Mi Max 2 64GB2017
2017. godina
6.44" LCD, 74% body
13% 625, Android 7.1.1 Nougat
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
5300 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
Test mobilni telefon Xiaomi Mi Max 2 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Xiaomi Mi Max 2 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Xiaomi Mi Max 2 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Xiaomi Mi Max 2

Uvod

Segment veoma velikih uređaja prvobitno je pokrenuo Sony, koji je predstavio Sony Xperia Z Ultra. Postepeno je počeo da privlači i druge proizvođači, ali vremenom njihov entuzijazam bledi, zbog čega korisnici gotovo nemaju izbor pametnih telefona sa ekranima od 6.2 inča i više. Spas je stigao od strane kompanije Xiaomi sa njihovim Mi Max modelom, koji se zadivio dosadašnje korisnike uređaja velikih dijagonala. Godinu dana kasnije kompanija predstavlja drugu generaciju Mi Max modela. Unapređenje koje donosi ovaj model se ne može nazvati fundamentalnim, ali nekoliko ključnih elemenata je postalo bolje.

Karakteristike

Specifikacije
Klasa Fablet
Forma Monoblok
Materijali kućišta Aluminijum
Operativni sistem Android 7.1.1 + MIUI 8
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1700/1900/2100
4G: b3 / b7 / b38
Platforma Qualcomm Snapdragon 625
CPU Osam jezgara, 2 GHz
Video akcelerator Adreno 506
Interna memorija 64 GB
RAM 4 GB
Slot memorijske kartice Prisutan
Wi-Fi Prisutan, a / b / g / n / ac, dual-band
Bluetooth Prisutan, 4.2 LE, A2DP
NFC Ne
Dijagonala ekrana 6.44 inča
Rezolucija ekrana 1920 x 1080 piksela
Tip matrice IPS
Zaštitini sloj Gorilla Glass 4
Olefobski sloj Da
Glavna kamera 12 MP, f / 2.2, fazni autofokus, 4k-video
Prednja kamera 5 MP, f / 2.0
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS
Senzori Akcelerometar, senzor svetlosti, senzor blizine
Baterija Fiksna, 5300 mAh
Dimenzije 174.1 x 88.7 x 7.6 mm
Masa 211 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • Kabl za poveziavanje sa računarom (takođe deo punjača)
  • Alat za izvlačenje fioke sa SIM karticom

Uz pametni telefon isporučuje se punjač koji podržava Qualcomm QC 3.0 tehnologiju. Zanimljivo je da smo na testiranju imali crni model na, dok su kablovi i punjač bili beli.

Kod nas na testu je bila verzija uređaja sa kineskim utikačem, dok će sertifikovani uređaji biti isporučeni uz univerzalni utikač.

Izgled, materijali, kontrole, izrada

Ako je prvi Mi Max bio malo drugačiji od konkurencije po svom izgledu, prvenstveno zbog impresivne veličine, onda je Mi Max 2 izgubio ovu osobinu, jer su njegove dimenzije postale kompaktnije, a ivice glatke. U stvari, on izgleda kao još jedan bezlični pametni telefon, samo veoma veliki. U prodaji ćemo imati samo crnu verziju, što takođe smatramo minusom, jer devojke vole fablete svetlijih boja.

Raspored elemenata je standardan: na levoj strani nalazi se taster za regulaciju jačine zvuka i taster za uključivanje, sa desne strane je slot za dve SIM kartice sa kombinovanim slotom za memorijsku karticu. Inače, jedan od slotova je za nanoSIM, a drugi za microSIM kartice. Po našem mišljenju, 2017. godine je moguće odbaciti zastareli microSIM standard.

Sa gornje strane nalaze se minijack i infracrveni port, a sa donje je Type C port, mono zvučnik i mreža mikrofona.

Skener otiska prsta se nalazi sa zadnje strane, nezgodan je da se pritisne kažiprstom, nešto je veći po dimenzijama. Otključavanje se izvodi odmah, greške u prepoznavanju su minimalne.

