KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
LG G3 32GB

14.07.2014 :: 06:00 h
Huawei Ascend P7

13.07.2014 :: 06:00 h
HTC Desire 816 Dual

12.07.2014 :: 06:00 h
Lenovo A680

16.06.2014 :: 12:22 h
Cat B100

16.06.2014 :: 12:22 h
Lenovo A316i

16.06.2014 :: 12:22 h
Premijera: Samsung Galaxy S4
Četvrta generacija udarnog Samsung Android modela

01:08 h - 15.03.2013.
Samsung predstavio Samsung Galaxy S četvrte generacija koji ima ekran od 4.99 inča u FullHD rezoluciji od 1920x1080 piksela. Moćni Exynos 5 Octa procesor omogućava ogromna poboljšanja u performansama telefona. Podrška za LTE i kamera sa 12 megapiskela nisu uticali na debljinu telefona koja je smanjena na 7.9 milimetara. Biće nuđen u tri varijante sa 16, 32 i 64GB interne memorije, uz MicroSD karticu koju podržava. Naravno, Android 4.2.2 Jelly Bean i gomila novih dodataka guraju Galaxy S4 do krajnjih granica.
Prezentaciju novog Samsung Galaxy S4 modela započeo je JK Shin, Head of Samsung Mobile Communications. Kako Shin naglašava, novi model treba da nam pojednostavi i obogati život. Na projektoru se pojavljuju pojmovi: Dual Camera, Sound and Shot; Smart Scroll, Smart Pause koji su povezani sa novim praćenjem oka korisnika; S Translator, Group Play za igranje igrica na više telefona, Samsung Knox za korišćenje istog telefona i za igru i za posao. Samsung Home Sync, za distribuciju multimedijalnog sadržaja na ekranima televizora u vašem domu.
Novi Samsung Galaxy S4 je predstavljen kao "life companion" ili životni saputnik. Na prvi pogled, nova generacija Samsung Galaxy S4 modela je vrlo slična starom modelu. Novi model će biti dostupan kao 3G i 4G LTE verzije u 55 zemalja krajem aprila širom sveta.
Ryan Bidan najavljuje 5 inča 1080p rezoluciji Full Super HD Amoled ekran sa 441ppi rezolucije. Dolazi u dve verzije: Polycarbonate i Black Mist. Naglašena je njegova mala debljina. TouchWiz je dobio dosta poboljšanja. Od povezivanja tu je 4G LTE sa Cat3 100/50Mbps. Podržava i WiFi u a/b/g/n/ac standardima, Bluetooth je 4.0 verzija, kao i IR LED za daljinsku kontrolu i MHL 2.0. Kamera na zadnjoj strani ima 13 megapiksela, a prednja 2 megapiksela. U njemu se nalazi: akcelerometar, rgb svetlo, digitalni kompas, proximity i gyro senzori i barometar, kao i dodatni za temperaturu i vlažnost vazduha. Što se tiče baterije tu je monstruozna 2600mAh baterija.
Ono što je interesantno je što obe kamere mogu simultano mogu biti aktivne, tako da se snima i snimatelj i akcija. Ovo je zaista novost koju do sada nismo videli. Postoji veliki broj efekata koje možete dodati na snimak. Novi mod snimanja nazvan "Drama Shot" dozvoljava da se snimi više fotografija koje se kombinuju i vrlo simpatičnu zajedničku fotografiju. Eraser funkcija čak može da briše određene stvari iz pozadine snimka, ukoliko neko prođe kroz kadar. Takođe, tu je AirView koji sada može može sa određenim pokretom prenesete snimak na televizor ili drugi medij koji to podržava.
