Honor 6 Plus 32GB2014
2014. godina
5.5" LCD, 73.2% body
6% 925, Android 6.0 Marshmallow
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
3600 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor 6 Plus
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 6 Plus. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 6 Plus vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Honor 6 Plus

Fotografije u zatvorenom

Specifikacije modela Huawei Honor 6 Plus:

  • Materijali: plastika, alumijnumski okvir, staklo
  • Operativni sistem: Android 4.4, Huawei EMUI 3.0
  • Mreže: GSM / EDGE, WCDMA, LTE Cat 6 (dva radio modula, dva slota: nanoSIM / microSD, microSIM)
  • Platforma: HiSilicon Kirin 925
  • Procesor: 1.8 GHz quad-core (Cortex-A15) i quad-core 1.3 GHz (Cortex-A7)
  • Grafika: Mali-T628 MP4
  • RAM: 3 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16/32 GB, slot microSD memorijske kartice (podržava kartice kapaciteta do 128 GB)
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / b / g / n), BBluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice, DLNA, NFC, infrared
  • Ekran: IPS LCD, 5.5 inča, rezolucije 1080x1920 piksela, automatska kontorlan ivoa osvetljenja, Gorilla Glass staklo
  • Glavna kamera: dva identična modula rezolucije 8MP,, svkai ima dual LED blic, koji radi kao baterijska lampa.li>
  • Prednja kamera: 8 MP
  • Navigacija: GPS / GLONASS (podržava A-GPS)
  • Senzori: akcelerometar, senzor pozicje u prostoru, senzor svetlosti, žiroskop, barometar
  • Baterija: ukloniva, Li-Pol, 3500 mAh kapaciteta
  • Dimenzije: 150 x 75 x 7.5 mm
  • Masa: 165 grama

Iskreno, do nedavno, skoro da nismo obraćali pažnju na uređaje iz kompanije Huawei. „Veliki kineski proizvođač, poznat po telekomunikacionoj opremi, počeo je da proizvodi smart telefone. Dizajn nije ništa posebno, osobine kao i kod drugih brendova smart telefona, odnosno samo još jedna kompanija na tržištu“ - je mišljenje koje smo imali o kompaniji Huawei. Nedavno je, međutim, ignorisanje kompanije Huawei postalo nemoguće: doslovno svaki novi pametni telefon, kao u slučaju kompanije Lenovo, je interesantan. Čak i kada to nije vodeći model, već model u srednjem ili nižem segmentu. Mada vodeći i skupi uređaji privlače više pažnje.

Nedavno smo imali priliku da se upoznamo sa Huawei P8 modelom koji sada koristimo kao primarni uređaj. Danas želimo da podelimo sa vama utiske vezane za korišćenje jednog drugog Huawei smart telefona, modela Honor 6 Plus, vrlo interesantnog i dobro izbalansiranog modela.

Prodajno pakovanje

Prodajno pakovanje je tipično, iako su slušalice koje se mogu naći u njemu jeftine. Uprkos tome još uvek je lepo to što proizvođač nije pokvario kvalitet ovih slušalica. Zajedno sa Huawei Honor 6 Plus modelom u kutiji su i jedinica za punjenje, USB kabl, pomenute slušalice, i nekoliko papira: garantni list i brzo uputstvo.

Dizajn, materijali, kućište

Po našem mišljenju, Huawei Honor 6 Plus je vrlo jednostavan u pogledu dizajna. Ne možemo reći da uređaj nije video rad sproveden od strane dizajnera kompanije, upravo suprotno. Na prednjem panelu, iznad i ispod ekrana, ispod stakla vidimo tačku, jedva vidljiv obrazac. Na poleđini, iza sloja stakla, isto tako obrazac. Međutim, ova rešenja ne čine da je jedinica više ili manje svetla ili prepoznatljiva u odnosu na mnoge druge smart telefone, po našem mišljenju. Pored toga, 6 Plus je vrlo sličan normalnom Honor 6 modelu.

