KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Huawei Mate 20 Lite Dual

21.09.2018 :: 15:37 h
Xiaomi Mi 8 64GB

11.09.2018 :: 09:59 h
Samsung Note 9 128GB Dual

31.08.2018 :: 09:39 h
Xiaomi Mi A2 32GB

24.08.2018 :: 11:20 h
Huawei Mate RS Porsche

17.08.2018 :: 15:34 h
Nokia 7 Plus

10.08.2018 :: 07:40 h
Samsung Galaxy S9 / S9+
Vodeći Samsung Galaxy model pomera granice

20:32 h - 25.02.2018.
Na sajmu u Barseloni Samsung je predstavio svoj najnoviji vodeći model Samsung Galaxy S9/S9+. Model će startovati sa porudžbinama od 02. marta, a prodaja od 16. marta, dok će se u maloprodajama pojaviti 19. marta. Naravno, ovi datumi su za najjača tržišta u svetu, ali ni mi nećemo čekati dugo da se kod nas pojavi u prodaji.
Samsung je izuzetno ponosan na istoriju svojih inovacija, a prvi su predstavili model sa MP3 plejerom, potom prvi sa kamerom. Inovacija ove godine je da se napravi model koji će biti u potpunosti prilagođen potrebama današnjih korisnika. Korisnici godišnje naprave preko 1200 milijardi fotografija, stoga je i akcenat na kreiranje što kvalitetnije kamere imperativ liderstva na tržištu.
Prošle godine je Samsung stavio težište na novi Infiniti ekran koji se proteže preko skoro celog telefona. Ove godine najveći prioritet je usmeren na kameru kao centralnog elementa svakog modela današnjice. U odnosu na prošlogodišnji model vizuelno nema puno razlike što se tiče spoljnjeg izgleda modela, pa će neveštom oku razlike između S8 i S9 modela biti relativno teško uočljive na prvi pogled. Novi Samsung Galaxy S9/S9+ modeli predstavljaju dobro promišljeno unapređenje u svim aspektima. Dimenzije su vrlo slične ali ne identične, a masa nijansu veća nego kod prethodnika.
Samsung Galaxy S9/S9+ modeli će biti ponuđeni u: crnoj (midnight black), sivoj (titanium grey), plavoj (coral blue) i ljubičastoj (lilac purple) boji. Što se tiče memorije, biće ponuđeni u 64, 128 i 256GB verzijama. Ovo su već cifre koje se bitno preklapaju sa jakim SSD diskovima na modernim laptop računarima, pa se granica između njih polako briše. Pored interne memorije, biće moguće da se stavi i do 400GB microSD kartica, što će omogućiti zaista neverovatno mnogo prostora za snimanje videa u visokoj rezoluciji. Što se tiče RAM memorije, S9 će imati 4GB dok će veći S9+ imati 6GB RAM memorije.
Što se tiče samih ekrana, identični su kao prošlogodišnji, ali kako je naglašeno imaju bolji i jači prikaz slike u smislu osvetljenja ekrana, što će se primetiti na dnevnom svetlu. Dimenzije su identične sa 5.8 i 6.2 inča u Super AMOLED 2960x1440px rezoluciji sa odnosom strana 18.5:9 sa 568 ili 531 piksela po inču, sa HDR10 modom.
Operativni sistem je Android 8.0 Oreo sa Samsung Grace UX dizajnom interfejsom. Interesantno je da sada imate i horizontalni mod gledanja početnog ekrana, tako da nećete morati da prebacujete svoj telefon iz horizontalnog u vertikalni mod dok sa početnog ekrana ulazite i izlazite iz aplikacija.
Dva čipseta će napajati nove Samsung Galaxy S9/S9+ modele. U SAD i Kini će biti Snapdragon 845, dok će ostatak sveta koristiti Exynos 9810 čipset kreiran u Samsungu. Čipseti su vrlo slični iz perspektive prosečnog korisnika, ali postoje i bitne razlike. Samsungov čip ima mogućnost da snima 4K video u 120 slika u sekundi, ali pošto Snapdragon 845 može da uradi samo 60 slika u sekundi onda je na oba čipseta ograničeno na 60 slika u sekundi da ne bi postojale razlike između dostupnih mogućnosti korisnicima. Oba procesora su izrađena u 10nm procesu i imaju osmojezgarne procesore. Integrisani modemi najnovije generacije sada mogu da preuzmu do 1.2 Gbps podataka i pošalju 150 Mbps na Snapdragon 845 i 200Mbps na Exynos čipsetu. Što se tiče performansi, procesor će biti okvirno oko 30% brži i grafika oko 20% brža u odnosu na prethodnika, što je značajan skok.
