M6 Note 4GB, 64GB2017
2017. godina
5.5" LCD, 71% body
13% 625, Android 7.1.2 Nougat
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
24W, 4000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 16MP
 
 
Test mobilni telefon Meizu M6 Note 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu M6 Note 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu M6 Note 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Pregled smart telefona Meizu M6 Note

Specifikacije

  • Povezivanje: 2 nanoSIM kartice sa LTE podrškom (uključujući opseg 20)
  • Ekran: 5.5 inča 2.5D, 1920x1080 piksela (FullHD, 400ppi, IGZO), osvetljenje od 360 cd / m2, odnos kontrasta 850: 1
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 625 (14 nm, Cortex A53, 8 x 2.0 GHz)
  • Grafika: Adreno 506
  • Memorija: 3 GB / 4 GB
  • ugrađena memorija: 16 GB / 32 GB / 64 GB + microSD
  • Glavna kamera: 12 MP + 5 MP, 6 sočiva, fazni autofokus (0.2 sec), f / 1.9, portret režim sa bokeh efetkom
  • Prednja kamera: 16 MP, f / 2.0, 5 sočiva, podrška za AcrSoft algoritme
  • Wi-Fi (802.11 a / b / g / n; 2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.2 + LE, microUSB sa OTG podrškom, USB-HOST, 3.5mm priključak za slušalice
  • MTouch skener otiska prsta, 0.2- sekundi za prepoznavanje, podrška za 5 prstiju, skeniranje po 360 stepeni
  • Navigacija: GPS, A-GPS, GLONASS, digitalni kompas
  • Baterija: 4000 mAh, podrška za brzo punjenje
  • Dimenzije: 154.6 x 75.2 x 8.35 mm
  • Masa 173 grama
  • Boje kućišta: crna, srebrna, plava i boja zlata

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • AC adapter
  • Micro USB kabl

Uvod

Kompanija Meizu je odavno predstavila pametni telefon M6 Note ali se njegova značajnost povećala samo zbog pada cena drugih modela, povećanog interesovanja za Qualcomm čipove i dvostruke kamere. Obzirom na to da su gotovo svi proizvođači fokusirani na predstavljanje uređaja sa izduženim ekranom koji nije odgovarao nekim korisnicima, M6 Note odlikuje standardni odnos slike, tako da ovaj model privlači one potencijalne kupce koji biraju ekrane odnosa 16: 9.

Od zanimljivih karakteristika M6 Note nudi dostupnost Qualcomm Snapdragon čipseta, a ovaj model je prvi Meizu pametni telefon sa procesorom najveće američke kompanije.

Meizu nije ignorisao postojanje dvostruke glavne kamere. U segmentu prosečne cene kineskih modela pojavio se uređaj koji omogućava stvaranje zanimljivih kadrova sa efektom zamućenja pozadine. Na zvaničnoj Web stranici piše da su sočiva oba senzora usmerena na oštrinu sa ciljem da se postigne velika brzina automatskog fokusiranja.

Kada je reč o ostalom, M6 Note je klasičan visokokvalitetni pametni telefon srednje kategorije.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Uređaj Meizu M6 Note je u svakom slučaju klasičan Meizu pametni telefon. Da nema drugu kameru sa zadnje strane aparata, ne bi bilo moguće razlikovati M6 Note od drugih Meizu modela. S druge strane, dizajn je ipak toliko prepoznatljiv da se u gomili ljudi Meizu aparat lako prepoznaje i na udaljenosti od nekoliko metara - što je nesporan plus!

Model je na tržištu dostupan u tri boje: crnoj, plavoj i boji zlata. Model plave boje izgleda zaista dobro: zasićena svetlo plava boja ističe se među sivim, dosadnim modelima drugih brendova. Vredi napomenuti da je čak i okvir mTouch dugmeta obojen plavom bojom, što ukazuje da proizvođač obraća pažnju na detalje.

