Redmi Note 7 2019
2019. godina
6.3" LCD, 81.4% body
17% 660, Android 9
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 48MP
Test mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 7 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Xiaomi Redmi Note 7 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Xiaomi Redmi Note 7 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Redmi Note 7

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač
  • Type-C kabl
  • Silikonska futrola
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 160 x 76 x 8.1 mm, masa 186 grama
Materijali kućišta Stakleni zadnji panel
Ekran 6.3 inča, 2340 x 1080 piksela, 409 PPI, IPS-matrica
Operativni sistem Android 9 + MIUI 10.2
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual SIM kartice
Platforma Qualcomm Snapdragon 660, osam jezgara 2.2 GHz, video akcelerator Adreno 512
Memorija 3 + 32 GB 4 + 64 GB 4 + 128 GB. Dostupan je slot za microSD memorijsku karticu, podržane su kartice kapaciteta do 256 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display, Bluetooth 5.0, Infrared, FM radio
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otisaka prstiju, akcelerometar, žiroskop, senzori svetlosti i blizine, Type-C konektor mini jack za slušalice
Glavna kamera 48 + 5 MP, f / 1.8, 1.6 mikrona, elektronska stabilizacija
Prednja kamera 13 MP, zamućenje pozadine
Baterija 4000 mAh, brzo punjenje Qualcomm Quick Charge 4.0

Pozicioniranje

Moto linije Redmi (a sada i posebnog brenda) je jednostavan - visoka tehnologija treba da bude pristupačna. Redmi pametni telefoni, kao po pravilu, su pristupačni a imaju karakteristike uređaja višeg cenovnog opsega. U okviru Redmi linije akcenat je stavljen na napredne korisnike koji znaju pravilno da uporede različite modele, a zatim, nakon dužeg vremena pretrage, izaberu najbolji.

Ako govorimo o Redmi Note-u, onda su ovi uređaji uvek imali tri važna aduta zbog kojih ih kupci vole: baterija visokog kapaciteta, dobar ekran i pristupačna cena. Ove prednosti važe i za Note 7, u kojem je Xiaomi takođe pokušao da obezbedi dobru kameru i zanimljiv dizajn.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Obično nema ništa posebno da se kaže o dizajnu Redmi Note linije. Pametni telefoni ove linije izgledaju kao većina drugih bezličnih uređaja. Kada je u pitanju Redmi Note 7, proizvođač je pokušao da radi na dizajnu kako bi uređaj izgledao zanimljivije: dakle, zadnji panel je bio napravljen od stakla uz zanimljlivu igru boja, a na kraju su se rešili vertikalnih kamera stilizovanih kao kod iPhone modela, a sve to ispalo je prilično dobro. Sada se sigurno nećete iznenaditi prisustvom kućišta izađenog od stakla, ali bar izgleda originalnije nego obični zadnji panel izrađen od plastike.

U prodaji će se pored ne tako zanimljive crne, naći i plave i crvene verzije. Upravo verzija crvene boje izgleda zapanjujuće.

Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje i taster za kontrolu jačine zvuka, sa leve strane - slot za dve nanoSIM kartice i memorijsku karticu.

Sa donje strane vidljiv je Type-C port, govorni mikrofon kao i eksterni zvučnik dok sa gornje strane možete videti mini priključak za slušalice i infracrveni port.

Obratite pažnju na to kako je zvučnik postavljen, izgleda tanko, a jedva primetan slot ne zauzima skoro nikakav prostor na kućištu. Prednja kamera je deo ekrana, kao što je to predstavljeno u toku prezentacije od strane kompanije Xiaomi a čini se da je sezona izreza na ekranu gotova.

Dimenzije pametnog telefona su 160 x 76 x 8.1 mm, a njegova ukupna masa iznosi 186 grama. Uređaj prijatno pristaje u šaku, naročito što se usled baterije kapaciteta 4000mAh očekuje nešto drugačije. Kvalitet izrade zaslužuje sve pohvale, nema nikakvih zazora niti dolazi do pojave škriputavih zvukova.

Ekran

Specifikacije Vrednost
Dijagonala ekrana 6.3 inča
rezolucija ekrana 2340 x 1080 piksela
PPI vrednost 411
Tip matrice IPS
Zaštitni sloj Gorilla Glass 5 Glass
Olefobni sloj da
Automatsko podešavanje osvetljenja Da
Multitouch podrška Da, do deset istovremenih pritisaka

U odnosu na prethodnu generaciju, usled drugačijeg dizajna čini se da je ekran nešto veći. Ono što treba naglasiti jeste i to da je ekran unapređen: maksimalno osvetljenje je veće, bolji su uglovi vidljivosti a poboljšana je i reprodukcija boja. Uopšteno, ekran ostavlja samo pozitivne utiske.

