P Smart+ (nova 3i) 128GB2018
2018. godina
6.3" LCD, 82.2% body
14% 710, Android 8.1 Oreo
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT nema
3340 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 24MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Nova 3i
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Nova 3i. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Nova 3i vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Huawei nova 3i (INE-LX1)

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • Slušalice
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 157.6 x 75.2 x 7.5 mm, 169 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.3 inča, 2340x1080 piksela (FullHD +), IPS LCD, odnos stranica 19: 9; 440 cd / m2 osvetljensot i 900: 1 odnos kontrasta
Operativni sistem Google Android 8.1, brendirani EMUI 8.2 interfejs
Platforma HiSilicon Kirin 710 (4x2.4 GHz Cortex-A73 + 4x1.7 GHz Cortex-A53), grafika Mali-G72 MP12
Memorija 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, microSD kapaciteta do 256 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / DualBand, Bluetooth 4.2 (A2DP, BLE, HWA, aptX / aptX HD)
Mreže 2G: 900/1800 MHz 3G: 900/2100 MHz 4G CAT 12: 1/3/7/8/40 Dual SIM
Navigacija GPS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otiska prsta sa zadnje strane, microUSB
Glavna kamera 16 MP (kolor) + 2 MP (kolor), f / 2.2 otvor blende, žižna daljina 27 mm
Prednja kamera 24 MP (kolor) + 2 MP (kolor), f / 2.0 otvor blende, žižna daljina 24 mm
Baterija Li-Pol 3340 mAh, adapter za punjenje 5V / 2A, 100% za 1.5 časova
Boje Ljubičasta i crna

Pozicioniranje

Pozicioniranje uređaja Huawei Nova linije detaljno smo opisali u testu modela Nova 3. Ukratko, nove tehnologije kompanije se implementiraju u okviru ove serije, kao i interesantne funkcije vodećih uređaja.

Nova 3i je najavljen za kraj ove godine i predstavlja pojednostavljenu verziju, kao što ste možda pretpostavili, Nova 3 pametnog telefona. Novi proizvod ima prepoznatljiv izgled sa staklenim panelom zadnje strane, po dve kamere napred i pozadi, istu dijagonalu ekrana od 6,3 inča i FullHD + rezolucije kao i Nova 3. Da bi se postigla niska cena Nova 3i, programeri su instalirali nešto manje efikasni procesor, ali on je izrađen korišćenjem 12 nm tehnološkog procesa, što nije loše u poređenju sa čipovima koje koriste konkurenti.

Model Huawei Nova 3i se prodaje preko sajta kompanije. Naravno, pametni telefon pokriva zvanična garancija kompanije Huawei, a dostava se obećava za nekoliko dana.

Izgled

Pametni telefon, tradicionalno za Huawei savremenu mobilnu tehnologiju, napravljen je sa zadivljujućim zadnjim panelom. Oni koji su navikli na jednostavan ali praktičan izgled telefona, trebalo bi da pogledaju uređaj u crnoj varijanti: elegantan stakleni panel izgleda dobro.

Na testu smo imali pametni telefon u ljubičastoj varijanti, to jest zadnji panel se presijava od tamno ljubičaste do tamno plave boje. Slike se lepo reflektuju na ovoj sjajnoj površini što uređaju daje veoma interesantan efekat.

Metalni okvir je obojen plavom bojom, tanki umetak koji apsorbuje udarce oko obima ekrana je crn, zapravo kao i čitav prednji panel. U isključenom stanju, izrez na vrhu ekrana je potpuno nevidljiv. Po našem mišljenju, ovo rešenje izgleda odlično.

Svi uglovi kućišta telefona su kosi, usaglašeni. U ruci telefon izgleda odlično upravo zbog gore navedenih stvari. Težina i dimenzije su prilično zgodni za dugotrajnu upotrebu Nova 3i modela jednom rukom.

Oleofobni premaz je prisutan u ovom modelu, kvalitet je dobar, ali otisci prstiju, naravno, ostaju, iako se brišu bez ikakvih problema. Zadnji panel od stakla takođe je magnet za otiske, ali zbog specifičnosti površine, oni su gotovo neprimetni.

U gornjem delu prednjeg panela nalaze se senzori ambijentalne svetlosti i blizine, kamera za zamućenje pozadine, kamera za kreiranje selfija, indikator propuštenih događaja, zvučnik. Njegova jačina je visoka, a zvuk prijatan.

