M3s 3GB, 32GB2016
2016. godina
5" LCD, 69.5% body
9% MT6750, Android 5.1 Lollipop
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT nema
3020 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Meizu M3S 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu M3S 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu M3S 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Meizu M3s mini

Karakteristike

  • Korišćeni materijali: metal, staklo, plastika
  • OS: Android 5.x, Flyme
  • Mreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE (nanoSIM dva slota)
  • Ekran: IPS LCD, dijagonala 5 inča, rezolucija 1280x720 piksela (HD), ppi 294
  • Platforma: MediaTek MT6750
  • Procesor: osam jezgara, 64-bit, Cortex-A53 radnog takta 1.5 GHz (dva klastera od po četiri jezgra)
  • Grafika: Mali-T860 MP2
  • RAM: 2/3 GB
  • Memorija za skladištenje: 16/32 GB
  • Slot kartice: Da, microSD umesto druge SIM kartice
  • Glavna kamera: 13MP, f / 2.2, autofokus sa faznim detektovanjem, dual LED blic
  • Prednja kamera: 5MP, f / 2.0
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / b / g / n) Dual-Band, Bluetooth 4.0 LE, priključak microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak
  • Navigacija: GPS (podržava A-GPS), GLONASS
  • Opciono: skener otiska prsta,, akcelerometar, senzor svetlosti, senzor blizine
  • Baterija: 3020 mAh
  • Dimenzije: 141.9 x 69.9 x 8.3 mm
  • Masa: 138 grama

Uvod

Kompanija je zabeležila veliku popularnost na određenim tržištima, pa nije nimalo neobično što je sa velikim nestrpljenjem dočekan i još jedan pametni telefon sa metalnim kućištem. Reč je o Meizu M3s mini modelu koji je sličan M3 ali ipak drugačiji: verzije se razlikuju na osnovu toga za koje tržište su rađene a ona koja je tema ovog testa ima metalno kućište, pokreće je Android operativni sistem i povećani kapacitet baterije.

Prodaja modela počinje u toku narednog meseca a cene će varirati u zavisnosti od količine dostupne memorije.

Dizajn, veličina, kontrole

Čini se da se dizajneri kompanije nisu posebno trudili oko kreiranja novih stvari pa tako M3s mini izgledom dosta podseća na Pro 6: zaobljene ivice, glatka zadnja površina, metalno kućište, mehanički taster i senzorski, lokacije nekih elemenata i slično. Jedina očigledna razlika jeste činjenica da je zadnja strana modela Pro 6 u potpunosti izrađena od aluminijuma dok kod M3s mini modela gornju i donju stranu odlikuju plastični umeci. Slično rešenje je korišćeno i kod velikog broja uređaja koji nemaju plastične panele.

Prednja strana zaštićena je 2.5D zaštitnim staklom koje ima plastični okvir. Sa jedne strane, to nije dobro zbog fotografisanja a sa druge strane, možete samo da zamislite šta bi se desilo sa pametnim telefonom nakon nekoliko padova.

Zaštita je veoma čvrsta, tokom testiranja nije došlo do pojave ogrebotina. Tu je i oleofobski premaz. Kvalitet je vrlo dobar a prsti lagano klize po površini ekrana.

Zahvaljujući kompaktnoj veličini i obliku kućišta, Meizu M3S mini odlično pristaje u šaku. Kvalitet izrade je vrlo dobar, nema nikakvih zazora, ne dolazi do pojave škriputavih zvukova a baterija je u potpunosti fiksirana.

Novi model biće dostupan u tamno sivoj, boji srebra, boji zlata i pink metalik boji, a pretpostavka je da će sve varijante biti globalno dostupne.

Sa gornje strane prednjeg panela nalaze se senzori osvetljenja i blizine (prilično sporo rade), indikator propuštenih događaja (bela boja), kamera i slušalice na kojoj je metalna mrežica. Pri najvišem podešavanju, sagovornik će vas čuti jasno i glasno.

Ispod ekrana nalazi se senzorski-mehanički taster koji obezbeđuje pristup početnom ekranu, „Back“.

Tu je i senzor otisaka prstiju. Vreme odziva ovog senzora je vrlo dobro. Korišćenjem mTouch 2.1 skenera ne samo da možete zaključati telefon već možete ograničiti pristup bilo kojoj aplikaciji te da pristup bude omogućen samo učitavanjem otiska prsta a ovim možete obuhvatiti i neke lične programe i igrice.

Skener radi niti bolje niti lošije nego kod ostalih modela.

Sa donje strane, sa leve strane nalazi se mikrofon, microUSB i zvučnika. Taster za kontrolu jačine zvuka i On/Off taster nalaze se sa desne strane. Minimalno se pomeraju, potreban je jak pritisak a čuje se i „klik“ zvuk kao kod iPhone-a.

