G Flex2 2015
2015. godina
5.5" OLED, 73.5% body
10% 810, Android 6.0.1 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon LG G Flex2 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG G Flex2 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG G Flex2 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona sa konkavnim ekranom LG G Flex 2

Fotografije u zatvorenom

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijal kućišta: plastika
  • OS: Google Android 5.0
  • Mreže: jedna SIM kartica microSIM, GSM / HSPA / LTE
  • Procesor: 8 jezgara, Qualcomm Snapdragon 810
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16/32 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, slot microUSB (USB 2.0) for charging / synchronization, 3.5 mm headset
  • Ekran: kapacitivni, P-OLED 5.5 inča sa rezolucijom 1920x1080 piksela
  • Kamera: 13 MP OIS + Laser AF, 2.1 MP, blic
  • Navigacija: GPS, GLONASS
  • Opciono: snzori blizine i osvetljenja, FM-radio, NFC, IR primopredajnik
  • Baterija: ukloniva, Litijum jon (Li-Ion) kapaciteta 3000 mAh
  • Dimenzije: 149x75x8.9 mm
  • Masa: 154 g

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • Žične slušalice
  • Micro-USB kabl
  • USB adapter za 220V

Uvod

Prošle godine, kompanija LG Electronics je predstavila serijski pametni telefon sa zaobljenim ekranom (preciznije, konkavnim). Naziv novog uređaja je logičan - Flex - fleksibilan. Naravno, ekran nije fleksibilan u bukvalnom smislu, ali je primećen mali napredak. Ne možemo da kažemo da je prvi Flex model bio popularan zato što je posedovao osrednje performanse i visoku cenu. Njegova jedina originalna karakteristika je bio zakrivljeni ekran, kao kod većine telefona. Ipak, efekat je stvoren.

Početkom 2015. godine na CES-događaju prikazana je sledeća verzija sa zakrivljenim ekranom. Sećamo se da se u vreme najave na tržištu već dokazao Samsung Galaxy Note Edge. Međutim, on je bio zakrivljen samo na jednoj strani ekrana – što je vrsta poteza da kompanija dokaže svima da Samsung ima slične tehnologije.

Novi G Flex 2 je mnogo zanimljiviji nego prethodnik. Procenite i sami: novi model koristi ekran visoke rezolucije, i ima moćan procesor sa osam jezgara. Pored toga, Flex 2 ima ugrađenu jednu od najboljih kamera sa stabilizacijom slike i lasersko fokusiranje kao LG G3 i G4.

U ovom trenutku, po našem ličnom mišljenju, LG je nije pokazao tehnologiju zarad prikaza tehnologije, već samo lagano uvodi serijski uređaj sa zaobljenim ekranom. Isto je uradio i Samsung sa svojim Galaxy S6 Edge modelom.

Dizajn, veličina, kontrole

Ako ne uzmemo u obzir krivinu kućišta, primetićete prilično moderan izgled prednje strane uređaja: minimalni okvir oko ekrana, veliki ekran, koji zauzima gotovo celu površinu prednjeg panela, visokokvalitetne materijae i tako redom. Upoređujući prvi Flex i drugi model, moramo da damo prednost, naravno, ovom drugom: on izgleda zanimljivo, lepo i izgleda kompletno, bez ikakvih suvišnih elemenata.

Što se tiče zaobljenosti, ona nije previše očigledna, verovatno zato što kućište nije veliko kao kod starog Flex modela. Obratite pažnju na uređaj kada ga stavite na ravnu površinu i pogledate sa strane. Ugao krivine je samo nekoliko stepeni. Razlika između centralne tačke na ekranu i oboda je oko 3 mm. Efekat je najbolje osećao tokom upotrebe, dok se krećete menijem gore i dole. Teško je da tako nešto opišite u rečima, već je bolje, kako se kaže da isprobate sami. U svakom slučaju, neobično: izgleda kao da je površina prvo klizi nadole, a zatim od donje ivice ponovo se podiže. U ruci, naravno, uređaj se oseća bolje nego bilo koji drugi sličan uređaj sa ravnim kućište – što je značajno pozitivan detalj.