Sa druge strane, jednostavan dizajn istovremeno i mnogostranost ovog modela jasno opredeljuju korisnike da im se ovaj uređaj dopada ili ne dopada. Onima kojima se Honor 6 Plus ne sviđa uvek naglašavaju da izgleda maksimalno bezlično.

Jedinica je u prodaji dostupna u tri boje: crna, bela i boja zlata.

Rešenje sa staklenim panelima u okviru modela Honor 6 Plus uspešnije je nego u uređajima u opsegu Xperia Z modela kompanije Sony. Zbog „slike“ ispod stakla ne možete videti nikakve tragove i otiske prstiju, to jest, čak i umrljani uređaj izgleda kao nov. To je slučaj za model zlatne boje, ali i kod crnog i belog uređaja mislimo da će sve biti isto.

Izrada

Korišćenje unibody kućišta bez-prenosivih komponenti (osim za fioke za SIM karticu) čini uređaj dobrim u pogledu kvaliteta izrade. Nema labavih delova i škirputavih zvukova pojedinih elemenata.

Dimenzije

Vizuelno Huawei Honor 6 plus izgleda nešto manji nego što zapravo jeste. Ovaj efekat se postiže crnom maskom. Kada pogledate svoj smart telefon sa prednje strane, videćete suptilne bočne okvire (oko 2 mm) i, samim tim, oni već predstavljaju veliki ekran. U stvari, veliki ekran i jeste prisutan, ali u realnom životu okvir uređaja je debljine oko 4 mm ukupno na obe strane radne površine ekrana.

Po pitanju dimenzija 6 plus se može uporediti sa drugim smart telefonima sa ekranom od 5.5 inča. On nije vrlo kompaktan u svojoj kategoriji ili prevelik, on je tipičan predstavnik takozvane fablet grupe uređaja:

  • Apple iPhone 6 Plus (5.5 ") - 158.1 x 77.8 x 7.1 mm i 172 grama
  • Meizu MX4 Pro (5.5 ") - 150.1 x 77 x 9 mm, 158 grama
  • Huawei Honor 6 Plus (5.5 ") - 150.5 x 75.7 x 7.5 mm i 165 grama
  • Samsung Galaxy A7 (5.5 ") - 151 x 76.2 x 6.3 mm i 141 grama
  • LG G3 (5.5 ") - 146.3 x 74.6 x 8.9 mm i 147 grama

Poređenje sa modelom Meizu MX4 Pro

Poređenje sa modelom LG G3

Poređenje sa modelom HTC One M9

Kontrole

Što se tiče kontrola, one su je tipične za Android smart telefon sa nekoliko tastera osetljivih na dodir na ekranu. Hardverski tasteri se nalaze na desnoj ivici: gore - taster za regulaciju jačine zvuka, ispod – taster za uključivanje. Ispod njega su dva slota za SIM kartice, u kombinaciji sa microSD slotom, odnosno, možete izabrati za šta želite da koristite ovaj slot - da koristite drugu SIM ili memorijsku karticu. Leva strana smart telefona je prazna.

Na gornjem kraju se nalazi dodatni mikrofon, 3.5 mm mini-jack i mali infracrveni prozor. Sa donje strane su glavni mikrofon i microUSB konektor.

Na ekranu se nalaze tri tastera osetljiva na dodir: Back, Home i Nedavno pokrenuti programi.

Po želji, možete promeniti raspored tastera i takođe dodati ovde taster i okidač kamere koji se mogu sakriti iza navigacionog bara.

Ako dodirnete neki od tastera na ekranu uređaj lagano vibrira.

Nažalost otključavanje dvostrukim dodirom na ekranu ne radi. Za one koji nisu koristili uređaj gde je to dostupno, to neće biti mana, ali lično posle HTC One M8 i M9 nam je bilo malo čudno da je kao taster za otključavanje dostupan samo taster za uključivanje.

Sa prednje strane u gornjoj ozni su locirani zvučnik, sočivo 8MP kamere i senzori.

