MX5 2015
2015. godina
5.5" OLED, 74.5% body
12% X10, Android 5.0.1 Lollipop
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT nema
3150 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 21MP
Test mobilni telefon Meizu MX5 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu MX5 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu MX5 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Pregled smart telefona Meizu MX5

Fotografije u zatvorenom

Specifikacije

  • Materijali: metal, staklo Gorilla Glass 3 (prednji panel)
  • Operativni sistem: Android 5.x, Flyme 4.5
  • Mreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE (TD / FDD-LTE) (two nanoSIM)
  • Platforma: Helio X10 Turbo (MediaTek MT6795T)
  • Processor: Osmo-jezgarni 64-bitni, Cortex A53 na 2.2 GHz
  • Grafički podsistem : PowerVR G6200 MP4, 700 MHz
  • RAM: 3 GB
  • Memorija za skladištenje: 16/32/64 GB
  • Slot kartice: nema
  • Povezivanje: Wi-Fi (ac / a / b / g / n) Dual-Band, Bluetooth 4.1 (LE), priključak microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak
  • Ekran: SuperAMOLED (Samsung), 5.5 inča sa rezolucijom od 1920x1080 piksela , gustina 406 ppi, auotmatsko podešavanje noivoa osvetljenja, zaštitno staklo Gorilla Glass 3
  • Glavna Kamera: 20.7MP Sony IMX RS f / 2.2, auto fokus,dvosturki LED blic, video se snima u 4k
  • Prednja kamera: 5MP bez autofokusa, senzor OV5670, f / 2.0, video se snima u 1080p
  • Navigacija: GPS (podrška za A-GPS), GLONASS
  • Dodaci: skener otiska prsta, akcelerometar, snezor blizine i ambijentalnog osvetljenja
  • Baterija: 3150 mAh
  • Dimenzije: 149.9 x 74.7 x 7.6 mm
  • Masa: 149 grama

Prodajno pakovanje

Uređaj je upakovan u novo pakovanje: ako su ranije praktično svi uređaji bili pakovani u kvadratne kutije, novi MX5 je upakovan u kutiju u obliku pravougaonika. Dimenzije pakovanja su po savremenim standardima.

Tradicionalno telefone MX serije karakteriše improvizovana brošura sa osnovnim karakteristikama uređaja. U pakovanju ispod ćete naći vrećicu sa alatom za izvlačenje SIM fioke i dokumentaciju. Pored toga, postoji mrežni adapter sa izlaznom strujom od 2 A, USB kabl bele boje. Interesantno, Meizu po prvi put, barem koliko se mi sećamo, uključuje i slušalice u prodajnom pakovanju, u ovom slučaju EP-21HD. One su spakovane u plastičnu kesu u stilu kompanije Apple.

Uvod

Pre mesec dana je održana prezentacija kineske kompanije Meizu, na kojoj je prikazala MX5 uređaj. Kompanija je u septembru 2014. godine predstavila MX4, kasnije MX4 Pro, nakon toga, M1 Note i M2 Note – jeftini fablet. Nadamo se da će kompanija predstaviti još uređaja, ali da kvalitet performansi ne trpi. U stvari, prema glasinama, Meizu u 2015. godini će ažurirati ceo opseg modela, uključujući neprikazani MX5 Pro.

Nedavno, kompanija Samsung je imala sličnu strategiju: Predstavljala je gotovo identične uređaje što nije baš razumljiva strategija. godine Na kraju, Samsung je napustio ovu praksu i sada smo svedoci predstavljanja samo odgovarajućih proizvoda. Nadamo se, da za Meizu neće da se ponovi slična priča. Ljudi su počeli da kupuju MX4, a kompanija je već ponudila MX4 Pro; kada se pojavio M1 Note odmah je stigao i M2 Note.

