeli smo da napravimo uporediva vremena rada i došli do zaključka da je ono na nivou uređaja iz 2013. godine.

Kamera

Ovaj deo će biti ažuriran sa početkom dostupnosti komercijalnih uzoraka, kako bi se izbegle različite interpretacije koje se odnose na snimanje i njegov kvalitet. U međuvremenu, hajde da pričamo o preliminarnim rezultatima. U ovom trenutku, softver kamere je relativno sirov. U pitanju je nova verzija interfejsa kamere kompanije Lenovo (4.1), i ona ne radi ispravno kada treba fokusirati, kamera se loše ponaša u mraku, ali uređaj dobro radi u zatvorenom i snima video.

Uređaj poseduje senzor PureCel kompanije OmniVision (13 megapiksela), iz 2013. godine, koji se koristi u mnogim uređajima kompanije Lenovo. Veoma je inferioran po pitanju kvaliteta u odnosu na Sony Exmor, pa čak i u budućnosti ne bi trebalo očekivati da će slika u svim režimima biti na nivou sličnih proizvoda.

LED blic nije naročito moćan, ali njegov zadatak se ispunjava. Interfejs kamere je prilično jednostavan za korišćenje, ima elektronske nivoe logaritamske particije ekrana za one koji žele da grade kompoziciju.

Primeri fotografija i videa

Prednja kamera je 8MP rezolucije, ima fiksni fokus, i LED blic što je neuobičajeno za takve kamere. Najbolje da sami procenite kvalitet.

Softverske karakteristike

Uređaj radi na Android 4.4.4 verziji, trenutno najnovijoj verziji operativnog sistema. Sve mogućnosti dodatka na Android koji se zove Vibe UI su opisani u zasebnom članku. Nećemo ponavljati.

Ostaje otvoreno pitanje da li će se pojaviti update na verziju 5.0. Sa stanovišta čipseta on podržava update. Ali da li će biti na raspolaganju za ovaj model nije poznato. Kompanije pokušavaju da ažuriraju svoje ključne modele, a S90 pripada takvim modelima. Ni tajming ni kako će izgledati ažuriranje (kabl, bežičnim putem) trenutno nisu dostupni.

Multimedijalne mogućnosti

Tradicionalno, prisutan je FM radio, podrška za snimanje zvuka.

Muzika se može reprodukovati ne samo preko Google Play Music. Sva je tradicionalno i poznato, ali postoji hardverski ekvilajzer, pa možete podesiti zvuk za sebe. Telefon zvuči lepo, ali ništa posebno ga ne izdvaja. Maksimalna jačina zvuka je ugodna, nešto što se posebno izdvaja ne postoji.

Utisci

Jačina zvona je ugodna i u džepu jedinica se dobro čuje (automatski povećava ton), vibracija je prosečna. U pogledu kvaliteta glasa i nema žalbi.

Model treba da se pojavi na policama prodavnica u februaru i martu. Ostaje pitanje cene ovog uređaja. Logično bi bilo da košta duplo manje nego iPhone 6 model.

Ne uzimajući u obzir činjenicu da je teško da razumemo one koji kupuju kopiju originalnih stvari, napominjemo da je Lenovo sa S90 predstavio tehnički veoma neizbalansiran uređaj. Vreme rada je kratko sa jednim punjenjem, meko zaštitno staklo se brzo izgrebe ogrebotine, ne mogu sve slušalice da se koriste sa 3.5 mm, priključkom. Kao zaključak može da se kaže da što se više pokušava da se napravi kopija iPhone-a u smislu spoljnog izgleda njegova funkcionalnost bledi u pozadini.

Čini nam se veoma loš znak da proizvođači počinju da ne samo kopiraju druge kompanije, već i da koriste neku drugu marketinšku oznaku za svoje proizvode (Super AMOLED u ovom slučaju). Sa rasprostranjenosti ove pojave većina ljudi jednostavno će biti zbunjena koju tehnologiju koji proizvođač koristi. Lenovo je formalno u pravu obzirom da je prva generacija AMOLED ekrana sa ugrađenom digitalizatorom nosila naziv Super AMOLED. Ali problem je u tome što je taj ekran evoluirao davno a današnji ekrani, nude veoma različite karakteristike. Teško je zamisliti šta je moguće, a šta nije u ovom slučaju.

Za nas, pojava nove serije S, kao i modele kao što su S90 i S60, je dobar znak u vezi kompanije Lenovo, ali nije nešto za što možete hvalite kompaniju. Volimo originalni dizajn, koji je Lenovo u prošlosti imao dovoljno, setite se samo Vibe X2. Sigurni smo da i u samoj kompaniji Lenovo ne postoji jedinstvena percepcija ovog pristupa, jer kopiranje druge kompanije devalvira sve napore koje su napravljene od strane kompanije Lenovo u prethodnim godinama, čini ih samo još jednim kineskim brendom, koji nije u stanju da stvori nezavisni dizajn. A to nije slučaj jer Lenovo ima jak tim dizajnera, koji je u stanju da mnogo.

Obeshrabreni smo činjenicom da Lenovo odlučio da igra kao druge kineske kompanije. Zanimljivo, najverovatnije je da se Apple neće boriti sa kopijom iPhone, mada je u slučaju kada je postojao sukob sa kompanijom Samsung tužba je usledila zbog mnogo manje sličnosti.

Ako govorimo o konkurentskim rešenjima, onda njih ima dosta, sa stanovišta funkcionalnosti, kućišta, veličine ekrana. Na primer, već pomenuti MicroMax Canvas 4+ (A315),. Isti ekran, ali poseduje 8 - core čip kompanije MediaTek, 5MP prednju kameru, 13MP glavnu. Ovaj model ima slično kućište i predstavlja kopiju iPhone-a mada ne potpunu.

Šta mislite, zaslužuje li model Lenovo S90 pažnju? Što se tiče dizajna u pitanju je jeftina kopija iPhone-a 6 na Androidu. Da li imate nešto protiv takvog pristupa zavisi samo od vas kao i odluka da li ćete kupiti jedan takav uređaj.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024