Još jedna bitna novost je S Translator koji omogućava da osobe koje ne poznaju druge jezike pričaju preko telefona preko prevodioca. Vrlo interesantna opcija. U ponudi je 10 jezika. Omogućava i ispis i izgovor teksta. Takođe, S Translator može prevesti i slikani tekst. S Translator je integrisan u veliki deo sistema, pa može prevesti i SMS poruke. "Adapt display" funkcionalnost idealno podešava ekran tako da je prikaz na ekranu prijatniji za oči i bogatiji slikom. "Story album" funkcionalnost pretvara fotografije u automatske albume, a vrlo je lako iste podeliti preko Facebooka, a moguće je dodavati i tagove na slike poput lokacije, vremena i sličnog. Omogućeno je čak i slanje slika koje ste napravili širom sveta u štampanoj formi. Pored toga, tu je i "Samsung HomeSync" tako da se mogu automatski deliti i tu se može pohraniti do 1 terabajta podataka, koje možete lako podeliti sa još 8 korisnika. Kako to kažu, umesto klaud servisa, dobijate čitav hard disk. Moguće je koristiti i "Smart Switch" program preko koga možete prebaciti fajlove sa bilo kog telefona ili računara.
S Voice Drive je nova mogućnost koja je razvijena pre svega da bude bezbedna, da se što više opcija koristi bez dodirivanja telefona. Slova su povećana, sve deluje jasnije. Ukoliko stigne recimo nova poruka, telefona vam nudi opcije da odgovorite na poruku, pozovete ili slično. Sve deluje kao lični asistent, slično Siri na iPhone. Samsung Galaxy S4 takođe dozvoljava korišćenje telefona i sa rukavicama na rukama. Samsung Knox je nova mogućnost, dodaje bezbednost na telefon i omogućava vrlo visoki nivo bezbednosti po standardima američke vojske. Ono što je bitno jeste da telefon ima potpuno dva odvojena dela, tako da bitne stvari koje traže bezbednost podataka neće doći u ruke pogrešnih ljudi. Ovo važi kako za fajlove, tako i za email poruke i slično. Dakle, Samsung ovim pokušava da uskoči na tržište korporativnih korisnika gde su Blackberry i iPhone dominantni. Samsung Group Play moguće je koristiti do 8 Galaxy S4 modela kao izvor zvuka, tako da više ljudi može simultano slušati istu muziku. Očigledno je da je deljenje sadržaja u svakom smislu primat novog modela. Takođe, možete na ovaj način deliti i slike, igrati igrice i slično.
Takođe, tu je i ChatOn video četovanje sa do tri osobe i može se koristiti i DualCamera. Tokom razgovora možete birati u toku razgovora kameru sa koje želite da šaljete sliku. Air Gesture je nova mogućnost koja dozvoljava da bez dodirivanja telefona upravljate nekim osnovnim funkcijama telefona. Na primer možete se javiti na telefon samo prevlačenjem ruke preko ekrana bez dodira. Takođe, telefon zna tačno kada ste prestali da gledali u telefon i može da pauzira video, a kada ponovo pogledate u telefon video klip se ponovo nastavlja.
S Health je svakako vrlo bitna novotarija, koji se može kombinovati sa S Band, Body Scale i HRM-om. Telefon sada može pratiti koliko kalorija trošite tokom dana u šetnji, vežbanju i sličnom. Postoji veliki broj dodataka za ovu opciju. Veliki broj futrola koje se nude za ovaj model, takozvani S View Cover koji dozvoljava da se deo ekrana vidi. Kada se zatvori futrola telefon prelazi u stand-by, nešto slično kao na Blackberry modelima. Poruka je da Samsung Galaxy S4 može učiniti vaš život bogatijim, jednostavnijim i mnogo ugodnijim. Najavljeno je i da će Samsung Galaxy S3 dobiti i deo funkcionalnosti koje ima novi Samsung Galaxy S4.
Ostale vesti
Na prvi pogled: LG G3 funkcije
Smart funkcije i bezbednosni sistemi novog LG G3
08:05 h - 17.07.2014.
