Redmi 7 2019
2019. godina
6.26" LCD, 81.5% body
16% 632, Android 10
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
Test mobilni telefon Xiaomi Redmi 7 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Xiaomi Redmi 7 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Xiaomi Redmi 7 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Redmi 7

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač
  • MicroUSB kabl
  • Silikonska futrola
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 158.7 x 75.6 x 8.5 mm, masa 180 grama
Materijali kućišta Sjajna plastika
Ekran 6.26 inča, 1520 x 720 piksela, IPS, PPI 269, Gorilla Glass 5
Operativni sistem Android 9.0 + MIUI 9.0
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual SIM kartice
Platforma Qualcomm Snapdragon 632, osam jezgara (4x1.8 GHz Kryo 250 Gold i 4x1.8 GHz Kryo 250 Silver), Adreno 506
Memorija 2 + 16 GB 3 + 32 GB 4 + 64 GB
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2 LE, FM radio
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otisaka prstiju, akcelerometar, žiroskop, senzori svetlosti i blizine, microUSB konektor, mini priključak za slušalice
Glavna kamera 12 MP, f / 2.2, 1.25 mikrona, PDAF 2 MP, senzor dubine
Prednja kamera 8 MP, f / 2.0, 1.12 mikrona
Baterija 4000 mAh

Pozicioniranje

Redmi 7 je model za nezahtevne korisnike, fokusiran prvenstveno na mlade ljude koji nisu spremni da plate veliki novac, ali žele da imaju moderne i funkcije u trendu u pametnom telefonu, kao što je izrez na ekranu u obliku kapljice, dual kamera, otključavanje prepoznavanjem lica, privlačan dizajn i, naravno, dugo vreme rada. Takođe, proizvođač je zadovoljio potencijalne kupce odvojenim slotom za memorijsku karticu i dve SIM kartice i prisustvom mini-priključka za slušalice. Naravno, sve to možete dobiti uz nekoliko kompromisa kao što su mali izbor boja, plastično kućište, microUSB port, nepostojanje NFC čipa i ekran male rezolucije.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Sa stanovišta dizajna, nemamo nikakvih pritužbi na pametni telefon: Svetle boje kućišta, zanimljivi gradijenti u plavoj i crvenoj verziji, lepo prelivanje boja panela sa zadnje strane. Pametni telefon ne izgleda dosadno ni u crnoj boji.

Ali praktičnost nas je spustila na zemlju: sjajna plastika se brzo i lako prlja, otisci i ogrebotine na njoj će takođe biti jasno vidljivi. Na ovo morate biti spremni pre kupovine. Srećom, silikonsko kućište dolazi u paketu sa pametnim telefonom, i iskreno nam je drago što se Xiaomi, koji je jednom razmatrao ideju da izbaci punjač iz prodajnog pakovanja, odlučio da ipak počne da dodaje opremu u pakovanje.

Proizvođač je odradio dosadan posao nabrajanja kontrola, pogledajte fotografiju ispod, pa pređimo na karakteristike dizajna.

Dopalo nam se što su zadržali mini-jack za slušalice u pametnom telefonu i napustili infracrveni port, iako je model očigledno jeftin. Ali upotreba microUSB-a, a ne Type-C, naprotiv, frustrira. Shvatamo da je to neophodno za jasnije razdvajanje vodećeg modela, ali korisniku ova činjenica ne olakšava.

Kada je reč o dizajnu dvostruke kamere, proizvođač je napokon napustio imitaciju najnovijih iPhone modela, iako ovaj dizajn sada podseća na Huawei P20 Pro. Skener otiska prsta je pozadi. Po našem mišljenju, nalazi se visoko, lično nam je bilo neugodno dosegnuti do njega prstom.

Odvojeni slotovi za dve SIM kartice i microSD kartice su prijatna sitnica, inače pametni telefon podržava najnovije kartice kapaciteta do 512 GB.

Dimenzije pametnog telefona su 158,7 x 75,6 x 8,5 mm, a težina - 180 grama. Uređaj nije lagan, ali ne možemo ga nazvati teškim. Činjenica da uređaj poseduje bateriju kapaciteta 4000mAh opravdava njegovu veću masu.

Sa aspekta izrade, nema problema, nema škripanja i labavih delova.

Ekran

Specifikacije Vrednost
Dijagonala ekrana 6.26 inča
Rezolucija ekrana 1520x720 piksela
Gustina ekrana 269
Tip matrice IPS
Zaštitini sloj Gorilla Glass 5 Glass
Olefobni sloj Da
Automatsko podešavanje osvetljenja Da
Multitouch podrška Da, do deset istovremenih pritisaka

Opisujući uređaje sa ekranom HD rezolucijom, sa jedne strane, uvek imamo na umu da se čini da su skoro donedavno samo vodeći smart telefoni imali ekrane više rezolucije, a sa druge - sada čak i za relativno mali novac možete uzeti model sa FHD- rezolucijom, i verujte, videćete ovu razliku golim okom, posebno kada je u pitanju mali tekst. Sledeće je pitanje vaše hirovitosti i navika. Ako pređete na Redmi 7 nakon uređaja sa FHD-rezolucijom, onda će ekran izgledati zrnast, ako ste pak ranije koristili sličan ekran, nećete primetiti nikakve posebne promene.

Iznenadili smo se da se na suncu ekran bledi, ali informacije ostaju čitljive. Minimalni nivo osvetljenosti je prilično udoban za čitanje noću, ali imajte na umu da je opseg osvetljenosti ovog modela očigledno niži nego u vodećim modelima.

Uprkos činjenici da imamo model za nezahtevne korisnike, on ima sve tradicionalne postavke ekrana koje donosi MIUI: odvojeni režim čitanja, promenu reprodukcije boja, skaliranje i buđenje ekrana dvostrukim dodirom.

