Honor 3C Lite 2015
2015. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor 3C Lite
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 3C Lite. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 3C Lite vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Honor 3C Lite

Karakteristike

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.4.2
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 MHz), UMTS (900/2100 MHz)
  • Procesor: 4 jezgra, 1200 MHz, MediaTek MT6582
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka:: 16 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, connector microUSB (USB 2.0) for charging / synchronization, 3.5 mm headset
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5 inča rezolucije 720x1280 piksela
  • Kamera: 8 MP autofokus (F2.0) + 5 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: akcelerometar, senzori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Lithium Ion kapaciteta 2000 mAh
  • Dimenzije: 142.2 x 72.3 x 9.4 mm
  • Masa: 156 g

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Baterija
  • Žične slušalice
  • Punjač sa USB kablom
  • Granacija

Uvod

Na tržište stiže još jedan jeftini model kineske kompanije Huawei naziva 3C Lite. Mislimo da ste već upoznati sa modelom 3C, koji je testiran ne tako davno. Kako možete pogoditi iz naziva, 3C Lite je pojednostavljena verzija 3C. Temeljnim pregledom uređaja, došli smo do zaključka da je bilo lakše dati modelu Lite drugačiji naziv, jer gotovo potpuno je različit u odnosu na svog skupljeg starijeg brata. Sličnosti nema ni u izgledu: kod modela 3C zadnja maska je sjajna, dok 3C Lite je izrađena od matirane plastike.

Takođe, napominjemo da su oslabljena verzija uspešno prodaje u Indiji i zove se Huawei Honor Holly.

Što se tiče dolaska na tržište, precizni podaci, nažalost, ne postoje na prezentaciji kompanije. Uređaj se u svakom slučaju očekuje u toku ovog kvartala.

Dizajn, veličina, kontrole

Honor 3C Lite je dimenzija - 142.2 x 72.3 x 9.4 mm, težine - 156 grama. Dimenzije modela Honor 3C, su 139.5 x 71.4 x 9.2, a težina - 140 grama. Generalno, 3C Lite je malo viši i malo teži. Ovaj model karakteriše pravougaoni oblik pri čemu su gornje i donje ivice ovalne dok su kod 3C ravne. Zadnja strana ima blago koso ivice. Slično je urađeno i kod starijeg brata.

Duž oboda je umetak od crne, sjajne plastike koji se formira na prednjem panelu tako da štiti ekran od spoljnih uticaja ukoliko se ekran smart telefon spušta na neku površinu.

Površina ekrana nema olefobski premaz, pa otisci prstiju ne samo da će pokriti kompletno zaštitno staklo, već je i teško da se formirani sloj masnoće ukloni.

Nikakva oštećenja nisu vidljiva na uređaju, niti bilo kakve ogrebotine. Anti refleksivni sloj je osrednjeg kvaliteta.

Jedan od detalja, koja razlikuje 3C Lite od mnogih drugih smart telefona, uključujući originalnu verzije 3C – utičnica sa zadnje strane napravljena od plastike meke na dodir ispod poklopca zadnje strane.

Koliko nam je poznato postoje dve boje: crna i bela. Koje boje će još biti u ponudi, teško je reći.

Kućište smart telefona je izgrađeno savršeno: nema škriputavih zvukova, mada se poklopac baterije blago ugibava kada ga pritisnete.

Na vrhu prednje strane je zvučnik za prenos glasa. Pokriven je sa metalnom mrežicom. Njegova jačina je nešto iznad proseka, sagovornika možete jasno i glasno da čujete, zvuk je prijatan. Sa leve strane zvučnika – lampica notifikacije, senzori ambijentalnog osvetljenja i blizine.

Ispod ekrana su tasteri osetljivi na dodir, štampani belom bojom. Osvetljenje nedostaje, tako da nisu vidljivi noću.

Sa donje strane se nalazi mikrofon i microUSB port. Na samom vrhu je samo standardni 3.5 mm audio priključak za slušalice. Levo nema ničega a desno hromirani je taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka. Prijatni su i meki na dodir.

