Galaxy M20 2019
2019. godina
6.3" LCD, 83.6% body
14% 7904 Octa, Android 10
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
5000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Samsung Galaxy M20 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy M20 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy M20 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Samsung Galaxy M20

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Kabl za sinhronizaciju
  • Punjač
  • Uputstvo
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice

Specifikacije

Pre svega moramo razjasniti situaciju sa tehničkim karakteristikama testiranog pametnog telefona: za testiranje smo dobili test uzorak sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, dok se jača verzija sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije može kupiti samo online. Takođe u komercijalnoj verziji postoji podrška za bežičnu tehnologiju NFC (naš uzorak je nije imao).

Specifikacije
Dimenzije i masa 156.4x74.5x8.8 mm; 186 g
materijali kućišta Sjajna plastika
Ekran 6.3 inča, 2340 x 1080, 19.5: 9, PLS, Infinity-V, 409 PPI
Operativni sistem Android 8.1 Oreo, Samsung Experience 9.5
Platforma Samsung Exynos 7904: 2 Cortex A73 jezgra (1.8 GHz) + 6 Cortex A5 jezgara (1.6 GHz), Mali-G71 MP2 GPU, 14 nm FinFET tehnologija izrade
Memorija 3 GB ili 4 GB RAM-a, 32 GB ili 64 GB ugrađene memorije, zaseban slot za microSD memorijsku karticu kapaciteta do 512GB
Bežično povezivanje Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth v5.0, NFC (opciono)
Mreže 2G (GSM): 850/900/13/1900 MHz; 3G (WCDMA): 2100/1900/850/900 MHz; 4G (LTE): 2100/13/850/2600/900/3 MHz (B1 / 3/5/7/8/20), 2600/2300/2500 MHz (B38 / 40/41); dva zasebna slota za Nano-SIM kartice (4FF)
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou
Senzori i konektori Skener otiska prsta, akvcelerometar, žiroskop, senzori blizine i svetlosti, USB 2.0 Type-C, 3.5 mm audio jack
Glavna kamera 13 MP, F1.9, 1.12 mikrona, 1 / 2.8 ", fazni autofokus + 5 MP, F2.2, 1.12 mikrona, 1/6", 120 stepeni
Prednja kamera 8 MP, F2.0
Baterija 5000 mAh brzo punjenje (15 W)
Boje Plava, tamno siva
Zvuk Widevine L1, Dolby ATMOS, FM Radio

Pozicioniranje

Samsung je prvi put predstavio Galaxy M20 krajem januara ove godine u Indiji. Zajedno sa Galaxy M30 i M10, predstavio je novu liniju pametnih telefona Galaxy M, koju kompanija pozicionira isključivo za mlađu publiku, nudeći im široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Te najave nisu bile samo prazne priče. Prva zemlja u kojoj se pojavio u zvaničnoj prodaji Galaxy M20, pored Azije, bila je Ukrajina.

Ako prodaju M20 ostavimo po strani i uzmemo u obzir njegove tehničke karakteristike i izgled, onda nam se, u stvari, javlja Galaxy A30 sa kamerama, kućištem i cenom jeftinijeg Galaxy A20. Jedina ključna razlika između M20 i A30 / A20 je povećan kapacitet baterije do 5000mAh i drugi tip ekrana - ovde se koristi PLS matrica, a ne Super AMOLED, kao u novoj liniji Galaxy A.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Da bi napravili uređaj koji će izgledati atraktivno, imati dobre tehničke karakteristike i imati pristupačnu cenu, programeri uvek moraju da nešto žrtvuju. U slučaju M20 dobijamo pametni telefon sa laganim dizajnom, gde su ivice na zadnjoj strani maksimalno zaobljene, a kućište je napravljeno od sjajne i brendirane plastike, na kojoj se jasno vide otisci prstiju nekoliko sekundi nakon što vam se pametni telefon nađe u rukama. Ako se izbor materijala kućišta može povezati sa željom proizvođača da opravdano uštedi, onda je izgled modela M20 više nego uspešan obzirom da su programeri uspeli da u ovaj model smeste bateriju visokog kapaciteta bez povećanja debljine telefona, barem bez nekog drastičnog povećanja. Upravo ove vrlo zaobljene ivice daju nam vizuelni osećaj male debljine, skrivajući iza sebe prostranu bateriju, ali u isto vreme obezbeđujući pametnom telefonu izgled dečije igračke.

