Vibe X2 Pro 2014
2014. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon Lenovo Vibe X2 Pro
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Lenovo Vibe X2 Pro. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Lenovo Vibe X2 Pro vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Lenovo Vibe X2 Pro (X2PA3)

Tehničke karakteristike

  • Android 4.4.4
  • Čipset Qualcomm 615, 8-core, 1.5 GHz, Adreno 405;
  • Ekran 5.3 inča, 1920x1080 piksela, IPS, 416 ppi, automatska kontrola osvetljenosti;
  • Boje kućišta- bela, zlatna, pink i plava;
  • RAM - 2 GB, ugrađena meorija- 32 GB, podržava memorijske kartice kapaciteta do 128 GB;
  • 3.5 mm, jedan zvučnik;
  • 4G LTE band 1, 3, 7, 20;
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac;
  • BT 4.0;
  • 13 13 MP sa auto fokusom, LED blic, 13MP prednja kamera
  • Baterija 2410 mAh Li-Pol;
  • Masa - 140 grama, dimenzije 146.3x71x7 mm;
  • Dve SIM-kartice (nanoSIM);
  • FM-radio;

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Punjač sa USB-kablom
  • Žične slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicinioranje

Model Lenovo Vibe X2 se pokazao uspešan u smislu dizajna, pri čemu ga mnogi vide kao jedinstven uređaj, uređaj koji izgleda drugačije od mnogih modela na tržištu.

Slojevita struktura kućišta se ne nalazi u drugim modelima, dok su jarke boje i interesantne funkcije – načinile uređaj popularan, i mnogi su je videli ovaj model kao opciju za kupovinu. Od najozbiljnijih nedostataka mogu se primetiti energetska efikasnost, koja je bila niska, pod velikim opterećenjem baterija traje manje od dana, i to potire sve prednosti uređaja. Eksterna baterija koja može da se postavi na kućište, nije rešila problem, jer negativno utiče na izgled uređaja i njegovu ergonomiju.

Inženjeri kompanije Lenovo gotovo trenutno su prionuli na rad da reše probleme i stvorili verziju X2 PRO, koju karakteriše neznatno veća dijagonala ekrana, prednja kamera od 13 megapiksela, čipset Qualcomm Snapdragon 610 i povećano vreme rada. Pretpostavka je da će uređaj biti na tržištu paralelno sa svojim prethodnikom, ali većina zemalja je odbila da ga prodaje, i on je odstupan mahom u Aziji. Razlog za ovaj neuspeh je jednostavan - uz relativno malu razliku u ceni Vibe X2 PRO, nudi bolje vreme rada, performanse i izgled su potpuno isti, pa bi ga bilo teže prodati. Obzirom da na policama prodavnica je već Vibe X2, tako nešto se ne isplati. To podrazumeva odsustvo modela u većini zemalja sveta. I to je šteta, jer rešenje izgleda zanimljivo kako u smislu projektovanja tako i izvođenja. U pitanju je neobični uređaj koji daje ideju o pravcu u kojem će se kretati kompanija Lenovo.

Dizajn, veličina, kontrole

Uređaj je dostupan u tri boje - zlatna, plava i pink.

Kod ovog modela vidimo slojevitu struktura kućišta koja je brendirano dostignuće Vibe X2 modela i koji je ovde očuvana. Kućište je metalno, ali debljina panela je toliko mala da se to zapravo ne može primetiti. Stiče se utisak da je kućište od plastike. Mnogi iskreno veruju da kod ovog uređaja, kao i njegovog prethodnika u pitanju je plastično kućištu, iako to nije slučaj.

Težina uređaja je 140 grama, dimenzije - 146.3x71x7 mm. Uređaj je tanak, dobro stoji u ruci, i nema problema sa smeštanjem u džepovima. Dopao nam se telefon jer je lako raditi sa njim, ali to sve zavisi od vaše ruke. U velikoj ruci, uređaj je vrlo zgodan, ali za decu i žene uređaj može izgledati pomalo širok. Ali čovek i njegova priroda su takvi da može da se navikne na sve i ne obraća pažnju na to. Tako je i ovde.

Poređenje sa drugim smart telefonima

Na zadnjoj površini možete da se vidite 13MP kameru, koja je jednostavnija od onog koji postoji u Vibe Z2 model. LED blic je odmah do nje. Sa leve strane je slot SIM kartice, možete da instalirate dve SIM kartice – formata nanoSIM (ili umesto SIM kartice staviti memorijske kartice). Sa desne strane je taster za regulaciju jačine zvuka, ispod - on / off taster, dok je 3.5 mm port na gornjem kraju, a microUSB utičnica na dnu. Sa desne strane je sočivo prednje kamere i svetlosni indikator (plavi), koji treperi da vas upozori o propuštenim događajima.

Ekran je pokriven staklom, koje nije podložno ogrebotinama, otisci prstiju su praktično nevidljivi, oleofobski premaz je odličan. Ispod ekrana se nalaze tri tastera osetljiva na dodir sa pozadinskim osvetljenjem, što je prilično jednostavna i predvidivo. Sa stanovišta izrade, ovaj uređaj je dobro dizajniran. Nemamo nikakve žalbe po ovom pitanju.