Materijali se nisu promenili, još uvek je to plastika, a ne metal. Međutim, neke promene od G Flex modela postoje. Tanak hromirani okvir, sjajne bočne ivice, tamno siva boja, sjajni poklopac, takođe, tamno sive boje. Podnožke uređaja ima neobičan obrazac - radijalni talasi slično uređajima uređaja kompanije Asus. Koliko je poznato, postoji uređaj u crvenoj boji. Uživo ga nismo videli ali na fotografijama i videu izgleda interesantno.

Proizvođač navodi da koristi specijalnu površinu koja može da se sama obnavlja za zadnju stranu uređaja.. U praksi, čak i fine ogrebotine su vidljive. I stari Flex je bio isti. U pitanju je ništa drugo do marketinški pristup ovom uređaju ali je interesantno da tu priču potvrđuju i korisnici koji navode da njihovi uređaji mogu da se regenerišu, što naravno nema mnogo smisla.

Stekli smo utisak da je na naš uzorak zalepljen film, ali nismo uspeli da ga uklonimo.

Ekran je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom. Oleofobski sloj je prisutan, ali čak i posle uklanjanja otisaka oni nisu u potpunosti izbrisani. Prst lako klizi preko površine, prijatna je za korišćenje.

Na vrhu je prorez u sredini, gde se nalazi zvučnik za prenos glasa. Njegov obim je veoma visok: postoje niske frekvencije, kao i dobar opseg srednjih i visokih frekvencija.

Sa leve strane zvučnika su senzori, prednja kamera i indikator propuštenih događaja. Ispod ekrana je logo sa natpisom „LG“.

Sa donje strane se nalazi – microUSB port, mikrofon i 3,5 mm priključak za povezivanje slušalica ili handsfree. Sa gornje strane je drugi mikrofon i infracrveni primopredajnik.

Levo i desno kao i uvek nema elemenata.

Sa zadnje strane su: laserski fokus, dual LED blic sa toplom i hladnom svetlosti, sočivo kamere, zvučnik, tasteri za regulaciju jačine zvuka, i taster za uključivanje u centru.

Ovakav raspored tastera nam se ne dopada: teško je da se na njega naviknete bez obzira što je korišćen u okviru LG G2, LG G3 i prvom Flexu. Ovo je čisto lično mišljenje.

Poređenje dimenzija:

LG G Flex 2 i LG G3

LG G Flex 2 i Meizu M1 Note

LG G Flex 2 i Apple iPhone 5

Ekran

uUređaj koristi ekran dijagonale 5.5 inča. Fizička veličina ekrana je 68x121 mm, okvir na vrhu je 12 mm, dole - 16 mm desno i levo 3,5 mm. Postoji antirefleksivni premaz, koji je prilično efikasan.

Rezolucija ekrana modela LG G Flex 2 je HD, odnosno 1920x1080 piksela, odnos stranica je 16: 9, gustina - 400 piksela po inču. Matrica je P-OLED bez vazdušnog međuprostora. Uprkos velikoj gustini piksela, ako malo bolje pogledate, primetićete prepoznatljiv obrazac „PenTile“.

Maksimalna jačina osvetljena bele boje je 200 cd / m2.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - ponašanje ekrana. Možete videti da smo direktno ispod ciljne krive, što znači da je za svaku vrednost između 0 i 100, slika nije svetla. Žuta linija - u stvari, je prosečna vrednost crvene, zelene i plave.

Prosečna vrednost - 2.40. Sa povećanjem osvetljenosti više od 30% opseg se pogoršava. Previsok opseg, kao u našem slučaju, znači da je maksimalno osvetljenje više, da ćemo imati duboku crnu nijansu, ali po cenu gubitka detalja u tamnim scenama.

Gledajući nivo na grafikonu, postoji jasan višak plave i nedostatak crvene.

Praktično sve tačke se nalaze izvan opsega sive DeltaE = 10, što ukazuje na prisustvo parazitskih nijansi.

Temperatura se naglo menja, u zavisnosti od nivoa osvetljenosti: uz minimalnu osvetljenost sve boje su sa toplim nijansama, dok pri maksimalnoj vrednosti nijanse će postati hladnije.

Sudeći po dijagramu, podaci prelaze trougao sRGB. Prisutno je pravo pomeranje naviše.

Rezultate treba smatrati približnim, pošto je ekran savijena, a kalibrator ne može da da prave rezultate na površini koja nije ravna.