Pri direktnim sunčevim zracima slika bledi ali u toku noći minimalno osvetljenje je sasvim dovoljno. U okviru podešavanja možete omogućiti zasebni režim čitanja i podesiti boju ekrana. Dostupna su detaljna podešavanja tako da će svaki korisnik moći da prilagodi prikaz na ekranu po svojoj želji.

Baterija

Specifikacije Vrednost
Kapacitet baterije 4000 mAh
Tip baterije Fiksna, Li-Ion
Vreme rada u režimu gledanja HD videa pri maksimalnom osvetljenju (airplane režim uključen) 17 sati
Pražnjenje u režimu mirovanja (12 sati, ekran isključen, Wi-Fi uključen) 2%

Redmi Note liniju već dugo vremena privlači veliku pažnju. Note 7 u režimu svakodnevne upotrebe obezbeđuje oko 5 sati rada ekrana. Ovo uključuje poštu, društvene mreže, instant poruke, korišćenje mobilnog interneta i sinhronizaciju. U toku testiranja zabeleženo je oko 2.5 sata rada ekrana u toku dana tako da je uz taj način korišćenja svaka dva dana neophodno puniti Note 7. Pametni telefon podržava Qualcomm Quick Charge 4.0 brzo punjenje, pa je za pola sata moguće napuniti 60 odsto baterije uređaja dok je za potpuno napajanje neophodno 1.5 sati.

MIUI korisnički interfejs ima veliki broj opcija za uštedu energije pa je moguće podesiti aktivnost i individualne dozvole za specifične aplikacije, što će uštedeti nekoliko dodatnih procenata u okviru statusa napunjenosti baterije.

Memorija, čipset, performanse

Specifikacije Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 660
Procesor Osam jezgara, 2.2 GHz
Video akcelerator Adreno 512
RAM kapacitet 3 ili 4 GB
Inteni skladišteni kapacitet 32, 64 ili 128 GB
Slot memorijske kartice Da, hibridni

Proizvođač nije odlučio da zbog cene uštedi na čipsetu tako da model odlikuje SD660 a ne SD632, kao što to radi veliki broj proizvođača. Međutim, mora se priznati da se ne primeti velika razlika u performansama, osim u rezultatima benčmark testova. Interfejs radi glatko, a skrolovanje aplikacija radi bez ikakvih problema. Većina igara može se pokrenuti pri maksimalnim podešavanjima. Kućište se zagreva samo tokom igranja igara i pokretanja benčmark testova, ostatak vremena je ili mlako ili potpuno hladno.

Kućište se zagreva samo tokom igranja igara i pokretanja benčmark testova, ostatak vremena je ili mlako ili potpuno hladno.

Opcije povezivanja

Interfejs Dostupnost
Wi-Fi Da, b / g / n / ac, dual band
Bluetooth da, 5.0, A2DP
GPS Prvo pokretanje traje oko 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Two SIM cards, jedan radio modul
USB On-The-Go Da
NFC Ne
Infrared port Da
FM radio Da, radi samo sa slušalicama

Počnimo sa prednostima ovog modela: ovaj pametni telefon podržava dual-band Wi-Fi i standardni .ac, tu je IR port, a aplikacija za emulaciju daljinskih upravljača je već instalirana. GPS je takođe brz, a Bluetooth verzija je 5.0. NFC kod ovog modela nije dostupan, iako je kod neki konkurentskih modela dostupnih po istoj ceni prisutan.

Kamera

Specifikacije Vrednost
Glavna kamera 48 + 5 MP, f / 1.8, 1.6 mikrona, elektronska stabilizacija
Prednja kamera 13 MP, Zamućenje pozadine

U toku prezentacije Redmi Note 7 navedeno je da su Samsung i Sony u decembru najavili nove 8-megapikselne module kamere. Sama veličina senzora bila je prilično velika - 1/2 inča, ali veličina piksela je bila samo 0.8 mikrona. Sa druge strane, pikseli u modulima obe kompanije su u mogućnosti da očitaju informacije iz susednih piksela i na taj način kreiraju sliku od 12 megapiksela sa velikim pikselima od 1.6 mm. Inače, veličina piksela kod iPhone XS i Pixel 3 modela su 1.4 mikrona. U teoriji, takva adaptacija će omogućiti pametnom telefonu da dobije kvalitetne slike u uslovima slabog osvetljenja, a AI, koji je već deo korisničkog interfejsa kamere će priskočiti u pomoć.