Handsfree, drugi mikrofon za blokiranje buke, simplex LED blic i sočivo kamere koje je istureno iznad kućišta nekoliko delova milimetra, su na zadnjoj strani uređaja.

Generalno, pojava uređaja stvara pozitivan utisak: ergonomski dizajn uređaja savršeno se uklapa prema ruci korisnika zbog zaobljenih ivica.

Da biste uklonili zadnju masku, potrebno je ubacite neki element u žljeb kod microUSB porta. Sa gornje strane je konektor memorijske kartice microSD, u desno - microSIM1 i microSIM2 slotovi.

Poređenje dimenzija

Huawei i Nexus 5

Huawei i Nokia Lumia 1020

Ekran

Uređaj poseduje ekran dužine dijagonale 5 inča. što je tipično za moderne jeftine smart telefone. Rezolucija je takođe tipična 720x1280 piksela, dok je gustina - 293 piksela po inču. Matrica je izrađena korišćenjem tehnologije IPS. Pod određenim uglovima slika se pretvara u žućkastu odnosno ljubičastu.

Maksimalno osvetljenje bele boje je 430 cd / m2, minimalno 30 cd / m2 (relativno visoko noću nije previše udobno za čitanje); Maksimalno osvetljenje crne boje je 0.56 cd / m2, kontrast - 766: 1. Otprilike odgovara paleti boja sRGB. Balans boja je stabilan i relativno gladak, malo nedostaje crvena, je plava prejaka. Prosečna temperatura boje je oko 7500 K, gama boja je od 2.15 do 2.3.

Kapacitivni senzor ispunjava do 10 istovremenih dodira. Osetljivost je odlična, ali prst zbog nedostatka oleofobskog sloja loše klizi po ekranu.

Crna

Bela

Uglovi vidljivosti

Baterija

Uređaj koristi uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 2000 mAh. Model HB474284RBC, 7.4 Wh. Zvaničnih podataka o vremenu rada uređaja nema pa smo izvšrili testiranje.

  • Gledanje 720p videa uz maksimalno osvetljenje uređaja će isprazniti uređaja za oko četiri sata.
  • Pretraživanje interneta korišćenjen Wi-Fi - oko 16 časova
  • Pretraživanje interneta korišćenjen 3G - oko 9 časova
  • Ukupno prosečno vreme rada uređaja je (3G, pozivi, sms, emails, twitter) - oko 15 časova.

Generalno, Huawei Honor 3C je postigao dobre rezultate imajući u vidu mali kapacitet baterije. Nažalost uređaj nema opcije koje bi omogućile uštedu energije baterije.

Karakteristike povezivanja

Ova sekcija ne nudi ništa novo da se kaže jer je sve uobičajeno za MTK platformu. Uređaj nudi podršku za dve SIM kartice, jedan slot radi samo u 2G, drugi - 2G / 3G. Tu je Wi-Fi (DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot), Bluetooth 4.0.

Nekoliko reči o GPS-u. Prilikom hladnog starta uređaj pronađe za 2 minuta oko 1-2 satelita. U blizini prozora za isto vrm uređaj pronađe 4-5 satelita, a na otvorenom prostoru osetljivost iskreno nije na nekom nivou.

Memorija i memorijska kartica

Honor 3C je opremljen sa 2GB sistemske memorije, dok 3C Lite kao oslabljena verzija ima samo 1GB memorije. Od ove količine korisniku je dostupno oko 600MB. Uređaj ima 16GB interne mmeorije od čega je slobodno 12GB. U svakom slučaju, postoji slot za memorijsku microsD karticu. Makismalni kapacitet je 32GB.

Kamera

Tradicionalno, dostupne su dve kamere: glavna 8 MP sa autofokusom i kamera sa prednje strane rezolucije 1.9 MP (otvor bledne F2.8). Naravno, tu je mali LED blic.

