Pop 4S 2016
2016. godina
5.5" LCD, 71.3% body
Android 6.0 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
2960 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Alcatel Pop 4S 5095k
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel Pop 4S 5095k. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel Pop 4S 5095k vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Alcatel POP 4S (5095K)

Fotografije uživo

Specifikacije

  • Android 6.0.1
  • Ekran dijagonele 5.5 inča, 1080x1920 piksela, IPS, automatska kontrola osvetljenja
  • Baterija Li-Ion 2960 mAh, vreme razgovora do 12 sati (3G), vreme razgovora do 480 sati (3G), brzo punjenje
  • Čipset Mediatek MT6755M, 8-jezgara (4 jezgara randog takta 1.8 GHz, 4 jezgra na 1GHz), GPU Mali T-860
  • 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, kartice do 64 GB
  • Prednja kamera 5MP, glavna kamera 13MP, fazno autofokusiranje (PDAF), matrica 1/3 inča
  • Do dve SIM-kartice (nanoSIM / microSIM)
  • Senzor otiska prsta
  • FM-radio
  • NFC, Bluetooth 4.2 LE, Wi-Fi 802.11 b / g / n, LTE cat. 6 (band 3/7/8/20)
  • Dimenzije - 152x77x7.9 mm, masa - 145 grama

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Punjač sa USB kablom
  • Žične stereo slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Alcatel je POP liniju uređaja prvobitno pozicionirao kao liniju pristupačnih pametnih telefona sa atraktivnim karakteristikama i svetlih boja, što je sve ono što prija većini korisnika. Izbegavanjem prethodne strategije i za druge proizvode, ova kompanija se potrudila ne samo da obezbedi uređaje po povoljnoj ceni već i da posebnu pažnju posveti odnosu kvaliteta i cene i raznim drugim parametrima. Ovi pokušaji za rezultat su dali različite verzije uređaja. Neki od njih sigurno neće biti odgovarajući svima budući da imaju izlišne karakteristike koje nisu uvek popularne. Na primer, četvrta generacija POP uređaja ima senzor otisaka prstiju, brži procesor, kameru veće rezolucije i NFC. Za veliki broj korisnika ova varijanta modela nije toliko interesantna kao analogni model sa manjem brojem opcija ali i nižom cenom. Proširenjem ponude na različite varijacije osnovnog modela, kompanija je smanjila i prodaju jer je shvatila da je potražnja za takvim uređajima manja nego za jeftinijim koje odlikuje sličan dizajn kao i činjenicu da postoji jaka konkurencije od strane drugih proizvođača u tom cenovnom opsegu.

POP 4S model namenjen je odanim korisnicima Alcatel brenda i ne nudi nikakve popularne mogućnosti koji bi ga razlikovali od ostalih modela, npr. IDOL 4s. Nema stereo, ali ima senzor otisaka prstiju koji iz nekog razloga nije dodat vodećem modelu. Ljubiteljima Alcatel brenda ovaj pametni telefon sigurno će biti zanimljiv izbor.

Dizajn, veličina, kontrola

Kod većine pametnih telefona nije moguće otvaranje a kod POP 4S modela moguće je skinuti zadnji poklopca ispod kojeg se nalazi slot za memorijsku karticu, kao i dva slota za SIM kartice (nanoSIM i microSIM), dok je baterija neuklonjiva.

Model će biti dostupan u različitim varijantama, uključujući svetle boje.

Po pitanju spoljnog dizajna najnoviji Alcatel modeli u velikoj meri su slični Galaxy Note 5 modelu pa je tu zaobljeni zadnji poklopac. Uređaj odlikuju 152 x 77 x 7.9 mm dimenzije a njegova ukupna masa iznosi 145 grama.

Poređenje sa modelom Samsung Galaxy S7 Edge

Dizajn i kvalitet korišćene plastike zaslužuje svaku pohvalu ali ipak je reč o plastici a ne o metalu. Sa bočnih strana vidljivi su umeci što je jedinstveno u ovom segmentu. Ova činjenica ukazuje na to da POP 4S sigurno neće biti toliko atraktivan onima koji mnogo polažu na dizajn i koji za svoj novac žele da dobiju što je moguće više.

Sa gornje i donje strane nalaze se mikrofoni, dok sistem za redukciju šuma radi odlično. Sa donje strane nalazi se i microUSB konektor dok je sa desne strane pozicioniran taster za kontrolu jačine zvuka i On/Off taster, a 3.5mm priključak postavljen je sa gornje strane. Kvalitet izrade je odličan, tipičan za Alcatel.

Fizički taster ispod ekrana pokreće senzor otisaka prstiju i radi na dodir. Otisci prstiju se brzo prepoznaju i nema nikakvih problema sa tim.

Ekran

Aparat odlikuje IPS ekran dijagonale 5.5 inča, FullHD rezolucija i automatsko podešavanje osvetljenja. Ekran je prosečan po pitanju kvaliteta matrice, što je neobično jer se većina proizvođača odlučuje za kvalitetnije a samim tim i skuplje ekrane.

Sigurno je da ne treba očekivati visok kvalitet ekrana, informacije su čitljive ali nema nikakve specijalne tehnologije za unapređenje slike, što je i očigledno na osnovu snimljenih fotografija. Ono što vidite i što ćete dobiti u velikoj meri zavisi od boja.

