Galaxy M10 2019
2019. godina
6.22" LCD, 82.1% body
11% 7870 Octa, Android 8.1 Oreo
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT SDXC
3400 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy M10 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy M10 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy M10 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Samsung Galaxy M10

Kratk opis

Tipičan jeftini telefon, jeftinog dizajna sa kamerom iz starijih modela, velikim ekranom, zasebnim slotovima SIM i memorijske kartice, ali bez skenera otiska prsta, i koji se prodaje isključivo online.

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Kabl za sinhronizaciju
  • Punjač
  • Uputstvo
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 155.6 x 75.6 x 7.7 mm; 160 g
Materijali kućišta Sjajna plastika
Ekran 6.2 inča, 1520 x 720, 19.5: 9, PLS, Infinity-V, 409 PPI
Operativni sistem Android 9.0 Pie, One UI 1.1
Platforma Samsung Exynos 7870: 8 Cortex A53 jezgara (1.6 GHz), Mali-T830 MP1 GPU, 14 nm FinFET tehnologija izrade
Memorija 2 GB RAM-a (LPDDR3), 16 GB interne memorije (eMMC 5.1), zaseban slot za microSD memorijske kartice (do 512 GB)
Bežični interfejsi Wi-Fi 802.11 b / g / n (2.4 GHz), Bluetooth v4.2
Mreže 2G (GSM): 850/900/1800 MHz; 3G (WCDMA): 2100/850/900 MHz; 4G (LTE): 2100/1800/850/2600/900/800 MHz (B1 / 3/5/7/8/20/38/40/41); dva zasebna slota za Nano-SIM kartice (4FF)
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, Qzss
Senzori i konektori Akcelerometar, senzori svetlosti i blizine, micro USB 2.0, 3.5 mm audio priključak
Glavna kamera 13 MP, F1.9, 1.12 mikrona, 1 / 3.06 ", fazni autofokus + 5 MP, F2.2, 1.12 mikrona, 1/5", 120 stepeni
Prednja kamera 5 MP, F2.0, fiksni fokus
Baterija 3400 mAh
Boja Plava, crna
Zvuk Widevine L1, Dolby ATMOS, FM Radio

Pozicioniranje

Dobili smo test uzorak sa 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije - isti kao i u komercijalnoj verziji (model SM-M105G). Uređaji sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije (model SM-M105F) isporučuju se na neka tržišta. Još jedna stvar koja se odnosi na test uzorak je verzija operativnog sistema i korisnički interfejs: u komercijalnoj verziji (onoj koju korisnik kupuje u prodavnici), u pitanju je Android 9.0 Pie i interfejs One UI 1.1, dok je u test uzorku u pitanju Android 8.1 Oreo sa Samsung Experience 9.5 interfejsom. Međutim, telefon je bez problema je ažuriran na najnoviju verziju Androida, a čitava naknadna revizija će biti zasnovana na njoj.

Kao što smo pisali u pregledu modela Galaxy M20, Samsung je predstavio Galaxy M smartphone liniju krajem januara ove godine u Indiji, a pored Galaxy M20, Galaxy M30 i M10 su takođe bili uključeni. Novi proizvodni asortiman pametnih telefona, južnokorejski proizvođač pozicionira, kako sam kaže, isključivo za mlađu publiku, nudeći im široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Kao i u slučaju Galaxy M20, prva evropska zemlja u kojoj je Galaxy M10 zvanično počeo da se prodaje bila je Ukrajina.

Samsung sa Galaxy M10 nije promenio pristup promocije pametnog telefona i njegovih distributivnih kanala, koje je koristio za M20, pa je odlučio da ovaj model nudi isključivo on-line i samo na jednom mestu. Ako izvučemo paralelu sa šablonom prodaje modela Galaxy M20 onda će se ovaj model pojaviti najverovatnije onda kada prethodni M20 postane dostupan u klasičnoj prodaji.

