Honor 8 Pro 128GB 2017
2017. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor 8 Pro 128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 8 Pro 128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 8 Pro 128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Honor 8 Pro

Fotografije uživo

Karakteristike

  • Materijal kućišta: metal, staklo
  • Operativni sistem: Android 7.0, EMUI 5.0
  • Mreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE (2xnanoSIM)
  • Ekran: LTPS LCD, dijagonala 5.7 inča, rezolucija 1440x2560 piksela (QuadlHD), 515 ppi, Gorilla Glass 3 staklo
  • Platforma: HiSilicon Kirin 960
  • Prosecos: osam jezgara, 64-bita, 4 jezgra 1.8 GHz (Cortex-A53) i 4 jezgra 2.4 GHz (Cortex-A73)
  • Grafika: Mali-G71
  • Memorija: 6 GB
  • Interna memorija: 64 GB
  • Slot memorijske kartice: Da, microSD (umesto druge SIM kartice)
  • Glavna kamera: dva modula od 12MP , f / 2.2, laserski autofokus, dual LED blic
  • Prednja kamera: 8 MP, f / 2.0
  • Interfejsi: Wi-Fi ac Dual-Band, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), NFC, infrared, USB Type-C konektor (USB-Host) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Navigacija: GPS (podrška za A-GPS), Glonass, BDS
  • Opciono: skener otiska prsta, senzor ambijantalnog osvetljenja, senzor blizine
  • Baterija: 4000 mAh, brzo punjenje
  • Dimenzije: 157 x 77.50 x 6.97 mm
  • Masa: 184 grama

Uvod

Ne tako davno, kompanija Huawei je predstavila Honor 8 Pro model – naslednika popularnog Honor 8 uređaja. Za razliku od prethodnog, novi model dobio je metalno kućište a ne stakleno, ekran veće dijagonale i matricu veće rezolucije kao i snažniji procesor, između ostalog. Uzimaju u obzir sve izmene, možda bi najbolje bilo ovaj model nazvati novim pametnim telefonom koji zaslužuje drugačije ime. Honor 9, na primer.

Novi model je toliko unapređen da je delimično zasenio Huawei P10 Plus. Prosudite sami: P10 Plus ima nešto manju dijagonalu, slabiju bateriju i nudi manje RAM memorije. Postoje i neke razlike kao što je činjenica da sočivo P10 Plus ima optiku velike brzine, optičku stabilizaciju i LTE Cat 6umesto 12. Međutim, kamera Huawei modela slična je onoj koju ima Honor ali brzinu Cat 12 je zaista potrebno dostići.

Ono što se definitivno može reći jeste to da 8 Pro odlikuje odličan odnos cene i kvaliteta.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Uređaj će na tržištu biti dostupan u tri boje: crnoj, plavoj i boji zlata. To su boje koje beleže najveći uspeh, naročito plava: zanimljiva i neuobičajena nijansa u poređenju sa crnim i sivim aparatima.

Za dimenzije se ne može reći da su najmanje moguće ako se uzme u obzir dostupnost Samsung Galaxy S8 Plus modela ali to je ono što odlikuje ovaj cenovni opseg – 157 x 77.50 x 6.97 mm. Debljina uređaja iznosi samo 7 mm, a odlikuje ga baterija kapaciteta 3.900 mAh. Ono što prvo pada na pamet jeste HTC U 11 čija je debljina 9 mm i njegova baterija kapaciteta 3000 mAh.

Po pitanju dizajna ovaj uređaj ne nudi ništa što do sada nije viđeno ali aparat zaista izgleda elegantno: prednju stranu odlikuje Gorilla Glass 3 zaštita sa zaobljenim 2.5D sjajne površine, dok su bočne strane i zadnji poklopac izrađeni od matiranog metala. Zanimljiva je igra svetla sa prednje strane aparata, a treba pomenuti da Honor 8 Pro karakterišu relativno tanki okviri – 3.5 mm sa strana i mali okvir sa gornje i donje strane.

