Mate 30 Pro 2019
2019. godina
6.53" OLED, 94.1% body
48% 990, Android 10
RAM 8 GB, INT 128GB, EXT NM
40W, 4500 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 40MP
Test mobilni telefon Huawei Mate 30 Pro 128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Mate 30 Pro 128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Mate 30 Pro 128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Huawei Mate 30 Pro

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • USB kabl
  • Slušalice
  • Futrola (ne za sva tržišta)
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije Mate 30 pro
Dimenzije i masa 158 x 73 x 8.8 mm, 198 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.53 inča, FullHD + (2400x1176 piksela), Horizon Display, automatska kontrola osvetljenja, 19.5: 9 odnos stranica, OLED matrica;
Osvetljenost 450 cd / m2, 100% sRGB
Operativni sistem Android 10, EMUI 10
Platforma HiSilicon Kirin 990 čipset, 7 nm, 8 jezgara (2 Cortex-A76 jezgra x 2.86 GHz + 2 Cortex-A jezgra x 2.09 GHz, 4 Cortex-A55 jezgra x 1.86 GHz)
GPU: Mali-G76
NPU: Big Core + Tiny Core
Memorija 8 GB RAM, 256 GB interne memorije, Huawei NM memory memorijska kartica kapaciteta do 256 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac DualBand, Bluetooth 5 (BLE, SBC, AAC, aptX and aptX HD, LDAC HD, HWA Audio), NFC
Mreže 2G: opsezi 2/3/5/8
3G: opsezi 1/2/4/5/6/8/19
4G: opsezi 1/2/3/4/5/6/7/8/9/12/17/18/19/20/26/28;
Dve SIM kartice
Navigacija GPS (L1 + L5 dual opsezi) / AGPS / GLONASS / BeiDou / Galileo (E1 + E5a dva opsega) / QZSS (L1 + L5 dva opsega)
Senzori i konektori Skener otiska prsta ispod ekrana, USB Type-C 3.1 GEN1;
Senzor gestova
Žiroskop
Kompas
IR primopredajnik
Barometar
Senzor temperature boje
Glavna kamera - 40 MP, 18 mm, f / 1.8 - Glavna kamera
- 40 MP, 27 mm, f / 1.6, OIS - SuperSensing Kamera
- 8 MP, 80 mm, f / 2.4, OIS
- 3D dubina
Prednja kamera 32 MP (bez stabilizacije, bez autofokusa, 26 mm, f / 2.0)
Baterija Li-Pol 4500 mAh;
Brzo punjenje: SuperCharge 40 W
Bežično punjenje: 27 W
Reverzibilno brzo punjenje
Zvuk Zvučnik ispod ekrana, Pametni telefon podržava sledeće standarde: aptX, aptX HD, LDAC, HWA (Hi-res wireless audio) i Dolby Atmos.
Bez dodatnog instaliranja podržava sledeće formate: flac, ogg, aac and other more common
Zaštita IP68 (IEC 60529)
Boje Ljubičasta, srebrna, zelena i crna

Pozicioniranje

Krajem leta 2019. Huawei je pod američkim sankcijama odlučio da predstavi novu seriju Mate 30 pametnih telefona. Na prezentaciji je glavno pitanje: „Da li će uređaji raditi sa Google uslugama?“ - ostalo bez odgovora. Međutim, kasnije je postalo jasno da će se Mate 30 i Mate 30 Pro, a samim tim i Porsche Design verzija, pojaviti bez podrške servisa i aplikacija koje pruža Google za korišćenje sopstvenih internet usluga.

Kada kupujete uređaj Huawei Mate 30 serije, morate biti spremni na činjenicu da nakon aktiviranja telefona nećete moći instalirati mnoge poznate programe. Iz ove situacije još uvek postoji izlaz: posebni servisi koji vam omogućavaju da preuzmete i instalirate GAPP-ove bez većih poteškoća. Međutim, Google Play neće biti sertifikovan i NFC čip neće raditi.

Telefon će se verovatno pojaviti širom sveta, ali nije poznato kako programeri zaobilaze nedostatak Google servisa.

Trenutno je Mate 30 serija vodeća serija modela kompanije, što znači da ima najviše moguće tehničke karakteristike, tehnologije i funkcije.