Što se tiče stvarnog pozicioniranja Galaxy M10, odnosno stvarnih korisnika ovog pametnog telefona, odmah se javlja pomisao da je ovo pametan dar pragmatičnih roditelja za njihovu mlađu decu, koja još uvek ne znaju sve suptilnosti modernog mobilnog telefona, tehnologija u obliku NFC-a, zašto je USB Type-C bolji od običnog micro USB-a, podrške za dodatne frekvencije za GSM standard i koje razlike donosi procesor sa osam jezgara. Ali, u isto vreme, uređaj je više nego dobar za kategoriju mlađe generacije, koja već razume brendove savremenih proizvođača, ima sopstveni pogled na spoljašnju lepotu, zahtevajući brzinu interfejsa (bez kašnjenja) i neke dodatne funkcije u obliku dvostruke kamere i zvučnika. Sa druge strane, Galaxy M10 je pogodan i kao uređaj za starije, nezahtevne korisnike kao i njihove unuke, uz prisustvo modernih tehnologija koje su im preteške za razumevanje. Ali, ipak, u oba slučaja, kupovina ove jedinice verovatno će pasti na ramena ljudi srednjih godina.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Kada prvi put uzmete slabiji model Galaxy M linije u ruke, odmah se javlja osećaj već viđenog: lagani dizajn kućišta, izrađenog od sjajne (kod kućišta sive boje ovi nedostaci nisu tako primetni) plastike sa zaobljenim ivicama, rasporedom kamera, kontrola, oblikom izreza na ekranu i osećajem kada uređaj držite u ruci - sve je to već viđeno u jačem modelu linije - Galaxy M20. Detaljnim poređenjem možete videti sve razlike koje M10 donosi u obliku odsustva skenera otiska prsta, druge vrste USB konektora i prebacivanja otvora spoljnog zvučnika sa donjeg dela na zadnji panel.

Ovakva sličnost modela M10 sa M20 u vidu minimalnih razlika u odnosu na stariji model nosi uglavnom prednosti, jer su mane dizajna M20 u jeftinijem modelu već viđene kao danak ceni. Međutim, M10 ima svoje karakteristične prednosti i mane u poređenju sa M20: na primer, zaštitno staklo u slabijem modelu se više ne oseća kao nešto odvojeno od ekrana, kao što je to bio slučaj sa jačim modelom i ne izaziva nelagodnost dok koristite ekran. Od minusa možemo primetiti samo prisustvo jedva primetnog zazora na bočnim tasterima za kontrolu jačine zvuka i uključivanje/isključivanje.

Broj boja kućišta modela Galaxy M10 je potpuno isti, kao i za Galaxy M20: tamno plava i tamno siva. Njegove dimenzije su uporedive sa dimenzijama M20 (oko 1 mm manje sa svake strane), 155,6 x 75,6 x7,7 mm.

Ekran M10 zauzima skoro ceo prednji panel i ima izrez u obliku suze za prednju kameru, kao i senzore blizine i osvetljenja. Odmah iznad kamere nalazi se govorni zvučnik u obliku jedva primetnog uskog proreza.

Na vrhu, osim dodatnog mikrofona, nema ničega.

Na dnu se nalazi standardni 3,5 mm audio priključak za žične slušalice, micro USB konektor i glavni mikrofon.

Sa leve strane nalazi se zasebna fioka za dve odvojene nano-SIM kartice i microSD memorijsku karticu, što sada nije tako česta pojava.

Sa desne strane možete videti standardni par tastera za podešavanje jačine zvuka i taster za zaključavanje ekrana na pametnom telefonu.

Na zadnjem panelu u gornjem delu, na levoj strani, glavna kamera je postavljena vertikalno sa dva sočiva i veoma svetlim pozadinskim LED osvetljenjem sa žućkastim sjajem. Sa ove strane ispod možete videti rupice spoljnog zvučnika.

Ekran

Ekran modela Galaxy M10, kao i M20, napravljen je bazirano na PLS tehnologiji koju je Samsung stvorio kao poboljšanu alternativu IPS tehnologiji. Njegova dijagonala je 6.2 inča, a rezolucija je 1520x720 piksela, što nam daje odnos širine i visine od 19: 9 i gustinu ekrana od oko 270 PPI. Kao što je već spomenuto, ekran modela Galaxy M10 ima izrez za prednju kameru, sličan latiničnom slovu V, koji se zapravo reflektuje od strane proizvođača u naziv ekrana Infinity-V ekran što se skladno uklapa u celokupni dizajn pametnog telefona sa njegovim zaobljenim ivicama.

Po želji, u podešavanjima ekrana, možete sakriti izrez na ekranu, a onda ceo gornji deo ekrana, do ivice kamere, će biti ispunjen crnom bojom.