Takmičenje među proizvođačima se prebacuje sa terena brutalnih specifikacija ka jednostavnosti i upotrebljivosti aparata - što na kraju dana čini ukupan utisak o određenom modelu. U trenutku kada svi glavni proizvođači imaju vrlo slične osnovne komponente u vrhu svoje ponude, jer su sada i LG i Samsung i HTC i Sony vrlo slični po pitanju procesorske snage, vreme je da se sa sile pređe na poliranje dizajna, kvaliteta materijala i ukupnog utiska o određenom modelu.
Test: Samsung Galaxy K zoom
Druga generacija Samsung Galaxy Zoom uređaja
07:29 h - 17.07.2014.
Samsung je pokušao da se fokusira na liniju Zoom, zasebnu linija u razvoju pametnih uređaja, vrsta hibridnih fotoaparata sa smart telefonima. To je uređaj koji povezuje dva sveta u jednom. Prva generacija S4 Zoom nije izazvala značajno uzbuđenje. Međutim čak i tada, pozicioniranje uređaja je bilo jasno, ovo je foto-aparat za one koji žele dobre snimke koje je moguće snimiti u različitim uslovima. Tu je i prisustvo zuma, što je omogućeno zahvaljujući integrisanoj optici.
Test: Asus PadFone mini
Manja verzija Asus PadFone uređaja
07:16 h - 17.07.2014.
Ako uzmemo u obzir mali padfon zasebno, njegova cena zvuči prilično dobro ako tražite jeftin kompaktni smart telefon sa podrškom za dve SIM kartice. Ali u komplet sa docking stanicom ovaj modela ne izgleda tako interesantno. U stvari, moramo da platimo za prazan ekran sa malom baterijom, pri čemu sa tim novcem možete kupiti bolji model. Sa druge strane, ovaj model igra jedinstvenu ulogu kombinacije smart telefon plus docking stanica.
Test: Nokia Lumia 630
Novi Nokia Lumia model srednje kategorije
07:04 h - 17.07.2014.
Modeli 600 serije su tokom 2013. godine pripadali srednjem segmentu modela kompanije Nokia, primer Nokia 625. U realnosti tržišta modeli serije 600 su u segmentu relativno niskih cena. U 2014. godini, praktično ništa se nije promenilo, ali cene su prilagođene za sve linije proizvoda, uključujući i model 630 koji se prodaje nešto jeftinije, razlog je taj što je Android tržište evoluiralo ove godine i Android uređaji su još dalje u smislu funkcionalnosti u odnosu na Windows Phone uređaje.
Test: Huawei P7
Novi vodeći Huawei model
17:40 h - 30.06.2014.
Huawei Ascend P7 je naslednik Ascend P6 modela kod kojeg je kompanija prvi put pokušala da naglasak stavi na materijale izrade i dizajn kućišta. Unapređeni vodeći model postao je definitivno bolji, iako ni on nije bez mana. Prednosti Huawei Ascend P7 modela su odličan dizajn i materijali kućišta, kompaktna veličina sa 5 inčnim ekranom, podrškom za LTE, prisustvo slota za memorijsku karticu, sopstveni interfejs, kao i jedne od najnovijih verzija Androida. Uprkos tome što nema jedinstven dizajn, uređaj i dalje izgleda sjajno.
Na prvi pogled: LG G3
Oštar konkurent najmoćnijim telefonima današnjice
17:11 h - 27.06.2014.
Tempo kojim LG napreduje iz godine u godinu mu garantuje vrlo svetlu budućnost. Uticaj vodećeg modela na ukupan utisak o brendu, time i ostalih modela iz ponude, je izuzetno veliki tako da ne treba da čudi što je u samom vrhu došlo do zaoštravanja konkurentnosti među vodećim proizvođačima. LG je vrlo hrabar i originalan u izvedbi svog najjačeg modela, što samo po sebi zaslužuje posebnu pohvalu. U Beogradu je održana i zvanična prezentacija LG G3 i to 26.juna 2014. godine.
Test: Alcatel Pop C9
Novi predstavnik Alcatel Pop C 9 linije
15:10 h - 20.06.2014.