Ekran je zaštićen tvrdim 2.5D staklom. Nakon nekoliko nedelja testiranja nije došlo do pojave ogrebotina niti bilo čega, međutim, to je ipak pitanje vremena. Naravno, oleofobni premaz je prisutan: prst lagano klizi, tragovi se uklanjaju bez poteškoća, a otisci su skoro neprimetni.

Ostatak kućišta napravljen je od brušenog metala. Prilikom testiranja korišćen je M6 Note tamno plave boje koji zaista izgleda veoma atraktivno. Otisci prstiju ne ostavljaju vidljive tragove na kućištu aparata, što je dobro.

Model se ne može nazvati kompaktnim telefonom – 154.6 x 75.2 x 8.35 mm – prilično je širok i debeo, ali odlično pristaje u dlan ruke i ne klizi. Okvir ekrana je normalan.

U gornjem delu nalaze se sledeći elementi: senzori osvetljenosti i blizine, „selfie“ kamera, indikator propuštenih događaja, konverzacioni zvučnik. Zvučnik je dovoljno glasan, zvuk je jasan i prijatan.

Model odlikuje tradicionalni mTouch 2.1 koji je kao i obično služi za mehanički pritisak, deluje kao skener otisaka prstiju.

Sa donje strane nalazi se 3.5 mm audio izlaz za slušalice, mikrofon, microUSB konektor i handsfree zvučnik.

Sa desne strane nalaze se dva tastera – taster za uključivanje i taster za kontrolu jačine zvuka. Na levoj strani je kombinovani slot (2 × nanoSIM ili nanoSIM + microSD). Dodatni mikrofon nalazi se na gornjem kraju.

Na suprotnoj strani, vidljiva su četiri dvostruka LED blica, postavljeni su u nizu. Malo niže - blago štrči sočivo glavne kamere, a još niže je postavljena druga kamera.

Meizu M6 Note i Apple iPhone 8 Plus

Meizu M6 Note i Huawei Nova 2i

Meizu M6 Note i UMI 2 Pro

Ekran

Meizu M6 Note koristi ekran dijagonale 5.5 inča. Fizička veličina ekrana je 68 x121 mm, gornji okvir je 16 mm, donji je 16,5 mm, desni i levi - oko 3.5 mm. Prisutan je antirefleksivni premaz.

Rezolucija prikaza M6 Note je FullHD, to je 1080 x 1920 piksela, gustina je 400 piksela po inču. Matrica je proizvedena korišćenjem IPS tehnologije bez vazdušnog međuprostora sa potpunom laminacijom.

Maksimalna osvetljenost je 357/0.42 cd/m2 (zvanični podaci su 450). Kontrast je 850: 1 (zvanični podaci su 1000: 1).

Matrica ekrana Meizu M6 Note ima prilično preciznu kalibraciju boja i odgovarajuće parametre temperature i osvetljenosti. Podaci iz kalibratora skoro se poklapaju sa sRGB trouglom, što je dobro.

Baterija

Model koristi neuklonjivu bateriju kapaciteta 4000 mAh (litijum-polimerska). Proizvođač nije objavio zvanične podatke.

Pametni telefon može da obezbedi jedan dan rada sa svim uključenim uslugama i aplikacijama uz aktivno pozadinsko osvetljenje podešeno na maksimalnu vrednost.

Ako testirate samo reprodukciju video sadržaja (HD, maksimalna osvetljenost), pametni telefon će izdržati oko 10 sati, a to je vrlo dobar pokazatelj. Kada su u pitanju igrice, M6 Note takođe dobro radi, u proseku ne kraće od 5-6 sati.

Maloprodajno pakovanje podrazumeva i opciju brzog punjenja, pa će Meizu biti napunjen do 100% u roku od dva sata (40 minuta – 50 odsto).