Uglovi gledanja su maksimalni, pod određenim naginjanjem možete primetiti da slika postaje zelenkasto-plave nijanse. Crna boja u ovom šablonu izgleda sjajno.

Uglovi vidljivosti

Na sivoj pozadini su vidljive tačke. U realnim uslovima one nisu vidljive.

Podešavanja

Baterija

Ovaj model koristi neuklonivu bateriju kapaciteta od 3000 mAh.

Kada smo koristili uređaj baterija je trajala oko 20-23 sati uz:oko 20-30 minuta poziva dnevno, oko 3-4 sati korišćenja 3G konekcije, oko 15 časova Wi-Fi (konstanta sinhronizacija pošte, Twitter, WhatsApp, Skype i itd), nekoliko desetina fotografija, dva časa slušanja muzike.

U režimu uštede energije (bez 3G, muzike, malo manje razgovora) uređaj radi dan ipo. Ako ostavite samo sinhronizaciju podataka (Wi-Fi), možete računati na 3 dana rada. Baterija nudi do 13 sati konstantnog razgovora.

Pri automatskom podešavanju jačine osvetljenja baterija nudi 3.5 do 5 sati rada.

Opcije povezivanja

U ovom delu, fokusiraćemo se na to da opišemo ono što je najvažnije: Flex 2 radi sa mrežama LTE Cat 6 tehnologije sa integrisanom agregacijom LTE 3x20 MHz, ima dual-band dual stream Qualcomm Vive 2-Stream Wi FI 802.11n/ac c MU -MIMO (dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot), Bluetooth verzija je 4.1 (A2DP, EDR, LE), čip NFC.

Za lako povezivanje USB Flash-uređaja tu je režim OTG.

U okviru modela LG iG2 Flex je prisutan GPS (Qualcomm IZat Gen8C) i GLONASS. Signal je stabilan a satleiti se brzo pornalaze. Čak i kada stanete pored prozora, uređaj beleži povezivanje sa deset satelita.

Memorija i memorijska kartica

Sa RAM memorijom LG nas je malo namučio: neki izvori tvrde da 32 GB verzija ima 3 GB RAM memorije, dok drugi tvrde da ima 2 GB RAM-a. Mi smo u rukama imali uzorak sa 16 GB Flash memorije i 2 GB sistemske memorije.

Zvanični sajt navodi da postoji samo verzija sa 32 GB Flash, i 3 GB RAM memorije.

U okviru uređaja je dostupno 2GB sistemske mmeorije, od čega je slobodno oko 1GB. Ostatak pojede korisnički interfejs.

Kamere

Ovaj model koristi dva modula kamere: glavni 13MP modul (otvor blenda F2.4) sa optičkom stabilizacijom slike i prednji 2.1 MP modul (F2.0) bez autofokusa. Postoji laserski fokus, postoji dvostruko osvetljenje blica sa različitim temperaturama (čime se postiže bolje nijansiranje kože).

Nećemo detaljno govoriti o kamerama, jer Flex 2 je pozajmio module modela LG G3.

Međutim, u poređenju kamere modela LG G Flex 2 i kamere modela LG G3 dobili smo zanimljive rezultate: Flex 2 snima mnogo jasnije nego G3. Jedina stvar koja ponekad nije dobra jeste balans bele boje. Na drugoj strani, i kod modela G3 slični problemi se često javljaju.

Ispod su fotografije nastale modelima Flex 2 (desno) i G3 (levo):

Neobrađene fotografije nastale modelom LG G Flex 2:

Neobrađene fotografije nastale LG G3:

Ako uporedite video, postoji velika razlika. Obe kamere su dobre, posebno je dobar i veoma precizan brzi fokus, čak i kada snimate u uslovima nedovoljnog osvetljenja.

Podešavanja

Primeri fotografija:

Primeri fotografija nastalih prednjom kamerom:

Primer video klipa 1080p (MP4, 146 MB) >>>

Primer video klipa 4K po danu (MP4, 212 MB) >>>

Primer video klipa 4K po noći (MP4, 107 MB) >>>

Performanse

LG G Flex 2 koristi najnoviji čipset kompanije Qualcomm - Snapdragon 810. On koristi osam jezgara: četiri ARM Cortex A57 jezgra i 4 ARM Cortex A53 sa 64-bitnom platformom, koja su izgrađena 20 nm proizvodnim procesom. Odgovoran za grafiku je Adreno 430 procesor.