U stvari, dostupna su dve režima u okviru kojih možete fotografisati korišćenjem Redmi Note 7. U okviru jednog, moguće je snimati uz slabije osveljenje i dobiti svetliju 12MP sliku. Drugi se koristi za dobijanje preciznih, detaljnih fotografija rezolucije 48MP.

U praksi, sve fotografije snimljene noću uz pomoć AI se čine suviše eksponirane, a možete i sami proceniti.

U uslovima slabijeg osvetljenja uređaj beleži dobre rezultate.

Na prezentaciji je bilo mnogo govora o dobrim detaljima sa velikom rezolucijom, ali pronalaženje režima snimanja fotoaparata u režimu od 48 megapiksela nije bilo lako. Ta opcija je skrivena u okviru Pro-mode postavki. Uopšteno govoreći, tokom dana, kadrovi snimljeni tokom dana su zaista dobri.

Redmi Note 7 (48 MP režim)

Huawei Mate 20 Pro (40 MP režim)

Apple iPhone 7 Plus

Evo tri primera fotografija snimljenih u toku dana sa omogućenom AI.

I primer "selfi" fotografije snimljene prednjom kamerom.

Potpuno je iznenađenje činjenica da kamera vrši zapis samo u FHD formatu brzinom od 60 fps. Uopšteno, slika nije loša, s obzirom na cenovni opseg kojem telefon pripada. Možete videti dva primera video zapisa, snimljenih u toku dana i u toku noći.

Interfejs kamere je standardan, sličan MIUI-ju. Koristi se prebacivanje između režima korišćenjem horizontalnih gestova, aktiviranje podešavanja vrši se u gornjem desnom uglu.

Multimedijalne karakteristike

Kvalitet zvuka pametnog telefona je dobar. Vi i vaš sagovornik savršeno ćete čuti jedan drugog. Podsećanja radi, Redmi Note 7 ima i standardni mini priključak za slušalice, tako da ne morate kupovati posebne adaptere. Slušalice pružaju standardni kvalitet zvuka, tipičan za sve uređaje u ovom cenovnom segmentu. Postoji jedan eksterni zvučnik i nalazi se desno od Type-C porta. Ima prosečnu jačinu zvuka, čini se da je zvuk nešto slabiji u poređenju sa najbližim konkurenatima.

Softverske karakteristike

Pametni telefon pokreće Android 9.0 i MIUI 10.2.

MIUI zaslužuje pohvale jer je u pitanju zaista zanimljiv i funkcionalan korisnički interfejs. Međutim, pre upotrebe, potrebna su podešavanja. Na primer, po podrazumevanom podešavanju, obaveštenja o instant porukama su onemogućena kao i obaveštenja na zaključanom ekranu. Tako da je neophodno to omogućiti. Pored toga, MIUI 10 proverava svaku aplikaciju nakon instalacije vlastitog antivirusnog programa i prikazuje dodatno obaveštenje. Ovo je takođe onemogućeno u podešavanjima.

Utisci

MIUI zaslužuje pohvale jer je u pitanju zaista zanimljiv i funkcionalan korisnički interfejs. Međutim, pre upotrebe, potrebna su podešavanja. Na primer, po podrazumevanom podešavanju, obaveštenja o instant porukama su onemogućena kao i obaveštenja na zaključanom ekranu. Tako da je neophodno to omogućiti. Pored toga, MIUI 10 proverava svaku aplikaciju nakon instalacije vlastitog antivirusnog programa i prikazuje dodatno obaveštenje. Ovo je takođe onemogućeno u podešavanjima.

Za uloženi novac Redmi Note 7 je odlična ponuda. Izgled je poboljšan, dodato je zanimljivo rešenje u okviru kamere što nije uticalo na podizanje cene a tu je i vrlo dobar ekran kao i baterija odličnog kapaciteta. Šteta samo što nije dostupan NFC.

Konkurenti

Samsung Galaxy A30 . Samsung-ov konkurent je nešto skuplji ali ima NFC modul i zanimljiviji AMOLED ekran.

Huawei P Smart 2019. Takođe ima NFC-modul, ali bateriju manjeg kapaciteta (3400 mAh), a ni kamera nije 48-megapiksela. Neznatno je skuplji.

Honor 10 Lite. Još jedan sličan konkurent koji veoma podseća na pomenuti P Smart 2019: baterija manjeg kapaciteta, ali postoji NFC. I za ovaj model je potrebno izdvojiti više novca.

Kao što možete videti, svi vredni konkurentski modeli su malo skuplji, ali imaju NFC modul. I to će, sigurno, biti odlučujuće u odabiru. Ukoliko želite povoljniji telefon koji nudi 48 MP kameru, uzmite Redmi Note 7. Ako ste spremni da platite za NFC i ako niste osetljivi na broj megapiksela - pogledajte konkurentske modele.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024