Pro 7 2017
2017. godina
5.2" OLED, 71.8% body
12% P25, Android 7.0 Nougat
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
24W, 3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
Test mobilni telefon Meizu Pro 7
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu Pro 7. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu Pro 7 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Pregled smart telefona MEIZU Pro 7

Fotografije uživo

Karakteristike

  • Materijali kućištA: metal, staklo
  • Operativni sistem: Android 7, Flyme 6 interfejs
  • Mreže: 2G, 3G, 4G, dve SIM-kartice (obe - nanoSIM)
  • Ekran: SuperAMOLED, 5.2 inča, 1080x1920 piksela (FullHD), automatsko podešavanje nivoa pozaidnskog osvetljenja,zaštitino staklo 2.5D
  • dodatni ekran: AMOLED, 1.9 inče, 240x536 piksela
  • Procesor: 8 jezgara, MediaTek Helio P25
  • Grafika: ARM Mali-T880
  • Memorija: 4 GB LPDDR4x
  • Memorija za skladištenje: 64 GB (eMMC 5.1); bez slota memorijske kartice
  • Dve glavne kamere: 12 + 12 MP (kolor i crno bela), f / 2.0. IMX386, fazno fokusiranje, dvobojni blic
  • Prednja kamera: 16 MP, f / 2.0
  • Zvuk: DAC Cirrus Logic CS43130
  • Interfejsi: Wi-Fi (a / b / g / n) DualBand, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), USB Type-C konektor (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm za slušalice
  • Navigacija: GPS / GLONASS (podrška za A-GPS)
  • Opciono: skener otiska prsta
  • Senzori: akcelerometar, senzor pozicije u prostoru, senzor osvetljenja. žiroskop
  • Baterija: fiksna, 3000 mAh
  • Dimenzije: 147 x 70 x 7.3 mm
  • Masa: 163 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • USB Type-C kabl
  • Metalni alat za izvlačenje SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
  • Plastični štitnik

Uvod

Pametni telefon MEIZU Pro 7 je mlađa verzija glavnog uređaja Pro 7 Plus. Uprkos sličnom dizajnu, prisustvu identičnih dodatnih ekrana i kamera, uređaji se i dalje razlikuju kada je reč o čipsetu, dijagonali i rezoluciji ekrana, tipu i količini ugrađene memorije, količini RAM-a i, naravno, ukupnih dimenzija. Ovo je donekle čudno rešenje: bilo je lakše i efikasnije uraditi to isto kao što je to uradio Sony sa modelima XZ1 i XZ1 Compact. Uređaji se na globalnom nivou razlikuju samo po dimenzijama kućišta i rezoluciji ekrana.

Međutim, u kineskoj kompaniji zadovoljni su odvijanjem situacije pa su sebi dozvolili da odrede visoke cene za neke uređaje. Naročito kada je reč o Pro 7 i Pro 7 Plus modelima.

Ovde je reč samo o razlikama između Pro 7 i Pro 7 Plus.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Ako govorimo o tome koji od dva pametna telefona je pogodniji za korišćenje, onda će, naravno, primat preuzeti Pro 7 sa kompaktnim dimenzijama. Ovaj aparat odlično leži u ruci zbog male širine od 70 mm, dok je gornji deo komforniji zbog visine od 147 mm. Debljina u odnosu na Pro 7 Plus ostala je ista – 7.3 mm.

Prednji deo zaštićen je 2.5D staklom, a ostatak kućišta napravljen je od izdržljivog metala. Antene se nalaze na ivici gornjeg i donjeg kraja. Ovo rešenje je omogućilo ne samo korišćenje metala za izradu celog kućišta, već je i zadnjem poklopcu dalo neobičan izgled. Staklo odlikuje oleofobni premaz, kvalitet je iznad proseka.

MEIZU Pro 7 je dostupan u tri boje: boja zlata (zadnji poklopac dok je prednji poklopac bele boje), crno i crveno (prednji poklopac je crne boje). Naravno, pametni telefon crvene boje izgleda najbolje ali na tržištu trenutno je najpopularnija crno-bela kombinacija.

Poklopac zadnje strane je grub na dodir, aparat ne klizi iz ruku. Tokom testiranja nije došlo do pojave ogrebotina. Kvalitet izrade je vrlo dobar, daleko bolji nego kod Apple iPhone 8 Plus.