Glavna kamera kod oba Samsung Galaxy S9/S9+ modela je identična, dok S9+ ima i dodatnu telefoto kameru sa istim mogućnostima kao i glavna kamera. Glavna kamera ima 12 megapiksela rezoluciju i mogućnost da koristi dve različite ekspozicije i to f/1.5 i f/2.4 i to samo te dve vrednosti. Naime, kao i ljudsko oko, ova kamera može da poveća i smanji oko kamere tako da propušta manje ili više svetla do senzora. Ovo u praktičnom smislu znači da će kamera imati zatvorenije oko kamere kada ste napolju na jakom svetlu, ali da će se to "oko kamere" povećati da pusti više svetla kada ste u mračnijim uslovima. Hardverska mogućnost menjanja ekspozicije će doprineti ukupnom kvalitetu fotografija drastično. Kod samog senzora se nalazi dodatna memorija koja uz novo procesiranje fotografije odmah na senzoru može dati čak do 30% manje šuma na fotografijama nego kod prethodnika. Prednja kamera je neizmenjena sa 8 megapiksela i ekspozicijom od f/1.7.
Oba modela mogu snimati 4K video u 60 slika u sekundi, koristeći novi HEVC kodek. Novi Super Slow-Mo mod snimanja videa u čak 960 slika u sekundi, u rezoluciji 720p. Ono što je bitno jeste da Samsungov AI sam odlučuje kada će uključiti ovaj mod kako bi se usporio deo snimka koji želimo lakše, verovatno detektujući kada dođe do naglih pokreta u kadru i automatski aktiviranja usporenog snimanja i onda vraćanja na normalnu brzinu. Video snimljen u Super Slow-Mo modu možete snimiti kao GIF i puštati ga normalno ili unazad, a Samsungov softver će na taj snimak automatski dodati neku dramatičnu muziku kako bi efekat usporenog snimka bio što bolji. Takođe, moguće je staviti ovaj Super Slow-Mo snimak da bude na početnom ekranu kao pozadinska slika, ukoliko želite. Bitna novost su novi stereo zvučnici postavljeni u gornji i donji deo modela, koji su sada drastično jači nego prethodno, pa će gledanje video materijala na novim Samsung Galaxy S9/S9+ modelima biti potpuno novo iskustvo. Ovaj momenat je nešto što je dugo zamerano i sada je to ispravljeno. Pored toga sami zvučnici su dodatno podešeni od strane AKG stručnjaka i podržava Dolby ATMOS standard za što kvalitetniji zvuk koji se može proizvesti na mobilnom modelu. Samsung obećava čak 40% jači zvuk nego ranije, što će ga činiti najjačim u tom segmentu na tržištu. Priključak za klasične 3.5mm slušalice je i dalje tu kao i ranije.
Obzirom na maniju koja vlada vezano za Emoji sličicama, nije bilo sumnje da će Samsung uvesti svoj set inovacija na ovo polje. Njihov pristup deluje vrlo interesantno. Naime, moguće je, uz pomoć novog AR Emoji moda slikanja na kameri, da fotografišete svoje lice i softver će automatski napraviti vaš virtuelni karakter, koji možete posle podešavati u smislu kose, naočara i garderobe. Ovaj digitalni lik automatski dobija 18 predefinisanih Emoji emocija, a postoji i mogućnost da udahnete život vašoj virtuelnoj verziji snimanjem svog lica, nešto što je viđeno na iPhone modelima ali sa predefinisanim sličicama, ali ne i sa kreiranjem svoje virtuelne verzije. Ova virtuelna verzija vas će dovoljno prikazati kako vi izgledate, ali vam neće odati vaš identitet, što je odlična varijanta da komunicirate anonimno sa drugim korisnicima a da oni ipak imaju ideju kako vi izgledate. Mislimo da je Samsungova izvedba daleko interesantnija, a pogotovo što sada može da uradi sve što i konkurentski iPhone model. Samsung je u saradnji sa Disney korporacijom dodao Miki i Mini Maus i The Incredibles kao AR Emoji što je vrlo interesantan detalj.