Ispod ekrana su tri tastera osetljiva na dodir: „Menu", „Home" i "Back". Za dugi pritisak svakog od njih možete memorisati dodatnu akciju. Ove godine je krajnje vreme da se pređe na tastere na ekranu pa nam se stoga touchpad ne dopada.

Za mesec dana korišćenja uređaja nije bilo kakvih problema sa izradom. U pitanju je odličan, dobro izrađen aparat.

Dimenzije

Visina (mm) Širina (mm) Debljina (mm) Masa (grama)
Xiaomi Mi Max 2 174.1 88.7 7.6 211
Xiaomi Mi Max 173.1 88.3 7.5 203
Asus ZenFone 3 Ultra 186.4 93.9 6.8 233

Dok smo testirali Mi Max 2, imali smo osećaj da uređaj pruža kompaktniji osećaj od njegove prethodne verzije i to treba pomenuti. Ali kada smo počeli da poredimo dimenzije uređaja, shvatili smo da je model nešto veći u svim parametrima. U isto vreme, Mi Max 2 pruža osećaj više kompaktnosti od svog prethodnika. Očigledno, zakošene ivice i uglovi su razlog.

Režim rada jednom rukom je izveden bočnim prevlačenjem preko celog touchpada ispod ekrana.

Međutim, mi se lično nismo mogli navići na njegove dimenzije. Činjenica je da ako ste navikli na uređaj dimenzija kao što je iPhone 6, koji se savršeno uklapa u džep, a njegova dijagonala je dovoljna za većinu akcija, Mi Max 2 odaje utisak prevelikog uređaja, koji se ne uklapa u džep. Međutim, takve dimenzije su posledica velike dijagonale, tako da je sve opravdano.

Poređenje sa modelima Meizu PRO 6 i Apple iPhone 6

Ekran

Karakteristike Vrednost
Dijagonala ekrana 6.44 inča
Rezolucija ekrana 1920 x 1080 piksela
PPI vrednost 342
Tip matrice IPS
Zaštitni sloj Gorilla Glass 4
Olefobski sloj Da
automatska kontrola osvetljenja Da
Podrška za Multitouch Da, do deset istovremenih pritisaka

Telefon ima impresivnu dijagonalu ekrana, tako da ako često gledate serije na pametnom telefonu, čitate ili igrate igre, Mi Max 2 će vam se definitivno dopasti. Istovremeno, brzo se naviknete na veliki ekran, bukvalno za jedan ili dva dana, a drugi pametni telefoni počinju da izgledaju mali.

Ali sa tehničke tačke gledišta, ekran se malo promenio nakon prve generacije. Rezolucija i dijagonala su ostali isti, kvalitet slike je jako teško proceniti, jer je prošlo skoro godinu dana od testiranja prvog Mi Max modela, ali možemo primetiti da ekran nije najbolji. Uprkos tome što ima velike dimenzije i dobru rezoluciju, uz najmanje moguće nakretanje reprodukcija boja nije najbolja. Ako ekran okrenete na levo boje su postajale mutnije, desno - postale su bleđe.

Na suncu ekran pokazuje dobre rezultate, slika bledi, ali ostaje dobro prepoznatljiva.

Okvir uređaja nije ni veliki ni mali, nazvali bismo ga „običnim", međutim, prosudite sami po fotografiji ispod.

Operativni sistem

Uređaj koristi Android 7.1.1 i MIUI 8.0. MIUI korisnički interfejs bismo opisali na sledeći način: funkcionalan, ali blago bagovit. Glavna pritužba na interfejs je rad sa notifikacijama. Kinezi podešavaju svoje pametne telefone tako da preskočite polovinu poruka od uređaja. Međutim, ovaj problem lako rešava nekoliko jednostavnih akcija.

