Galaxy J4 2018
2018. godina
5.5" OLED, 71.2% body
5% 7570 Quad, Android 8
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT SDXC
3000 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Samsung Galaxy J4 J400 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy J4 J400 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy J4 J400 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test Android pametnog telefona Samsung Galaxy J4 2018 (SM-J400F)

Specifikacije
Dimenzije i masa 151.7 x 77.2 x 8.1 mm, 175 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 5.5 inča, 1280x720 piksela, 16: 9, SuperAMOLED, 267 ppi
Operativni sistem Google Android 8.0
Platforma Exynos 7570, 4-jezgra radnog takta do 1.4 GHz (Cortex A53), MALI-T720 MP2
Memorija 3 GB RAM-a, 32 GB ROM-a, slot microSD memorijske kartice kapaciteta do 256 GB
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1900/2100
4G: 1/3/5/7/8/20
Dve SIM-kartice, microSIM
Navigacija GPS / GLONASS / Beidou
Senzori i konektori microUSB (USB 2.0)
Akcelerometar, senzor blizine
Glavna kamera 13MP, f / 1.9, LED blic, video snimanje u rezoluciji 1080p (30 kadrova po sekundi)
Prednja kamera 5 MP, f / 2.2
Baterija Li-Ion 3000 mAh, vreme razgovora do 11 sati, vreme rada u režimu mirovanja do 500 sati
Stepen zaštite nema
Boje Crna i zlatna
Zvuk FM radio
Karakteristike ne

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač 5V / 2A
  • Žične stereo slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Nećemo ponavljati i ove godine ono što je već poznato a to je da Samsung nije izbalansirao linije svojih smart telefona, modeli se pozicioniraju na čudan, nelogičan način, često se identitet jedne serije prebacuje na drugu. Dakle, slično kao i kod A8 / A8 + - ovo je očigledno problem koji postoji i kod J-serije, pri čemu ovi modeli fizički ne liče na A-seriju. U okviru J serije za 2018 godinu postoje modeli J4 i J6, koji se dramatično razlikuju, predstavljaju različite generacije uređaja, kako u pristupu, tako i u karakteristikama i mogućnostima.

Kada je reč o modelu J4 imali smo prototip koji se razlikuje od onoga koji je dostupan na tržištu. Imao je senzor otisaka prstiju koji je kasnije odbačen, ali kapacitet memorije je povećan sa 2 na 3 GB, ugrađene memorije sa 16 do 32 GB. Izgleda i dalje kao uređaj iz prošlosti, kada je reč o geometriji ekrana, velikim okvirima oko ekrana, fizičkom tasteru na prednjoj površini. Uređaj je prilično veliki, što je i odlika modela sezone 2016-2017 u ovoj cenovnoj kategoriji, ali ne i modernih pametnih telefona.

Pozicija ovog modela izgleda jednostavno, namenjen je onima koji ne prate potpuno tržište, ne procenjuju ponude drugih kompanija i biraju Samsung brend. Takođe, ovaj uređaj deluje kao predlog od strane prodavaca koji mogu kupcima nametnuti rešenje za kupovinu. Odnos cene / kvaliteta, veoma je daleko od onoga što je profitabilno u ovom segmentu cena, pri čemu ovaj model nema detalj kao što je NFC i, shodno tome, Samsung Pay. Zbog toga imamo pametni telefon visoke cene, koji ima prednost u vidu ekrana, kao i odlično vreme rada jednim punjenjem. Ali model nije previše izbalansiran i stoga morate pažljivo proceniti šta će vam tačno odgovarati i šta ne, pre nego što odlučite da ga možda kupite.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Boje modela J4 ograničene su na dve opcije - crnu i zlatnu.

Dimenzije uređaja su 151,7 x 77,2 x 8,1 mm, a masa je 175 grama. Uređaj izgleda zastarelo, nema suptilnosti savremenih pametnih telefona, kod kojih se ekran obično izdužuje koliko god je to moguće. Neko će ovakvo rešenje videti kao zanimljivo, neko kao vrstu klasike, ali većina i dalje traži savremena rešenja. Još je zanimljivije što kod modela J6 ekran je izdužen pri čemu naglašavamo da ova dva modela razlikuju u praktično svim segmentima.