Za poslovne korisnike tu je novi Samsung Dex za konvertovanje vašeg Samsung Galaxy S9/S9+ modela u prave Desktop računare kojima će biti moguće uraditi zaista dosta. Bitna razlika na ovom modelu je da će sam ekran modela biti neka vrsta touchpada za kontrolu miša, a moće poslužiti i za unos teksta. U svakom slučaju i prethodna generacija Samsung Dex sistema je radila vrlo fluidno i dobro, tako da će nova generacija sa potpuno novim i bržim procesorom i grafikom dovesti do toga da će neki korisnici polako početi da prodaju svoje stacionarne računare i koristiti samo svoj S9 za potrebe jednostavnih aplikacija u Desktop maniru. Pozicija čitača otiska prsta je na prethodnom modelu bila previsoko i korisnici su se bunili. Ovog puta na Samsung Galaxy S9/S9+ modelima je senzor spušten ispod kamera, tako da je lako dostupan čak i na većem Plus modelu. Konfigurisanje otiska zahteva samo jedan prolaz pri podešavanju. Ukoliko ne želite da otključavate svoj model preko otiska prsta, tu je novi Intelligent Scan Unlock koji predstavlja kombinaciju simultanog pokušaja da se očita lice i rožnjaču, pa šta prvo od ta dva sistema detektuje korisnika model se otključava.
Dobro poznati i priznati Samsung KNOX bezbednosni sistem koji je integrisan kako kroz hardver tako i kroz softver, stvarajući pouzdanu bazu za korporativne korisnike koji žele da zaštite svoje podatke maksimalno. Bixby postaje sve pametniji i ima nove mogućnosti. Iako Google neke od funkcionalnosti nudi na svom Android sistemu koje Bixby pokušava da reši, Samsung ipak želi da razvije svoj sopstveni sistem za asistenciju korisniku. Sada Bixby može da prevodi sa uživo snimka na razne jezike, a moguće je da i prostim fotografisanjem hrane koju jedete da proceni koliko kalorija ima taj obrok koristeći veštačku inteligenciju. Krajem godine stiže i Bixby 2.0 koji će imati daleko bolje mogućnosti od trenutne verzije, pa će i na Samsung Galaxy S9/S9+ modelima biti moguće koristiti novu verziju koja će dati nove mogućnosti.
Samsung Galaxy S9/S9+ modeli imaju 3000mAh i 3500mAh respektivno, a obzirom da koriste najnovije čipove koji troše manje energije za istu količinu opterećenja, očekuje se da će već dobri rezultati sa prethodnika biti još bolji, tako da što se tiče baterije ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Oba modela podržavaju bežično punjenje.
Samsung je naglasio da su notifikacije redizajnirane tako da vas ne primoravaju da napuštate aplikaciju u kojoj se nalazite, već vas diskretno obaveštava malom notifikacijom preko aplikacije koju koristite. Kada kliknete na tu notifikaciju pojavljuje se prozorčić u kome možete da odgovorite na tu notifikaciju, dok je sve vreme u pozadini aplikacija u kojoj ste se do tada nalazili. Ovo omogućava da ne prekidate korišćenje aplikacije kada vam stigne neka poruka, što je vrlo bitan detalj za ljude kojima često stižu notifikacije i prekidaju ih u korišćenju.
Interesantno je spomenuti da je integrisana i aplikacija za lepši pol koja će dozvoliti da isprobate preko AR moda kako vam neka šminka stoji na vašem licu. Ukoliko vam se sviđa neki od ponuđenih proizvoda, imate mogućnost, doduše samo u Americi i Kanadi za sada, da jednim klikom tu istu kombinaciju šminke poručite od Sephora ili sličnih partnera. Ovo nije novost, ali integrisanje u sam model kao default opcije je svakako veliki korak unapred za približavanje kozmetičkih kuća ka mobilnim korisnicima na direktniji i sigurno i profitabilan način.
Novim Samsung Galaxy S9/S9+ modelima Samsung je vrlo uspešno osvežio svoj vodeći model čineći ga vrlo konkurentnim u ovom tržišnom trenutku na globalnom nivou, pa će i dominacija Samsung Galaxy vodećih modela biti nastavljena uspešno do naredne iteracije. Samsung vrlo pažljivo sluša kritike svojih korisnika i nekako uvek uspeva da ih uspešno i balansirano integriše u svoje modele, zbog čega je i na vrhu tržišta bez mnogo konkurencije.
Ostale vesti
Test: Xiaomi Pocophone F1
Hardver vodećeg modela po mnogo pristupačnijoj ceni
13:37 h - 20.09.2018.