Opcije povezivanja

To je približno ista situacija kao i kod ostalih Meizu uređaja - podrška za 4G FDD-LTE (B1, B3, B5, B7, B8, B20), dve SIM kartice. U ovom slučaju, Wi-Fi ne prepoznaje AC standard, već „vidi“ drugi opseg frekvencije od 5 GHz; Bluetooth 4.2. U navigaciji nema BDS, ali postoji GLONASS.

Uprkos dostupnosti Qualcomm procesora, NFC čip još uvek nije dostupan, što je izuzetno čudno.

Prijem signala je stabilan, tokom testiranja nisu primećeni nikakvi problemi. Osetljivost je vrlo dobra.

Lista senzora:

  • Hall Senzor
  • Senzor gravitacije
  • Senzor svetlosti
  • Senzor rastojanja
  • Žiroskop
  • Senzor kapacitivnog ekrana
  • Digitalni kompas

Memorija

Model se prodaje sa drugačijim količinom operativne i ugrađene memorije: 3/16 GB, 3/32 GB i 4/64 GB. Prilikom testiranja korišćena je starija verzija. Brzina RAM-a je 5000 MB/s, brzina Flash-a je 218/219 MB/s - malo iznad proseka.

Zaključak je da nije dobro štedeti i odabrati barem 3/32 verziju, jer 16 GB nije čak ni minimalna količina ugrađene memorije za savremeni pametni telefon. Pored toga, možete instalirati microSD memorijsku karticu kapaciteta do 128 GB. Postavlja se pitanje kada će biti predstavljen novi standard budući da se microSD već treba smatrati zastarelim.

Kamere

Meizu, kao i drugi proizvođači koji proizvode pametne telefone, ne kaska za trendovima tržišta, tako da M6 Note ima dve glavne kamere. Drugi modul služi za stvaranje difuznog plana i dodatnog fokusiranja, što pomaže povećanju brzine fokusiranja za oštrinu, ne toliko kada je nivo osvetljenja dobar, već više kada je nedovoljan.

Glavna kamera opremljena je senzorom Sony IMX362 koji karakteriše rezolucija od 12 MP (veličina senzora 1 / 2.55, veličina piksela 1,4 mikrometra, 6 sočiva, otvor blende f1.9) plus DualPixel tehnologija, dok je opciona kamera Samsung 2L7 sa 5 MP (5 sočiva, f / 2.0) Informacija o Samsung 2L7 skoro da i nema: na zvaničnom sajtu nema takvog senzora, ali postoji S5K2L7, ali je on rezolucije12 MP. Međutim, za prosečnog korisnika ove informacije su nebitne.

Snimci nastali kamerama modela M6 Note su izuzetno dobri, imajući u vidu cenu telefona. Posebno dobri su snimci nastali u večernjim časovima: zbog velikog otvora blende senzor dobija više svetla, a samim tim i slika postaje svetlija, a šum je manji. Makro fotografije su dobre i sa puno detalja. Jedino što smo primetili je slaba oštrina na nekim slikama. Verovatno u tom trenutku objektiv nije bio vrlo čist. U suprotnom, kamera modela M6 Note zaslužuje ocenu 4+.

Što se tiče elektronskog bokeh efekta, on izlazi iz perspektive algoritama za obradu, ali izgleda mnogo bolje od većine modela koji nam dolaze od kineskih brendova. U principu, možete ga koristiti i čak je potrebno.

Prednja kamera se sasvim neočekivano pokazala dobra: karakteriše je visoka rezolucija, odlični detalji, dobar rad softvera, koji uredno retušira fotografiju. Ali sa nedovoljnim osvetljenjem, puno je šuma.

Smart telefon Meizu M6 Note može snimati video u rezoluciji do 4K pri 30 fps (kodek h.265). Kvalitet je dobar! Selfi-kamera koja snima u FullHD je takođe vrlo dobra.

Uopšteno, kamera M6 Note nas je zadovoljila: po pravilu, u prosečnom cenovnom opsegu, Meizu se istakao u pogledu kvaliteta fotografije / videa, ovde su ovi parametri namešteni do odgovarajućeg nivoa.