Uglovi vidljivosti na ekranu su veoma veliki, paleta boja i zasićenje se ne menjaju, slika je prilično svetla i sočna, a pod direktnim sunčevim zracima informacije ostaju dovoljno čitljive da ne bi tražili senku.

Podešavanje osvetljenja ekrana može da se izvede ručno ili automatski - može se izvesti iz menija podešavanja ili preko zavesice za brzi pristup, a klizač za podešavanje može da se pomeri na sam vrh. Galaxy M10 je od M20 nasledio kašnjenje od dve sekunde kao odgovor na naglu promenu osvetljenja, koja se manifestuje, na primer, u vidu povećane osvetljenosti ekrana nakon isključivanja osvetljenja u sobi, ili, naprotiv, osvetljenje ekrana ostaje prigušeno nakon uključivanja ambijentalnog osvetljenja dve sekunde..

Od dodatnih podešavanja ekrana, možemo primetiti mogućnost uključivanja plavog filtera za „smanjenje stresa i zamora očiju ograničavanjem količine plave boje koju emituje ekran“. Ova funkcija je dostupna samo sa zavese menija brzog pristupa i nigde drugde - čak ni uz pomoć ugrađene pretrage po funkciji ne može se naći.

U testu modela Galaxy M20, požalili smo se na prisustvo veoma uskog okvira oko ekrana - kada uzmete pametni telefon, njegov ekran je pokriven na ivicama otiscima prstiju, a interfejs je to ovu akciju prepoznao kao aktivnu, reagujući pokretanjem programa i predlažući da se odmah po otključavanju podesi glavni ekran. Ali u slučaju M10, ovo ponašanje na ekranu nije primećeno, iako nije bilo primetnih promena u širini okvira.

Baterija

Galaxy M10 je opremljen standardnom baterijom za moderne jeftine pametne telefone kapaciteta 3400 mAh. Uprkos tome, naš test model izdržava ceo radni dan sa pristojnim radnim opterećenjem, uključujući skoro četiri sata rada ekrana na igrama, pored dnevne rutine, kao što je provera e-pošte i surfovanje vebom.

M10 ima tri režima za optimizaciju rada baterije pametnog telefona:

  • Optimizovan, glavni, kada je "postignut preporučeni balans između performansi i trajanja baterije";
  • Prosečna uštedau ovom režimu podrazumevano je da se omogući (može biti onemogućeno) ograničavanje pozadinskih zadataka kada je zabranjeno korišćenje Wi-Fi i mobilnog interneta u pozadini; podrazumevano omogućeno (možete i isključiti) ograničenje frekvencije procesora na 70%; osvetljenost ekrana se smanjuje za 10% (može biti ograničena na 5% ili isključena);
  • Maksimalna ušteda pored onih procedura koje su uključene kada je prosečna ušteda omogućena, pojednostavljen je interfejs, koristi se tamna tema sa onemogućavanjem čuvara ekrana, pozadinske slike, vidžeti i prepoznavanje lica su takođe isključeni.

Važno je napomenuti da nakon takve promene režima u bilo kojem smeru može doći do određenog vremena zaostajanja interfejsa, koje, međutim, brzo prolazi nakon nekoliko zaključavanja ekrana.

Ukupno vreme punjenja baterije preko standardnog punjača (5V / 1A) je skoro tri sata kada je pametni telefon isključen.

Memorija, čipset, performanse

Kao što je gore pomenuto, dobili smo uzorak sa 2 GB RAM-a (LPDDR3) i 16 GB (eMMC 5.1) interne memorije. U testovima interne memorije pokazala se brzina prenosa podataka od 32 MB/s prilikom pisanja i 153 MB/s kod čitanja. Za RAM, brzina kopiranja podataka je 2730 MB/s.

Srce Galaxy M10 čini stari čipset sopstvene proizvodnje - Samsung Exynos 7870, koji je svoje mesto našao u pametnim telefonima još pre tri godine (na primer, jeftini Galaxy J7 2016). Proizveden je na 14-nm FinFET tehnološkom procesu i ima osam Cortex A53 procesorskih jezgara koje rade na frekvenciji do 1.6 GHz, kao i jednojezgrani Mali-T830 MP1 grafički procesor. Ovo rešenje je inferiorno u odnosu na performanse čipseta Exynos 7904 koji je instaliran u Galaxy M20, ili čak Exynos 7884 instaliran u modernim jeftinim uređajima - Galaxy A10 i A20. U uobičajenim zadacima vezanim za surfovanje webom, ćaskanje i društvene mreže, ova razlika u performansama se ne oseća posebno. Ali zašto je proizvođač izabrao takvo staro rešenje za moderni pametni telefon, čak i ako je reč o jeftinom telefonu, ostaje misterija. Može se pretpostaviti.