Pocophone F1 je prvi Xiaomi pod brend uređaj, prvi uređaj koji nije deo ni Xiaomi Mi ili Redmi serije uređaja. Poziciniranje ovog modela je vrlo jednostavno, Pocophone F1 je uređaj za one koji žele najmoćniji hardver po niskoj ceni u odnosu na cene vodećih uređaja. U pitanju je vrhunski hardver po niskoj ceni, ovo je prvi put da se glavni čipset kompanije Qualcomm pojavio u ovom segmentu cena. Uređaj odlikuje snažni Qualcomm Snapdragon 845 čipset, 6.18 inčni ekran 1080x2246 rezolucije, kvalitetne glavne dual i selfi kamere.
Premijera: iPhone Xs, Xs Max i X R
Potpuno nova paleta modela izvedenih iz iPhone X modela
23:00 h - 12.09.2018.
Apple je predstavio tri potpuno nova modela, koji donose mnogo noviteta koji do sada nisu viđeni na iPhone modelima. Najveći model u ponudi je iPhone Xs Max sa dijagonalom ekrana 6.5 inča, potom iPhone X R od 6.1 inča i konačno iPhone Xs u 5.8 inča dijagonali. Centralni deo nove generacije iPhone Xs, Max i R modela je svakako potpuno novi čipset A12 Bionic. Nema sumnje da je ovo najveće predstavljanje i najbolja paleta proizvoda koju je Apple ikada imao. Apple je ovime zadao vrlo snažan udarac konkuretima.
Test: Xiaomi Mi 8
Vodeći Xiaomi model po relativno pristupačnoj ceni
13:00 h - 12.09.2018.
Ovo je model za one koji imaju ograničen budžet, ali koji žele da dobiju pametni telefon sa svim onim opcijama koje nude daleko skuplji i vodeći modeli. Većina modela baziranih na Qualcomm Snapdragon 845 čipsetu je veoma skupa, a Mi 8 nudi isti čipset. Isto važi i za AMOLED ekran sa visokom rezolucijom, kao i za dual kameru sa optičkom stabilizacijom. Po svim parametrima, za Mi 8 se slobodno može reći da je vodeći model, osim cene. Po dizajnu Mi 8 je sličan iPhone X modelu.
Test: Samsung Galaxy J8
Uređaj sa najvećim ekranom u okviru Galaxy J serije
12:30 h - 12.09.2018.
Galaxy J linija pripada segmentu uređaja za nezahtevne korisnike, i ti uređaji imaju pristupačniju cenu u odnosu na ostale Samsung linije. Očigledno ne možemo pozicionirati J8 na taj način, pošto ako krenemo od brojeva, pomenuti model bi trebalo da bude bolji od J7 modela. J8 je prvi uređaj u okviru J serije koji ima ekran 18:9 odnosa stranica i veličinu od 6 inča, kao dual kameru. Pored navedenih stvari, uređaj odlikuje Snapdragon 450 čipset, 3 ili 4GB RAM memorije, solidno trajanje baterije i očekivan Samsung dizajn uređaja.
Test: Xiaomi Redmi 6A
Odlična pristupačna ponuda u okviru Xiaomi Redmi 6 serije
12:20 h - 12.09.2018.
Xiaomi Redmi 6A je jeftini model dizajniran za naprednije korisnike koji su upućeni u tehnologiju i prate tržište. Za novac koji izdvojite za njega, ne dobijate tipičan spor pametni telefon koji koči za taj cenovni rang, već dobar predlog za jeftini uređaj. Redmi 6A je uređaj na kojem je proizvođač štedeo po brojnim karakteristikama, ali ukupna percepcija modela je ostala pozitivna, dobar ekran, adekvatna brzina, dobra autonomija. Uopšteno, ovo je jeftin, ali kvalitetan uređaj za one koji cene vrednost novca.
Test: Samsung Galaxy J4 J400
Predstavnik J serije za 2018. niže-srednje kategorije
12:00 h - 12.09.2018.
U okviru J serije za 2018 godinu postoje modeli J4 i J6 koji se dramatično razlikuju kako u pristupu, tako i u karakteristikama i mogućnostima. Pozicioniranje ovog modela je jednostavno, namenjen je nezahtevnim kupcima koji biraju Samsung brend i ne gledaju druge brendove. Uređaj odlikuje odlični 5.5 inčni SuperAmoled ekran, HD rezolucije, Exynos 7570 Cortex A-53 čipset uparen sa 2GB RAM memorije, dobra glavna kamera od 13MP, veoma dobro trajanje baterije i standardni Samsung dizajn.
Test: Xiaomi Redmi 5
Pristupačna Xiaomi ponuda uređaja sa ekranom 18:9
11:00 h - 12.09.2018.