Materijal kućišta je plastika, a kućište se može rastaviti, nije monolitno (još jedan detalj iz prošlosti), zadnji poklopac se lako uklanja, ispod njega ćete videti slotove za SIM kartice (microSIM), kao i memorijsku karticu.

Na levoj strani nalazi se dvostruki taster za regulaciju jačine zvuka, na desnoj strani nalazi se taster za uključivanje / isključivanje. Centralni taster je mehanički (nema senzora otiska prsta), a sa obe strane su tasteri osetljivi na dodir.

Na dnu je microUSB konektor, kao i 3,5 mm konektor. Odmah do je i jedini mikrofon u okviru ovog uređaja.

Pametni telefon je savršeno izrađen, u smislu kvaliteta izrade nema ni jedne žalbe. Ovo je uobičajeni kvalitet kada je reč o Samsungu, kupujete uređaj koji se može smatrati dugotrajnim, s vremenom ne bledi, nećete ga mnogo izgrebati i tako dalje.

Ekran

Tehničke specifikacije ekrana su sledeće: 5.5 inča, 1280x720 piksela, 16:9, SuperAMOLED, 267 ppi. Šteta ali u ovom uređaju nema automatskog podešavanja osvetljenja. Teško je da se prisetimo velikog broja jeftinih pametnih telefona gde nema takve opcije, a ovaj uređaj nije tako jeftin, a činjenica da ne poseduje automatsko osvetljenje izaziva šok.

Pošto je ekran baziran na SuperAMOLED tehnologiji, ostaje čitljiv na suncu, a u drugim uslovima, slika je lepa, možete prilagoditi ekran svojim zahtevima i željama, odabrati određenu temperaturu boje.

Sviđaju nam se SuperAMOLED ekrani, nakon njih nije moguće ugodno koristiti druge ekrane, jer s pravilnom osvetljenošću oni dobro rade na otvorenom prostoru. U zatvorenom, svi ekrani su manje više isti za korisnike. Postoji i način rada "Na ulici", koji podiže čitljivost ekrana, ali pošto je potrebno da ga ručno uključite, njegova svrsishodnost je sumnjiva. Jedna od prednosti ekrana je to što obezbeđuje dugo vreme rada uređaja u celini. Nema podrške za AlwaysOn Display na ovom uređaju, što je učinjeno zbog marketinških razloga.

Baterija

Baterija se može izvaditi, što je retkost za moderne modele i daje uređaju osećaj starog modela. Kapacitet Li-Ion baterije je 3000 mAh, prema proizvođaču, i ona može da obezbedi:

  • Vreme razgovora u 3G / 4G je 11/20 sati;
  • Do 18 sati video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju
  • Do 13 sati rada u mreži (Wi-Fi ili LTE);
  • Do 80 sati reprodukcije muzike

Rezultati nisu loši, pokazuju prednosti SuperAMOLED ekrana i niske potrošnje energije. Za svoju klasu, J4 2018 ima izuzetne performanse u pogledu vremena rada, lako može da obezbedi dva ili tri dana sa 5-7 sati rada ekrana, ali možete ostvariti bolje performanse, u zavisnosti od profila upotrebe. Možda je vreme rada jedna od glavnih prednosti uređaja u odnosu na konkurenciju.

Uređaj takođe ima režim uštede energije, u kojem se vreme rada drastično povećava. Ekran igra značajnu ulogu u povećanju vremena rada.

Memorija, RAM, performanse

Uređaj ima 3/32 GB memorije, što nije loše, ali u ovom slučaju nema ništa posebno, mnogi modeli u segmentu do jeftinijih uređaja nude sličnu količinu memorije. Podržane su memorijske kartice kapaciteta do 256 GB, ovde nemate specijalnih ograničenja. Uređaj koristi čipset Exynos 7570, 4 jezgra do 1,4 GHz (Cortex A53), MALI-T720 MP2. Ovo je dovoljno za brz rad kada je reč o svim standardnim operacijama, nema kašnjenja ili sličnih problema, plus korišćen je Android 8.0.

U sintetičkim testovima dobili smo prosečne rezultate.

