Galaxy A7 (2016) Dual SIM2015
2015. godina
5.5" OLED, 74.3% body
10% 7580 Octa, Android 7.0 Nougat
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT SDXC
3300 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A7 (2016) A710 Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A7 (2016) A710 Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A7 (2016) A710 Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Predstavljanje modela Samsung Galaxy A7 i A3 za 2016. godinu.

Uvod

Južnokorejska kompanija Samsung je predstavila novu liniju smart telefona serije Galaxy A – A7, A5 i A3 za 2016. godinu. Kako kompanija navodi, smart telefoni nisu samo usvojili sve najbolje od svojih prethodnika, već i karakteristike glavnih modela. Imali smo prilike da testiramo model A3 i A7, dok model A5 nažalost nije dostupan za testiranje, ali je veoma sličan modelu A7.

Uređaji će biti dostupni u januaru naredne godine, ali cene nažalost još uvek nisu poznate.

Specifikacije modela Samsung Galaxy A7

  • Mreža: LTE Cat.6
  • ekran: 5.5 inča FHD (1920x1080) Super AMOLED
  • Procesor: 1.6 GHz sa osam jezgara
  • OS: Android 5.1 (Lollipop)
  • Kamera: Osnovna: 13 MP OIS (F1.9), Prednja: 5MP (F1.9)
  • Dodatne karakteristike: Tehnologija MST (Samsung Pay), Samsung KNOX, S-Voice, Univerzalni slot (SIM + SIM / SIM + microSD)
  • Konekcije: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth v 4.1, ANT +, USB 2.0, NFC (UICC, eSE)
  • Senzori: akcelerometar, senzor blizine, geomagnetski senzor, senzor ambijentlanog osvetljenja (RGB svetlost), senzor blizine, čitač otiska prsta
  • Memorija: sistemska 3 GB; 16 GB onboard skladištene memorije, podrška za slot microSD kartice kapaciteta do 128 GB
  • Dimenzije: 151,5 x 74,1 x 7,3 mm, 172 g
  • Baterija: 3300 mAh brzo punjenje

Specifikacije Samsung Galaxy A3

  • Mreže: LTE Cat.4
  • Ekran: 4.7 inča HD (1280x720) Super AMOLED
  • Procesor: 1.5GHz Quad
  • OS: Android 5.1 (Lollipop)
  • Kamera: Osnovna: 13 MP (F1.9), Prednja: 5MP (F1.9)
  • Dodatne karakteristike: Samsung KNOX, S-Voice, univerzalni slot (SIM + SIM / SIM + microSD)
  • konekcije: Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth v 4.1, ANT +, USB 2.0, NFC (UICC)
  • Senzori: akcelerometar, senzor blizine, geomagnetski senzor, senzor ambijentlanog osvetljenja (RGB svetlost), senzor blizine
  • Memorija: sistemska 1.5 GB; 16 GB onboard skladištene memorije, podrška za slot microSD kartice kapaciteta do 128 GB
  • Dimenzije: 134,5 x 65,2 x 7,3 mm, 132 g
  • Baterija: 2300 mAh

Izgled

Uređaji za 2016. godinu su drugačiji u odnosu na prethodnu generaciju, ali je dizajn i dalje poznat. Novi telefoni u velikoj meri su slični iPhone 6/6S i 6/6S Plus modelima kompanije Apple. Ako je prošlu generaciju uređaja odlikovao ravan oblik zadnjeg i prednjeg poklopca, budući aparati će biti opremljeni sa 2.5D i biće blago zakrivljeni na ivicama – što je veoma popularan trend kada je reč o mobilnim uređajima. Oba uređaja, A7 i A3, odlikuje Corning Gorilla Glass zaštita dok je ram izrađen od metala.

Kao i uvek, od boja će biti dostupne crna, bela i platinasta, mada je moguće da će biti dodate i neke druge boje. Na primer, aparat korišćen za testiranje bio je boje zlata.

Uređaji su laki za upotrebu, odlikuje ih vrhunski ergonomski dizajn: aparati su tanki i lagani uprkos staklu, metalu i činjenici da imaju ugrađene baterije.

I sa prednje i sa zadnje strane implementirana je Gorilla Glass 4 zaštita. Obezbeđen je i oleofobski premaz odličnog kvaliteta. Kada je reč o kvalitetu izrade, na prvi pogled se čini da je sve savršeno.

