PadFone S 2014
2014. godina
5" LCD, 66.3% body
8% 801, Android 4.4.2 KitKat
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
2300 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Asus PadFone S
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Asus PadFone S. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Asus PadFone S vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Asus PadFone S

Asus je ovaj pametni telefon prikazao na IFA2014 događaju zajedno sa mnogim drugim novim modelima. Tada za PadFone S nismo bili preterano zainteresovani obzirom da je fokus bio na ultrabook modelima kompanije, kao i Zen Watch pametnom satu. Međutim, nekoliko meseci kasnije je počela prodaja ove jedinice, pri čemu je cena ovog modela na početku bila povoljnija, da bi zatim bila povećana ali je i dalje prilično dobra ponuda.

Karakteristike

  • Klasa: smart telefon srednjeg opsega
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: plastika meka na dodir
  • OS: Android 4.4 sa korisničkim interfejsom ZenUI
  • Mreže: jedna SIM-kartica, GSM / EDGE, WCDMA, LTE (microSIM)
  • Platforma: Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB
  • Procesor: 2.3 GHz quad
  • RAM: 2 GB mDDR3
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB memorije, slot microSD kartice (podržava kartice kapaciteta do 64 GB)
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / b / g / n / ac), Bluetooth 4.0 (A2DP, EDR), priključak microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice, NFC.
  • Ekran: 5 inča, capacitive, IPS-matrica, 1920x1080 piksela (FHD), automatkso podešavanje niva pozadinskog osvetljenja, oleofobski sloj
  • Kamera: 13 MP, video snimanje u 1080p (1920x1080 piksela), LED blic
  • Prednja kamera: 2MP
  • Navigacija: GPS / GLONASS (podrška za A-GPS)
  • Snezori: akcelerometar, senzor svetlosti, blizine, žiroskop
  • Baterija: ukloniva, Li-Pol, kapaciteta 2300 mAh
  • Dimenzije: 143.93 x 72.46 x 10 cm
  • Masa: 150 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • Kabl za povezivanje sa računarom (takođe deo uređaja za punjenje)
  • Žične slušalice

Svi novi smart telefoni su opremljeni Asus bubicama sa daljinskim upravljačem. Ostalo je standardna oprema.

Izgled, materijali, kontrole, izrada

Sa tačke gledišta dizajna, imamo tipičan smart telefon baziran na Androidu: zaobljenih ivica, stilizovanih metalnih ivica, logoa proizvođača ispod, uopšte, ništa posebno. Za razliku od linije ZenFone, proizvođač se nije igrao sa izgledom, tako da PadFone S iskreno izgleda dosadno, pogotovo ako govorimo o uređaju u crnoj i beloj boji.

Veći deo prednje strane zauzima petoinčni ekran. Iznad njega možete videti mrežicu glavnog zvučnika, sočivo prednje kamere, senzor osvetljenja i blizine. Tu je i logo proizvođača. Tasteri na ekranu, su malo smanjenih dimenzija u odnosu na modele većeg ekrana.

Na desnoj strani su taster za regulaciju jačine zvuka i taster za uključivanje. Iako je proizvođač prebacio taster za uključivanje sa vrha uređaja njegovo korišćenje nije baš zgodno kada držite smart telefon u ruci, obzirom da palac se nalazi na tasteru za zvuk a ne za uključivanje. Tasteri po našem mišljenju, deluju dovoljno jako, a njihov hod je kratak i čvrst i ne osećate ga uvek.

Desna strana je prilično prazna, ali možete videti u dnu microUSB priključak sa dva otvora sa svake strane, oni treba da fiksiraju PadFon u dock, a tu je i rupica mikrofona.

Drugi mikrofon je lociran sa gornje strane, zajedno sa 3.5mm priključkom za slušalice.

Na zadnjoj strani uređaja se može videti otvor glavne kameru i blic, glavni zvučnik i logo proizvođača. Uprkos različitim tehnologijama za poboljšanje zvuka, maksimalna jačina zvuka zvučnika je ispod proseka. Ako smart telefon držite u džepu jakne ili u susednoj sobi, morate biti svesni da ga najverovatnije, nećete čuti.

Zadnji poklopac je napravljen od matirane gumirane plastike koja je meka na dodir. Ona je naravno, mnogo bolja nego sjajna plastika, ali i ona prikuplja otiske prstiju, čak i ako ne blješti toliko kao sjajna plastika.

Sam poklopac se skida, on skriva (iznenađujuće) bateriju koja se ne može ukloniti, kao i konektore za memorijsku karticu microSD i SIM karticu formata microSIM.

Na kvalitet izreade uređaja nemamo nikakve žalbe, nema škriputavih zvukova nema pomeranja delova.

Dimenzije

Visina (mm) Širina (mm) Debljina (mm) Masa (grama)
Asus Padfone S 143.93 72.46 10 150
Asus Zenfone 5 148.2 72.8 9 140
LG Nexus 5 137.84 69.17 8.59 130
Huawei Honor 6 139.6 69.7 7.5 130
Lenovo Vibe X2 140.2 68.6 7.27 120

Poređenje sa modleom HTC One M8 i Apple iPhone 6

Napomena vezana za dimenzije konkurenata, posebno širinu, debljinu i težinu. Kao što vidite, svi su tanji i lakši od PadFone S. Smart telefon zaista deluje veliko i teško, ali u ruci ga osećamo kao dobro rešenje, iako se razlika oseća.