Opcije povezivanja

Sve je prilično tipično, USB verzija 2.0 nema podrške za NFC ili Ant +, ali je podržan Wi-Fi 802.11 b / g / n 2.4 GHz, BT 4.1, ugrađeni LTE modem podržava LTE Advanced Cat.4.

Kamera

Prednja kamera je rezolucije 5 megapiksela, veoma je jednostavna iako snima relativno dobre snimke.

Glavna kamera je rezolucije 13 megapiksela (f / 1.9), postoje dodatni režimi, ali su veoma jednostavni. Pogledajte primere fotografija i video zapisa (maksimalna rezolucija FullHD, 30 sličica u sekundi). Takođe možete pogledati interfejs kamere. Fotografije po vedrom vremenu nisu loše, konkurentski modeli beleže lošije fotografije.

Softver

Ovaj model je baziran na Android 8.0 operativnom sistemu i koristi Samsung Experience 9.0, to jest najsavremeniji interfejs kompanije Samsung.

Za razliku od vodećih modela, postoji ugrađeni FM radio, što izgleda kao dobar bonus.

Na ovom uređaju možete da preuzmete aplikacije iz Samsung App Store kao što su S Health, režim zaštite dece i druge, čak i ako nisu prethodno instalirani.

Kada koristite zaštićeni direktorijum, možete staviti bilo koji program u dve kopije, na primer, instalirati dva WhatsApp messengera na jedan uređaj i koristiti ih za svaku SIM karticu (dva broja, dva messengera). Čak možete da se dopisujete sami sa sobom. Upravo isti trik može da se uradi sa bilo kojim softverom, što je prednost obzirom da nijedan konkurentski model vam ne dozvoljava da istovremeno radite sa dva instant messengera na jednom uređaju sa različitim brojevima.

Sa stanovišta multimedije uređaj je jednostavan, postoji gomila ekvilajzera i postavki, ali zvuk je normalan, ne može da se poredi sa zvukom kod glavnih modela.

Utisci

Kvalitet veze je odličan, jačina poziva je iznad proseka, zvono može da se čuje iz odeće i torbe. Vibracija je prosečne jačine.

Od najočiglednijih prednosti ovog modela, zabeležićemo dugo vreme rada sa jednim punjenjem, kvalitetan ekran, a minus je odsustvo automatske kontrole osvetljenja. Konfiguracija jačine zvuka i memorije je normalna, dok su kamere dobre za ovu klasu. Ali dalje postoji kontinuiran osećaj nezadovoljstva, na primer, nedostatkom senzora otiska prsta, otključavanja putem prepoznavanja lica (kod J6 postoji, kao i senzor), korišćenim materijalima kućišta, pri čemu smo očekivali metalno kućište.

Za određene scenarije, ovaj uređaj je sasvim prihvatljiv, ali njegova cena izgleda previsoko čak i za Samsung brend. Na tržištu postoje mnogi modeli koji mogu da mu budu konkurenti, na primer, Honor 8 Lite istina nudi manju dijagonalu ekrana od 5,2 inča, ali više memorije (4/32 GB, plus memorijsku karticu), zanimljiviji dizajn. To su uređaji različitih nivoa, Honor izgleda bolje. U novim verzijama čak je dodat i oleofobni premaz, koji nije bio izvorno prisutan, što je kvarilo utisak uređaja.

Takođe možete pogledati Xiaomi Redmi 5 (verzija 2/16 i 3/32 GB), koji se mogu kupiti po uporedivim cenama sa pomenutim Samsung modelom. Karakteristike uređaja su uporedive, ali u Xiaomi modelu postoji senzor otiska prsta.

Kao što vidite, na tržištu postoji puno konkurenata, nema potrebe za navođenjem svih njih, naglašeni su samo najznačajniji. Samsung rešenje nije najoptimalnije, glavna mana je nedostatak senzora otiska prsta (kao i opcija otključavanja prepoznavanjem lica), automatska kontrola osvetljenja. Plus je vreme rada i ekran. Tokom vremena, kada se cene uređaja budu smanjivale on može postati zanimljiv predlog, koji će imati značajan udeo u prodaji.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024