Samsung Galaxy A7

Samsung Galaxy A3

Tasteri i konektori

Dizajn A7 i A3 je isti. Sa gornje strane nalazi se zvučnik, prednja kamera, senzor osvetljenja i blizine. Ispod ekrana nalazi se mehanički taster „Home“ (kod A7 modela ovaj taster ima i ulogu senzora otisaka prstiju), sa leve strane nalazi se „Menu“ dok se sa desne strane nalazi taster „Back“, svi tasteri imaju pozadinsko osvetljenje.

Sa donje strane nalaze se zvučnik i mikrofon, microUSB i 3.5mm audio priključak za slušalice. Na samom vrhu postavljen je još jedan mikrofon, dok se sa suprotne strane nalaze modul kamere i blic.

Taster za ukljkučivanje je desno, dok su dva zasebna tastera za regulaciju jačine zvuka levo.

Sa desne strane je zajednički slot za nanoSIM + nanoSIM ili nanoSIM + microSD kartice.

Samsung Galaxy A7

Samsung Galaxy A3

Ekrani

A3 odlikuje ekran dijagonale 4.7 inča, A7 – 5.5 inča, a A5 karakteriše ekran veličine 5.2 inča. Rezolucija najnovijeg uređaja je HD, ostala dva je FullHD. Matrica je SuperAMOLED, kao što je i bilo očekivano.

Uglovi vidljivosti (A3 - desno)

Matrica je nove generacije i specifične strukture koja podrazumeva gotovo neprimetne piksele: ekran je zaista pametan u smisli reprodukcije boja. Mali nedostatak jeste to što ekran dobije blago zelenkastu nijansu kada je telefon pod blagim nagibom.

Hardver i softver

Vrhunski Galaxy A7 model pokreće Exynos 7580 čipset – osmojezgarni ARM Cortex-A53 radnog takta 1.6 GHz, dok je za grafiku zadužen Mali-T720. Kada je reč o niskobudžetnom Galaxy A3 modelu, nije poznato. Zvanični podaci kažu da je reč o četvorojezgarnom 1.5GHz. Testovi i različite aplikacije pokazuju da je u pitanju Exynos 7580, ne osmojezgarni već četvorojezgarni. Neki izvori ukazuju da se radi o Qualcomm Snapdragon 410.

Samsung A7 ima 3GB RAM-a, a A3 ima 1.5GB. Tu je i 16GB ugrađene memorije i slot za microSD karticu (128GB maksimalno).

A7 odlikuje vrhunska brzina LTE CAT6, dok su sadržaji dostupni samo sa LTE CAT 4 brzinom. Uređaj ima NFC čip.

Galaxy A7 ima bateriju kapaciteta 3300 mAh a Galaxy A3 bateriju kapaciteta 2300 mAh. Kasnije će biti naglašeno tačno vreme rada uređaja koje baterija obezbeđuje. Prethodni rezultati ukazivali su na to da A7 može obezbediti 1.5 do 2 dana rada, isto je i sa A3 modelom.

Testovi performansi i informacije o sistemu

Samsung A7

Samsung A3

Oba smart telefona su bazirana nana Google android operativnom sistemu verziji 5.1 sa vlasničkim korisničkim interfejsom TouchWIZ. Sve radi glatko i funkcionalno.

Kamere

To je zaista zanimljivo i iznenađujuće u isto vreme, a sva tri modela koriste 13 MP senzor odlikuje F1.9 otvor blende, dok prednja kamera ima 5MP i F1.9 otvor blende. A7/A5 aparate odlikuje optička stabilizacija slike.

Kvalitet fotografija načinjenih A7 i A3 aparatima može se porediti sa kvalitetom fotografija snimljenih vrhunskim Samsung uređajima a krajnji rezultat je zadovoljavajući. Fokusiranje je brzo i precizno, oštrina odlična kao i redukcija šuma a fotografije su zaista impresivne.

Primeri fotografija nastalih modelom Galaxy A7

Prednja kamera

Primeri fotografija nastalih modelom Galaxy A3

Prednja kamera

Zaključak

Nova linija Samsung A serije zaista zaslužuje pažnju ali potrebno je dosta vremena da se sve temeljno testira i donese zaključak o kvalitetu i načinu izrade uređaja. Onima koji traže uređaj sa dosta metala, stakla, vrhunskom kamerom, velikim ekranom i bez nepotrebnih dodataka, ovi modeli sigurno će se dopasti.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024