Za koga je dizajniran model MX5? Za nekoga ko je propustio MX4, odnosno M1 i M2 su suviše jeftini sa tehničke tačke gledišta, ali ko nije imao dovoljno novca za MX4 Pro. Novi je pokušao da kombinuje maksimalno zanimljive detalje različitih uređaja: metalno kućište, modul kamere sa velikim brojem megapiksela, laserski fokus, senzor za otisak prsta, SuperAMOLED matricu, pokretanje ekrana duplim klikom i još mnogo toga. I to je dobro, dokle god sve ove karakteristike rade a ne postoje samo na papiru. Dakle, predlažemo da pročitate ovaj pregled, koji obezbeđuje više detalja o svakoj karakteristici glavnog modela Meizu MX5.

Dizajn, veličina, kontrole

Prezentacija je dala puno detalja vezanih za dizajna pametnog telefona. Zvanični izvori kažu da čitav proces izrade traje oko 70 koraka: gruba obradu nano-livenjem, precizna obrada, poliranje, eloksiranje, kao i sečenje dijamantom. Tačnost izvršenja - do 0,01 mm.

Još jedan zanimljiv podatak. Kućište je anodizovano i polirano, ovaj proces se ponavlja pet puta, i traje više od 40 sati. U procesu bojenja korišćene su posebne stege, one se koriste u operaciji samo dva puta, a zatim recikliraju. To se radi kako bi kućište bilo obloženo bojom debljine 0.02 mm.

Za proces razvoja potpuno metalnog kućište dizajneri su potrošili dve godine, i na kraju rešen problem kompatibilnosti materijala. Na primer, u oblasti antene je korišćen PPS (polifenilen sulfid) - specijalna plastika, veoma izdržljiva i dobro podnosi visoke temperature. Ovaj materijal ne utiče na kvalitet signala.

Nosač kartice je napravljena od legure magnezijuma debljine samo 0:45 mm. U raznim člancima možete pročitati više o izradi Meizu MX5 modela, ali mi idemo dalje.

Izgled uređaja podseća na simbiozu iPhone 6 i Samsung Galaxy S6 modela. Uglovi su zaobljeni, strane kose, i korišćeno je 2.5D staklo. Ono izgleda dobro, ali smo već imali prilike da ga vidimo.

Zadnja strana uređaja je napravljena od metala. Gornji i donji delovi su od plastike. Između ivica i metalnih delova su žljebovi. Uprkos fascinantnog opisa kućišta i priči o tačnosti, potpunosti proizvoda, ovi žljebovi deluju grubo: prvo, oni su duboki, a drugo, veoma oštra, pa se osećate prelazak pod prstom. Vrlo čudno odluka dizajnera kao da u pitanju nije finalni proizvod, već uzorak. Osim toga, postoji mogućnost skupljanja prašine i sitnih čestica prljavštine.

Bočne ivice su spojene neprimetno sa prednjim panelom. Tanak okvir je poliran, lepo reflektuje boju. Ekran je zaštićen Corning staklom treće generacije. Naravno, tokom nekoliko nedelja sa ekranom se ništa nije dogodilo. Oleofobski premaz je tu, ali nije kvalitetan (u svakom slučaju, bolji nego kod M1 / M2): otisci prstiju ostaju, oni su vidljivi, i nije ih lako izbrisati. Prst klizi relativno glatko.

Tvrdoća. Metalni delovi su zaista otporni i ne podležu brzom habanju ili ogrebotinama. Ne dolazi do posebnog habanja kućišta čak iako ga nosite sa oštrim predmetima.

Tasteri i prsten sočiva kamere su takođe hromirani.

Kućište je izrađeno savršeno. Nema škrputavih zvukova, kada se uređaj pritisne poklopac se ne ugiba ka bateriji. p>

Mali nedostatak: uređaj je klizav, naorčito ako su vam ruke suve.

Na vrhu u sredini je zvučnik za prenos glasa. On je istog kvaliteta kao zvučnik u okviru modela u MX4, MX4 PRO, M1 i M2 Note. Visoki volumen, preciznost i odlična jasnoća.

