Galaxy J7 (2017) 2017
2017. godina
5.5" OLED, 73.1% body
11% 7870 Octa, Android 7.0 Nougat
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT nema
3600 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy J7 (2017) J730
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy J7 (2017) J730. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy J7 (2017) J730 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Samsung Galaxy J7 2017 (SM-J730)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Žične stereo slušalice
  • Punjač sa USBH kablom
  • Uputstvo za upotrebu
  • Alat za izvlačenje SIM kartice

Specifikacije

  • Android 7
  • Ekran 5.5 inča, SuperAMOLED, FullHD, automatska kontrola pozadinskog osvetljenja, AlwaysOn Display
  • Čipset Exynos 7870, 8 jezgara na 1.6 GHz
  • 3 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, (10GB dostupno korisniku), microSD memorijska kartica kapaciteta do 256GB
  • Baterija 3600 mAh Li-Ion, vreme rada u LTE / Wi-Fi do 13 sati, video reprodukcija do 19 sati, vreme razgovora do 21 čas (3G)
  • Dve nanoSIM kartice i slot memorijske kartice, nisu kombinovani
  • Prednja kamera 13MP, f / 1.9
  • Glavna kamera 13 megapixels, f / 1.7
  • 4G - opsezi 1/3/5/7/8/20
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, ANT +, Bluetooth 4.2, USB 2.0, microUSB, NFC
  • GPS / Glonass / Beidou
  • Senzori - akcelerometar, geomagnetni, Hall, senzor blizine, RGB svetlosni senzor
  • Skener otiska prsta
  • Samsung Pay
  • Boje kućišta - crna, zlatna, plava, pink
  • Dimenzije - 152.4 X 74.7 X 7.9 mm, masa - 181 grama

Pozicioniranje

Linija J u klasifikaciji kompanije Samsung odnosi se na niži segment uređaja. Jezgro linije, koje se ideološki kombinuje, čine modeli J3 / J5 / J7, koji su tri modela koja se podudaraju sa sličnim modelima pozicioniranim više, na primer A serijom.

Obično J serija je izgledala kao jednostavniji modeli u poređenju sa A serijom, za kupce koji ne trebaju napredne funkcije, ali žele da kupe pametni telefon velikog proizvođača, a ne kineske kompanije sa nejasnom istorijom i nejasnom uslugom. Poređenje prsa u prsa sa kineskim uređajima i J-serije nije bilo moguće, jer nije optimalno u smislu odnosa cena i kvaliteta, obzirom da ste mogli naći veliki broj zanimljivih modela nepoznatih proizvođača za uporedive iznose. U verzijama za 2017. godinu Samsung je smanjio ovaj jaz, čineći J7 model mnogo interesantnijim za kupca. Kao i obično, naglasak je na kvalitetu ekrana, vremenu rada, kao i materijalu kućišta - ovde je to metal. Ideja J7 je veoma daleko od modela A7, koji karakteriše zaštita od prskanja vode, dok je njegov izgled sličan izgledu glavnih modela kompanije. Kod modela J7 2017 sve je mnogo jednostavnije, može se smatrati modelom za aktivno korišćenje koji će dugo trajati i imati pristojnu prodaju. Uzimajući u obzir pažnju i oprez kupaca u ovom segmentu, teško ih je zadovoljiti, ali J7 može zadržati njihovu pažnju, jer se ispostavio veoma uspešnim u prošlosti i zajedno ćemo razmotriti zašto je to tako.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Svi modeli J serije dostupni su u četiri bolje: crnoj, plavoj, zlatnoj i pink.

Po našem mišljenju, J7 izgleda dobro u crnoj varijanti, a veoma lepa je i plava. Kućišta boje zlata i roze su jedinstveno pogodne za devojke koje vole takva rešenja.

Kućište je monolitnog izgleda, kvalitet slike je dobar, boja se ne briše čak ni posle duže vremena ili nošenja u džepu sa ključevima. Na zadnjoj površini su vidljivi plastični antenski umeci.

Sviđa nam se da na prednjoj ploči postoji fizički taster, u njemu je integrisan senzor otisaka prstiju, koji radi dobro - brzo i jasno. Ovaj klasični raspored se može smatrati plusom, pošto senzor na zadnjoj površini nije toliko zgodan. S druge strane, ovde su dimenzije telefona 152.4x74.7x7.9 mm sa težinom od 181 grama – pa čak i da je senzor sa zadnje strane, ne bi bilo problema. Pametni telefon lako staje u muške i ženske ruke, lako ga je držati i nositi kako želite.