Ako uzmete M20 u ruke, nećete ga ispustiti, ali nemate 100% osećaj da vam uređaj savršeno leži u ruci, jer zaobljene ivice i glatka sjajna površina zadnjeg panela ometaju taj osećaj. Osim toga, debelo zaštitno staklo ekrana je nešto manje od prednjeg panela, blago se pruža preko njega i nema dovoljno gladak prelazak na kućište, izazivajući laganu nelagodnost zbog konstantnog doticanja ivica ekrana.

Kada kupujete Galaxy M20, možete da birate između dve boje kućišta - tamno plavu i tamno sivu. Njegove dimenzije su 156.4x74.5x8.8 mm – tipične dimenzije za moderne 6-inčne pametne telefone i uporedive su sa uređajima ekrana od 5,5 inča pre dve godine. Sam ekran zauzima skoro ceo prednji panel, pri čemu je za smeštanje prednje kamere (kao i senzora blizine i osvetljenja) na ekranu napravljen izrez u obliku suze. Odmah iznad kamere možete videti jedva primetan uski prorez ispod slušalice.

Na vrhu, osim dodatnog mikrofona, nema ničega.

Na dnu se nalazi standardni 3,5 mm audio priključak za žične slušalice, USB Type-C konektor, glavni mikrofon i otvor zvučnika.

Sa leve strane nalazi se zasebna fioka u kojoj se nalaze dve odvojene nano-SIM kartice i microSD memorijska kartica, što sada nije tako česta pojava.

Sa desne strane možete videti standardni par tastera da podesite jačinu zvuka i taster za zaključavanje ekrana pametnog telefona.

Na zadnjem panelu u gornjem delu, duž leve strane, nalaze se glavna kamera sa dva sočiva dok je LED lampica postavljena vertikalno. Na istoj osi sa LED lampicom, u samom centru, nalazi se skener otiska prsta.

O skeneru otiska prsta treba reći nešto više. Nalazi se u ravni sa zadnjom stranom i odvojen je od nje kada je reč o dodirnom osećaju malom granicom oko njegovog obima. Rad sa njim ne izaziva nikakve probleme kada koristite kažiprst, ali otključavanje pametnog telefona (i programa koji koriste biometrijsku autentifikaciju) ne funkcioniše uvek kada prođete prstom kroz skener, kao što se od vas traži u uputstvu za pametni telefon tokom registracije otiska prsta. Sigurno aktiviranje se dešava samo kada dodirnete prst na senzoru, i u ovom slučaju nije uvek moguće naći ga iz prvog puta - prvo morate da prepipate zadnji panel u potrazi za skenerom, a zatim da ga dodirnete.

Moguće je da je ovo ponašanje povezano sa karakteristikom registrovanja otisaka prstiju na pametnom telefonu - od korisnika se traži da polako povuče prst preko skenera od vrha do dna, dok drugi proizvođači registruju otiske prstiju nekoliko puta dodirom prsta na skeneru iz različitih uglova.

Pored svega, nismo uspeli, bez obzira kako smo pokušali, da konfigurišemo funkciju pozivanja table sa obaveštenjima pomoću skenera otiska prsta.

Ekran

Galaxy M20 ima ekran zasnovan na PLS tehnologiji koju je Samsung stvorio kao poboljšanu alternativu IPS-u. Veličina dijagonale je 6,3 inča, a rezolucija je 2340x1080 piksela, što nam daje odnos širine i visine 19,5 9 i gustinu od 409 ppi. Uređaj ima udubljenje u obliku kapljice ispod prednje kamere, slično latiničnom slovu V, koje proizvođač odražava u nazivu ekrana - Infinity-V. Ovakvo rešenje, po našem mišljenju, veoma se harmonično uklapa u ukupni dizajn pametnog telefona sa zaobljenim ivicama.