Kompanija Alcatel ima liniju mobilnih telefona: Idol, Pop i Hero. Takođe u okviru Pop linije postoje da tako kažemo podlinije, Pop S i Pop C. Prvo treba reći da su ovo relativno jeftini uređaji, a drugo što je bitno je da ovi uređaji nemaju nešto široku potencijalnu publiku. Pop C9 je u ovom trenutku na čelu podgrupe Pop Cx. Uprkos širokoj paleti dostupnih boja za telefon Alcatel Pop C9, on je generalno uređaj tipičan predstavnik dizajna fableta, veliki, zaobljenog oblika, uz puno plastike.
Test: Samsung Galaxy Note 3 Neo
Slabija verzija vodećeg Samsung Galaxy Note 3 modela
08:16 h - 27.05.2014.
Samsung proizvodi sa prefiksom Neo ukazuju na verzije koje karakteriše nešto smanjena funkcionalnost, ali koja može da smanji troškove kupca. Očigledno, model Note 3 Neo ima svoj originalni prototip, vodeći model kompanije, Note 3. Na prvi pogled, sve softverske funkcionalnosti su ostale iste, olovka je u stanju da izvede potpuno iste akcije, čak i dimenzije uređaja su veoma bliske. U teoriji, Neo izgleda lepo i dobro, jeftiniji je zbog manje količine memorije, drugačijeg ekrana i kamere niže rezolucije.
Test: Sony Xperia Z2
Vodeći Sony model za 2014. godinu
15:38 h - 23.05.2014.
Ovaj glavni model je tipičan proizvod kompanije Sony koji je pogodan za malobrojnu publiku koja je ostala privržena brendu, koja voli sjajne slogane i veruje da je kompanija zapravo poboljšala kvalitet ekrana, zvuk i druge parametre. Za razliku od drugih modela u okviru ove linije, Z2 je uspešniji i može se uporediti sa Galaxy S5 i HTC One M8 modelima. Jasno je zašto je Sony-jev aparat jedan od vodećih modela ove sezone i prava opcija za kupovinu. Ekran je unapređen i gotovo je u rangu konkurentskih modela.
Na prvi pogled: Lenovo A680
Pristupačni petoinčni Android sa dve SIM kartice
08:10 h - 20.05.2014.
Poprilično sa zakašnjenjem, Lenovo ulazi na tržište mobilnih telefona 2012. godine pre svega na domaćem azijskom tržištu gde već od 2014. godine zauzima vodeće pozicije. Na srpskom tržištu je Lenovo prisutan relativno kratko, ali se najavljuje veliki broj novih modela sa pristupačnim cenama. Dual-SIM mogućnost će svakako domaćem kupcu učiniti ovaj model značajno interesantnijim. Po dimenzijama ekran je u milimetar identičan sa Samsung Galaxy S4 modelom.
Test: Lenovo Vibe X S960
Novi Lenovo model srednje-više kategorije
07:03 h - 19.05.2014.
Nakon uspešnog Lenovo K900 modela kompanija je počela da širi svoj asortiman u okviru linije smart telefona. Vibe X je samo jedan od takvih modela. Ako govorimo o smart telefonima, ali zanemarimo procesor, ovaj model može sigurno biti jedan od boljih prošlogodišnjih uređaja. Dizajn Vibe X se teško može nazvati jedinstvenim, u pitanju normalan smart telefon sa zaobljenim uglovima i srebrnim plastičnim rubom, koji izgleda kao da je od metala. Veći deo prednje strane uređaja zauzima 5 inčni ekran.
Test: Alcatel One Touch Idol X+
Unapređena verzija Idol X modela
07:16 h - 06.05.2014.
Na leto 2013. godine Alcatel je napravio mali pomak u svojoj ponudi predstavivši model čiji je odnos cena/kvalitet postao gotovo savršen i koji pruža gotovo maksimalne performanse kada je reč o kompanijama druge lige. Za šest meseci cena Idol X modela je dodatno pala, što ga čini još privlačnijim, ali kompanija je odlučila da je vreme da ažurira vodeći proizvod i odradila brojne kozmetičke promene. Novi telefon donosi brojne promene kada je reč o karakteristikama i novu cenu po početku dostupnosti.