Sa zadnje strane vidi se antena. Bočne strane su obojene u boju kućišta ili su nešto tamnije, kao što je slučaj kod aparata plave boje. U svakom slučaju izgledaju daleko bolje nego kod Apple iPhone 6/6S. Bočne strane su ravne ali nije vidljiv prelaz između njih i prednje, odnosno zadnje strane.

Aparat odlično pristaje u šaku uprkos impresivnoj dijagonali ekrana i prilično širokom kućištu – 77 mm. Uređaj ne klizi iz ruku čak ni kada su one mokre.

Kvalitet izrade zaslužuje svaku pohvalu – Huawei je uradio najbolje što je mogao: ne dolazi do pojave škriputavih zvukova niti do bilo kakvog savijanja. Nakon mesec dana aktivnog testiranja nije došlo do pojave bilo kakvih ogrebotina, kako na ekranu tako i na metalnom kućištu. Sa druge strane, pripremite se da će se nakon nekog vremena pojaviti ogrebotine sa zadnje strane.

Olefobski premaz je gotovo idealan: prsti lagano klize a otisci prstiju i ako su prisutni, veoma se lako brišu.

On the front panel there is an indicator of the missed events, light and proximity sensors (works adequately), a conversational speaker. The speaker is loud, the interlocutor is audible well, the sound has medium and high frequencies, there are even small basses.

Sa prednje strane nalazi se indikator propuštenih događaja, senzori blizine i osvetljenja (vrlo dobro rade) kao i zvučnik koji je dovoljno glasan pa ćete sagovornika čuti odlično. Srednje i visoke frekvencije se odlično čuju a čuje se i slabiji bas.

Sa zadnje strane nalazi se 3.5 mm priključak za slušalice, mikrofon, UST Type-C i pet otvora iza kojih se skriva glavni zvučnik. Sa leve strane nalazi se kombinovani slot (nanoSIM + nanoSIM, SIM + microSD) a tu su i on/off taster i taster za kontrolu jačine zvuka. Tastere karakteriše odgovarajuća pozicija, potreban je osrednji pritisak, hod tastera je minimalan i pravo je zadovoljstvo koristiti ih. Sa gornje strane nalazi se IR transmiter kao i sekundarni mikrofon. Sa zadnje, leve strane pri samom vrhu nalaze se dva modula kamere a prisutan je i laserski fokus. Pozadina je crne boje a u blizini je i dvosekcijski blic. Nešto niže nalazi se skener otisaka prstiju.

Honor i Huawei P10 Plus

Honor i Huawei P9 Plus

Honor 8 Pro i Lite

Ekran

Aparat karakteriše ekran dijagonale 5.7 inča. Fizička veličina uređaja je 71 x 126 mm, gornji ram 15 mm, donji 16 mm a sa leve i desne strane oko 3.5 mm. Tu je i anti-reflektivni premaz visoke efikasnosti.

Rezolucija Honor 8 Pro ekrana je QuadHD, 1440 x 2560 piksela, odnos strana je 16:9 a gustina 515 piksela po inču. Reč je o IPS matrici (LTPS LCD TFT).

Maksimalno osvetljenje belog je 450 cd/m2, maksimalno osvetljenje crnog je 0.5 cd/m2 dok je kontrast 900:1.

Osvetljenje je u očekivanim granicama, gama je odličan (oko 2.05) a sudeći po kolor nivoima jasno je da postoji nedostatak crvene dok je temperatura boje oko 8000 – 8300 K. Dobijeni podaci daleko premašuju sRGB trougao, naročito u zoni zelene boje, što ukazuje da će boje biti zasićene i veoma svetle.

Matrica Honor 8 modela nudi odlične performanse a jedina mana jeste blago precenjena vrednost crne, odnosno, crna nije čista, duboko crna. Sa druge strane, treba uzeti u obzir činjenicu da je reč o IPS a ne AMOLED ekranu.

Ovaj aparat karakteriše i režim za zaštitu vida koji obezbeđuje smanjenje nivoa UV zračenja ekrana i sprečava zamor očiju tokom produžene upotrebe pametnog telefona.

Uglovi vidljivosti

Pozadinsko osvetljenje

Na suncu

U senci

Baterija

uređaj koristi fiksnu Li-Ion bateriju kapaciteta 4000mAh.