Po želji, u podešavanjima ekrana, možete sakriti izrez, a onda će se ceo gornji deo ekrana do ivice kamere ispuniti crnom bojom.

Uglovi gledanja ekrana su veoma veliki, paleta boja i osvetljenost se ne menjaju, a pod direktnom sunčevom svetlošću informacije ostaju čitljive.

Podešavanje osvetljenosti ekrana, ručno ili automatski, može se podesiti ili iz menija podešavanja ili pomoću brzog pristupa sa notifikacione zavese, a klizač za podešavanje se može pomeriti na sam vrh. Jedino što nam se nije dopalo sa podešavanjima osvetljenja ekrana je brzina reakcije automatske korekcije ekrana na promenu ambijentalnog svetla - ponekad se svetlost ekrana menja odmah, ponekad posle dve ili tri sekunde, a ponekad ostaje na istom nivou. A onda, da bi se sistem automatskog prilagođavanja osvetljenosti pokrenuo, morate žonglirati klizačem automatske kontrole osvetljenja - prednost pristupa je moguća i iz zavese menija brzih podešavanja, a ovaj problem se ipak nije tako često manifestovao.

Od dodatnih podešavanja ekrana, moguće je primetiti mogućnost uključivanja plavog filtera za “smanjenje naprezanja očiju ograničavanjem količine plave boje koju emituje ekran”. Ova funkcija je dostupna samo sa zavese menija brzog pristupa i nigde drugde - čak ni uz pomoć ugrađene pretrage po funkciji, ne može se naći.

Još jedna karakteristika ekrana, koju mnogi smatraju prednošću je prisustvo vrlo uskog okvira, pri čemu radna površina ekrana zauzima skoro celu prednju površinu pametnog telefona. Međutim, korišćenje ove funkcije igra okrutnu šalu sa korisnikom tako što ćete uzeti pametni telefon, pokriti ekran vrhovima prstiju na ivicama, a interfejs prepoznaje ovu akciju kao aktivnu, reagujući u obliku pokretanja programa i predlaže da odmah nakon otključavanja konfigurišete glavni ekran. Ovo ponašanje ekrana nije baš poželjno tokom igranja igara - lažni alarmi se stalno pojavljuju, a dodir ekrana koji vam je potreban se ne obrađuje zbog činjenice da je prst već dodirnuo ekran. Stoga, kada radite sa ekranom uskih okvira, kao kod modela Galaxy M20, morate da promenite svoje navike u radu sa ekranima osetljivim na dodir, nakon čega vam problem lažnih dodira više neće smetati.

Baterija

Galaxy M20 je opremljen ogromnom baterijom, u skladu sa uobičajenim standardima za moderne pametne telefone, kapaciteta 5000 mAh. Potpuno napunjena baterija je dovoljna za više od jednog dana intenzivnog rada sa pametnim telefonom - čak i kada je isključeno automatsko podešavanje osvetljenja ekrana (na početku testa je ručno podešeno na 50%). Nakon 24 časa korišćenja, nivo napunjenosti nije pao ispod 30%.

M20 ima dva prilagodljiva režima uštede energije - "Medium" i "Maximum". U prvom slučaju, sa preostalih napunjenosti baterije 15%, režim obećava da će produžiti rad pametnog telefona za 9 sati, isključujući pozadinsku upotrebu pristupa mreži od strane aplikacija, kao i uključiti ograničenje brzine CPU-a (do 70%) uz smanjenu osvetljenost ekrana (podrazumevano - 10%)).

U režimu maksimalne uštede energije najavljeno je produženje rada pametnog telefona za 27 sati. On, pored procedura koje su uključene prilikom uključivanja Medium režima uštede energije, uključuje i tamnu temu sa isključivanjem čuvara ekrana, pozadinskih slika, vidžeta i biometrijskih sistema (skener otiska prsta i prepoznavanje lica).