Ovaj model poseduje nekoliko zanimljivih tehnologija /detalja:

  • Inovativan dizajn sa Horizon Display ekranom
  • Visoke performanse
  • Pametne kamere
  • Brzo punjenje: bežično, reverzibilno, žično
  • EMUI 10 korisnički interfejs

Izgled

Mate 30 Pro je skoro kompletna kopija Vivo Nex 3, koji je predstavljen nekoliko dana pre predstavljanja Huawei Mate serije. 30 Pro ima potpuno isti dizajn ekrana koji su dizajneri kompanije nazvali Horizon Display - kada je ekran zaobljen do sredine bočnih ivica. Zamislite prvu generaciju telefona Samsung Galaxy Edge sa još zaobljenijim ekranom.

Opet, nije poznato ko je od koga pozajmio ideje, ali Vivo Nex 3 takođe ima okrugli dizajn kamere i mali umetak sa okruglim ogledalom. Razlika je možda samo u tome što Mate 30 Pro ima taster za uključivanje na desnoj strani, a gornja i donja strana su napravljene prema dizajnu Huawei P30 Pro.

Ako ste pogledali teaser video Mate 30, mogli biste primetiti da su stvari oko vas vezane za interakciju sa svetlosnim krugom. Dakle, krug je deo dizajna zadnjeg panela Mate 30 i Mate 30 Pro. To je ukrasni umetak sa efektom ogledala oko kamere.

Ne možemo reći da Mate 30 Pro ima jedinstven izgled, ali izgleda strogo, sažeto i prilično spektakularno. Glavna stvar je da je ovaj dizajn prepoznatljiv: odmah ćete shvatiti koji brend i model koristi određena osoba. Slična priča je i sa iPhoneom: tri velika sočiva modela 11 Pro sada će biti zaštitni znak Apple uređaja.

Zbog lakšeg korišćenja, Mate 30 Pro stavljamo iznad Mate 20 Pro i P30 Pro. Činjenica je da su bočne ivice novog modela prilično debele (8,8 mm), tako da telefon pouzdano stoji na dlanu, a ivice ne štrče. Širina telefona je takođe komforna - 73 mm.

Mate 30 Pro nam se nije činio klizavim - plus ili minus isto kao P30 Pro. Generalno, ukratko, Mate 30 Pro je po ergonomiji i radnom iskustvu sličan P30 Pro, samo što ovaj ima malo uže bočne ivice.

Na gornjem panelu nalazi se veliki broj senzora: detektovanje gestova, detektovanje lica (3D dubina), osvetljenje i blizina. Pored njih je prednja kamera.

Kao što ste shvatili, Mate 30 Pro ne poseduje zvučnik na uobičajenom mestu. Sada se on nalazi ispod ekrana na vrhu uređaja. Čini nam se da je postao još glasniji i moćniji nego u modelu P30 Pro. Ova odluka je dosta kontroverzna: s jedne strane zvuk je odličan i nema se na šta žaliti, s druge strane, postoji samo jedan zvučnik, odnosno stereo zvuk ne postoji. Mate 20 Pro u ovom pogledu izgleda zanimljivije.

Još jedna neobičan detalj se odnosi na postavljanje slušalice negde ispod prednjeg panela: pri maksimalnoj jačini, sagovornik će se čuti na udaljenosti od jednog i po metra. Dakle, kada razgovarate možda bi trebalo da malo utišate jačinu ovog zvučnika.

Senzor za prepoznavanje lica radi dobro. U poređenju s iPhoneom, mislimo da je na Huaweiju još malo brži. U P30 Pro, otključavanje lica je sporo i nije uvek tačno. Ali tamo nema posebnih senzora.

Na dnu se nalaze slot za dve SIM kartice i Huawei memorijsku karticu, USB-C i zvučnik. Iznad je IR predajnik i opcioni mikrofon. Taster za uključivanje nalazi se na desnoj strani bliže zadnjem panelu. Ovaj raspored ni na koji način nije igrao negativnu ulogu u korišćenju telefona.

Ovaj model nema mehaničkih tastera za regulaciju jačine zvuka. Oni su prebačeni u gornju zonu prednje strane uređaja. Da biste podesili zvuk, potrebno je da nekoliko puta da dodirnete ekran desno ili levo. Kada se nivo jačine zvuka poveća ili smanji, vibracije se aktiviraju. Svaku tačku pomeranja klizača prati kratka vibracija.