Sa prednje strane MEIZU Pro 7 nalaze se senzori, kamera, indikator propuštenih događaja, konverzacijski zvučnik koji je dovoljno glasan i jasan.

Sa donje strane vidljiv je standardni mehanički taster sa ugrađenim skenerom otiska prsta. Radi na dodir tastera „Back“.

Na dnu se nalazi spikerfon, tip-C konektor, mikrofon i priključak za slušalice od 3.5 mm. A na vrhu - jedan dodatni mikrofon.

Taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka nalaze se sa desne strane, sa leve strane su slot za dve SIM kartice nano formata. Za memorijsku karticu nije bilo mesta – zar to nije nikome potrebno?

Sa zadnje strane nalaze se dva modula kamere. Par milimetara štrče izvan kućišta a tu je i dvobojni blic. Ispod je sekundarni ekran.

Reklo bi se da je skoro beskoristan, barem dok se ne ažurira softver, nakon čega se očekuje pojava svih obaveštenja sa svim detaljnim informacijama.

Meizu Pro 7 i pro 7 Plus

Meizu Pro 7 i ASUS Zenfone 4

Meizu Pro 7 i Apple iPhone 8 Plus

Meizu Pro 7 i Huawei P10 Plus

Ekran

MEIZU Pro 7 koristi ekran dijagonale 5.2 inča. Fizička veličina Pro 7 displeja je 70.5 x 125 mm, gornji okvir je 16 mm, sa donje strane je 16,5 mm, desno i levo - oko 3 mm. Dostupan je i antirefleksivni premaz.

Rezolucija ekrana MEIZU Pro 7 modela je FullHD, odnosno 1080 x 1920 piksela, gustina je 423 piksela po inču. Matricu je izradio Samsung - SuperAMOLED. Takozvani Pentilijski efekat je potpuno nevidljiv, a u tome glavnu reč ima gustina.

Maksimalna osvetljenost bele boje je 340 cd/m2 (zvanični podaci su 350 cd). Odnos kontrasta je 10000: 1.

Bela linija je cilj koji pokušavamo postići. Žuta linija su stvarni podaci na ekranu. Možete videti da smo skoro direktno iznad ciljne krive vrednosti od 0 do 100%. To znači da je za svaku vrednost slika suviše eksponirana. Žuta linija je zapravo prosečna količina crvene, zelene i plave boje.

Prosečna gama vrednost je idealna - 2.18.

Sudeći prema nivou grafikonu, plava boje ima više, a crvena je u manjku.

Temperatura boja ne skače.

Takođe sudeći po dijagramu, dobijeni podaci u velikoj meri prevazilaze sRGB trougao, posebno u zelenoj zoni.

Skoro sve sive tačke nalaze se van radijusa DeltaE = 10, što ukazuje na to da će druge boje biti prisutne u sivoj boji.

Uglovi gledanja su maksimalni, pod određenim uglovima gledanja slika na ekranu je blago sivkasta.

U okviru podešavanja možete birati između četiri režima rada: prilagodljivi, standardni, fotografskog i punog boja. Testiran je prvi režim rada.

Različiti režimi ekrana

Uslovi vidljivosti

Za dodanti ekran pogledajte Pro 7 Plus.

Baterija

Model koristi neuklonjivu 3000mAh (litijum-polimer) bateriju. Proizvođač nije objavio zvanične podatke.

Pametni telefon može obezbediti do jedan dan rada (zimi je do od 20 do 22 sata) sa svim uključenim uslugama i aplikacijama.

Ako testirate samo video reprodukciju (HD, maksimalna osvetljenost), pametni telefon će izdržati oko 15 sati, a to je vrlo dobar pokazatelj. Na primer, Pro 7 Plus u istim uslovima obezbeđuje oko 13 sati. Pro 7 se dobro pokazao i u okviru igara - više od 7 sati.

Dostupno je i punjenje tehnologijom brzog punjenja, tako da će MEIZU Pro 7 za nešto više od jednog sata biti 100% napunjen.

Opcije povezivanja

To je približno ista situacija kao kod Pro 7 Plus: obezbeđena je podrška za LTE Cat 6 Band 1/3/5/7/20, dve SIM kartice. U ovom slučaju, Wi-Fi ne „vidi“ AC standard, a nema ni BDS u navigaciji. NFC čip i dalje nije dostupan. Prijem signala je stabilan, bez ikakvog problema probleme. Osetljivost je vrlo dobra.