Prva stvar na koju je naišao proizvođač mobilnih uređaja prilikom korišćenja ovog čipseta je da se on pregrevao. Možda je to razlog zašto su mnogi proizvođači odbili da koristite 810 čip. Međutim, novi firmware je promenio. Mi smo testirali LG G Flex 2 i shvatili da se ništa strašno dešava: maksimalna temperatura pod opterećenjem procesora dostiže 45-50 stepeni, što generalno je dosta tipično za skoro svaki procesor.

Za razliku od potpuno metalnog HTC One M9, kućište Flex 2 se gotovo ne zagreva, tako da bilo kakve probleme korisnici neće primetiti.

U opštem slučaju, grejanje, smanjenje produktivnosti i druge neprijatne stvari mogu videti samo na različitim sajtovima i testovima. U stvarnom životu, ništa od toga se dešava. Barem na uređaju koji smo testirali.

Interefejs radi glatko kao i igre, uključujući GTA SA.

Snimci iz igara

Rezime:

Testovi stabilnosti sistema:

Testovi:

Softverska platforma

Smart telefon LG G Flex 2 radi na Android operativnom sistemu verzije 5.0.1. Za razliku od četvrte verzije, interfejs je ravniji, sa malo izmenjenim ikonama vezanim za notifikacioni bar koji se spušta na desktop pozadinu. Zaključavanje ekrana (DL) je isto kao na bilo kojem drugom uređaju baziranom na Androidu 5. Nažalost, da pokrenete aplikaciju sa EB morate prvo da kliknete na ikonu, a zatim prevučete prst na ekranu.

Druge značajnije promene nismo uspeli da pronađemo. U osnovi to su:

  • Dizajn materijala
  • Optimizovane performanse i potrošnja energije
  • Podrška za ART i 64-bitne procesore
  • Dublja integracija servisa izgrađenih od strane kompanije Google, optimizaicja notifikacija.

Multimedija

Muzički plejer – je brendirani LG plejer koji kompanija nikada nije promenila. Postoje prilagodljivi Ppreseti, možete podesiti ton i brzinu reprodukcije muzike.

Zvučnik je veoma glasan, zvuk je jasan, bez preopterećenja. Što se tiče reprodukcije melodije sa slušalicama, činilo nam se da LG G Flex 2 zvuči bolje nego LG G3: manje problema na niskim frekvencijama, kvalitetniji zvuk na srednjim frekvencijama. Međutim, prilikom podešavanja ekvilajzera visoke frekvencije nisu najbolje.

Radio na ovom modelu postoji ali ne može da zadovolji sve korisnike. Video plejer je tipično LG rešenje.

Utisci

Kvalitet komunikacije nije rezultiralo žalbama, vibracija je dovoljno snažno, može se lako osetiti u džepu jakne.

Verujem da je cena ovog modela relativno razumna, obzirom na jedinstvenost dizajna (mislimo na zakrivljeno kućište i ekran). Malo više od fensi fleksibilni smart telefon Samsung Galaxy S6 Edge košta mnogo više.

Smart telefon Flex 2 - nije eksperiment koji služi da pokaže tehnologiju zarad tehnologije, kao što je bio prvi Flex i Galaxy Edge. Ovaj put LG je predstavio zaista zgodan uređaj sa modernim hardverom. Da, rezolucija ekrana nije najviša, ali ne mora baš QHD da bude na ekranima manjim od 6-8 inča, zar ne!?

Glavni pozitivni aspekti:

  • Ergonomski dizajn
  • Neobičan izgled usled zakrivljenja ekrana
  • Kvalitet materijala
  • Moćan procesor
  • Jedna od najboljih kamera sa optičkom stabilizacijom slike i visokom brzinom.
  • Fokusiranje
  • Opcije povezivanja
  • Dobro trajanje baterije
  • Glasni zvučnici
  • Odličan zvuk sa slušalicama
  • Prisustvo slota memorijske kartice sa podrškom za kartice kapaciteta do 128 GB
  • Prihvatljive cene

Moglo bi bolje da bude:

  • Prednja kamera
  • Matrica ekrana
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024