Baterija

Specifikacije Vrednost
Kapacitet baterije 4000 mAh
Tip baterije Fiksna, Li-Ion
Vreme rada u režimu gledanja HD videa pri maksimalnom osvetljenju (airplane režim isključen) 15 sati
Pražnjenje pri radu u režimu mirovanja (12 sati, ekran isključen, , WiFi uklljučen) 4 %

Baterija visokog kapaciteta i niska rezolucija daju nam odličan rezultat, ne samo u testovima, već i u normalnoj upotrebi. Možete bezbedno računati na 4-5 sati rada ekrana (mail, društvene mreže, surfovanje internetom, mobilni internet) sa jačinom osvetljenja od 70%. U našem slučaju, ovo su dva puna dana trajanja baterije. Približno vreme punjenja je 90 minuta. MIUI ima odvojene režime uštede energije, oni se mogu koristiti za produženje radnog vremena za još jedan sat, međutim, morate žrtvovati performanse i pozadinsku aktivnost aplikacija.

Memorija, čipset, performanse

Specifikacije Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 632
Procesor Qualcomm Snapdragon 632, osam jezgara (4x1.8 GHz Kryo 250 Gold i 4x1.8 GHz Kryo 250 Silver)
Video akcelerator Adreno 506
RAM 2/3/4 GB
Interna memorija 16/32/64 GB
Slot memorijske kartice Zaseban

Dok neke kompanije koriste SD632 čipset u skupljim modelima, Xiaomi je stavio ovaj čipset u svoj pristupačan pametni telefon, i to je veliki korak za koji kompanija može biti pohvaljena. Čipset se dobro pokazao sa višim rezolucijama, tako da se ponaša očekivano i sa HD+ rezolucijom. Uređaj radi brzo i sa ugrađenim aplikacijama i aplikacijama trećih strana. Kućište telefona se zagreva samo u zahtevnim igrama i tokom testiranja.

Opcije povezivanja

Interfejsi Dostupnost
Wi-Fi Da, b / g / n
Bluetooth Da, 4.2, LE
GPS PRvo pokretanje u roku od 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual SIM kartice, jedan radio modul
USB On-The-Go Da
NFC Ne
Infrared port Ne
FM radio Da

Sa bežičnim interfejsom, situacija je tužna, nema ni dual-band Wi-Fi, ni NFC, ni Bluetooth 5.0, međutim, imamo jeftin model, tako da ne treba očekivati kompletan skup svih interfejsa.

Kamera

Specifikacije Vrednost
Glavna kamera 12 MP, f / 2.2, 1.25 mikrona, PDAF 2 MP, Senzor dubine
Prednja kamera 8 MP, f / 2.0, 1.12 mikrona

Važno je imati na umu da imamo rešenje za nezahtevne korisnike, tako da ne biste trebali očekivati čuda od Redmi 7 kamere. Da, kadrovi su dobri po danu, i sve je više ili manje normalno i kada je reč o veštačkom svetlu dok ne počnete da zumirate i ne gledate na gubitak detalja. Noću je situacija očekivano tužna. Selfie kamera je tipična za ovaj segment, tu je i ugrađeni softver za ulepšavanje. Pametni telefon snima video u maksimalnoj rezoluciji FHD @ 60FPS, kvalitet snimanja je prosečan, po našem mišljenju nema dovoljno jasnoće slike.

Primer video klipa (MP4, 73 MB) >>>

Interfejs kamere je poznat iz MIUI 10. Prebacivanje između režima se vrši pomoću horizontalnog pokreta, podešavanja su dostupna na ikoni sa tri trake u gornjem desnom uglu.

Multimedijalne karakteristike

Postoji samo jedan spoljašnji zvučnik, ali je on prilično glasan i relativno kvalitetan, čak i pri maksimalnoj jačini zvuka.

Kvalitet zvuka u slušalicama je normalan, uporediv sa drugim pametnim telefonima u ovom segmentu.

Kvalitet prenosa glasa tokom poziva je odličan, vi i vaš sagovornik savršeno se čujete.

Softverske karakteristike

Pametni telefon radi na Android 9.0 operativnom sistemu i MIUI 10 interfejsu. Trenutno je MIUI jedan od najfunkcionalnijih interfejsa sa mnogo podešavanja i mogućnošću finog prilagođavanja.

Utisci

U prodaji postoje tri verzije modela Redmi 7, koje se razlikuju po količini memorije.

Za ovaj novac dobijate pametni telefon sa velikom baterijom, dobar ekran, funkcionalni interfejs i svežu verziju MIUI interfejsa. Nedostaci su microUSB-port, nedostatak NFC-a, ekran niske rezolucije. U principu, bili bismo zadovoljni pametnim telefonom, da ne postoji jedno ali.

Naravno, problem ovog modela je njegova trenutna cena obzirom da za sličan novac možete kupiti uređaj koji poseduje bolji ekran i kvalitetniju kameru. Ako pak Xiaomi odluči da spusti cenu slično kako je to uradio sa Redmi Note 7 modelom, onda je već to vrlo interesantna ponuda.

Samsung Galaxy A10 Veoma slični modeli po karakteristikama, kada je reč o prednostima A10, napominjemo veću količinu memorije po istoj ceni, ali manji kapacitet baterije.

Huawei Y6 2019 . Ovaj model ima veću količinu interne memorije (32 GB), ali bateriju nižeg kapaciteta (3020 mAh). Model ima interesantan dizajn sa stilizovanom zadnjom maskom.

Honor 8A .Ovaj model za sličnu cenu kao Redmi 7 nudi NFC-modul, međutim, manju bateriju (3020 mAh) i MediaTek MT6765 čipset.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024