Test: LG G2 mini
Manja verzija trenutno vodećeg LG G2 modela
08:11 h - 30.04.2014.
Činjenica je da LG G2 Mini nije manja kopija LG G2 modela, već potpuno drugačiji telefon, iako je spolja dosta sličan kao glavni model. Kod modela G2 mini korišćeni su drugi materijali kućišta, potpuno drugačiji čipset, drugačija količina memorije, kamera i druge stvari. Ista priča se dešava sa drugim proizvođačima, na primer kompanija Samsung takođe ima Samsung Galaxy S4 mini, dok Asus ima PadFone mini, a HTC One mini i njima slični.
Test: Alcatel Idol Alpha
Novi model iz Alcatel Idol linije atraktivnijeg izgleda
15:10 h - 14.04.2014.
Model Idol Alpha je pojednostavljena verzija Idol X, gde su veličina ekrana i rezolucija žrtvovani, ali je promenjen dizajn da bi uređaj bio još življi. U Alcatelu su pokušali da pozicioniraju ovaj uređaj za oko 15-20 odsto skupljim od Idol X na konto svog izgleda. Ovaj uređaj se može smatrati neobičnim po izgledu i verovatno veoma privlačnim rešenjem, sa dobrim materijalima, dobrom funkcionalnosti. Reč je o smart telefonu za one koji traže lep telefon sa velikim brojem karakteristika i pristojnim ekranom.
Test: HTC One M8
Novi vodeći HTC One model vrlo kvalitetne izrade
14:30 h - 11.04.2014.
Novi HTC One jeste skup, ali kompanija ovim modelom prvi put u dugo vremena na tržištu nudi nešto zaista novo što nije u ravni po karakteristikama sa ranijim glavnim modelima kompanije, već je prava senzacija. Smart telefon HTC One M8 je kombinacija svega najboljeg što je HTC mogao da uradi, prepoznatljiv, elegantan, za razliku od konkurenata odličnog dizajna, luksuznih materijala kućišta, zgodan, poseduje intuitivan i jednostavan interfejs.
Test: Sony Xperia Z1 Compact
Kompaktna verzija vodećeg Sony modela
07:03 h - 03.04.2014.
Sony Xperia Z1 kompaktni model ne samo da je uzeo najbolje od prethodnog modela, već ima i veliki broj drugih interesantnih funkcija. Podseća malo na Sony Ericsson Xperia Ray koji je nekada bio veoma popularan. Uređaj je veoma sličan Z1 modelu, ali ima manju dijagonalu ekrana. Sony Xperia Z1 Compact je kompaktniji i bolje pristaje u ruku, a posebnu pažnju treba posvetiti anodizovanom kućištu i njegovoj specijalnoj boji koja zaista odlično izgleda.
Test: Nokia X
Niskobudžetni Nokia Android model
06:29 h - 03.04.2014.
Nokia poslednjih godina tvrdi da Android kao operativni sistem ne dozvoljava kompaniji da se izdvoji u masi kineskih kompanija i njihovih proizvoda, pa su se njihovi proizvodi praktično izgubili. Nokia je počela da gubi tržište niskobudžetnih uređaja koje je dugo beležilo odličnu prodaju. Danas ljudi žele da kupe smart telefone, a Nokia sa svojim odabirom Windows Phone operativnog sistema jednostavno ne može da kupcima obezbedi jeftine smart telefone, što je drži zarobljenom u prošlosti.
Test: Samsung Galaxy S5
Vodeći Samsung model za 2014. godinu
14:26 h - 26.03.2014.