Sa leve strane nalazi se metalna fioka za ili dve nanoSIM karticei li nanoSIM + microSD karticu.

Sa zadnje strane nalazi se sočivo kamere koje je uvučeno u kućište a ispod njega dvofanzi LED blic i natpis Meizu.

Meizu M3S mini i Apple iPhone

Meizu M3S mini i LG G4

Ekran

Veličina ekrana Meizu M3s modela je 5 inča. Podsećamo da je dijagonala ekrana modela M1 Note/M2 Note 5.5 inča, zatim MX4 - 5.36 inča, kod modela MX4 Pro bila je 5.5 inča, Pro 6 modela 5.2 inča, a modela Pro 5 je bila 5.7 inča. Fizička veličina ekrana – 64x110 mm. Okvir levo i desno je 4 mm na vrhu 15.5mm a na dnu - 15mm. Prisutan je antirefleksivni sloj.

Rezolucija ekrana modela Meizu M3s je HD, th 720x1080 pikslea, gustina - 294 piksela po inču. Matrica je napravljena tehnologijom IPS bez vazdušnog međuprostora.

Maksimalna jačina osvetljenja bele boje - 400cd/m2, (zvanični podaci 350cd/m2), crna 0.59cd/m2. Kontrast - 677: 1 (tvnaično 1000:1)

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - rezultat ekrana. Možete videti da smo gotovo direktno ispod ciljne krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 100%, slika slika nije dovoljno istaknutea. Žuta linija - u stvari, je stvarna prosečna vrednost crvene, zelene i plave.

Prosečna vrednost je 2.12.

Sudeći po nivoima grafikona u pitanju je prekomerna količina plave i nedovoljna crvene boje.

Pri minimalnoj osvetljenosti temperatura boje je oko 7800 K, a prosčena vrednost je 7200K.

Sudeći po grafikonu, podaci su mnogo viši od trougla sRGB naročito kada je u pitanju zelena, plava i crvena boja.

Skoro sve tačke se nalaze u okviru opsega sive DeltaE = 10, što znači da čiste sive nijanse nisu primetne, one će sve biti potpuno drugačije nijanse.

Uglovi vidljivosti su na maksimumu, pod određenim uglom ekran počinje da bude žute i ljubičaste nijanse. To ukazuje da je reč o jefitnoj matrici.

Ponašanje na suncu

Uglovi vidljivosti

Bela boja

Osvetljenje

Baterija

Ovaj model koristi neuklonivu bateriju kapaciteta 3020 mAh.

Kada radite sa uređajem baterija je trajala 16-18 sati uz: oko 20-30 minuta dnevno razgovora, 7 sati korišćenja 3G/4G, (konstantna sinhronizacija pošte, Twitter, WhatsApp, Skype i tako dalje), oko 6 časova Wi-Fi, nekoliko desetina fotografija, čas slušanja muzike.

U režimu štednje energije uređaj radi do 24 sata. Ako ostavite samo sinhronizaciju podataka (Wi-Fi), možete računati na dan ili dva. Uređaj nudi 13 sati neprekidnog razgovora.

Prilikom gledanja filma (HD) baterija traje oko 9 sati, u režimu igranja igara baterija traje oko 3.5 sati, prilikom audio reprodukcije pri maksimalnoj jačini - do 50 sati.

PC Mark Work Battery pokazuje rezultat rada od 10 sati i 37 minuta.

Nasuprot vodećim modelima M3s nema funckiju brzog punjenja. AC Adapter - 5 V and 2 A.

Komunikacija

Uređaj je opremljen sa dva nanoSIM-slota. Oba konektora podržavaju rad 3G/4G mreža (LTE CAT 6): FDD-LTE / TD-LTE / TD-SCDMA / WCDMA / GSM.

Tipovi mreža:

  • 2G GSM / GPRS / EDGE (900/1800/1900 MHz)
  • 3G WCDMA / HSPA + (900/2100 MHz)
  • 4G FDD-LTE (1800/2100/2600 MHz)
  • 3G TD-SCDMA
  • 4G TD-LTE

Ostali standardi: Wi-Fi (a / b / g / n) Dual-Band (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.0, konektor microUSB USB Type-C (USB 2.0, MHL, USB-OTG, USB-Host ) za punjenje sinhornizaciju. GPS navigaicja radi bez problema.

Memorija i memorijska kartica

Smart telefon će biti dostupan u dve verzije:

  • 2 GB of RAM (LPDDR3) i 16 GB interne memorije
  • 3 GB of RAM (LPDDR3) i 32 GB interne memorije

Brzina čitanja interne memorije (16GB LPDDR3) - 72 Mbit / s, pisanje - 16 Mb / s.

Dostupna je podrška za kartice kapaciteta do 128GB.