Postoje dva kritična problema:

  1. Brzo pojačavanje ili utišavanje zvuka ne radi, jer prvo morate da dodirnete sam interfejs.
  2. Tokom razgovora moraćete da udaljite telefon sa uha, pozovete interfejs i tek onda izaberete nivo jačine zvuka. Veoma nezgodno.

Nije nam jasno zašto su odlučili da ne naprave mehaničke tastere za regulaciju jačine zvuka.

Sa zadnje strane nalaze se: dva LED blica kombinovana u jednom modulu, senzor temperature svetla i veliki okrugli modul sa četiri kamere.

Ispod ekrana je skener otiska prsta. Brzina rada mu je manje više ista kao i kod P30 Pro.

Zaključak: sa stanovišta ergonomije, telefon je veoma zgodan, ali tasteri za kontrolu jačine zvuka osetljivi na dodir mogu biti zbunjujući - na to treba obratiti pažnju prilikom kupovine.

PS: „Huawei Mate 30 Pro pametni telefon testiran je u kontrolisanom okruženju i sertifikovan da je otporan na prskanje vode, vodootporan i otporan na prašinu (zadovoljava zahteve klase IP68 u skladu sa IEC 60529). Zaštita od vode i prašine je povremena i može vremenom oslabiti kao rezultat normalnog habanja. Ne punite svoj pametni telefon kada je vlažan ili u vlažnom okruženju. U slučaju oštećenja usled potapanja pametnog telefona u vodu, garancija ne važi."

Mate 30 Pro i Mate 20 Pro

Mate 30 Pro i P30 Pro

Ekran

Huawei je odlučio da malo zapetlja stvari sa ekranom modela Mate 30 Pro, tako da ga karakterišu najviše zaobljene ivice u seriji: imali ste problema sa ivicama modela Mate 20 Pro, sa P30 Pro, a sada je vreme da imate probleme sa Mate 30 Pro! Da bismo zatvorili ovu temu, moramo da kažemo sledeće: Google Android trenutno nije optimizovan za zaobljene ivice, posebno one kao kod modela Mate 30 Pro. OS se nije oporavio od izreza na ekranu i različitih odnosa stranica a stigli su modeli - Xiaomi Mi MIX Alpha, Huawei Mate 30 Pro, Vivo NEX 3 i drugi slični njima.

Međutim, programeri su uzeli u obzir ovaj detalj i u podešavanjima ekrana došli do opcije "zatamnjivanje bočnih strana". To jest, u aplikacijama bočne strane neće biti tako zaobljene, što znači da se interfejs neće istezati, a prikaz programa će postati adekvatan.

Isključili smo ovaj režim, jer se brzo navikavate na "neograničeni" ekran: nakon aktiviranja ove funkcije, čini se da imate telefon iz prošlosti. A činjenica da je korisnički interfejs malo smešten na bočnim stranama ne smeta nam mnogo.

Veličina ekrana Mate 30 Pro je 6,53 inča, rezolucija 2400x1176 piksela, gustina 400 piksela po inču, matrica je napravljena korišćenjem OLED tehnologije. Pentil struktura ovde je poput dijamantskih piksela. Samo osoba sa vrlo oštrim vidom moći će da primeti strukturu.

Ripple koeficijent (PVM) u ovom uređaju je od 8% do 110%, zavisno od jačine osvetljenosti pozadinskog osvetljenja matrice. Ali ako uključite smanjenje treperenja, onda iznosi više od 30% čak i pri minimalnoj osvetljenosti. Podsećamo vas da bi CP trebalo da bude niži od 10%.

Takođe u okviru modela Mate 30 Pro postoji podešavanje "prirodne nijanse". Kada se ova opcija aktivira, temperatura ekrana prilagođava se temperaturi okoline. Uvek smo ovu opciju uključivali, jer je prijatnije gledati ekran u ovom režimu.

Maksimalna osvetljenost matrice je 450 cd / m2.

Kriva osvetljensoti je tek iznad referentne vrednosti.

- Gama se uveliko razlikuje: samo ako je jačina pozadinskog osvetljenja od 30 do 80 manje ili više je adekvatna. Ovo je loše, pri maksimalnoj i minimalnoj osvetljenosti biće senki i u svetlim predelima.