Na dnu se nalazi 3.5 mm priključak za povezivanje slušalica, microUSB (druga razlika u odnosu na Nova 3), glavni mikrofon i spikerfon.

Taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka su na desnoj strani, a na levoj strani nalazi se slot za dve SIM kartice nanoSIM formata ili jednu nanoSIM + microSD karticu. Na vrhu je mikrofon za smanjenje buke.

Na zadnjoj strani uređaja nalaze se dva sočiva, blago ispupčena iznad kućišta. Pored njih je jednosekcijski blic, a desno je okrugli senzor otiska prsta: radi brzo, osetljivost je visoka.

Huawei Nova 3i i Huawei Mate 20 Pro

Ekran

Huawei Nova 3I ima veliki 6,3 inčni ekran sa izrezom na vrhu ekrana. Već smo ustanovili da se u njemu nalaze razni senzori i kamere, tako da je izrez više nego prikladan ovde. Ako vam se ovakvo rešenje ne dopada, onda ćete ga lako sakriti u podešavanjima telefona, kao i na svim Huawei mobilnim uređajima.

Rezolucija ekrana je 2340x1080 piksela, gustina je 400 piksela po inču, matrica se proizvodi pomoću LTPS tehnologije. Odnos stranica je 19,5:9. Slika na ekranu izgleda živopisno i šareno, osvetljenost bele boje je 440 cd / m2, osvetljenost crne boje - 0,45 cd / m2, kontrast oko 900: 1. Ekran može da prikaže 85% sRGB game boja - 10% više od prethodne generacije.

Zbog visokog kontrasta, slika na ekranu Huawei Nova 3i ne bledi pri jakom svetlu, informacije se lako čitaju.

Trajanje baterije

U ovom modelu, proizvođač je instalirao 3340 mAh bateriju, što je nešto manje nego u okviru Huawei Nova 3. Uprkos smanjenom kapacitetu baterije, bili smo zadovoljni radom: pod tipičnim opterećenjem, baterija traje dan i po, video reprodukcija isprazni bateriju za oko 9 sati, a igre za oko 5 sati. Po našem mišljenju, za novac koji treba izdvojiti za ovaj uređaj vreme rada je dobro.

Adapter za punjenje 5V / 2A je sastavni deo prodajnog pakovanja Nova 3i modela. Sa ovim punjačem, baterija se puni do 100% za samo 1 sat i 35 minuta.

Opcije povezivanja

Naravno, Nova 3i pametni telefon je opremljen sa dva slota za SIM kartice, oba podržavaju 4G LTE mrežu sa 1/3/7/8/40 opsezima. Tradicionalno za Huawei uređaje, kvalitet prijema mreže je odličan.

Uređaj radi sa Wi-Fi standardima a / b / n (samo 2,4 GHz), sa verzijom Bluetooth 4.2 sa aptX podrškom. Pametni telefon je opremljen GPS i GLONASS modulima. Brzina pronalaženja satelita je visoka, preciznost - od 5 metara. Nažalost, NFC čip u ovom modelu nije dostupan.

SAR vrednost u blizini glave - 0.79 W / kg, u blizini tela - 1.27 W / kg.

Memorija, čipset, performanse

Huawei Nova 3i je opremljen sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Brzina RAM-a je 6700 MB/s, što je jedan od najboljih rezultata među pametnim telefonima u ovom cenovnom opsegu. Po pravilu, takva brzina se češće pronalazi u skupljim uređajima. Brzina interne memorije je 140/120 MB/s! U SIM slot možete instalirati microSD memorijsku karticu kapaciteta do 256 GB.

Kao procesor koristi se HiSilicon Kirin 710 (4x2,2 GHz Cortex-A73 + 4x1,7 GHz Cortex-A53) izrađen u 12 nm tehnološkom procesu dok je grafički čip Mali-G51. Sa stanovišta ukupnih performansi, pametni telefon ne izaziva probleme i pritužbe, a sve je u redu i sa igrama: ovde više toga zavisi od optimizacije same igre nego čipa.

Kada je reč o Antutu testu uređaj ostvaruje veoma pristojnih 140.000 bodova.

Softver

U ovom trenutku Huawei Nova 3i radi na EMUI 8.2, baziranom na Google Android-u, osme verzije. Čekamo ažuriranje na EMUI 9.