Ako uporedimo performanse sintetičkih testova, performanse Galaxy M10 su negde na nivou najboljih uređaja opremljenih Qualcomm Snapdragon 625 procesorima.

Kada vršite testove performansi i igrate zahtevne igre, pametni telefon se ne zagreva preterano (zagrevanje svakako postoji, ali će biti primetno ako posebno pratite promenu temperature).

Opcije povezivanja

Galaxy M10 je opremljen, kao što i dolikuje jeftinom pametnom telefonu, samo single-band (2.4 GHz) Wi-Fi modulom sa podrškom za Wi-Fi Direct, kao i Bluetooth v4.2 tehnologijom i USB On-The-Go, što omogućava povezivanje spoljašnjih USB flash diskova, miševa i tastatura.

M10 podržava 4G (LTE) mreže u sledećim frekventnim opsezima 2100/1800/850/2600/900/800 MHz (B1 / 3/5/7/8/20/38/40/41). Za 3G (WCDMA) mreže - 2100/850/900 MHz, ali za GSM mreže ovde su samo tri frekventna opsega: 850/900/1800 MHz. Stoga, ovu činjenicu treba uzeti u obzir prilikom putovanja u inostranstvo, posebno u Severnu Ameriku, gde GSM opseg iznosi 1900 MHz. U isto vreme, ovaj uređaj ima dva odvojena SIM slota i zasebnu microSD memorijsku karticu.

Kao globalni sistemi pozicioniranja, dostupne su podrške za A-GPS, američki GPS, ruski GLONASS, kineski Beidou i japanski QZSS. Brzina određivanja koordinata na otvorenim površinama kada je sistem pokrenut nije veće od tri sekunde. Određivanje koordinata pri prvom pokretanju se povećava na otprilike jedan minut.

U prostoriji na prozoru, brzina određivanja koordinata je oko 10 sekundi. U oblačno vreme ova brojka se značajno povećava.

Kamera

Dvostruka glavna kamera instalirana u Galaxy M10 je vrlo blizu parametrima Galaxy M20 kamere, koja se sastoji od glavnog 13 MP modula sa standardnim objektivom sa dovoljno velikim otvorom blende F1.9 i dodatnim modulom rezolucije 5 MP sa širokougaonim (120 °) objektivom čija je vrednost otvora blende F2.2. Takođe, tu su i autofokus i LED blic.

Rezolucija prednje kamere je 8 MP sa vrednošću otvora blende F2.0. Pozadinsko osvetljenje koristi beli sjaj ekrana.

Fotografije snimljene glavnom kamere su tipične za segment jeftinih uređaja, gde je gubitak detalja na svetlim ili tamnim delovima fotografije sa značajnom razlikom u osvetljenju. Dopalo nam se kako autofokus funkcioniše - kamera bira pravilan fokus sama po sebi, i samo u nekim slučajevima morate da prstom dodirnete ekran da biste promenili objekat na koji treba pomeriti fokus.

"Pro" režim rada glavne kamere više je namenjen naprednim korisnicima odnosno korisnik može odabrati:

  • Podešavanje ISO vrednosti od 100 do 800
  • Četiri vrste balansa belog: Daylight, Cloudy, Dazzling i Fluorescent
  • Vrednosti ekspozicije od -2 do +2
  • Tip merenja ekspozicije je "Center Weighted", "Spot" i "Matrix".