Ekran

Huawei Honor 6 plus koristi kvalitetnu IPS LCD matricu, dijagonale - 5.5 inča, rezolucije – 1920x1080 piksela. Ekran karakterišu maksimalnim uglovi gledanja: Pod kojim god uglom gledate u ekran slika nije iskrivljena. Rezerva osvetljenosti je mala, ali generalno, dovoljna. Reprodukcija boja ekrana je gotovo prirodna, i u postavkama uvek možete da podesite temperaturu boja, čineći sliku na ekranu toplijom ili hladnijom.

Automatsko podešavanje osvetljenosti radi dobro. Uključivanjem ove opcije, zapravo zaboravite da ponekad drugi smart telefoni zahtevaju da se osvetljenje ručno podesi u zavisnosti od uslova (u popodnevnim satima – jedno a u večernjim satima kod kuće - drugo).

Neki bi rekli da rezolucija od 1920x1080 piksela za dijagonalu od 5.5 inča nije dovoljna, ali mi ne vidimo korist od više rezolucije ekrana kod smart telefona. Full HD rezolucija kod Huawei Honor 6 Plus modela izgleda sjajno i slika je jasna, oštra, bez piksela, ako baš ne tražite lupom. Ostali parametri su takođe odlični.

Kamera

Jedna od glavnih karakteristika Honor 6 Plus je postojanje dve glavne kamere rezolucije 8 MP i otvor blende f / 2.0. Maksimalna rezolucija fotografija modela Honor 6 Plus je 13MP obzirom da softvera gotovo dvostruko uvećava broj piksela.

Interfejs kamere je jednostavan i intuitivan. Različiti režimi, uključujući HDR i druge postavke su skupljeni na na jednom ekranu, i oni se pozivaju klikom na ključne parametre. Detaljniji postavke se mogu otvoriti klikom na taster Options u prozoru.

Glavni Vrhunac rešenja dva identična modula kamere – je mogućnost da se softverski kontroliše opseg otvora blende od f / 0.95 do f / 16, odnosno, promenom dubinu polja. Shodno tome, pri niskim vrednostima možete dobiti jedno malo jasno mesto (u idealnom slučaju - ravno) i prekrasno zamućenje pozadine u ostatku kadra. Maksimalna vrednost će doneti oštar kompletan kadar. Lepota ove opcije u Huawei Honor 6 Plus je da je dovoljno izabrati režim snimanja „Iris“ i slikate bez brige za svako kadar u okviru izabranog otvora blende. Svi snimci u ovom režimu, fotografije se kasnije mogu uređivati, podešavanjem optimalne vrednosti otvora blende.

Kada snimate više ili manje jednostavan objekat - portret osobe, objekte koji nije previše u kontrastu ili imaju jednostavnu formu - mogućnost da promenite otvor blende radi fino. Možete da snimate slike sa oštrim predmetom u prvom planu i zamućenom pozadinom (bokeh). Ovaj obrazac bokeh jeste stvarno spektakularno, kao SLR kamera sa sočivima za portrete.

Ovde je primer takvog kadra, otvor blende je f / 0.95, f / 5.6 and f / 16:

Ili još jedan primer f / 0.95, f / 4.5 and f / 16:

U situaciji u kojoj želite da se istaknete u kadru neki kompleksni objekat - cveće, lišće, nekoliko ljudi, i tako dalje - algoritam ne radi tako savršeno, a konačni snimci često nisu savršeni. Ali ponekad u ovakvim situacijama snimci deluju prelepo.

Manuelni režim kao što imaju smart telefoni HTC, Meizu i Xiaomi, 6 plus nema. U „Auto“ režimu, Huawei omogućava da se kreiraju dobri snimci u većini uslova. Možete da izmenite vrednost ISO, balans belog i zasićenost, kontrast i osvetljenje. Ispod ćete naći primere fotografija u različitim uslovima, napravljene sa Huawei Honor 6 Plus.