Kamere

Uprkos ceni, ovaj model je opremljen sa dve glavne kamere i dve prednje kamere. Glavni modul je 16 MP + 2 MP, a prednje kamere 24 MP + 2 MP. Dodatni senzori su potrebni za određivanje dubine polja i dalje program zamućuje pozadinu, tzv. "Bokeh efekat". Pored toga, prednja kamera Nova 3i u stanju je da prepozna više od 200 tipova scena u osam kategorija i odabere optimalan skup podešavanja za svaku od njih. Izbor algoritma uzima u obzir osobine karakteristične za svaki region, kao i pol i boju kože ljudi u kadru.

Intelektualni softver glavne kamere prepoznaje više od 500 tipova scena u 22 kategorije i bira optimalne parametre snimanja za svaki kadar. Takođe, pametni telefon daje preporuke o kompoziciji tokom snimanja.

Takođe postoji mogućnost snimanja video zapisa u super sporom režimu sa frekvencijom od 480 kadrova u sekundi (720p). U Nova 3i modelu takođe je implementirana 3D Qmoji funkcija - trodimenzionalni avatari stvoreni na osnovu slike lica korisnika uz pomoć AI uz učenje od strane softvera.

Kvalitet slike tokom dana je odličan: precizan balans bele boje, svetle i živopisne boje, dobar dinamički opseg. Noću se kvalitet slika malo pogoršava, ali za novac koji treba izdvojiti za ovaj uređaj, slike pod nedovoljnim uslovima osvetljenja nisu loše.

Video klipovi se snimaju u rezoluciji 1080p pri 60 kadrova u sekundi. Pametni telefon Nova 3i na hardverskom nivou podržava snimanje HDR video zapisa. Zvuk je dobar i jasan. Imajući u vidu režim usporenog snimanja pri 480 fps, karakteristike su impresivne.

Interfejs je jednostavan: gornji deo ekrana: Ai (podrazumevano je omogućen), "live photo", blic i skener QR kodova. Donji deo - izbor glavnih režima: otvor blende, unapređena realnost, portret, fotografija i video. U odeljku "More" naći ćete režime Pro, HDR, "Night" i druge korisne funkcije.

Primeri fotografija

Multimedija

Huawei Nova 3i je opremljen jednim zvučnikom za zvuk. Kvalitet je dobar, srednje i visoke frekvencije preovladavaju, bez pucketanja ili preopterećenja.

Muzičke mogućnosti uređaja testirane su slušalicama Bose QC35. Za testiranje korišćeni su vlasnički audio efekti Huawei Histen. Svideo nam mi se zvuk koji smo dobili kada smo koristili Meizu Flow slušalice: elastični bas, čiste, ne preterano istaknute visoke frekvencije, srednje frekvencije dobro funkcionišu. Ali sa Bose QC35, Bluetooth veza je bolje prilagođena, jer slušalice koriste svoja "poboljšanja" za zvuk.

Utisci

Huawei Nova 3i je još jedan odličan pametni telefon kompanije, koji ima lep dizajn i pristojne tehničke karakteristike. Jedini negativan detalj je nedostatak NFC čipa.

Ako posmatrate model Nova 3i u odnosu na "stariji" model Nova 3, dobijate pristojnu uštedu. Iako su dizajn, ekran i mnogi drugi parametri skoro isti - što je dobro.

Inače, oni koji žele da uštede više mogu pogledati Huawei P Smart (jedno od imena Nova 3i modela je P Smart +). Parametri su, naravno, jednostavniji, ali glavne karakteristike su na nivou: dve glavne kamere, ekran sa FullHD + rezolucijom, snažan 8-jezgarni čip i prisustvo NFC-a.

Ako pažljivo pogledate Huawei P20 Lite, onda on fotografiše nešto kvalitetnije od Nova 3i, ali ovaj drugi ima bolju uštedu energije, performanse u igrama su više na strani Nova 3i, ekran je malo veći i rezolucija je viša.

Izvesna srednja opcija - Mate 20 Lite: dodajte malo novca, dobijate bateriju višeg kapaciteta i naprednije kamere.

Mislim da će Huawei Nova 3i odgovarati onima koji su zainteresovani za fotografiju, ne samo koristeći glavni modul već i selfi kamere, pošto se digitalni bokeh za prednju kameru i mnoštvo Ai funkcija koriste da bi dobili savršeni selfi.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024