Ukupno, možete memorisati do tri otiska prsta, to je manje nego što kompanija dozvoljava kod starijih modela. Ali sigurni smo da će ovo biti dovoljno ako koristite telefon kao pojedinac a ne kao neku porodičnu varijantu.

Na prednjoj ploči možete videti prednju kameru, blic za nju, kao i senzor svetlosti. Postoje dva tastera osetljiva na dodir blizu senzora otiska prsta, što je tradicionalni izgled Samsung uređaja i za ove tastere nema pozadinskog osvetljenja.

Na levoj strani nalaze se dva tastera za podešavanje jačine zvuka, a sa desne strane nalazi se taster za uključivanje / isključivanje, iznad njega otvor zvučnika za reprodukciju melodije zvona i muzike. Ovaj neuobičajeni raspored zvučnika ne uzrokuje probleme, iako uređaj nije najglasniji, već je prosečan kada je reč o jačini zvuka.

Sa donje strane možete videti 3,5 mm priključak, zatim microUSB konektor za punjenje. Kvalitet izrade uređaja je odličan, nema žalbi.

Ekran

Za razliku od modela prethodne generacije, ekran modela J7 2017 je u velikoj meri prepravljen - to je SuperAMOLED-matrica, u kojoj je bukvalno svaki parametar poboljšan. Prvo, osvetljenost ekrana je promenjena, u ručnom režimu podešen je na 350 nita, u automatskom režimu ili uključivanjem režima „On the Street", dobićete do 550 nita. Na suncu ekran je savršeno čitljiv.

Takođe je poboljšana reprodukcija boja, boje su svetle, zasićene, ali možete sami da izaberete jedan od četiri režima ili podesite balans belog kako želite.

Ekran karakteriše FullHD rezolucija uz dijagonalu od 5,5 inča, što je sasvim dovoljno za takav uređaj. Kvalitet slike je viši od sličnih modela istog segmenta. U poređenju sa konkurentima kompanije Huawei, kod kojih je slika tamnija, mutnija, boje na ekranu J7 su svetle. Automatsko podešavanje osvetljenosti dobro radi, savetujemo vam da ga koristite.

Za razliku od svih drugih modela J-serije, postoji funkcija AlwaysOn Display, kada na ekranu uvek možete videti sat, ikone aplikacija i obaveštenja. To jest, ekran uvek radi. I u isto vreme on praktično ne troši energiju na pomenutu funkciju.

Baterija

Kapacitet Li-Ion baterije je 3600 mAh, vreme rada u u LTE / Wi-Fi - do 13 sati, video reprodukcija - do 19 sati, vreme razgovora - do 21 čas (3G). Nedostatak bežičnog punjenja nije kritičan, ali bismo želeli da vidimo ovu opciju u budućnosti obzirom da punjenje na klasičan način dugo traje.

Vreme rada uređaja nam se dopalo, pošto je jako blizu J7 sa 2016. U proseku smo na raspolaganju imali oko dva dana rada pod sledećim opterećenjem - 5-5,5 sati rada ekrana, automatska kontrola osvetljenja, do 1 sat razgovora, prenosa podataka u 4G.

Činjenica da ovaj uređaj može prikazivati video do 19 sati pri maksimalnoj osvetljenosti zasluga je SuperAMOLED ekrana. Ali takođe treba napomenuti da postoje različiti načini uštede energije, u kojima se radno vreme može povećati za desetine sati, što je važno ako ne želite ostati nepovezani u najneophodnijem momentu. Postepeno, tehnologije koje su prvi put uvedene u vodeće modele postaju deo modela nižih opsega.

Čipset, memorija, performanse

Uređaj koristi Exynos 7870 čipset koji poseduje 8 jezgara radnog takta do 1,6 GHz, a nasledio ga je iz J7 2016. Performanse za normalne zadatke su dovoljne, interfejs je odzivan i prilično brz (ne kao kod vodećih modela, ali u svom segmentu sve radi dobro, nema pritužbi). Uređaj ima 3 GB RAM-a, 16 GB interne memorije (po pokretanju je dostupno 10 GB). Po našem mišljenju, za ovaj segment i scenarije korišćenja 3 GB RAM-a je više nego dovoljno.

Podržane su memorijske kartice kapaciteta do 256 GB, a nema ograničenja na memorijsku karticu i jednu SIM karticu ili dve SIM bez memorijske što je vrlo važno.

Pogledajte rezultate sintetičkih testova, oni su tipični za uređaj ove klase.