Zasebno možete primeniti različite efekte u režimu fotografianja

Prednja kamera. Huawei Honor 6 plus za "selfi" snimke se koristi 8MP modul sa otvorom blende f / 2.4 AF nije prisutan, video možete da snimite u rezoluciji do 1080p. Reci nešto posebno o prednjoj kameri ne možemo jer je ona na nivou kamera mnogih drugih smart telefona, a razlika u rezoluciji nije kritična.

Video snimanje. Smart telefon video snima u maksimalnoj rezoluciji od 1920x1080 piksela, pri čemu postoji time-lapse režim. AF praćenje ne postoji što je čudno za moderne uređaje, ali postoji mogućnost odabira tačke fokusa na koju će se fokusirati kamera, čak i ako pomerite pametni telefon.

Primer video klipa (MP4, 85 MB) >>>

Primer video klipa (MP4, 96 MB) >>>

Trajanje baterije

Smart telefon koristi neuklonivu Li-Pol bateriju kapaciteta 3500 mAh.

U našem slučaju, Huawei Honor 6 Plus je radio ceo dan na sledeći način: 40-60 minuta razgovora, 10-20 tekstualnih poruka, Gmail, 3-4 sati reprodukcije muzike i oko 1-2 sati aktivnog korišćenja mobilnog Interneta (Instagram, Twitter, Facebook Messenger, pretraživač), plus upotreba kamere (oko 50 slika na probnom radu). Podaci su u ravni sa navodima proizvođača.

Platforma, memorija

Smart telefon je izgrađen na vlasničkoj platformi kompanije Huawei - HiSilicon Kirin 925 quad-core procesor sa radnim taktom 1.8 GHz (Cortex-A15) i quad core 1.3 GHz (Cortex-A7). Grafički podsistem (GPU) - Mali-T628 MP4. Uređaj poseduje 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije za skladištenje korisničkih podataka, kao i slot memorijske kartice, u kombinaciji sa slotom za SIM kartice (možete izabrati da koristite dve SIM kartice ili jednu SIM i memorijsku karticu.

Problema vezanih za performanse uređaja nema. Sve od interfejsa i pokretanja programa do igara kao što su GTA San Andreas i WoT Blitz pri maksimalnim grafičkim podešavanjima, radi brzo i bez odlaganja. Ispod su rezultati testova Honor 6 Plus modela u raznim testovima.

Nismo primetili da se uređaj zagreva nešto psecijalno čak ni kada je značajno opterećen.

Povezivanje

Pametni telefon radi u mrežama GSM, HSDPA i LTE. Uključivanje i isključivanje bežičnog interfejsa se može postaviti ili koristiti zavesa sa notifikacijama.

Za PC sinhronizaciju i prenos podataka koristi se priloženi kabl microUSB, interfejs je USB 2.0.

Smart telefon ima podršku za USB On-The-Go (USB OTG) - uređaj može da se poveže preko adaptera sa fleš diskovima i ostalim uređajima za skladištenje, kao što su kamere za prenos fotografija sa memorijskih uređaja.

Bluetooth.Ugrađeni Bluetooth 4.0 sa A2DP podrškom i LE.

Wi-Fi (802.11 a / ​​b / g / n). Honor 6 plus koristi dual-band Wi-Fi modul. On besprekorno funkcioniše.

Wi-Fi router. Uobičajeno za Android smart telefone je da postoji mogućnost deljenja 2G / 3G / 4G Internet veze preko Wi-Fi. U podešavanjima kada prvi put koristite karakteristiku treba da izaberete ime svoje mreže i lozinku (WPA2).

NFC. Postoje dve verzije Huawei Honor 6 Plus, sa 16 i 32 GB interne memorije, ali ovi modeli se ne razlikuju samo po memoriji. Verzija sa 16GB nema NFC, a drugi slot za SIM karticu nema podršku za LTE, jednostavno rečeno, u pitanju je ogoljena verzija.