Uprkos velikom značaju otvora blende, kvalitet slike je loš: uzan dinamički raspon, iskrivljenje balansa bele boje, kontinuirana pojava nijanse žute, detalji su prosečni. Međutim, optika je dobra: brz i precizan fokus, lepo zamućenje kada je potrebno i tako dalje.

Smart telefon Motorola 3C Lite snima video u rezoluciji FullHD pri 30 frejmova u sekundi. Kvalitet je dobar, zvuk je jasan, stereo.

Prednja kamera snima video u HD rezoluciji. Kvalitet i zvuk su osrednji. Fotografije su prilično dobre.

KArakteristike videa

  • Format: 3GP
  • Video kodek: H.264, 17 Mbit / sec
  • Rezolucija: 1920 x 1080, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 2 kanala, 48 kHz

Primeri fotografija

+

Primer fotografije nastale kamerom sa prednje strane:

Performanse i softverska platforma

U većini ovih uređaja ugrađen je tajvanski čip kompanije MediaTek. Huawei Honor 3C Lite nije izuzetak. On koristi najčešći među modelima od novijih čipseta MT6582: CPU Cortex A7, izrađen korišćenjem 28Nm procesa sa 4 jezgra koji radi na 1.3 GHz, grafičku karticu Mali-400MP2 sa radnim taktom od 400 MHz.

Procesor je više nego dovoljan za udoban rad sa uređajem. Sa igrama je bilo manjih problema (uglavnom malo zaostajanje i zamrzavanje), ali samo sa zahtevnim igrama kao što je Asphalt 8. Uređaj nije bugovit, nema zastajanja, radi relativno glatko.

Kratak pregled testova performansi.

Testovi (Quadrant Standart, Antutu Benchmark)

Honor 3C Lite smart telefon koristi Google Android operativni sistem verzije 4.4.2 i koristi vlasnički korisnički interfejs EmotionUI 2.3. Međutim, dosta funkcija ne rade, možda zato što je u pitanju test uzorak. Pola interfejsa je čisti Andorid, pola je UI kompanije Huawei. .

Multimedija

Standardni muzički plejer kompanije Huawei, nije dostupna opcija DTS. Jačina zvučnika je nešto iznad proseka, kvalitet je odličan. Jačina slušalice je prilično visoka, ali i dalje malo nedostaje da možete da čujete zvono kada ste recimo u podzemnoj železnici. Kvalitet je visok.

Radio je uobičajen, radi samo sa slušalicama.

Video plejer može da reprodukuje sledeće formate (* .3 gp, *. Mp4, *. M4v, *. Mkv, *. Wmv, *. Asf, *. Avi, *. Ts) rezolucije do 1920x1080 piksela. AC - 3 Zvuk nije podržan.

Zaključak

Čini nam se da je Huawei Honor 3C Lite dosta nedorečen model: sa jedne strane, nije toliko oslabljen u odnosu na originalnu verziju uređaja, sa druge strane, sve je oslabljeno što iz mnogo razloga postaje kritično. Na primer, uređaj ima lošiji oleofobski sloj na ekranu, manje memorije, lošiju kameru, ogoljeniji interfejs i tako dalje.

Čak i ako će ovaj model biti relativno značajno jeftiniji od 3C, mi ćemo i dalje preporučiti da platite više i kupite Huawei Honor 3C.

3C Lite biti dostupan u prvom kvartalu 2015. godine. Cena je nepoznata. Ali mislimo da će i dalje biti manja od cene 3C.

Prednosti:

  • Lepa zadnja strana uređaja
  • Dobar ekran
  • Manje ivše prisotjan procesor
  • Prisutpačnija cenau odnosu na Huawei 3C
  • 16 GB interne memorije
  • Mogućnsot korišćenja dve microSIM kartice

Nedostatke ovog modela je teško odrediti, jer je njegova cena nepoznata. Ali možete se žaliti na samo 1 GB RAM memorije, kameru i slabu bateriju.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024