Kamera

Prednja kamera je rezolucije 13MP, ali nema autofokus, mada postoji blic i gomila režima da bi se sami fotografisali ili ukrašavali lice nekim detaljom. Nekome će se dopasti, neki ne, ali očigledan naglasak na ovim karakteristikama pokazuje da će među korisnicima uređaja će biti puno mladih ljudi.

Glavna kamera takođe ima rezoluciju od 13MP, ali ima autofokus. Kvalitet slike je dovoljno dobar pri pristojnom svetlu, ali u mraku kamera ne funkcioniše tako dobro, pojavljuju se zrnasti detalji i dosta šuma. Možete sami da procenite na osnovu primera. Ništa nije izuzetno, a među konkurencijom ima i boljih i lošijih kamera.

Primeri fotografija

  • Primer video klipa 1 (MP4, 57 MB) >>>
  • Primer video klipa 2 (MP4, 73 MB) >>>
  • Primer video klipa 3 (MP4, 85 MB) >>>
  • Primer video klipa 4 (MP4, 54 MB) >>>
  • Primer video klipa 5 (MP4, 48 MB) >>>
  • Opcije povezivanja

    Uređaj nudi zanimljive funkcije, pošto je neophodno da smart telefon podržava Samsung Pay, zatim NFC (takođe ima MST tehnologiju) plus poboljšani Wi-Fi, dual-band, što omogućava bolji rad uređaja. Istovremeno LTE cat. 6 je tipičan, ali, za razliku od mnogih kineskih modela, radi pouzdano, nema pritužbi.

    Kada je reč o sportskim i dodatnim detaljima drago će vam biti da znate da postoji ANT+ podrška, što je u ovom segmentu cena retkost.

    Navigacija nije izazivala nikakve probleme, sve je radilo kako treba.

    Softver

    Model je predstavljen sa verzijom Android 7.0.1, ali mnogi elementi su slični onome što smo imali prilike da vidimo u Android 7 i Clean UI na S7 / S7 EDGE. Savetujemo vam da pročitate šta se sve pojavljuje u Androidu 7, obzirom da će model dobiti ovu verziju uskoro.

    Nećemo opisivati standardne Andorid funkcije, za to postoji zaseban članak.

    Za razliku od vodećih modela, ovaj poseduje FM radio što je lep dodatak.

    Kada koristite KNOX, možete staviti bilo koji program u dve kopije, na primer, instalirati dva WhatsApp messengera na jedan uređaj i koristiti ih za svaku SIM karticu (dva broja, dva messengera). Čak možete i sami slati sebi poruke. Upravo isti trik može da se uradi sa bilo kojim softverom, nijedan telefon vam ne dozvoljava da istovremeno radite sa dva instant messengera na jednom uređaju sa različitim brojevima. Danas mnogi kineski proizvođači nude nešto slično u svojim pametnim telefonima, ali svugde je implementacija drugačija.

    Naravno, ovaj model podržava Samsung Pay servis.

    Takođe, nećemo detaljno opisivati Samsung standardni softver, na primer S Health obzirom da se on pojavljuje u nekoliko drugih modela kompanije i već je dosta rečeno o njemu.

    Utisci

    Vibracija je prosečna, jačina zvuka je takođe prosečna - možda bismo želeli više rezerve, ali ipak telefon je čujan i vibracija se oseća u džepu.

    U okviru J-serije J7 je najviše pozicioniran, nema ništa više. Za novac koji izdvajate za ovaj model kupujete zanimljiv fablet. Na primer, A7 2017 košta 30% više, dok oba modela koriste ekran iste rezolucijom, ali kod A7 sa nešto većom dijagonalom. Zatim A7 ima zaštitu od vode i veću rezoluciju obe kamere, ali je kvalitet manje više uporediv.

    Ako pogledate J5 2017, ovaj uređaj ima 5.2 inčni HD ekran, uporedivu bateriju i vreme rada, gotovo iste performanse, ali samo 2 GB RAM-a. Ovo su dobre performanse ali razlika u ceni između J7 i J5 je mala da bi se odlučili za jeftiniji model.

    Među kineskim modelima u ovom segmentu je puno različitih uređaja, pre svega mislimo na Honor segment kompanije Huawei i druge modele. Upoređivati J7 2017 sa svakim ovakvim uređajem nema smisla. Ideološki, kupci kompanije Samsung ne obraćaju pažnju na B brendove i to je jedan od pokretača prodaje ovog modela.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024