Aktuelna ponuda Xiaomi Redmi linije se trenutno sastoji iz 5A i Note 5A modela koji su najpristupačnija ponuda u okviru linije, i iz 5 i Plus/Note 5 modela koji su jača ponuda u okviru Redmi linije. Redmi 5 je očigledno dizajniran kako bi kompanija ponudila novi dizajn sa 18:9 odnosom stranica po prisupačnoj ceni. Tačnije, u pitanju je 5.7 inčni IPS ekran, 18:9 odnosa stranica i 720x1440 rezolucije. Uređaj takođe odlikuje Snapdragon 450 čipset, 12MP glavna kamera, solidna baterija i očekivano dobar kvalitet izrade.
Test: Huawei Honor 7C
Pristupačni Huawei Honor model sa fokusom na kameri
10:00 h - 12.09.2018.
Honor 7C je jedan od pristupačnijih uređaja sa dual kamerom na tržištu, i fokus uređaja je upravo na kameri i dizajnu. Takođe uređaj odlikuje veliki 5.99 inčni IPS ekran, HD+ rezolucije i 18:9 odnosa stranica. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 450 čipset uz 3 GB RAM memorije koji rade na 8.0 verziji Androida. Glavnu dual kameru čine 13 + 2 MP kamere uz prisustvo Bokeh efekta, dok je prednja kamera 8 MP. Treba spomenuti i NFC podršku, solidnu bateriju i već spomenuti odličan dizajn uz dobru izradu uređaja.
Test: OnePlus 6
Šesta generacija OnePlus uređaja
15:34 h - 16.08.2018.
OnePlus neumorno povećava interesovanje za svoje proizvode, proizvodi male serije i ograničene verzije svojih uređaja, koje se prodaju za samo nekoliko sekundi, a takođe se prelazi na šemu dve najave godišnje umesto jedne. Samo šest meseci nakon predstavljanja 5T modela, predstavljen je OnePlus 6 koji je novi vodeći model kompanije. Uređaj odlikuje veliki 6.28 inčni Optic Amoled ekran 19:9 odnosa stranica, Snapdragon 845 čipset, 6 ili 8GB RAM memorije zavisno od verzije, dobra dual kamera, kao i odličan kvalitet izrade.
Test: Samsung Galaxy Note 9
Novi vodeći Samsung model u vidu Galaxy Note 9 modela
08:27 h - 14.08.2018.
Linija Galaxy Note oduvek je bila jedinstvena na tržištu, jer su u stvari ovi uređaji postavili trend pojavljivanja pametnih telefona sa velikim ekranima i formirali kategoriju fableta iako je termin već zaboravljen. Takođe najveća odlika uređaja je posedovanje S Pena, olovke koja je dramatično proširila mogućnosti uređaja. Novi Note odlikuje Super Amoled ekran od 6.4 inča, čak 512GB interne i 8GB RAM memorije, jaka dual 12MP kamera, snažan čipset, baterija velikog kapaciteta, i očekivano premium dizajn i kvalitet izrade.
Test: Xiaomi Mi Mix 2S
Unapređena verzija Mi Mix 2 modela
07:00 h - 19.06.2018.
S oznaka kod Xiaomi uređaja znači da govorimo o unapređenoj verziji postojećeg modela, u ovom slučaju Mi Mix 2 modela. Unaprđenja o kojima govorimo u odnosu na prethodni Mi Mix 2 model su snažniji Snapdragon 845 čipset, dual kamer sa AI podrškom, kao i podrška za Qi bežično punjenje. Odlični ekran 18:9 odnosa stranica koji je skoro bez okvira i zauzima skoro celu površinu telefona je i dalje tu, ista količina RAM memorije od 6GB ili 8GB, kao i odlični keramički dizajn uređaja uz veoma dobar kvalitet izrade.
Test: G7 ThinQ
Novi vodeći LG model
07:30 h - 15.06.2018.
Kao i kod većine ostalih vodećih modela drugih kompanija ove godine, i kod LG G7 ThinQ modela nije u pitanju revolucija već evolucija prethodnog vodećeg modela. U poređenju sa prošlogodišnjim vodećim LG G6 modelom, G7 poseduje snažni Snapdragon 845 čipset, unapređenu i veoma dobru dual kameru koja ima AI opciju, veoma jake i kvalitetne zvučnike, kao i veoma kvalitetan 6.1 inčni ekran 1440x3120 rezolucije. Naravno tu je i dobar dizajn i odličan kvalitet izrade, dok uređaj odlikuje i Google Assistant dugme.