Na svetskom tržištu vlada jasna situacija, tržište dele dva igrača, Apple i Samsung. Svaka kompanija ima svoj glavni model, za Apple je to zapravo jedini proizvod, iPhone. Samsung sa druge strane ima veliki broj proizvoda, pri čemu je glavni fokus na Galaxy S modelu koji je najprodavaniji telefon koji se nadmeće sa iPhone. Razlika u odnosu na prethodni S4 na prvi pogled deluje minimalna čak i po dimenzijama, ali postoji dosta detalja koji ga čine znatno zrelijim proizvodom.
Test: Samsung Tab 3 7.0
Treća generacija sedmo-inčnog Samsung tableta
07:36 h - 24.03.2014.
Prvi Galaxy Tab 7.0 je bio preteča segmenta sedmo-inčnih tableta, pa je zanimljivo videti kako je on evoluirao tokom tri generacije. Unapređeni Tab 3 7.0 je postao tanji, lakši, dobio nadogradnju na najnoviju verziju TouchWiz korisničkog interfejsa, dobio je i odvojene tastere ispod ekrana koji povećavaju količinu korisnog prostora na ekranu. Čipset je dovoljno snažan za svakodnevne zadatke, video reprodukciju, Web surfovanje, čitanje pošte i posete društvenim mrežama. Većina modernih igara rade odlično na ovom tabletu.
Test: Lenovo P780
Naslednik Lenovo P700i modela
06:24 h - 24.03.2014.
Lenovo polako, ali sigurno, hvata korak sa konkurentima u određenim segmentima mobilnih telefona, a ispostavilo se da kompanija ima dobru ideju. Početkom 2013. pojavio se model Lenovo P700i, čija je glavna prednost trajanje baterije, zatim je kompanija najavila svoj glavni model izrađen od aluminijuma baziran na Intel procesoru K900, a u četvrtom kvartalu pojavio se i model P780, naslednik modela P700i. Ovaj model je nasledio od modela K900 predivni dizajn i materijale kućišta.
Test: LG Nexus 5
Očekivano dobar Nexus naslednik konzervativnog izgleda
07:52 h - 17.03.2014.
Prošle godine smo imali priliku da koristimo Nexus 4. Eksterno, ovaj model nam se dopao, ali njegove specifikacije nisu bile najbolje. U okviru Nexus 5 modela je suprotno, uređaj karakteriše vrlo skroman izgled, posebno u crnoj varijanti, ali sve ostalo je vredno pohvala, bolji je od većine uređaja na Androidu, poseduje dobru kameru, dobar ekran, brz procesor i tako dalje. Pored toga, sada imamo izbor između bele, crne i crvene verzije Nexus 5 modela, kao i izbor između 16 i 32 GB flash memorije.
Test: HTC Desire 200
Pristupačan model HTC Desire serije
13:57 h - 10.03.2014.
Predstavljanje jeftinog smart telefona za HTC nije sasvim uobičajeno. Mada se sa vremena na vreme tajvanski proizvođač vraća ovom segmentu, zaista ozbiljne namere na ovom tržištu kompanija nije pokazala, već se ovakvi modeli predstavljaju samo za popunjavanje opsega jeftinih modela. Novi smart telefon HTC Desire 200 se takođe uklapa u ove uslove, reč je o jeftinom uređaju sa jednostavnim karakteristikama, sa nešto višom cenom od uobičajene za ovaj segment i nekoliko interesantnih karakteristika u odnosu na konkurente.
Test: Sony Xperia Z1
Vodeći Sony model kome uskoro stiže naslednik
13:26 h - 03.03.2014.
Ovaj uređaj je dostupan po ceni koja je relativno visoka, ali ipak je reč o vodećem modelu kompanije. Uređaj koristi platformu Qualcomm MSM8974, quad core procesor 2.2 GHz, Adreno 330 grafički adapter, 2 GB RAM-a, TFT 5“ ekran rezolucije 1920 x 1080 piksela. Sa stanovišta osećaja, posle uglova gledanja ekrana modela kao što su iPhone 5S, nakon gledanja ekrana modela HTC One i Samsung Galaxy S4, želite da takav ekran ima i model Z1, ali to nije slučaj. Uređaj poseduje kameru rezolucije 20.7MP, koja podržava osam puta digitalni zum.