Prikaz boja nije loš.

Temperatura boja je gotovo ravna i u regionu 7000K

- Iznenađujuće, podaci dobijeni kada je reč o ekranu modela Mate 30 Pro gotovo se potpuno uklapaju u sRGB trougao

- Skoro sve sive tačke nalaze se unutar dE = 10 zone, odnosno siva boja je ovde sasvim prirodna.

Sudeći prema izmerenim podacima, imamo dobro kalibrisani ekran u pogledu reprodukcije boja. Međutim, zavisno od osvetljenosti, temperatura može varirati, a gama se takođe ne ponaša veoma dobro.

Zaključak: izuzetno efikasan ekran sa tačnim bojama; prosečnom temperaturom i gamom.

Trajanje baterije

Huawei Mate 30 Pro poseduje fiksnu bateriju, kapaciteta 4500 mAh. Gotovo nema razlike u vremenu rada u odnosu na Huawei P30 Pro, barem kada je reč o našem šablonu korišćenja: oko 5-6 sati rada ekrana na automatskoj osvetljenosti i korišćenju svih potrebnih Google servisa. Pri maksimalnom osvetljenju tokom reprodukcije videa, baterija traje oko 20 sati, a sa igrama možete računati na 8 sati.

Zbog ograničenog vremena još uvek nije moguće izračunati 100% performanse baterije. Zašto? Činjenica je da svi Huawei pametni telefoni gase aplikacije u pozadini. To se dešava najmanje nedelju dana. Očigledno je da se uređaj prilagođava korišćenju aplikacija i dalje razume da određene programe treba ostaviti aktivnim u pozadini, ali se ti programi ne smeju čuvati u memoriji.

Međutim, u ovom slučaju ne razumemo zašto povećavati količinu RAM-a u Android pametnim telefonima, ako u pozadini ipak se koristi algoritam koji gasi aplikacije. Igrate više igara odjednom? Koristite ozbiljne poslovne aplikacije? Stoga 6, 8 ili više GB RAM-a smatramo marketinškim trikom. Već se postavlja pitanje brzine memorije, a ne količine.

Smartphone Mate 30 Pro opremljen je adapterom sledećih parametara: 5V / 2A, 9V / 2A, 10V / 4A. Za potpuno punjenje baterije potrebno je 1 sat i 15 minuta. Drugi model je opremljen tehnologijom reverzibilnog bežičnog punjenja. Nismo sigurni šta ova tehnologija donosi, ali je prisutna.

Opcije povezivanja

Nećemo nabrajati i ponavljati ono što je navedeno u tabeli sa parametrima Mate 30 Pro. Jasno je da postoje dve SIM kartice, memorijska kartica bi trebala biti proizvedena od strane kompanije Huawei. Obe SIM kartice rade sa 4G LTE. Nema problema sa komunikacijom: postoje VoLTE i VoWi-Fi, postoji BT 5.0. Za ljubitelje IR-a, novi model je opremljen odgovarajućim predajnikom.

Kvalitet prenosa podataka putem mreže ne izaziva probleme: sve je isto kao i kod Huawei P30 Pro. Pozicioniranje se određuje odmah, tačnost je oko 4 metra, prepoznaje se mnoštvo satelita i tako dalje. Odnosno, sa navigacijom je sve u redu.

Trenutno NFC čip ne radi. Da budemo precizniji: funkcioniše, ali nećete biti u mogućnosti da svoje kupovine plaćate beskontaktno: ni putem Google Pay, ni putem bankarskih aplikacija poput Tinkoff-a.

Kamere

Tema kamera u okviru modela Huawei Mate 30 Pro je vrlo velika i zaslužuje zasebnu diskusiju. Stoga, u ovom pregledu - isključivo ćemo se baviti samo osnovnim kada je reč o kamerama.

Ispod se nalazi tabela sa podacima modula:

Glavna kamera - 40 MP, 18 mm, f / 1.8 - Cine kamera
- 40 MP, 27 mm, f / 1.6, OIS - SuperSensing kamera
- 8 MP, 80 mm, f / 2.4, OIS
- 3D dubina
Prednja kamera 32 MP (bez stabilizacije, bez autofokusa, 26 mm, f / 2.0)

Šta je poenta. Huawei programeri odlučili su da na pametni telefon instaliraju dva modula od 40 MP: jedan za fotografisanje, drugi za snimanje video zapisa. Prvi je dobio optičku stabilizaciju i optiku visokog otvora blende, a drugi nije dobio optičku stabilizaciju, a otvor blende je nešto manji.