Režim „Pro“ često se koristi u situacijama kada automatski režim ne može da se nosi sa balansom belog - onda morate ručno da podesite željeni tip, a slike se transformišu:

Ali u ovom režimu, opcija za omogućavanje HDR podrške nije dostupna za aktivaciju, što rezultira dobijanjem ispravnog balansa boja na slikama, ali sa preeksponiranim i zamračenim područjima:

Glavni interfejs kamere je standardan za sve Samsung uređaje koji rade na OneUI interfejsu. Ograničen je samo mogućnostima Pro režima i brojem raspoloživih režima za M10, redosled i dostupnost se može promeniti u podešavanjima:

  • Panorama
  • About
  • Lively focus
  • Photo
  • Videotape
  • Burst shooting

Na raspolaganju su vam sledeći režimi rada kamere:

  • Lively focus
  • Photo
  • Videotape

Treba napomenuti da u režimu “Live Focus”, kada se stvori efekat zamućenja pozadine, softver obe kamere (glavne i prednje) uvek traži lice u kadru i neće stvoriti takav efekat bez njega.

Za one koji vole da se zabavljaju prilikom snimanja portreta i autoportreta postoji veliki set stikera, uključujući animirane i reagovanja na neki događaj (obično namigivanje ili otvaranje usta). Ako unapred postavljeni stikeri nisu dovoljni za korisnika, onda se novi mogu preuzeti iz Samsung prodavnice.

Galaxy M10 omogućava snimanje video zapisa u Full HD rezoluciji (1920 × 1080 piksela) na obe kamere. U svojim postavkama možete da promenite odnos video zapisa za ekran ili 1: , kao i da izaberete manju rezoluciju - HD (1280x720).

Primer video klipa (MP4, 30 MB) >>>

U meniju podešavanja kamera (prednja i glavna) postoji mogućnost da izaberete za svaku od njih, sa kojom rezolucijom i odnosom širina i visina slike ćete da snimate.

U ovom meniju možete da:

  • Omogućite (automatski ili prinudno) ili onemogućite HDR režim
  • Omogućite rešetku (3x3 ili kvadrat)
  • ADodate geotagove
  • Odaberete koje režime fotografisanja ćete da ostavite i kojim redolsedom će biti locirani u interfejsu
  • Omogućite ili onemogućite brzo pokretanje kamere dvosturkim pritiskom tastera za uključivanje
  • Omogućite preview fotografije nakon snimanja
  • Dodate vodeni žig fotografiji koju kreirate
  • Podesite sliku u ogledalu kada snimate selfi

Pošto Samsung Galaxy M10 nema skener otiska prsta, jedini biometrijski metod autentifikacije je prepoznavanje lica, za što je odgovorna prednja kamera. Kvalitet početne kalibracije za određivanje lica vlasnika ovog pametnog telefona zavisi od brzine prepoznavanja. Može proći nekoliko sekundi, a možda prvi put i ne proradi, pri čemu onda morate promeniti poziciju kamere. Ali ono što je zanimljivo je da brzina prepoznavanja ne zavisi od ambijentalnog svetla - detekcija lica je takođe moguća u potpunom mraku sa istim uspehom kao i pri jakoj sunčevoj svetlosti. Kada pritisnete taster za uključivanje, prednja kamera se uključuje, kao što pokazuje animacija oko kamere, a osvetljenost ekrana je postavljena na maksimum (u podešavanjima koje možete isključiti)

Softverske karakteristike

Uzorak Galaxy M10 modela koji je došao na naš test je u početku pokretao Android 8.1 Oreo sa Samsung Experience 9.5 interfejsom, dok je ovaj model već u prodaji sa unapred instaliranim Android 9.0 Pie i novom verzijom korisničkog interfejsa One UI. Dakle, testirani uređaj je morao biti prisilno ažuriran na "Pie", jer nije video novu verziju operativnog sistema.

Posle nadogradnje, M10 se promenio, a njegov meni, pa čak i brzina interfejsa su skoro isti kao kod vodećih modela, osim onih mesta gde stariji modeli koriste dodatnu funkcionalnost, na primer, u vidu virtuelnog Bixby asistenta ili beskontaktnog plaćanja putem bežične NFC tehnologije.

Nakon prvog pokretanja sistema, Yandex vidžet bio je dostupan na početnom ekranu, kao i sama prečica, koja se mogla ukloniti bez ikakvih problema:

Za Chrome pregledač nakon prvog lansiranja, takođe je predloženo da se pored Google-a izaberete dodatni pretraživač:

Da ne bi ponovili opis funkcionalnih karakteristika novog interfejsa, savetujemo vam da pročitate poseban i detaljan članak o njemu.