Sa leve strane zvučnika je indikator događaja. Treperi belom svetlosti. Desno - svetlosni senzor i senzor blizine. Prvi funkcioniše ali drugi ne baš dobro. Tokom razgovora, ekran se ne uključuje nakon što ste uklonili telefon od uveta. Problem nije kritičan i očigledno leži u firmware-u. Srećom, ovde su opcije interfejs na dnu, a ne na vrhu, kao kod čistog Android-a 5.0, Zbog toga vaš obraz ne može da pritisne nijednu od opcija povezivanja ako se ekran ne ugasi.

NPrirodno ovde je i prednja kamera. Ona je sa desne strane.

Ispod ekrana je mehanički taster, u kombinaciji sa senzorom otiska prsta. Nazvan je mTouch 2.0. On je ravan, blago uronjen u kućište. Služi kao izlaz na početni ekranu kada ga dodirnete kratko kao taster Back, dok dugi pritisak zaključava ekran. Citat iz zvaničnog izvora:

Cela jedinica je redizajnirana, što rezultira u većom stopom prepoznavanja, poboljšanom udobnost i prijatnijim dizajnom za korisnika. Apsolutno novi taster- sadrži različite funkcionalnosti, u skladu sa dizajnom telefona. Samo kroz kontinuirano poboljšanje, možemo stvoriti telefone koji su vredni vaše pažnje.

Kod modela MX5, dodata je nova opcija mTouch 2.0. Deluje vrlo brzo, samo za 0,48s. Sa povećanjem sa rezolucije skenera od 81%, mTouch 2.0 može skupiti više informacija o otisku prsta, što umnogome poboljšava tačnost prepoznavanja.

Proizvođač navodi da je ova taster u stanju da izdrži 300.000 pritisaka, bez ikakvih problema, i dodao da se ispod modula nalazi sloj vodonepropusnog silikonskog gela koji sprečava formiranje vodene erozije.

Pažnja je primenjena i nabezbednost. mTouch 2.0 tehnologija se zasniva na bezbednosnom okruženju TEE TrusTonic. "Čak i ako su kod uređaja otvorene privilegije administratora (root), niko ne može da dobije pristup bezbednoj zoni TEE (Trusted Execution Environment). Svaki program treće strana će biti onemogućen od strane API, pri čemu samo dobijate pregled i potpis Meizu.

Ne znamo šta korisnici Meizu uređaja misle o takvim stvarima, na kraju krajeva, Meizu još nije Apple.

Na dnu levo – mikrofon, u sredini - microUSB konektor, na desnoj strani - zvučnik. Usput, Meizu ima nešto da kaže i o slotovima:

Naša želja za rafiniranošću i posvećenost detaljima je takva da mso obratili pažnju čak i na zavrtnje na dnu kućišta. Pogledajte ove zatvarače sa pet zrakova koji prelamaju svetlost tako lepo.

Pogledali smo. Primetili smo da levi zavrtanj nije u potpunosti zavrnut.

Sa gornje strane su drugi mikrofon i 3.5mm priključak.

Ovaj model je opremljen sa dva slota za standardnu nanoSIM karticu. Fioka je sa leve strane.

Desno - taster za uključivanje (uključivanje uređaja, aktiviranje pozadinskog osvetljenja) i kontrola jačine zvuka. Veoma zgodno. Taster za uključivanje se pritisne i čujete prijatan zvuk "klik". To je veoma sličan sistem kao kod iPhone 6.

Sa zadnje strane su: veliko (15 mm prečnika) sočivo kamere i ispod - blic u dve boje (hladna i topla svetlost), laserski autofokus.

Zaključak. Kompanija je uradila dosta posla na kreiranju kućišta, koje je zaista visokog kvaliteta i trajno. Ergonomija dizajna je odlična. Međutim, postoje zamerke:

  • Kućište je klizavo
  • Žljebovi između metanih i plastičnih delova su oštri.

Ostalo je vrlo dobro.

MX5 i M1 Note

MX5 i LG G4

MX5 i Nexus 5

MX5 i Nokia Lumia 1020

MX5 i Apple iPhone 5

MX5 i M2 Note

Ekran

Veličina ekrana Meizu Mx5 modela je 5.5 inča. Podsećamo da je dijagonala ekrana modela M1 Note/M2 Note ista, zatim MX4 - 5,36inča, kod modela MX4 Pro bila je 5.5 inča. Fizička veličina ekrana – 68x121 mm. Okvir levo i desno je oko 3 mm na vrhu i na dnu - 18.5mm. Prisutan je antirefleksivni sloj.