„Da bi poboljšao fotografske mogućnosti novih pametnih telefona, Kirin 990 je prvi put dobio ažurirani ISP 5.0 modul, prvi put koristeći tehnologiju podudaranja blokova, 3D filtriranje (BM3D) i hardversku tehnologiju za smanjenje šuma profesionalne klase, koja omogućava svetlije i oštrije slike u uslovima slabog osvetljenja. Modul po prvi put koristi i dvostruko smanjenje šuma za video, što omogućava tačniju obradu slike u video režimu. Post-obrada i prikazivanje video zapisa u stvarnom vremenu na osnovu inteligentne segmentacije omogućavaju prilagođavanje boje kadar po kadar za video sadržaje.“

Za snimanje videa koristi se širokougaoni objektiv od 18 mm, međutim, mnogo toga je isečeno zbog digitalne stabilizacije.

Drugo sočivo koristi se za 3X uvećanje, a postoji i optička stabilizacija. Dodatni modul služi za zamagljivanje pozadine.

Ukratko, Huawei Mate 30 Pro snima bolje od Huawei P30 Pro. Tokom dana, to se manifestuje boljim detaljima u uglovima, a uveče - u složenijoj slici sa detaljima i manje šuma.

Mate 30 Pro pametni telefon može da snima video zapise u rezoluciji do 4K pri brzini od 60 kadrova u sekundi. Verovatno je potrebno sačekati novu verziju firmvera, budući da vas snimanje videa neće iznenaditi. Jedini nesporni plus je mogućnost odabira usporenog videa do 7680 fps! Ispod je primer poređenja sa 960 fps i 7680 fps.

Među video opcijama jeste i odabir nekog od filtera, uključujući i zamagljivanje pozadine. Deluje u redu, ali je potrebno pokušati sporije pomerati kameru i izabrati odgovarajuću pozadinu, kako bi AI tačno smanjio konture.

Zaključak: najveće iznenađenje je spora rerodukcija brzinom od 7680 kadrova; fotografije se dobijaju manje ili više kao kod P30 Pro, ako ne uzmete u obzir 100 odsto odsecanje.

Interfejs se nije promenio u odnosu na prethodne Huawei uređaje.

Memorija i performanse

Uređaj poseduje 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, možete da instalirate NM SD memorijsku karticu kapaciteta do 256 GB.

Brzina memorije Mate 30 Pro je fantastična 30.000 MB/s. Na primer, prosečni pametni telefon beleži od 6.000 – 8.000 MB / s, a vrhunski uređaji u opsegu od 20 000 do 27 000 MB / s. Interna brzina memorije od 1100/400 MB / s je takođe rekordan rezultat.

Nove modele karakteriše novi HiSilicon Kirin 990 procesor. Huawei čipset izrađen je koristeći 7 nm proces i sadrži više od 10 milijardi tranzistora. Uprkos tome što pruža podršku za mreže pete generacije, Kirin 990 je kompatibilan sa svim postojećim 2G, 3G i 4G mrežama. Međutim, na nekim tržištima će se Kirin 990 pojaviti bez podrške za 5G. Slično je bilo i sa 4G.

U poređenju sa Kirin 980, novi proizvod kompanije pruža 20 odsto veće performanse uz 30 odsto smanjenje potrošnje električne energije. Pored toga, Kirin 990 je opremljen 16-jezgrenim grafičkim modulom Mali-G76 i novim Smart Cache-om na nivou sistema za inteligentno određivanje nizova, što efikasno štedi propusnost uz smanjenje potrošnje energije.

Od teorije do prakse. U okviru Antutu testa, pametni telefon beleži skoro 330.000 bodova. Telefon se brzo puni, sve aplikacije se otvaraju odmah, bez odlaganja. Igre rade na maksimalnim parametrima, što i nije iznenađujuće, ako nije bilo problema sa 980, onda je manje verovatno da će ih biti na 990.