Premijera: Samsung Galaxy S5
Bezbednost, fitness i multimedijalne mogućnosti unapređene
15:29 h - 26.02.2014.
Predstavljanje nove generacije Samsung Galaxy S5 se održalo na događaju "Unpacked 5" u Barseloni 24.februara 2014. godine u okviru Mobile World Congress sajma. Nova generacija Samsung Galaxy S5 nosi sa sobom mnoštvo unapređenja, ali ne i radikalnih noviteta. Akcenat je stavljen na tehnološka unapređenja koja imaju smisla i daju korisniku realan benefit, pre nego fokusiranje na prosto dizanje specifikacija na najviši nivo.
Test: Prestigio 5044 DUO
Prestigio model srednje kategorije sa velikim ekranom
09:59 h - 19.02.2014.
Nedavno je kompanija Prestigio predstavila relativno jeftin smart telefon sa atraktivnim specifikacijama kao što su quad-core procesor, veliki 5 inča ekran HD rezolucije, 1GB RAM kao i mogućnost korišćenja dve SIM kartice. Pored toga, ovaj model ima prilično tanko kućište od svega 8.4 mm. Za klasu uređaja kojoj ovaj model pripada on nudi dosta. Dodatno uređaj ima i zaštitu ekrana u vidu preklopivog poklopca. Uređaj je standardnog oblika, crni pravougaonik sa blago zaobljenim uglovima.
Test: LG G Pro Lite Dual
Slabija verzija LG G Pro modela sa velikim ekranom
12:06 h - 10.02.2014.
Od modela LG Optimus G Pro, model Pro Lite je nasledio dijagonalu ekrana i izgled uopšte. Sve ostalo je slabije. Ovo je smart telefon kvalitetnog brenda za pristojnu cenu sa velikim ekranom, pristojnom IPS matricom, dobrom kamerom, prilično dugim trajanjem baterije, stereo zvučnicima. Čipset je taj koji ne može da se pohvali visokim performansama. Ispostavilo se da je proizvod dizajniran za korisnika koji nema za cilj da igra igre. Osnovni cilj LG G Pro Lite je da omogući korisniku prilično veliki ekran za razumnu cenu.
Test: Motorola Moto G
Pristupačni Motorola model srednje kategorije
08:46 h - 03.02.2014.
Ova jedinica je dizajnirana kao smart telefon za svaki dan, karakteriše ga minimalna promena u odnosu na originalni Android i veoma dobar odnos cene i kvaliteta. Na tržištu možete naći mnoge modele u segmentu cena kojem pripada i ovaj model, ali skoro da nema dobro izbalansiranog uređaja, onog koji se može pohvaliti dobrim trajanjem baterije, prisustvu prijatnog dizajna i kvalitetnih materijala kućišta. Jedan od retkih izuzetaka je Moto G.
Test: HTC Desire 600
HTC dual sim Desire model srednje kategorije
10:30 h - 27.01.2014.
HTC smart telefoni koji pripadaju segmentu prosečnih cena u poslednjih nekoliko godina postali su uobičajena stvar. Nakon eksperimentisanja sa dizajnom i materijalima, a zatim i u hardverskom delu, kompanija je krenula sa stvaranjem pojednostavljenih verzija glavnih modela. Smart telefon HTC Desire 600 Dual SIM je samostalan model koji gotovo da ne preuzima elemente od ostalih linija, što je neobično, ali istovremeno nema ni nedostatke.
Test: Asus Fonepad Note FHD6
Asus Android Fonepad model
14:58 h - 21.01.2014.