Rezolucija ekrana modela MX5 je FullHD, tj. 1080x1920 pikslea, gustina - 400 piksela po inču. Matrica je SuperAMOLED- napravljena od strane kompanije Samsung.

Ovo je najtanji ekran u istoriji Meizu modela. Samo 1,3 mm debljine, 32% tanji od ekrana prethodne generacije. Senzor je 1.000 puta osetljiviji od prethodne generacije.

Grid PenTile

Maksimalna jačina osvetljenja bele boje - 377cd/m2, (zvanični podaci 350cd/m2). Kontrast - 10.000: 1.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - rezultat ekrana. Možete videti da smo direktno ispod ciljne krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 90%, slika preeksponirana a između 90 i 100% slika je odlična. Žuta linija - u stvari, je stvarna prosečn vrednost crvene, zelene i plave.

Prosečna vrednost je 2.24.

Sudeći po nivoima grafikona u pitanju je gotovo idealan slučaj gde je reč o prikazivanju boja u okviru 100%., Postoji mala greška ali generlano sve je u redu.

Temperatura se gotovo ne menja i ona je oko 7300 K.

Sudeći po grafikonu, podaci su mnogo viši od trougla sRGB naročito kada je u pitnaju zelena boja.

Skoro sve tačke se nalaze u okviru opsega sive DeltaE = 10, što znači da čiste sive nijanse nisu primetne, one će sve biti potpuno drugačije specifične boje.

Uglovi vidljivosti su na maksimumu, pod određenim uglom ekran počinje da bude zelene nijanse.

Poređenje ekrana (Meizu MX5 - levo, LG G4 - desno)

TPonašanje na suncu

Ponašanje u senci

Uglovi vidljivosti

U podešavanjima, nažalost, nije bilo režima za podešavanje rada ekrana - profila kao kod Samsung smart telefona.

Uređaj podržava brzo „buđenje“ ekrana: dvostruki dodir, druge gestove. Tu je i SmartTouch. Na ekranu se pojavljuje mala tačka, preko koje možete da obavljate različite aktivnosti: Pritiskom na tačku - "Back" funkciju, kretanje odozdo na gore - pokrenete panel sa obaveštenjima, i tako dalje.

Sve u svemu, u pitanju je lep ekran, ali ne posebno kvalitetan.

Baterija

Ovaj model koristi neuklonivu bateriju kapaciteta 3150 mAh.

Kada radite sa uređajem baterija je trajala oko 24 sati uz: oko 20-30 minuta dnevno razgovora, 10 sati korišćenja 3G, (konstantna sinhronizacija pošte, Twitter, WhatsApp, Skype i tako dalje), oko 5 časova Wi-Fi, nekoliko desetina fotografija, 2 časa slušanja muzike.

U režimu štednje energije uređaj radi do dva dana. Ako ostavite samo sinhronizaciju podataka (Wi-Fi), možete računati na 3-4 dana. Uređaj nudi 13 sati neprekidnog razgovora.

Prilikom automatskog podešavanja osvetljenosti, baterija se isprazni za 3 do 4 časa rada ekrana.

Rezultati su slični kao kod modela M1 / M2 Note. Nije primećena veliak razlika.

Opcije povezivanja

Uređaj je opremljen sa dva nanoSIM-slota. Oba konektora podržavaju rad 3G/4G mreža.

  • GSM / GPRS / EDGE (900/1800 MHz)
  • WCDMA / HSPA + (900/2100 Mhz)
  • LTE (1800/2100 MHZ)

Ne postoji NFC čip.

Ostali standardi: Wi-Fi (a / b / g / n) Dual-Band (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.0 LE, konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje sinhornizaciju. GPS navigaicja radi bez problema.