Prilikom testiranja uređaj je radio 30-36 sati uz oko 30 minuta razgovora, stalnu sinhronizaciju korišćenjem Wi-Fi (od 9.00 do 02.00, Twitter, Mail, Skype, Whatsapp), nekoliko sati LTE. Uređaj obezbeđuje 3 - 3,5 sata rada ekrana. Ako uključite LTE i uređaj radi pri istom opterećenju baterija će biti ispražnjena na 20-30% do 12 časova. Baterija nudi oko 3 sata rada ekrana uz LTE.

Približno isto vreme rada nudi i Huawei P9 plus, možda malo manje. Lično, smatramo da baterija nudi dobro vreme trajanja.

Opcije povezivanja

Uređaj ne radi samo u 2G (850/900/1800/1900 MHz) / 3G HSPA (+ do 42 Mbps) mrežama već i 4G Cat 6:

  • 4G TDD LTE: opsezi 38/40
  • 4G FDD LTE: opsezi 1/3/5/7/8/20

Telefon nudi i funkciju „Signal +“ koja poboljšava kvalitet prijema signala. Još jedan detalj u okviru ovog modela koji je dostupan je „Wi-Fi+". Uređaj se automatski povezuje sa najstabilnijom i najsnažnijom mrežom (bilo da je reč o mobilnom internetu ili Wi-Fi).

Takođe, prisutan je NFC čip (beskontaktno plaćanje pri kupovini u radnjama koje podržavaju tehnologiju), a ostalo je standardno za bilo koji skuplji Android smart telefon: GPS i GLONASS, Wi-Fi b / g / n, / AC (2,4 i 5 GHz), Bluetooth, 4.2 BLE USB 2.0 sa OTG podrškom.

Memorija i memorijska kartica

Kapacitet radne memorije je 6 MB LPDDR4 (7288 mb / s), dok je ugrađene memorije 64 GB uz brzinu od 528 MB / s pri čitanju i 115 MB / s pri pisanju. Slične brzine čitanja se mogu naći u LG G6, Samsung S8 i drugim vrhunskim modelima. Podržane su memorijske kartice kapaciteta do 256 GB.

Kamere

Uređaj koristi dve glavne kamere: 12 MP (crno-belo i u boji). Otvor blende je f = 2.0. Sudeći po našim testovima, senzori u okviru modela P10 Plus, P9 Plus i Honor 8 Pro su različiti. U okviru testa modela LG G6 postoji poređenje fotografija ovog modela sa modelima Huawei P9 Plus i Honor 8 Pro. Pobednik uporednog testa je LG G6 onda sledi Huawei P9 plus, a Honor 8 Pro je zauzeo treće mesto, sa razlikom između P9 Plus i 8 Pro koja je minimalna.

Stoga, ako ste zainteresovani za kratak odgovor o kvalitetu fotografija modela Honor 8 Pro, reći ćemo da ovaj model snima gotovo na nivou modela P9 Plus. Sviđa nam se kako Honor snima nijanse boja ljudske kože, kako se gradi glatke prelaze iz svetlih oblasti ka tamnim. Dobar i brz fotoaparat!

Što se tiče izbora otvora blende, na većini fotografija se koristi maksimalni naročito kada treba da se izbegne suviše tamna pozadina. Uz malo vežbe ova kamera može da vam obezbedi zaista prihvatljive kadrove koje je teško razlikovati od onih nastalih foto-aparatom.

Selfi kamera - 8 MP širokog ugla, otvor blende F = 2.0. Kamera snima dobre fotografije ali nedostaje autofokus.

Video se snima u 4K rezoluciji pri 30 fps na bilo kom nivou osvetljenja (ovo je plus). Zvuk je čist, prijatan, stereo zvuk je širok. Prednja kamera takođe snima dobre video klipove. Rezolucija je HD, brzina 30 kadrova.