Ukupno vreme punjenja baterije sa režimom normalnog punjenja omogućeno je standardnim punjačem od 5V / 2A i iznosi dva sata. Kada se koristi brenirani punjač snage 15 W, proizvođač obećava trostruko povećanje brzine punjenja (ne možemo da potvrdimo tačnost ovog podatka, jer nismo obezbedili punjač za testiranje).

Oni koji žele da kupe dodatni punjač sa podrškom za brzo punjenje, treba da se uvere da će on podržati M20 - na primer, punjač koji se isporučuje u paketu sa OnePlus 3T, nije mogao da napuni M20.

Memorija, čipset, perfrormanse

Kao što je već pomenuto, dobili smo uzorak sa 3 GB RAM-a (LPDDR4x) i 32 GB (eMMC 5.1) interne memorije, a verzija sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije je u prodaji. U testovima interne memorije pokazala se brzina prenosa podataka od 123 MB / s prilikom pisanja i 225 MB / s kod čitanja.

RAM kopira podatke brzinom od 5300 MB / s.

Telefon koristi Samsung Exynos 7904 čipset, proizveden korišćenjem 14nm FinFET tehnologije, kao centralni procesor, i on u suštini nije ništa više od Exynos 7885 sa smanjenim frekvencijama dva Cortex A73 produkcijska jezgra sa 2.2 GHz na 1.8 GHz, a tu je i dodatna podrška za nove povećane rezolucije ekrana (do 2400x1080) i ugrađene kamere (do 32 MP sa 21.7 MP). Za grafiku je zadužen dvojezgreni GPU Mali-G71 MP2.

Ako uporedimo performanse sintetičkih testova, performanse Galaxy M20 su na nivou uređaja koji su opremljeni Qualcomm Snapdragon 632 procesorima.

Tokom testova performansi i u zahtevnim igrama, pametni telefon se jedva primetno zagreva u području skenera otiska prsta. U svakodnevnoj upotrebi - gledanje videa i slika, surfovanje webom, razmena poruka u chat sobama i klijentima e-pošte – nikakvo zagrevanje se ne primećuje a interfejs radi glatko i brzo, bez ikakvih zaostajanja i usporavanja.

Opcije povezivanja

Uprkos podršci Exynos 7904 čipseta frekventnom opsegu od 5 GHz za Wi-Fi mreže, Galaxy M20 podržava samo 2.4 GHz, ali ima prostora za podršku za Wi-Fi Direct, Bluetooth v5.0, USB On-The-Go, kao i bežičnu NFC tehnologiju, neophodnu za beskontaktno plaćanje putem pametnog telefona.

Naravno, Galaxy M20 podržava rad na 4G / LTE mrežama (B1 / 3/5/7/8/20/38/40/41). U konkretnom slučaju, uređaj ima dva odvojena SIM slota i zasebni slot za microSD memorijsku karticu.

Telefon nudi podršku za GPS, A-GPS, GLONASS i Beidou sisteme globalnog pozicioniranja. Vreme određivanja koordinata na otvorenim površinama nije duže od tri sekunde.

U zatvorenom prostoru, na udaljenosti od 3 metra od prozora ispred kojeg rastu stabla, stopa detekcije pada na 20 sekundi, a tačnost 10 puta na 40 metara. Po oblačnom vremenu, stopa detekcije značajno opada.

Kamera

Proizvođač je ovaj model obezbedio glavnom kamerom sa dva senzora - glavnim rezolucije 13 MP sa standardnim objektivom koji ima F1,8 otvor blende i dodatnom kamerom rezolucije 2 MP sa širokougaonim (120 °) objektivom, čija je vrednost otvora blende F2.2. Tu je i fazni autofokus i LED blic.

Rezolucija prednje kamere je 8 MP sa otvorom blende F2.0. Za pozadinsko osvetljenje koristi se beli sjaj ekrana.