Ekran

Veličina ekrana je 5.3 inča, rezolucija – 1920x1080 piksela, IPS, 416 PPI (kod Vibe X2 veličina ekrana je 5 inča). Kod ovog ekrana nema mnogo toga što će vas iznenaditi, ali napominjemo da poseduje odličan prikaz boja, sposobnost da prilagodite profile boja za sebe. Automatska kontrola osvetljenosti dobro radi. Uglovi gledanja su dobri, ekran je pri izlaganju sunčevim zracima još uvek čitljiv. Ekran uređaja je drugačiji od konkurentskih modela i jedan od najboljih u klasi.

Ponašanje ekrana na suncu

Baterija

Baterija telefona kapaciteta 2410 mAh (Li-Ion), ona može da obezbedi do 9 dana rada u režimu mirovanja, do 6 sati razgovora (podaci proizvođača, po kojima je uređaj identičan Vibe X2). Ali za razliku od prethodnog modela, ovaj uređaj zaista radi duže i obezbeđuje pun dan rada pri 2-2.5 sati rada ekrana uz jačinu osvetljenja od 50-60 odsto, jedan sat razgovora i omogućeni prenos podataka (3G / LTE / Wi-Fi). Naše glavne pritužbe na Vibe X2 su bile vezane očajnički kratko vreme rada, a sve je upravo suprotno. Možete bezbedno da se oslonite na dan rada pri bilo kom opterećenju. Vreme reprodukcije video sadržaja je oko 9,5 sati.

Puno vreme punjenja uređaja, oko 2 sata. Dosutpan je režim uštede energije, sve je upbičajeno za uređaje kompanije Lenovo.

Memorija, hardverska platforma, performanse

Proizvođač je uspeo je da ostvari bolju energetsku efikasnost kroz korišćenje čipseta Qualcomm Snapdragon 615. Maksimalni radni takt ovog procesora je 1.5 GHz, pri čemu on koristi 4 jezgra Cortex A53 koja rade na 1.5 GHz i 4 jezgra Cortex A53 koja rade na 1GHz. U sintetičkim testovima procesor pokazuje dobre rezultate. Rezultati su slabiji nego kod Vibe X2, ali ništa loše nema u tome. Nema usporenja rada menija, oni rade vrlo brzo.

Količina sistemske memorije je 2 GB, interne memorije - 32 GB od čega je vama dostupno oko 25 GB. Možda ako želite da instalirate i memorijsku karticu – kapaciteta do 128 GB.

Kamera

Glavna kamera Lenovo Vibe X2 Pro modela je 13MP senzor koji se koristi sa BSI. U blizini kamere se nalazi LED blic, koji se može koristiti kao baterijska lampa.

Interfejs kamere je najjednostavniji mogući – taster za okidanje, taster za prelazak sa glavne na prednju kameru i obrnuto, kao i taster za izbor fotografija ili videa.

U podešavanjima možete ne samo podesiti nivo izloženosti i vrednost ISO, već i da izaberete brzine okidača. Postoji mnoštvo efekata, Panorama režim.

Pod dobrim uslovima osvetljenja snimci su veoma lepi, dok u mraku na fotografijama ima prilično šuma, tako da se ovde ne možemo pohvalno izraziti o kameri.

Primeri fotografija nastalih glanvom kamerom:

Primer video klipa (MP4, 64 MB) >>>

Prednja kamera takođe ima rezoluciju od 13MP, postoji napredak u podešavanjima kože osobe. Generalno, prednja kamera uređaja nije loša, mada glavna kamera, uprkos istoj rezoluciji, snima mnogo bolje i čistije.

Primeri fotografja nastalih prednjom kamerom:

Povezivanje

Smart telefon radi u mrežama GSM, HSDPA i LTE (4G) i opremljen sa dva slota microSIM-kartice. Prvi Slot podržava LTE FDD (opsege 1, 3, 7, 20).

USB. Za sinhronizaciju i prenos podataka koristi se isporučeni microUSB kabl. Interfejs je USB 2.0. Podržan je USB-OTG. Vaš telefon se može povezati preko adaptera flash drive-a ili drugih skladištenih uređaja sa fajl sistemima FAT/FAT 32.

Bluetooth. Ugrađeni Bluetooth 4.0 sa podrškom za A2DP profil

Wi-Fi (802.11 a / b / g / n). Smart telefon poseduje dual - band Wi-Fi modul, koji besprekorno funkcioniše. Kao i bilo koji drugi moderni Android uređaj, Lenovo Vibe X2 Pro podržava deljenje mobilne internet Wi- Fi konekcije (Wi-Fi - router).

Softverske karakteristike

Uređaj koristi na Android 4.4.4, trenutno najnoviju verziju operativnog sistema. Sve mogućnosti dodatka za Android koji se zove Vibe UI su opisane u zasebnom članku.

Utisci

U pogledu kvaliteta rada i prenosa glasa, nema pritužbi na ovaj uređaj, sve funkcioniše. Jačina zvona je nešto iznad proseka, potrebno je izabrati melodiju da je čujete u bučnom okruženju, ali sve u svemu nije loše. Vibracija je prilično slaba, ne oseća se uvek.

Vrlo često ljudi pričaju o jednoj karakteristici uređaja, a to je prednja kamera uređaja za snimanje selfija. Ali, u stvari, Vibe X2 Pro može i treba da se posmatra kao rad na uklanjanju bugova običnog Vibe X2 modela. U ovom aspektu model je odličan i vrlo zanimljiv.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024