Dostupan je Pro režim. U njemu, možete ručno podesiti ISO podešavanja, brzine okidača, uravnoteženje belog, ekspoziciju i fokus. Za video je dostupno merenje udaljenosti, ekspozicija, fokus i BB. Pored toga, u okviru postavki dostupan je i 3D model: vi fotografiše predmet sa svih strana, a uređaj ove fotografije pretvara u trodimenzionalni model. U suštini u pitanju je primitivan pristup, ali interesantan i koristan za neke jednostavnije primene. Na ovaj način je moguće lako snimiti video model ili pretvoriti ga u GIF.

Poređenje modela Honor 8 Pro, Huawei P9 Plus, Huawei P10 Plus i LG G6

Primeri fotografija nastalih tokom dana

Primeri fotografija snimljenih noću

Bokeh efekat

Selfi

Performanse

Srce ovog modela čini čipset koji je proizvela sama kompanija Huawei - HiSilicon Kirin 960: 16nm 64-bitni procesor sa 8 jezgara (4 x 2.3 GHz A73 + 4x 1.8 Ghz A53), a za grafiku je zadužen Mali-G71 čip. Mislimo da nije potrebno reći da Honor 8 Pro radi veoma brz i lako. Ne postoje problemi sa igrama i drugim aplikacijama na telefonu. Povećanjem opterećenja kućište se ne zagreva preterano.

Testovi performansi

Softverska platforma

Uređaj radi na operativnom sistemu Google Android verzije 7.0, koristeći vlasnički EMUI 5 korisnički interfejs. Ako smo ranije tvrdili da korisnički interfejs usporava „ogoljeni“ Android, sada kombinacija verzije 7.0 i nove verzije interfejsa donosi potpuno novo operativno iskustvo: glatke animacije, lep dizajn i mnoga različita podešavanja.

Neke od karakteristika:

  • Desktop je dostupan sa dve opcije: ili sa aplikacijama, ili sa tasterom menija.
  • Odabir obaveštenja. Sada možete birati ikone, brojeve, ili ih ukloniti potpuno
  • Obaveštenje vezano za okidač. Sada postoji samo jedan tab
  • Multitasking meni sada ima vertikalni pregled. Da biste sačuvali aplikacije u radnoj memoriji, kliknite na opciju zaključavanja
  • Sada možete raditi sa uređajem u rukavicama

Multimedija

Uređaj poseduje samo jedan zvučnik za razliku od Huawei P10 / P9 Plus. Zvuk je čist, veoma glasan. Ne možemo da kažemo da je zvučnik najglasniji, ali među konkurentima slične cene, on je jedan od najboljih.

Zvuk preko slušalica je glasan, kvalitet je malo iznad proseka, ali ne možemo reći da je nešto posebno. Smart telefon podržava sledeće audio formate MP3, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC+, eAAC +, WMA10 Pro, RA, PCM, OGG, FLAC.

Zaključak

Vibracija modela Honor 8 Pro je snažna možete je osetiti u džepu jakne. Kvalitet prijema signala nije izazvao nikakve probleme, na Wi-Fi i Bluetooth nema nikakvih zamerki - sve je u redu.

Kada treba dati konačni sud o ovom modelu ograničićemo se na kratku rečenicu: jedan od retkih pametnih telefona u poslednje vreme, kojim smo bili zadovoljni 99%. Ništa nije savršeno.

Koliko god se trudili da pronađeno slabu tačku ovog modela nije nam išlo, ali ako treba naglasiti nešto što bismo voleli kod njega to su stereo zvučnici i posvećeni audio čip.

Prednosti

  • Privlačan dizajn, dobra izrada, kvalitetni materijali
  • Kvalitetan ekran, zanimljive boje, snažan kontrast i osvetljenost
  • Dobre kamere, bokeh efekat, selfi kamera širokog ugla, 4K video snimanje
  • Dobro trajanje baterije
  • Dosta memorije, dobar interfejs
  • Glasan zvučnik
  • IR primopredajnik, NFC, GLONASS
  • Cena

Definitivno preporučujemo

Konkurenti

  • Meizu Pro 6 Plus is. Jedan modul kamere
  • The S7 Edge An Galaxy samsung. Jedan modul kamere
  • 3T OnePlus . Jedan modul kamere
  • The P10 Plus is huawei.
  • P9 Plus is huawei .
  • Of Mi6 Xiaomi.
  • Asus ZenFone Zoom 3.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024