Kamera i dalje ima ručni režim: brzina zatvarača se može podesiti od 1/1000 do 20 sekundi, ISO vrednost od 100 - 3200, kao i fokus i balans bele boje.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Perfromanse i softver

Već smo rekli u uvodu da je Meizu M6 Note prvi telefon kompanije koji je baziran na čipsetu kompanije Qualcomm. Uređaj koristi Snapdragon 625 - ne najbolji, ali prilično adekvatan procesor: procesor bazirana 14nm tehnologiji izrade sa 8 ARM Cortex-A53 2 GHz jezgara. U novoj verziji Antutu testa, uređaj beleži oko 75.000 poena, što uopšte nije mnogo.

Međutim, smartphone M6 Note se ponaša prilično dobro, i lično nismo imali nikakvih pitanja o brzini interfejsa sistema. Igre gotovo sve rade po maksimalnim parametrima. Još jedna stvar je što Android nema puno interesantnih igra koje bi vam omogućile da osetite moć modernih vrhunskih procesora. Čini mi se da proizvođači igara treba da koriste iste postavke kao i na računaru: kupili su pametni telefon baziran na Snapdragon 835 - podesite rezoluciju do maksimuma, izabrao anti-aliasing ili nešto slično i uživajte u sadržajima. Međutim, jasno je da većina korisnika Android sistema ima jednostavne uređaje na svojim rukama, pa praviti zahtevne 3D igre nema puno smisla. A cena takvih aplikacija će biti visoka, što opet ne može da priušti većina korisnika "zelenog robota".

Meizu M6 Note radi na verziji Android 7.1 i vlasničkom interfejsu Flyme 6.1.4.1G od 10.1.2013.

Multimedija

U kućištu telefona postoji samo jedan zvučnik za handsfree komunikaciju. Zvuk je glasan, čist, kvalitetan. U osnovi, slušate srednje i visoke frekvencije.

Zvuk u slušalicama testiran sa Bose QC35 i Meizu Flow.

Prvi: jačina zvuka je iznad proseka, basovi su malo preterani, a srednji i visoki tonovi takođe nisu sjajni.

Drugi: sa basovima je stvar u istoj ravni kao i kada je reč o Bose slušalicama, srednje frekvencije nisu sjajne ali visoke odlično zvuče.

Generalno, pametni telefon zvuči dobro, ali na žalost ne možemo izdvojiti bilo šta posebno.

Zaključak

Kvalitet komunikacije Meizu M6 Note je odličan. Vibracija je prosečne snage i skoro neosetljiva u džepovima zimske jakne. Međutim, zvono se čuje.

Kao što smo rekli na početku teksta: M6 Note – klasični uređaj kompanije Meizu sa svim karakteristikama. Karakteriše ga uobičajeni odnos stranica, tipičan za većinu sličnih uređaja, tradicionalni mTouch taster, Flyme interfejs i sve ostalo što treba da bude prisutno.

Čini nam se da će se M6 Note dopasti onima koji su iz nekog razloga indiferentni prema izduženim ekranima i smatraju ih beskorisnim. A ima mnogo takvih korisnika.

Među nedostacima ovog modela je nedostatak NFC čipa: obzirom na Qualcomm procesor, tehnologija bežičnog prenosa jednostavno mora biti ovde.

Sem toga, nema mnogo zamerki: pametni telefon je brz, kamere su dobre, ekran je precizno kalibrisan, vreme rada je dobro, a količina memorije može se izabrati u zavisnosti od cene koja vam odgovara.

Postoji puno konkurenata, u osnovi, to su modeli kompanije Huawei-Nova, Nova 2i, Honor 7x, Honor 9 Lite, P Smart. Tu su i Xiaomi Mi A1, BQ Aurora i drugi slični uređaji. Gadget Meizu M6 U svakom slučaju, preporučujemo: kvalitetan uređaj u klasičnom duhu, koji proizvodi kompanija Meizu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024