Slike glavne kamere nisu savršene, ali će moći da zadovolje vlasnike Galaxy M20. Fokusirajući se na blisko razmaknute objekte ona snima bolje nego tokom snimanja opštih planova i pejzaža. Uprkos postojanju dva objektiva, od kojih se jedan može koristiti za snimanje širokog ugla sa isključenim autofokusom ili za stvaranje efekta zamućenja u pozadini, ovaj efekat se može dobiti samo ako postoji živa osoba u kadru, a ako iz nekog razloga postoji kamera ne odredi da li je u kadru osoba, onda odbija da primeni zamućenje pozadine.

Model odlikuje čipset Exynos 7904 za koji se u specifikacijama navodi da ima podršku za video snimanje u 4K UHD rezoluciji, ali Galaxy M20 omogućava snimanje video zapisa samo u Full HD rezoluciji (1080p) i Full HD + (za punu rezoluciju ekrana - 2340 x 1080).

Primer video klipa (MP4, 28 MB) >>>

U okviru intuitivnog interfejsa kamere postoji “PRO” režim rada u kojem možete podesite sve potrebne parametre za manuelno snimanje. Za one koji to vole, moguće je zabaviti se pri snimanju portreta i autoportreta jer postoji veliki set stikera, uključujući animirane i one koje se odnose na neke događaje (obično mig ili otvaranje usta). Ako korisnicima to nije dovoljno, mogu se preuzeti dodatni stikeri iz Samsung prodavnice.

Softverske karakteristike

Galaxy M20 pokreće Android 8.1 Oreo, dok ovogodišnje konkurentske modele odlikuje Android 9.0 "Pie". Moguće je da će u budućnosti biti obezbeđeno unapređenje na "Pie" dok će interfejs Samsung Experience 9.5 će biti zamenjen jednim One UI.

Pored toga, treba pomenuti ažuriranu verziju Game Launcher-a, neku vrstu odvojenog korisničkog interfejsa za pokretanje i upravljanje instaliranim aplikacijama.

Ovaj korisnički interfejs automatski detektuje da je korisnik preuzeo igre i postavlja prečice za njih. Ovde korisnik može saznati detaljne informacije o igri kao i nivo popularnosti kod vlasnika Samsung uređaja. Pored toga, u okviru Game Launcher-a možete se upoznati sa igrama bez odlaska na Google Play, iako će se aplikacija automatski pokrenuti da bi se igre instalirale.

U postavkama Game Launchera možete isključiti zvuk u igrama, a možete i kontrolisati postavljanje njihovih performansi. Da biste to uradili, možete izabrati opšti režim rada, za sve igre, režim visokih performansi i zasebni režim rada, za svaku igru.

U slučaju podešavanja za pojedinačne igre, pored odabira režima rada - “Ušteda energije”, “Balansirano” ili “Performanse” - korisnik može da snizi rezoluciju ekrana ili brzinu kadrova u sekundi.

U okviru Game Launcher podešavanja, možete odabrati opciju za sakrivanje ikona preko menija telefona, a one će se prikazivati samo u okviru Game Launcher-a.

Nakon pokretanja igre, korisniku će biti ponuđene alatke za podešavanje Game Tools režima rada, kojem se može pristupiti prevlačenjem prema gore iz navigacijskog panela. U igrama, na navigacionom panelu su dostupna još dva tastera: a jedne strane, prečica za pokretanje alata, a sa druge taster za određenu funkciju (na primer, video snimanje, snimak ekrana, taster za navigaciju ili zaključavanje ekrana). Istovremeno, snimci ekrana (fotografije i video snimci) snimljeni pomoću Game Launcher-a postavljaju se za svaku igru u okviru sopstvenog foldera sa nazivom aplikacije.

Međutim, čak i ako redovno pravite snimke ekrana u aplikacijama ili preko menija vašeg pametnog telefona, sistem će dodati ime datoteke sa datumom i vremenom uz ime menija ili aplikacije u kojoj je snimljen snimak ekrana.

Pored toga, korišćenjem ovog alata u igrama možete pokrenuti (preko iskačućeg panela) u prozoru broj dodeljenih aplikacija bez prekidanja samog procesa igre. Ovi prozori se mogu pomerati po ekranu, maksimizovati do punog ekrana ili minimizovati na ikonu koja se takođe može slobodno kretati po ekranu tokom igre, a zatim maksimizovati i nastaviti rad.