Memorija

Model Pro 7 karakteriše 4 GB LPDDR4 RAM-a sa optimizovanom potrošnjom energije. Prosečna brzina je 4500 MB/s. Ugrađena memorija je samo 64 GB, a ovde nije moguće umetnuti memorijsku karticu. Brzina učitavanja je 196 MB/s, a zapisivanja 228 MB / s. Treba napomenuti da je brzina ugrađene eMMC memorije Pro 7 veća od brzine UFS memorije kod Pro 7 Plus modela ili možda postoji greška u okviru aplikacije.

Kamere

Kamere modela Pro 7 i Pro 7 Plus su potpuno iste.

Performanse

Pametni i telefon Pro 7 nije opremljen najnovijim i najkvalitetnijim čipsetom MediaTek Helio P25. Ipak, kreiran je korišćenjem 16 nm tehnologije sa FinFET tranzistorima, karakteriše ga 8 jezgara i frekvencija takta - do 2.5 GHz, a odlikuje ga i ARM Mali-T880. Pored toga, vredi napomenuti da Pro 7 koristi Imagiq tehnologiju za obradu fotografija i video zapisa. Omogućava vam da video učinite stabilnijim, smanjite šum i poboljšajte kvalitet konačnog rezultata.

U Antutu testu, pametni telefon je ostvario 65.000 poena, što je sasvim uobičajen rezultat. Procesor lako izlazi na kraj sa skoro svim igrama. Sve radi glatko, nema kočenja, kašnjenja.

Sa tačke gledišta softvera, sve je u redu: Google Android verzija 7, Flyme 6.1.3.0G interfejs. Vlasnički korisnički interfejs zaista nam se ne sviđa zbog previše jednostavnog dizajna i malog broja zanimljivih detalja. Mislimo da bi bilo bolje napustiti Flyme u korist ogoljenog Androida, obzirom da po prvom pokretanju uređaja još uvek nemate Google usluge, jer ih morate pronađi u lokalnoj prodavnici aplikacija a zatim instalirati. Uostalom, ako odete na Google Play - Settings, odeljak "Certification Device" uočićete da uređaj nije sertifikovan.

Multimedija

Zvučnik modela Pro 7 za reprodukciju muzike je malo tiši od zvučnika Pro 7 Plus modela. Pored toga, bas je nešto slabiji. Što se tiče muzičke komponente, MEIZU već tradicionalno nudi odvojene muzičke čipove u svojim vrhunskim uređajima. Ovaj put je u pitanju 32-bitni čip.

Zaključak

Kao i uvek, nema žalbi u vezi sa kvalitetom izrade uređaja: čvrsto metalno kućište sa prijatnim materijalima je glavna prednost Pro 7 modela.

Prednosti ovog modela mogu uključiti i SuperAMOLED matricu, odlične kamere, brzinu i pametni interfejs, te muzički čip.

Ako govorimo o nedostacima, njih skoro da i nema ali samo ako kupite pametni telefon MEIZU Pro 7. U suprotnom, vredi pričati o nedostatku NFC čipa, optičkoj stabilizaciji kamere, o jednostavnom otvoru blende f / 2.0, ne i najpovoljnijoj lokaciji dodatnog ekrana i njegovoj funkcionalnosti.

Međutim, uopšte, Pro 7 je dobar uređaj za ljubitelje AMOLED ekrana i dvostrukih kamera.

Konkurenti:

  • Honor 9. Poseduje 4/64 GB memorije, dve kamere, 3200 mAh bateriju i čip sa 8 jezgara kompanije Huawei;
  • Xiaomi Mi6. Interesantan uređaj, skoro van konkurencije;
  • ASUS ZenFone 4. Dve kamere – širokog ugla i uobičajena. Nije dovoljno atraktivan zbog dijagonale ekrana;
  • Huawei P10. Kompaktan i tanak pametni telefon sa vrhunskom kamerom.

U odnosu na pobrojane modele MEIZU Pro 7 je interesantan, ali morate pažljivo razmisliti da li vredi novca koji je potrebno izdvojiti za njega.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024