Performanse

Karakteristike Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 625
Procesor Osam jezgara, 2 GHz
Video akcelerator Adreno 506
Količina RAM-a 4 GB
Interna memorija 64 GB
Slot memorijske kartice Da, kombinovani

FHD-rezolucija i čipset Qualcomm 600 serije su se dugo pokazivali kao odlično rešenje u smislu performansi i autonomije. Istovremeno, proizvođači štede pri kupovini skupljih čipova serije 800. Mi Max 2 nije bio izuzetak od pravila i nema problema sa performansama: brz rad sa ugrađenim i aplikacijama nezavisnih proizvođača, većinu igara pokreće u maksimalnim podešavanjima, bez grejanja pri opterećenju.

Trajanje baterije

Karakteristike Vrednost
Kapacitet baterije 5300 mAh
Tip baterije Fiksna
Gledanje HD videa pri maksimalnoj osvetljenosti 12 sati
Web surfovanje pri maksimalnoj osvetljenosti 8 sati
Igre pri maksimalnoj osvetljenosti 7 sati

Kapacitet baterije je porastao u odnosu na prvi Mi Max, postoji podrška za QC 3.0, a pametni telefon može da puni druge uređaje pomoću odgovarajućeg kabla. U našim sintetičkim testovima model nije pokazao nikakve posebne rezultate, ali sa uobičajenom upotrebom možete sigurno računati na dva dana rada bez punjenja kada koristite mobilni Internet i četiri sata uključenog ekrana dnevno (to jest ukupno osam sati rada ekrana sa jednim punjenjem). U toku noći uređaj se isprazni za oko 3-4%.

Kamera

Karakteristike Vrednost
Rezolucija glavne kamera 12 MP
rezolucija prednje kamere 5 MP
Vrednost otvora blende F / 2.2 i f / 2.0
Video rezolucija Do 4k
Broj kadrova u sekundi 30fps
Fokusiranje na pritisak Da
Stereo zvuk Da

Moje iskustvo pokazuje da se u srednjem segmentu proizvođači stvarno ne trude sa kamerama pa ni Mi Max 2 nije izuzetak. Uređaj odlično funkcioniše po sunčanom vremenu i savršeno snima makro fotografije.

Međutim, kada se osvetljenje pogoršava, broj detalja odmah opada, a noćni kadrovi su jako loši, čak i ako ručno podesite ekspoziciju.

Maksimalna rezolucija video zapisa je 4k, slika nije savršena, a boje su prezasićene.

Prednja kamera od 5MP odlično radi i tu nemamo nikakvih primedbi.

„Obično“ - ovo je najtačnija reč za opis kamere u okviru modela Mi Max 2.

Bežični interfejsi

Interfejsi Dostupnost
Wi-Fi Da, b / g / n / ac, dual-band
Bluetooth Da, 4.2, LE, A2DP
GPS Prvo pokretanje - 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1700/1900/2100
4G: b3 / b7 / b38
USB On-The-Go Da
NFC Ne
Infrared Da

Čuli smo da u nekim verzijama Mi Max modela postoji i NFC, međutim to ne važi za ceo svet. Sa druge strane, Xiaomi nije štedeo na infracrvenom portu, to je malena, ali dobra opcija.

Zaključak

Na kvalitet prenosa glasa, nemam nikakvih žalbi, vi i vaš sagovornik se odlično čujete. Još jedna stvar je da dugo držanje ovako velikog pametnog telefona može da bude problematično.

Xiaomi Mi Max 2 je pozicioniran u segmentu „veoma velikih“ uređaja, a njegovi konkurenti, zapravo, ne postoje. Da, možete se setiti modela Asus ZenFone 3 Ultra i starog Sony Xperia Z Ultra, pri čemu je prvi dvostruko skuplji, a drugi više nije u prodaji. Kao rezultat, Mi Max 2 nema direktnih konkurenata i predstavlja odličnu ponudu.

Prednosti

  • Velika dijagonala
  • Dugo vreme rada
  • Dobre dimenzije
  • Odlične perforamnse
  • Podrška za brzo punjenje

Nedostaci

  • Odsustvo NFC
  • Iskrivljenje boja kada naginjete ekran
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024