Prilikom testiranja korišćena su maksimalna podešavanja prilikom igranja potpuno nove Call of Duty Mobile igre, sve je prošlo u najboljem redu ali sama igra nije bila impresivna. Sve je bilo nekako čudno: likovi u igri ne samo da trče, već izgleda da koriste neku vrstu reaktivnog potiska. Umesto da birate taktiku borbe, glupo letite brzinom svetlosti na mapi i mahnito pucate iz istih letećih jedinica.

Primeri fotografija

Primer video klipa (MP4, 240 MB) >>>

Operativni sistem

Novi model je dostupan na Google Android verziji 10 i EMUI 10 korisničkom interfejsu. Uskoro će biti objavljen i kompletan pregled EMUI budući da je prvi utisak pozitivan, mada ima vrlo malo vizuelnih promena: u stvari, sve se uklapa u blago prerađene ikone i drugačiji raspored nekih podešavanja / menija.

Što se tiče Google-ovih usluga, one nisu dostupne ovde. Možete ih staviti kroz poseban kineski resurs i tada dobijate skoro puni Android pametni telefon. Jedino je što ugrađeni kalendar neće imati Google nalog, a Play Market neće dobiti sertifikat.

Muzičke mogućnosti

Pametni telefon Huawei Mate 30 Pro opremljen je samo jednim zvučnikom. Zvuči moćno, bogato i prilično glasno - definitivno bolje nego u modelima P30 Pro i Mate 20 Pro.

Ovaj model nema 3.5 mm priključak, pa proizvođač ubacuje USB-C slušalice u prodajno pakovanje. Zvuče dobro. Slušalice za testiranje opremljene su mini priključkom, tako da nisu korišćene u okviru testiranja. A provera zvuka samo putem Bluetooth-a nekako je pogrešna. Međutim, ne mislimo da Mate 30 Pro donosi nešto sasvim novo u muzičkim mogućnostima. Ovaj model nema radio.

Utisci

Ako zanemarimo neke činjenice, možemo reći da je Huawei Mate 30 Pro jedan od modela sa najvećim brojem mogućnosti do sada. Ali stvarnost je da je bez pominjanja nekih mogućnosti, izuzetno teško razmotriti novi proizvod.

Međutim, deo problema se može zaobići nezvaničnim instaliranjem GAPP-ova na različite načine. Da li će takva metoda raditi mesec ili dva, pokazaće vreme. U međuvremenu, Mate 30 Pro koristite na svoj rizik. Zaista se nadamo da će Huawei smisliti nešto, jer će to morati uskladiti s NFC-om.

Šta nam se definitivno dopada:

  • Dizajn. Dopala nam se ideja ideja zadnjeg panela.
  • Ergonomija. Telefon je zgodan za upotrebu, savršeno staje u ruku, ne klizi.
  • Karakteristika Horizon Display ekrana je takođe veema dobra. Nakon ovog modela ostali ekrani deluju kao da su iz prošlosti.
  • Otključavanje prepoznavanjem lica. Radi, trenutno, nema odlaganja niti bagova.
  • Kamere. Ovde stvarno nemamo ništa da dodamo. Telefon kreira fotografije bolje od bilo kog drugog uređaja.
  • Brzina i performanse. Interfejs prosto leti, novi gestovi su interesantni, ali treba da se naviknete na njih. Sve igre rade savršeno.
  • Glasan i moćan zvučnik

Šta nam se nije dopalo:

  • Kontrola jačine zvuka. Malo je neobična ideja da seimplenetiraju tasteri osetljivi na dodir za regulaciju jačine zvuka. Na ovaj način brzina interakcije sa uređajem opada.
  • U novom AOD režimu notifikacije se ne prikazuju.
  • Zvučnik ispod ekrana. Da glasan je, zvuk je dobar ali istovremeno nezgodan zbog načina na koji se postavljen. Da je jednostavniji svi u vašoj blizini bi mogli da čuju šta pričate.
  • Cena, za sada je cena ovog uređaja visoka, ali možda će u budućnosti doći do neke korekcije.

Korišćenje Huawei Mate 30 Pro predstavlja pravo zadovoljstvo, mada je nedostatak NFC-a zaista frustrirajući.

Nema svrhe pominjati konkurenciju budući da su u pitanju vrhunski uređaji različitih brendova. Situacija sa uslugama i NFC-om je alarmantna ali uzmite P30 Pro i ne brinite.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024