Baterija

Baterija kapaciteta 2960mAh može obezbediti rad tokom jednog dana dok umereno korišćenje obezbeđuje rad do jednog i po dana. Proizvođač navodi da baterija u režimu mirovanja može izdržati do 480 sati uz 13 sati razgovora.

Vreme kontinualne video reprodukcije - 7 sati.

Telefon ima ugrađeni alat za uštedu energije (onemogućuje određene funkcije) koji je omogućen po podrazumevanom podešavanju čim baterija dostigne 15 odsto napunjenosti. Tu je i „Optimizing Battery“ opcija koja ograničava performanse aplikacija koje rade u pozadini, a aplikacije se mogu dodati ili ukloniti sa liste, nešto slično kao i kod vodećih Samsung modela.

Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko 80 minuta, a podržana je i Quick Charge tehnologija.

Memorija, RAM, hardverska platforma

Aparat karakteriše 2GB RAM memorije, 16GB ugrađene memorije (sistem i aplikacije uzimaju oko 5Gb) a količinu memorije moguće je proširiti korišćenjem memorijskih kartica kapaciteta do 64GB.

Osnovu aparata čini Mediatek MT6755M osmojezgarni čipset (četiri jezgra do 1.8GHz i četiri jezgra do 1GHz), GPU Mali T-860. Ovo rešenje beleži prosečne performanse prilikom testiranja, međutim, u svakodnevnom korišćenju očigledno je da je aparat veoma brz u radu.

Kamera

Prednja 5MP kamera nudi i blic za fotografisanje „selfi“ fotografija a kvalitet fotografija je vrlo dobar.

Glavna kamera nudi kameru 13MP rezolucije, kvalitet fotografije nije savršen ali je vrlo dobar za ovu kategoriju uređaja. Primere fotografija možete niže videti.

Povezivanje

Model podržava 4G (LTE FDD 3/7/8/20), ima i NFC, Wi-Fi, BT 4.2, USB i BT Modem Tethering, jednom rečju, standardan set tehnologija bez ikakvih posebnih karakteristika.

Softverske karakteristike

Kada je reč o standardnim Android aplikacija, nema smisla posebno ih naglašavati.

Alcatel se ne trudi mnogo da izmeni standardni Android ali ipak unosi izmene, uključujući u njih i Android 6. U okviru glavnog režima, kada su ikone u obliku kruga pritiskom na njih otvara se mini prozor, a ukoliko želite da vidite čitavu aplikaciju, potrebno je ponovo kliknuti na taster.

Telefon nudi FM radio sa tipičnim funkcijama – snimač glasa, kalkulator, kompas, AVG antivirus i ugrađen menadžer memorije.

Kada je reč o muzičkim aplikacijama, možete odabrati „Mix“ ne samo za slušanje muzike već i za kombinovanje muzike, primenu različitih efekata i prebacivanje prikaza u horizontalnu orijentaciju. Da li vam je nešto tako potrebno? Mlađim korisnicima tako nešto će sigurno biti zanimljivo ali to je obična igračka kojoj ne treba pridavati suviše značaja i ne isporučuje se sa Đ opcijom. Za razliku od IDOL modela, ovde nema zasebnih ekvilajzera a kontrola jačine zvuka je lošije odrađena pa je i zvuk lošiji.

Preko ekrana se možete upoznati sa različitim vestima, stanju kursa a na raspolaganju su i različite aplikacije koje se mogu prilagođavati po želji.

Utisci

Na kvalitet glasa nema nikakvih primedbi, jačina zvona je prilično dobra dok je vibracija prosečne jačine.

Uređaj će se na tržištu pojaviti u toku ovog meseca, a pitanje je šta će biti sa sličnim ponudama, kao što je IDOL 3, naročito što novi model nudi nešto bolji ekran a sve ostalo je isto, manje ili više. Jedinu razliku čini senzor otisaka prstiju koji se može smatrati odličnom karakteristikom u ovom cenovnom opsegu.

Jedan od alternativnih modela je Galaxy J7 2016 koji se razlikuje po SuperAMOLED ekranu i može se porediti po pitanju baterije koja omogućava do 22 sata reprodukcije video sadržaja. Dostupan je po višoj ceni ali će nekome sigurno biti važnije duže trajanje baterije.

Još jedna zanimljiva ponuda jeste Meizu M3 Note koji ima čitač otisaka prstiju, 4100mAh bateriju i nudi odličan dizajn. Mana ovog modela jeste Android 5.1 dok je u smislu cene i kvaliteta ovo veoma zanimljiv model.

U ovom segmentu postoji veliki broj modela za svačiji ukus a ovde su navedene oni najpopularniji koji se već nalaze u prodaji, što znači da POP 4S stiže na tržište gde vlada jaka konkurencija. Ono što je sigurno jeste da niko nije očekivao ovakav model naročito što mu je direktni konkurent IDOL 3 sa 5.5-inčnim ekranom. Pretpostavka je da modele neće zabeležiti veliku prodaju jer je očigledno da nije u pitanju jedan od best-seller modela.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024