Memorija i memorijska kartica

U Meizu MX5 instalirano je 3 GB dual channel 933MHz LPDDR3 RAM-a. Uređaj poseduje 16, 32 ili 64GB interne memorije u zavisnosti od modela. Kod verzije sa 16GB dostupno je 11GB slobodnog prostora.

Kamere

Kao i uvek dostupna su dva modula kamere: glavna sa 20.7MP rezolucijom sa sočivom sa šest elemenata, otvor blende F2.2, Sony Exmor RS IMX220, 1 / 2.3" sa veličinom piksela od 1.2 mikrona, i ona je zaštićena Corning Gorilla Glass 3 staklom. Prednja kamera je rezolucije 5 MP i otvorom blende F2.0). Postoji dual LED blic sa toplim i hladnim svetlom.

U pitanju je sličan modul kamere kao kod modela Meizu MX4 i MX4 Pro. Kvalitet je uporediv. Drugo pitanje je softver. U ovom trenutku čini nam se, da u pitanju nije finalna verzija, jer postoje određeni mali problemi:

  1. HDR slike su loše. Često je slika dupla a utisak je da između snimanja prvog i drugog kadra je potrebno mnogo vremena - sekundu. Snimanje pokretnih objekata je beskorisno.
  2. Obično su Panorama slike zamagljene, izvan fokusa.
  3. Ono što je najvažnije - problem fokusiranja prilikom snimanja makro kadrova. Skoro uvek, kamera ne može da se fokusira na tačan predmet koji ste specifikovali

Laserski fokus radi malo sporije nego kod LG G3 i LG G4, ali kamera može da se fokusira na subjekat koji je slabo osvetljen.

Prednosti: uvek precizan balans bele boje, ugao gledanja relativno širok, u potpunosti manuelna ISO podešavanja, brzina okidača, ekspozicija i fokus.

Ispod je poređenje kamera modela LG G4 (levo) i Meizu MX5 (desno).

Kada snimate pejzaž kamera se ponaša isto. Međutim, možete primetiti da kvalitet optike MX5 nije bolji u odnosu na G4.

Kada snimate u zatvorenom razlika je mnogo veća. LG kamera snima jasnije slike sa manje „šuma“.

Nedovoljno svetlosti. Pobednik je jasno LG G4. Slika je svetlija skoro bez šuma, sa visokim stepenom detalja.

U principu, kamera Meizu MX5 je vrlo dobra, ali je potrebno ažuriranje softvera.

Da biste mogli da izaberete individualne tačke fokusa i ekspozicije, morate da uključite jedinice merenja. Snimanje u RAw formatu nije podržano.

Sve ostalo je tipično za Meizu smart telefone.

Jedinica može da snima video u rezoluciji 4K pri 30fps. Video se snima korišćenjem H265 kodeka.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Performanse i softverska platforma

Novi model kompanije Meizu je dobio čipset nazvan Helio X X10 Turbo. U pitanju je čip identičan čipu tajvanske kompanija MediaTek. Drugo ime za čip, više poznato - MT6795T. Indeks T znači samo "Turbo". Možemo reći da MX5 je prvi smart telefon na ovoj platformi.

Iskreno, nije jasno koja je svrha korišćenja tako snažnog čipseta zbog rezolucije ekrana koja nije QuadHD. Naravno samo sa stanovišta marketinga.

SOC Helio X10 je 64-bitna platforma, sa 8 jezgara ARM Cortex-A53 procesor sa radnim taktom od 2.2 GHz, izrađen korišćenjem 28 nm tehnologije, a kao grafički procesor koristi se PowerVR G6200. Prisutna je tehnologija MediaTek Pilot Pentium 2.0. Za razliku od prve verzije, ova napredna tehnologija kontroliše performanse uz istovremeno smanjenje potrošnje energije.

Sintetički testovi odnosno njihovi rezultati ne igraju nikakvu ulogu, jer 90% uspeha zavisi optimizacije hardvera i softvera: moguće je dobiti neograničen broj bodova, ali problem će biti interfejs koji koči. Za Android, ne postoji takva igra, koja bi mogla biti pokrenuta samo na smart telefonima najvišeg opsega.