Važno je napomenuti da će se brendirane aplikacije proizvođača (na primer, Sat, Kalkulator, Kalendar, itd.), koje nisu deo operativnog sistema, ažurirati ne preko prodavnice aplikacija Google Play, već koristeći sopstveni Galaxy Store.

Multimedija

Galaxy M10 je opremljen jednim zvučnikom koji se nalazi na zadnjem panelu. Prilično je glasan i na maksimalnom nivou nema primetnih distorzija. Ali ako pametni telefon postavite na ravnu površinu, jačina zvuka zvučnika značajno opada obzirom da se otvor zatvara. Ako bi se zvučnik nalazio u blizini kamera na kojima se nalaze izbočine, onda možda ne bi došlo do takvog negativnog efekta.

Jačina zvučnika je srednja ili nešto niža. Vibracija je iznad proseka i oseća se veoma dobro u džepovima odeće.

Standardni 3.5 audio priključak se takođe nalazi na dnu, povezivanjem slušalica možete omogućiti Dolby Atmos tehnologiju surround zvuka, UHQ UPSCALER funkciju, koja poboljšava kvalitet zvuka povećavajući dubinu bita i frekvenciju, kao i funkciju timbre.

Za sve kanale audio reprodukcije, opcija „Zvučni efekat u koncertnoj dvorani“ je omogućena, i predstavlja prilagođivanje optimalnog nivoa jačine frekvencija u zavisnosti od starosti korisnika (jer u zavisnosti od našeg uzrasta, niske i visoke frekvencije percipiramo drugačije ), kao i ekvilajzer dvostrukog režima („Jednostavno“ i „Normalno“).

Ljubitelji slušanja radija mogu koristiti ugrađeni FM radio, koji radi po povezivanju žičnih slušalica. Pretraživanje radio stanica u čitavom spektru je iznenađujuće brzo, a ceo proces podešavanja nije trajao više od 15 sekundi.

Pored svega, Galaxy M10 ima podršku za Widevine Level 1 DRM sistem za upravljanje digitalnim pravima za isporuku HD sadržaja iz različitih video streaming servisa, dok čak i neki vodeći smart telefoni podržavaju samo Widevine Level 3.

Utisci

Nakon što smo proveli neko vreme sa Galaxy M10 on je na nas ostavio utisak pametnog telefona sa minimalnim skupom prednosti i nedostataka, gde je navedena funkcionalnost funkcionisala kako treba, i ne razmišljate mnogo o dodatnim detaljima ako uzete u obzir njegovu cenu i pozicioniranje.

Šta nam se dopada kod modela Galaxy M10:

  • Veliki i svetli ekran
  • Odlične performanse i brz rad interfejsa
  • Stabilan rad
  • Relativno dobra kamera za klasu uređaja.

Šta nam se ne dopada:

  • Nedotatak skenera otiska prsta
  • Efekat zamućenja pozadine je dostuppan samo za portret fotografije
  • Nema indikatora propuštenih događaja

Konkurenti

Za razliku od Galaxy M20, za Galaxy M10 možete napraviti veoma dugačku listu modernih konkurentskih modela u njegovom cenovnom segmentu i sa sličnom funkcionalnošću. Dajemo samo mali deo:

  • Honor 8S(2/32 GB), više memorije, manji kapacitet baterije i nešto slabije performanse;
  • Xiaomi Redmi 7(2/16 GB), lošija kamera, veći kapacitet baterije, znatno više performanse;
  • Huawei Y6 2019(2/32 GB), viša cena, više memorije, manji kapacitet baterije i nešto niže performanse;
  • Honor 8A(2/32 GB), malo skuplji, ali više memorije, manji kapacitet baterije i značajno bolje performanse;
  • Nokia 5.1(2/16 GB), manji kapacitet baterije, ali postoji podrška za NFC i veću rezoluciju ekrana;
  • Vivo Y91C(2/32 GB), veći kapacitet baterije, znatno bolje performanse, lošija glavna i bolja prednja kamera;
  • Huawei Y5 2019(2/16 GB),manji kapacitet baterije.

Na ovu nepotpunu listu možete sigurno dodati veliki izbor prošlogodišnjih modela, koji su još uvek u prodaji, ali su značajno pali po ceni do nivoa Galaxy M10 i istovremeno u smislu vrhunskih performansi (na primer, prošlogodišnji Huawei P Smart).

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024