Možete pokrenuti u režimu prozora i minimizovati nekoliko aplikacija odjednom.

Multimedija

Galaxy M20 je opremljen jednim zvučnikom koji se nalazi sa donje strane. Njegov volumen i kvalitet je dovoljan za svakodnevne zadatke pri reprodukciji melodija zvona i tokom rada u vidu zvučnika - zvuk je jasan i ne dolazi do iskrivljenja zvuka, čak i pri maksimalnom nivou podešavanja.

Donji deo takođe poseduje standardni 3.5 audio priključak, a kada su slušalice povezane u okviru podešavanja pametnog telefona, možete omogućiti Dolby Atmos Surround Sound tehnologiju, UHQ UPSCALER, koji poboljšava kvalitet zvuka povećanjem dubine bita i frekvencije, kao i emuliranjem tona pojačala.

Za sve kanale audio reprodukcije, opcija "Zvučni efekat u koncertnoj dvorani" je omogućen, prilagodljivo prilagođavanje optimalnog nivoa jačine zvuka u zavisnosti od godina starosti korisnika (jer u zavisnosti od našeg uzrasta, ljudi drugačije opažaju niske i visoke frekvencije) kao i ekvilajzer sa dvostrukim režimom rada ("Simple" i "Normal").

Ljubitelji slušanja radija mogu koristiti ugrađeni FM radio koji radi kada su žične slušalice povezane.

Pored toga, Galaxy M20 ima podršku za Widevine Level 1 DRM sistem za upravljanje digitalnim pravima za isporuku HD sadržaja iz različitih servisa za video streaming, dok i neki vodeći pametni telefoni podržavaju samo Widevine Level 3.

Utisci

Samsung dugo nije imao ovako atraktivne uređaje za prodaju koji su odlični balans funkcionalnosti uz minimalne troškove. Tu su i neki noviji modeli ali su oni dostupni po višoj ceni i daleko višem nivou funkcionalnosti.

U prve tri nedelje prodaje na odabranim tržištima, Galaxy M20 je zabeležio dobru prodaju, naročito zahvaljujući ponudama koje podrazumevaju plaćanje uređaja u nekoliko rata, što se može zabeležiti kao veliki plus ovom modelu.

Šta nam se dopada kod modela Galaxy M20:

  • 5000 mAh baterija sa podrškom za brzo punjenje
  • Kompaktne dimenzije
  • NFC
  • Dovoljno RAM-a (do 4 GB) i interne memorije (do 64 GB)
  • Veliki i svetao ekran
  • Dobre performanse
  • Stabilan rad
  • USB Type-C port
  • Niska cena

Šta nam se ne dopada:

  • Neobičan skener otiska prsta
  • Efekat zamućenja pozadine je dostupan samo za portret fotografije.
  • Nema podrške za 5 GHz opseg za Wi-Fi mreže
  • Uzani okviri oko ekrana
  • Nema indikatora propuštenih događaja
  • Moguće ga je kupiti samo online

Konkurenti

Galaxy M20 ima nekoliko direktnih konkurenata. Prvi među njima je nedavno predstavljeni Xiaomi Redmi Note 7 koji je dostupan po uporedivoj ceni, nudi bolju kameru i procesor ali i bateriju manjeg kapaciteta uz nepostojanje NFC podrške. Među konkurentima sa uporedivim kapacitetom baterija tu su Xiaomi Mi MAX 3 i Huawei 7.12-inčni fablet Honor 8X Max, ali su dostupni po višoj ceni a njihova veličina prevazilazi kompaktnost, plus je tu i nedostatak podrške za NFC tehnologiju.

Postojanje mnogobrojnih kineskih modela sa baterijama velikog kapaciteta u okviru ne tako poznatih brendova ne igra važnu ulogu i malo je verovatno da će bilo koji od njih predstavljati značajnu konkurenciju Samsung Galaxy M20 modelu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024