Aparat MX5 radi brzo, interfejs radi glatko. Metalno kućište se u potpunosti greje, čak i kada opterećenje procesora nije preveliko.

Zaključak. Snažan procesor bez pregrevanja, pokreće sve igre sa najvišim postavkama. Korisnički interfejs je gladak, bez kočenja i zastajanja.

Snimci sa ekrana

Sintetički testovi

Softverska Platforma

Meizu MX5 radi na Android operativnom sistemu verzije 5.1. Ali od verzije, nažalost, ništa nije ostalo posle primene kineskog Flyme interfejsa u verziji 4.5 malo toga je ostalo. U stvari, nema ništa novo i zanimljivo: animacije, ikone, celokupan dizajn su isti. Kažemo nažalost, jer Android 5.0 je dobar bez ikakvih suvišnih detalja.

Multimedija

Uređaj poseduje standardni muzički plejer koji je blago unapređen.

Zvučnik ima veoma veliku količinu rezerve, mislimo da je veća nego kod MX4, MX4 Pro i drugih modela. Zvuk je čist, nema škripanja. Čini se da je i zvučnik najboljeg kvaliteta od svih koje smo testirali u poslednjih nekoliko godina.

Zvuk u slušalicama je glasan. Kvalitet je odličan. Proizvođač ne navodi da postoji zaseban muzički čip ali zvuk će sigurno to dokazati! U podešavanjima postoji ekvilajzer sa ukupno pet opsega: 100 Hz, 500 Hz, 1 kHz i 4 kHz, 16 kHz. Postoji nekoliko podešavanja. Dostupan je i Dirac HD Sound - poseban softver koji analizira i prilagođava boju zvuka.

Radio je i dalje tu. Video plejer se nije promenio, ali je prisutan taster za prikaz potrošnje video memorije.

Zaključak

Na kvalitet komunikacije nemamo prigovora. Vibracija je bolja nego kod M1 / M2.

Bilo je veliko zadovoljstvo testirati ovu jedinicu. Osećaj je da je Meizu krierao zaista kvalitetan uređaj prema svim tačkama gledišta.

Međutim, oni koji će tvrditi da je razlika između MX4 i MX5 mala, će biti u pravu. Novi model poseduje metalno kućište, gigabajt RAM-a više, malo bolju prednju kameru, malo brži procesor, veći ekran pri čemu je LCD zamenjen SuperAMOLED ekranom. To je, u stvari, ono što ga čini boljim od MX4s. Međutim, vodeći MX5 model će biti kratkog veka, uskoro će ga zameniti MX5 Pro, a zatim sve će doći na svoje mesto.

Ima par stvarčica koje treba dodati vezano za ovaj model:

  • Metalni žljeb bi trebalo da bude manji, sada je suviše dubok.

Određeni nedostaci

  • SuperAMOLED matrica treba da ima podešavanja zasićenja kao Samsung smart telefoni. Bez toga, nekim korisnicima ekran će izgledati suviše šareno, i nekima je suviše monoton.
  • LTE. U suštini radi samo kod jendog operatera.
  • Od Androida 5.0 nijeo stalo mnogo što nije dobra stvar.

Detektovani problemi koji su verovatno vezani za firmware.

  • Netačan rad senzora blizine. Ponekad jednstavno ne radi.
  • Kamera. Detalji su opisani u relevantnoj sekciji.

Prednosti

  • Metalo kućište
  • SuperAMOLED-matrix ekran
  • Laser autofokus
  • Dobro trajanje baterije
  • Glasan zvučnik
  • Visokokvalitetan zvučnik za prenos glasa
  • Odličan zvuk preko slušalica
  • LED lampica za propuštene događaje
  • Dobra kamera
  • Odličan kvalitet 4K videa
  • Skener otiska prsta

Nedostaci

  • LTE. Ne radi uvek i sa svim operaterima.

Ako želite glavni model, savetujemo vam da pogledate Meizu MX4. Ako imate dovoljno novca za MX4 Pro, možete ga kupiti i ne čekati MX5 Pro, verovatno će biti malo drugačiji od MX4 Pro.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024