Test: Nokia 7 Plus
Nokia ponuda srednje kategorije za 2018. godinu
07:00 h - 15.06.2018.
Nokia 7 Plus je izbačen uz Nokia 6 model za 2018. godinu i uz Nokia 8 Sirocco vodeći model kompanije, tako da je 7 Plus u suštini ponuda srednje kategorije kompanije za ovu godinu sa pristojnim specifikacijama i čistim Androidom. Odlikuje ga 6 inčni ekran, 2160x1080 rezolucije i 18: 9 odnosa stranica. Pokreće ga snažni Qualcomm Snapdragon 660 čipset, uz podršku 4GB RAM memorije, što je sasvim dovoljno za funkcionisanje uređaja bez problema. Takođe poseduje solidan dizajn, i izradu koja uključuje kombinaciju aluminijuma i keramike.
Test: Xiaomi Redmi Note 5
Unapređena verzija Redmi 5 Plus modela
09:30 h - 01.06.2018.
Što se tiče pozicioniranja Redmi Note 5 je iznad Redmi 5 Plus modela, poseduje dvostruku zadnju kameru, jaču prednju kameru, kao i noviji Snapdragon 636 čipset. Zapravo, ispostavilo se da je Redmi Note 5 ponuda za one kojima ne nedostaju tehničke karakteristike u okviru Redmi 5 Plus, a koji su spremni da plate više za bolje kamere i nešto bolje performanse. Tu je naravno i dalje odlični 6 inčni ekran, 18:9 odnosa stranica, ista količina RAM memorije, kao i isti dizajn i odlični kvalitet izrade.
Test: Huawei P20
Srednji model nove vodeće Huawei P20 serije
09:00 h - 23.05.2018.
Pozicioniranje P20 modela je između jačeg P20 Pro modela sa 3 kamere i pristupačnijeg P20 Lite modela. Bez obzira na jači P20 Pro model, P20 je i dalje odličan uređaj. P20 u odnosu na Pro je manji i kompatniji uređaj, tako da je praktičniji za korišćenje. Poseduje isti Kirin 970 čipset, isti dizajn i istu količinu interne memorije. Naravno najveća razlika je Dual kamera koja u svakom slučaju dobra, u odnosu na Triple kameru kod Pro modela. Razlikuju se i po količini RAM memorije i vrsti ekrana. Očekivano i cena je niža.
Test: Nokia 6 2018
Nokia 6 za 2018. godinu
08:30 h - 23.05.2018.
Nakon solidnog uspeha sa prethodnom serijom Nokia uređaja, HMD kompanija je odlučila da nastavi sa Nokia 6 serijom. Nova Nokia 6 (2018), poznata i pod nazivom Nokia 6.1, ima smanje okvire ekrana i koristi savremeni i mnogo snažniji Snapdragon 630 čipset. Glavna kamera koristi novi Zeiss objektiv i sada može da snima 4K video zapise. Lista nadogradnje se nastavlja kvalitetnim audio zapisom, novijom verzijom Bluetooth-a 5.0 i najnovijim Android 8.1 Oreo u svojoj izvornoj formi, jer je telefon sada deo Android One programa.
Test: Huawei P20 Lite
Pristupačnija verzija vodećeg P20 modela
08:00 h - 23.05.2018.
Prema tradiciji, Huawei je predstavio tri nova proizvoda odjednom, veliki pametni P20 Pro model, kompaktni P20, i jednostavniji ali vrlo zanimljiv P20 Lite uređaj. Huawei P20 Lite pozicioniran je kao pristupačnija verzija vodećeg modela sa najvišim mogućim parametrima za njegovu cenu. Odlikuje ga FullHD+ rezolucija, odnos strana je 19: 9, poseduje dve kamere sa zadnje strane i procesor sa optimalnom procesnom tehnologijom. Pored toga, vredi napomenuti veoma atraktivan izgled koji podrazumeva zadnji poklopac izrađen od stakla.
Test: Huawei P20 Pro
Prvi model na tržištu sa trostrukom kamerom
08:00 h - 23.04.2018.
Huawei je među prvima kompanijama predstavio dual kameru sa P9 modelom, sada guraju stvari na još viši nivo, model koji ima trostruku kameru. Tri kamere se nalaze sa zadnje strane uređaja, čine ih jedan senzor od 40MP, jedan od 20MP i jedan senzor kamere od 8MP. Uređaj takođe poseduje prednju kameru od 24MP. Bez obzira što je glavni fokus uređaja na kameri koja je trenutno među najboljim na tržištu, uređaj odlikuje i snažan Kirin 970 čipset, 6GB RAM memorije, jaka baterija, dobar ekran, kao i odličan dizajn i izrada.