Asus je odlučio da eksperimentiše u segmentu fablet uređaja predstavljajući na Computex 2013 događaju svoj novi Fonepad 6. Fonepad se može preporučiti za one koji traže uređaj za put, one koji planiraju da posvete mnogo vremena čitajući i gledajući filmove na putu. Za duge razgovore, ovaj smart telefon je nezgodan, ali 5-10 minuta dnevno je sasvim moguće da se izdrži. Ako ste u potrazi za pristupačnim fabletom sa visoko kvalitetnim ekranom, budite sigurni da treba da obratite pažnju na Fonepad 6.
Test: Motorola Moto X
Prvi Motorola telefon koji je Google u potpunosti razvio
12:50 h - 20.01.2014.
Uređaj Moto X je prvi smart telefon, potpuno izrađen i kreiran u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored toga, to je prvi Motorola uređaj razvijen od preuzimanja od strane kompanije Google. Osnovna karakteristika ovog uređaja je da dizajn Moto X modela može biti detaljno promenjen, dakle različite boje panela, tastera i okvira kamere. Nažalost, ovaj smart telefon se prodaje samo u Americi, odnosno na drugim tržištima je dostupna samo jedna verzija uređaja i to samo nezvanično.
Pokrivenost na celom terenu
Kampanja operatera VIP povodom velikog projekta unapređenja mreže na teritoriji cele Srbije, sa poznatim odbojkašima kao promoterima u novoj reklamnoj kampanji. Više informacija sajtu operatera.
08:54 h - 24.07.2014.
Novi Telenor Play+ paketi
sa digitalnim servisima po izboru, uz odabir jedan ili više servisa u koje spadaju Sport uživo, Deezer, WhatsApp i Capture. Više informacija sajtu operatera.
16:19 h - 08.07.2014.
Prekid rada
zbog nestanka električne energije u data centru je uslovio nedostupnost sajta u periodu od 15:30-16:10h.
16:10 h - 19.05.2014.
MTS Telekom Srbija
prvi zvanično potpisao ugovor sa Apple, očekuju da na proleće iPhone modeli budu u njihovoj ponudi.
08:47 h - 14.03.2014.
Telenor
do 15. marta nudi 6 modela po specijalnim cenama. Kupovinom do kraja marta modema ili MiFi rutera sa Surfuj Plus paketom dobijate dupli saobraćaj godinu dana i pristup Deezeru. LINK.
06:44 h - 04.02.2014.
LG Nexus 5 stigao u Vip
kao prvi smart telefon sa najnovijim Android™ 4.4.2, KitKat® operativnim sistemom. Više informacija na stranici operatera.
11:41 h - 21.01.2014.
Srećna 2014. godina
Svima želimo puno lepih trenutaka, ostvarenih želja i zdravlja. Srećna Nova godina!
20:26 h - 31.12.2013.
Vip Mobile
je tokom 2013. godine uložio više od 10 miliona evra u unapređenje mobilne mreže širom Srbije. Implementirana je tehnologija najnovije generacije, a 3G HSPA+ oprema je spremna da podrži i mrežu 4. generacije (LTE). LINK
08:43 h - 14.12.2013.
Telenor doneo Firefox OS
u Srbiju predstavljanjem Alcatel One Touch Fire modela u svojoj ponudi. Novi telefon koristi Firefox OS koji je razvila kompanija koja stoji iza Firefox pretraživača. Više informacija na sajtu operatera.
14:46 h - 04.12.2013.
Vip Mobile
sponzor Green Fest Ecomotivated festivala, gde se prikazuju najbolji svetski "zeleni" dokumentarci od 13. do 15. novembra, u Domu omladine Beograda. LINK
08:03 h - 06.11.2013.

Lenovo
Golden Warrior A8Xiaomi
Mi 4 16GBXiaomi
Redmi NoteXiaomi
Mi 3 16GBXiaomi
Hongmi 1SXiaomi
HongmiXiaomi
Mi 2A 16GBXiaomi
Mi 2S 16GBXiaomi
Mi 2 16GBXiaomi
Mi 1SLG
G3 SNokia
Lumia 530 Dual SIM
  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-1179