Navigacija

Smart telefon ima podršku za GPS / GLONASS satelite a da uređaj pronađe satelite treba od 5 do 15 sekundi. Nema posebnog navigacionog softvera u samom smart telefonu.

Rad sa dve SIM kartice

Možda jedna od ključnih karakteristika Huawei Honor 6 Plus 32GB modela su dva radio modula. Shodno tome, možete da podesite smart telefon da radi sa dve SIM-kartice ili razgovarate preko jedne a primate poziv na drugi, ili da preko jedne kartice razgovarate a preko druge surfujete Internetom. Osim toga, pametni telefon može da izabere bilo koji od slotova za prenos podataka u LTE. Koja će SIM kartica da se koristi za prenos podataka, a koja za prijem poziva i poruka zavisi samo od vas. U svakom trenutku, ove postavke se mogu menjati promenom namene SIM kartice.

Softver, EMUI 3.0

Smart telefon radi na Android 4.4 operativnom sistemu, kao korisnički interfejs se koristi vlasnički Emotion UI, ili kako se sada zove, EMUI 3.0. Prema opštoj logici korišćenja interfejs podseća MIUI i Flyme, iz kojih vuče korene, odnosno, na iOS - nema posebnog menija aplikacija, svi programi se nalaze na radnoj površini.

Postoji mnogo detaljnih podešavanja i korisnih elemenata: prikazani su brzina mreže, možete prikazati ili sakriti ime operatora, promeniti lokaciju navigacionih tastera na dnu ekrana, tu je prilagodljiv režim za koji sprečava da korisnik bude uznemirava pozivima kada ne želi da ih prima i tako dalje.

Neke odluke vezane za interfejs su nelogične. Recimo da biste videli obaveštenje o novom događaju (poruka, propušteni poziv, WhatsApp, i tako dalje) na zaključanom ekranu, morate da uklonite karticu sa obaveštenjem sa desne strane. A kada želite da vidite isto obaveštenje, na početnom ekranu ili u nekoj aplikaciji, jednostavno dodirnite karticu. Prvi put je to nezgodno, potrebno je da se naviknete.

Ali najviše od svega nam lično smeta jedna sitnica . Činjenica da su sve teme za EMUI zamenjuju neke ikone aplikacija same. Nije moguće naći bilo koje rešenje koje ne radi takvu zamenu. Kada instalirate Instagram ili WhatsApp, videćete istu ikonu koja se prikazuje za aplikaciju u Google Play, koja je zamišljena od strane programera. U EMUI oko polovine programa su modifikovane ikone, to ne utiče na upotrebljivost smart telefona, ali nervira.

Zaključak

Na kvalitet prijema signala tokom upotrebe Huawei Honor 6 Plus nismo imali nikakvih primedbi. Uređaj je dobro radio za obe mreže SIM kartica, zvuk u slušalici je jasan i bez smetnji i spoljašnja buka ne smeta. Vibracija je prosečna. Obim dinamike melodija zvona je iznad proseka, dok je zvuk sasvim čist.

Sa jedne strane, ako se osvrnemo na karakteristike celine, Huawei Honor 6 Plus ima nekoliko ozbiljnih konkurenata, od kojih su neki izgledaju zanimljivije u pogledu cene. Na primer, Meizu M1 Note 32 MB, je tehnički sličan Honor 6 Plus, iako je inferioran u odnosu na njega kada je reč o sledećim parametrima: slot za memorijsku karticu, dva radija i puna podršku za LTE. Ili ASUS Zenfone ZE551ML32 2 GB, pri čemu će prodaja jedinice će početi u maju, cena je još uvek nepoznata, ali je verovatno da će biti oko cene modela Honor 6 Plus ili nešto niža.

I ovde je vreme da se setimo glavne karakteristike modela kompanije Huawei - to su dve kamere, koje omogućavaju da se u nekim slučajevima dobiju veoma lepi snimci sa lepim šablonom „bokeh", kao i dva puna radio modul sa podrškom za LTE, koji rade kao sat - bez kvarova i problema.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024