Kamere

Glavna kamera je 13MP rezolucije sa faznim fokusiranjem (pet elemenata, otvor blende F2.2, sočivo zaštićeno Gorilla Glass 3 staklom); i prednja 5 MP sa sočivom od četiri elementa (otvor blende F2.0). Postoji dual LED blic sa toplim i hladnim svetlom.

Kvalitet fotografije zaslužuje svaku pohvalu: precizno uravnoteženje belog, odličan dinamički opseg i relativno oštra slika. Brzina fokusa je visoka zahvaljujući tome što aparat odlikuje fazni autofokus.

Kada je reč o snimanju fotografija u sumrak ili u lošim uslovima osvetljenja, kamera beleži loše rezultate: ima dosta šuma, slika je mutna i uravnoteženje belog je veoma loše. Međutim, ovako se ponašaju gotovo svi moduli u ovoj cenovnoj kategoriji.

Prednja kamera nije preterano širokog ugla. Fotografije su dobre, oštre.

Video je uobičajen – FullHD uz brzinu snimanja od 30 kadrova u sekundi preko dana i 20 kadrova u sekundi u toku noći. Kvalitet fotografija je prosečan kao i fokus. Zvuk je dovoljno glasan i jasan kao i nivo osvetljenosti. Kamera snima „selfi“ fotografije u FullHD kvalitetu.

Tu su uobičajena manuelna podešavanja ISO, brzina zatvarača, fokus, ekspozicija. Sve ostalo je isto.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Performanse i softverska platforma

Meizu M3S koristi MediaTek MT6750 čipset a prema navedenim informacijama, reč je o čipu sa početka ove godine. Ovaj procesor je dizajniran kao pristupačno rešenje sa LTE Cat 6, VoLTE, ViLTE i VoWIFI. Osmojezgarni čip podrazumeva četiri Cortex-A53 radnog takta 1GHz i dizajniran je za jednostavne zadatke; druga grupa podrazumeva četiri Cortex-A53 jezgra radnog takta 1.5GHz dizajnirana za zahtevnije aplikacije. Tu je i ARM Mali-T860MP2 sa podrškom za OpenGL ES 3.1, OpenCL 1.2 i DirectX 11.1 i karakterišu ga brzine radnog takta do 700MHz. Brzina radnog takta je 650MHz.

Prilikom velikog opterećenja ne dolazi do velikog zagrevanja CPU (41 – 42 stepena), u toku uobičajenog korišćenja (muzika, kamera, fotografije, internet), 32 – 35 stepena.

Kada je reč o brzini rada, nema kašnjenja ili zastajanja sistema u smislu prikazivanja informacija na ekranu i brzini animacija.

Kada je reč o igrama, situacija nije najjasnija: Unkilled prikazuje nastabilnih 13-22 fps, Dead Trigger 2 – stabilnih 30 fps, Real Racing 3 – prosečnih 27, ali se beleže i skokovi od 19 do 38 fps. Nešto slično tome…

Testovi Antutu

Meizu M3s Note radi na Android operativnom sistemu verzije 5.2. Ali od verzije, nažalost, ništa nije ostalo posle primene kineskog Flyme interfejsa u verziji 5.1.5 OG malo toga je ostalo.

Multimedija

Muzički plejer je standardan za rešenja kompanije Meizu, prisutan je ekvilajzer.

Kvalitet zvuka koji isporučuju slušalice je vrlo dobar: bas je čist i glasan i nema pojave neprijatnih tonova. Visina zvuka je veoma visoka, a gotovo je neverovatno da je kod M3S mini modela korišćen audio čip.

Zvučnik je glasan a frekvnecije koje se reprodukuju su od 120Hz do 17kHz.

Plejer i standardne melodije se reprodukuju samo uz srednje i visoke tonove.

Video plejer podržava sve formate za audio i video reprodukciju, i nudi opciju dodavanja titlova i audio snimaka.

U okviru ovog modela postoji radio modul.

Zaključak

Meizu MS3 mini pametni telefon je vrlo zadovoljavajući. Prva stvar koja zaslužuje pažnju jeste odličan ergonomski dizajn pa nećete želeti da ispustite telefon iz ruku. Zahvaljujući činjenici da je dostupno osam jezgara i Flyme korisnički interfejs, uređaj radi brzo i bez ikakvih bagova dok su animacije tečne. Generalno govoreći, sve se svodi na dve stvari – brzina i uživanje pri korišćenju.

Ovaj pametni telefon definitivno zaslužuje svaku preporuku budući da na tržištu ne postoji veliki broj pametnih telefona sa metalnim kućištem koje karakteriše odličan kvalitet izrade, kompaktne dimenzije i masa ukupna masa u kombinaciji sa čitačem otisaka prstiju, osam jezgara i pristojnom baterijom.

Prema tome, ukoliko tražite mali pametni telefon kao glavni uređaj, obratite pažnju na Meizu M3S mini ili Xiaomi Redmi 3.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024