Ekran

Karakteristike Vrednost
Veličina ekrana 5 inča
Rezolucija ekrana 1920x1080 piksela
Gustina ekrana 441
Tip matrice Super-IPS +
Zaštitni sloj Staklo
Oleofobksi sloj Prisutan
Automatska kontrola osvetljenja Prisutna
Podrška za multitouch Prisutna, od deset istovremenih pritisaka

Kao što vidite, karakteristike ekrana su dosledne vodećim modelima sa početka 2014 godine. Jedina razlika u odnosu na današnje glavne modele je manja gustina piksela (QHD protiv FHD), ali budimo iskreni, oko teško može da vidi razliku koju donosi FHD rezolucija na uređajima sa ekranom od pet inča. Slike i tekst na ekranu modela PadFone S izgledaju odlično.

Tradicionalno, IPS - matrica smart telefona nudi odličan prirodni prikaz boja, savršen prikaz bele i osrednji prikaz crne.

Među nedostacima primetili smo da najviši nivo maksimalnog osvetljenja nije baš visok, sličan je kao kod modela iPhone 6 i HTC M8.

Kao i kod svih drugih uređaja kompanije Asus, postoji alatka za podešavanje temperature ekrana, kao i poseban režim čitanja. U podešavanjima, možete da podesite aplikaciju u kojoj će se ovaj režim aktivirati.

Operativni sistem

Uređaj koristi Android 4.4.2 sa korisničkim interfejsom ZenUI. U ovom trenutku, ovo je jedan od najbržih i najfunkcionalnjih interfejsa, koji bi mogao da se nadmeće sa interfejsima koje radi CyanogenMod u smislu podešavanja. Za detaljan pregled ZenUI možete pogledati zasebni članak.

Usput, ZenUI može skladištiti aplikacije u foldere, što je veoma zgodno. Dve dodira, i možete da nađete šta vam je potrebno u meniju programa.

Performanse

Karakteristike Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB
Procesor Quad 2.3 GHz
Grafički procesor Adreno 330
Količina RAM-a 2 GB
Interni skladišteni kapacitet 16 GB
Prisustvo memorijske kartice Prisutna, moguća zamena bez isključenja telefona

Na performanse Padfone S modela nemamo nikakvih primedbi, Qualcomm 801 se smatra jednim od najplodnijih rešenja za smart telefone: svaka aplikacija, igra, surfovanje internetom - sve ovo uređaj savlađuje bez napora.

Trajanje baterije

Karakteristike Vrednost
Kapacitet baterije 2300 mAh
Tip baterije Ukloniva, Li-Pol

Obzirom na debljinu PadFone S modela, bili smo neprijatno iznenađeni malim (po savremenim standardima) kapacitetom baterije, međutim, samo suditi po brojevima nije sasvim tačno.

Uz svakodnevnu upotrebu (aktivnog ekrana oko tri sata, korišćenja mobilne mreži, društvenog umrežavanja, surfovanja internetom, proveru e-pošte, automatsku sinhronizaciju u pozadini) baterija smart telefona je radila ceo jedan dan. Ovo je standardni rezultat za većinu uređaja, tako da ne očekujemo čuda kod modela PadFone S tim u vezi.

Kamera

Smart telefon poseduje glavnu kameru rezolucije 13MP i prednju kameru rezolucije 2MP. Interfejs kamere se kao kod linije ZenFone. Predlažemo da pogledate fotografije nastale kamerama ove jedinice.

Snimanje na otvorenom

snimanje u zatvorenom

Smart telefon kreira osrednje fotografije na otvorenom, dok u zatvorenom se kvalitet dodatno kvari. Definitivno u pitanju nije kamera za telefon.

U aparatu postoje neke interesantne postavke za snimanje, kao što su snimanje pri slabom svetlu. Sa upotrebom ove opcije kadar postaje, ali zrnastiji.

Normal Slabo osvetljenje

Dostupan je konvencionalni HDR.

Normal HDR

Kada je reč o snimanju videa, PadFone S može da snima video u 2160p rezoluciji sa frekvencijom od 12-25 frejmova u sekundi, kao i tradicionalni 1080p video pri 30 frejmova u sekundi. Pored toga, postoji režim snimanja u rezoluciji 720p sa programom stabilizacije slike. Za dobar snimak u 4K moraćete da držite smart telefon veoma čvrsto i mirno u ruci, inače će slika drhtati.

Bežično povezivanje

Interfejs Dostupnost
Wi-Fi Prisuta, b / g / n / ac, dual-band, podržava Wi-Fi Direct
Bluetooth Prisutan, verzija 4.0, podržava sve popularne profile uključujući A2DP
GPS Pokretnaje na hladno traje oko pet sekundi
Mobilene mreže GSM 900/1800/1900, 3G, LTE cat4
USB On-The-Go Prisutan

Kao deo opcija povezivanja smart telefona na raspolaganju imate širok asortiman: na raspolaganju su vam LTE, i brzi GPS, dual - band, pa čak i podrška za Wi-Fi.ac.

Zaključak

Na kvalitet prenosa govora nema žalbi, vi i vaš sagovornik se savršeno čujete. Uzgred, prijem smart telefona u mreži je takođe veoma dobar, prisutna je podrška za LTE.

Uprkos tome što je cena ovog modela porasla od kako je prvobitno predstavljen u pitanju je dobra investicija za uloženi novac.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024