Test: Sony Xperia XZ2
Vodeći model Sony X2 serije
07:00 h - 23.04.2018.
Sony je predstavio Xperia XZ1 u septembru 2017. dok naslednik stiže samo 6 meseci kasnije. U takvoj trci teško je održati dostojnu količinu inovacija, pogotovo kada je u pitanju vodeći model, ali je XZ2 na visokom nivou. Ovo je novi model koji je dobio niz zanimljivih funkcija koje su ljubitelji ovog brenda već dugo tražili, osveženi dizajn, 18:9 odnos stranica, smanjene okvire oko ekrana, Super Slomo snimanje u FHD rezoluciji. Među prednostima Xperia XZ2 modela su i podršku za VoLTE i Wi-Fi Calling, vrhunski Qualcomm čipset.
Test: Xiaomi Redmi 5 Plus
Xiaomi Redmi model sa 6 inčnim ekranom 18:9 stranica
06:30 h - 23.04.2018.
Xiaomi je konačno počeo da prodaje naslednika svog prošlogodišnjeg najprodavanijeg modela, Note 4 modela. Najveća razlika u odnosu na prethodni model čini ekran koji je sada 6 inčni i 18:9 odnosa stranica koji je postao standard na tržištu, kao i unapređena glavna kamera. Dizajn i izgled su slični, dok je čipset ostao totalno isti, u pitanju je Snapdragon 625 čipset koji ima dobre performanse.
Test: Sony Xperia XA2
Predstavnik srednje kategorije u okviru Sony X2 serije
06:15 h - 23.04.2018.
Sony trenutno ima tri linije, vodeći modeli su XZ2 i XZ2 Compact, srednji segment XA2 i XA2 Ultra, a tu je i niskobudžeti L2 model. XA2 važi, kako u pozicioniranju tako i u ceni, za jakog predstavnika srednje kategorije. U poređenju sa Xperia XA1 modelom, unapređen je skoro u svakom pogledu. XA2 ima veći ekran sa osetno većom rezolucijom, koji se nalazi u kompaktnijem kućištu sa manjim okvirom. Uređaj pokreće moderni i efikasni Snapdragon 630 čipset, dodata je i opcija 4K snimanja videa, a kapacitet baterije je takođe povećan.
Test: Sony Xperia XZ2 Compact
Najmanji predstavnik Sony XZ2 serije
06:00 h - 23.04.2018.
XZ2 Compact je namenjen korisnicima koji sa jedne strane žele da dobiju trenutni vodeći model sa visokokvalitetnim ekranom, vrhunskim čipsetom, dobrom kamerom i podrškom za sve savremene bežične interfejse i tehnologije, a sa druge strane žele sve to u kompaktnom paketu, tako da se pametni telefon može jednostavno koristiti jednom rukom. U odnosu na prethodni XZ1 Compact, XZ2 Compact je značajno bolji kada je reč o ekranu, rezolucija je viša, korišćen je novi odnos strana, smanjen je okvir, i potpuno je promenjen i dizajn.
Test: Samsung Galaxy S9 / S9+
Vodeći Samsung modeli za 2018. godinu
08:22 h - 05.03.2018.
Još jedna godina, još jedan vodeći Samsung S model. Samsung je morao razmišljati kako uzeti odlični i popularni model, i dalje ga unparediti. Galaxy S8 je bio skoro savršen, zahvaljujući Infinity Display tehnologiji isporučio je impresivan doživljaj pametnog telefona, i pomerio granice dizajna više nego ikada ranije. Sa Galaxy S9, Samsung je zadržao sličan dizajn, ali ga je poboljšao kako bi stvorio bolje sveukupno iskustvo. Naravno tu su i razna druga unapređenja, poput novog čipseta ili kamere sa novim mogućnostima.
Test: Huawei Honor View 10
Novi vodeći Honor model
07:54 h - 05.03.2018.
Honor linija je prvobitno osmišljena kao dodatni Huawei brend za online prodaju, ali se ispostavilo da postaje uspešnija od glavnih proizvoda kompanije, tako da su odvojeni Huawei pametni telefoni i Honor brend telefoni. Honor View 10 odlikuje veoma snažni Kirin 970 čipset sa osmojezgarnim procesorom, i u okviru koga se nalazi Neural Processing Unit. Poseduje 6 inčni IPS ekran, 18:9 odnosa stranica, sa rezolucijom 1080x2160. Ima jaku glavnu dual kameru i prednju kameru od 13MP, i 4GB ili 6GB RAM memorije zavisno od verzije.
Test: Xiaomi Redmi Note 5A Prime
Peta generacija Xiaomi Redmi Note uređaja
06:29 h - 05.03.2018.
Bez obzira na oznaku A ovo je peta generacija Redmi Note 5 uređaja. Oznaka A kod Xiaomi modela znači da je u pitanju najeftinija verzija određenog modela, tako da je Redmi Note 5A najpristupačnija varijanta budućih Redmi Note 5 modela. Nazivi kod Xiaomi modela su prilično komplikovani, pogotovo kada isti uređaj ima različite nazive za različita tržišta. Uređaj odlikuje 5.5 inčni 720p ekran, Snapdragon 435 čipset sa osmojezgarnim procesorom, 3GB ili 4GB RAM memorije zavisno od verzije, 13MP glavna i 16MP selfi kamera.
Test: Sony Xperia XA2 Ultra
Verzija Xperia XA2 modela sa velikim ekranom
11:44 h - 20.02.2018.
Sony Xperia XA2 Ultra je unapređena varijanta običnog XA2 modela sa velikim ekranom i selfi mogućnostima koje uključuju prednje dual kamere visokog kvaliteta i koje poseduju autofokus i blic. Xperia XA2 Ultra takođe nudi fablet iskustvo velikog ekrana. Okviri ekrana sa strane uređaja su minimalni, a poseduje i više RAM memorije nego XA2 model kako bi se iskoristio sav taj prostor ekrana za multitasking na podeljenom ekranu. Naravno ostale Xperia karakteristike su isto prisutne, dizajn, jaka glavna kamera, poslednja verzija Android OS-a.
Test: HTC U11 Plus
Verzija vodećeg HTC modela sa većim ekranom
13:18 h - 13.02.2018.
HTC U11 Plus je nova verzija U11 modela i nudi unapređen hadver i dizajn, uključujući veći ekran i bateriju većeg kapaciteta. Takođe je unapređena otpornost uređaja na IP68 serterfikat. Uređaj odlikuje 6 inčni ekran 18:9 odnosa stranica i 1440x2880 rezolucije. Pokreće ga odlični Snapdragon 835 čipset sa osmojezgarnim procesorom, i 4GB ili 6GB RAM memorije zavisno od verzije modela. Poseduje dobar dizajn sa odličnim kvalitetom izrade, UltraPixel 3 kameru od 12MP, impresivne audio mogućnosti i bateriju velikog kapaciteta.
Test: Huawei Honor 9 Lite
Pristupačniji Huawei model sa FullView ekranom
08:42 h - 06.02.2018.
Huawei je odlučio da unapredi sve linije svojih uređaja kako bi opremio svaki uređaj FullView ekranom. Ova vrsta ekrana je već dostupna u okviru modela Mate 10 Lite, Honor 7X i Honor View 10 modela. Na ovaj pristojan broj uređaja dodat je još jedan pristupačniji model koji nosi naziv Honor 9 Lite. U stvari, ovaj model je sličan skupljem Huawei Mate 10 Lite modelu, odnosno razlikuju se po veličini ekrana i dizajnu. Ovaj model poseduje 5.65 inčni IPS ekran, i ceo zadnji deo uređaja je izrađen od stakla i izgleda impresivno.
Test: Sony Xperia XA1 Plus
Predstavnik srednje kategorije Xperia XA1 serije
09:56 h - 30.01.2018.
Sony je predstavio Xperia XA1 i Xperia XA1 Ultra modele tokom prethodne godine, a što se tiče specifikacija i mogućnosti, novi Xperia XA1 Plus se nalazi tačno između ta dva modela. Poznati Sony dizajn se ovde vraća, XA1 Plus ima metalno kućište sa zaobljenim uglovima i ravnim gornjim delom i dnom. Dok XA1 i XA1 Ultra imaju ekrane od 5 inča i 6 inča, XA1 Plus poseduje 5.5 inčni IPS ekran sa Full HD rezolucijom. XA1 Plus takođe poseduje Mediatek Helio P20 čipset sa osmojezgarnim procesorom, i dolazi sa 3GB RAM memorije.
Test: Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 model srednje kategorije
12:34 h - 26.01.2018.
Mate 10 Lite pogađa segment tržišta koji se nalazi između osnovnih i premijum modela, to je ono što ga čini dobrim modelom srednje kategorije. Možda po prvi put deluje kao da Lite model nije preuzeo samo ime vodećeg modela. Uređaj odlikuje FullView ekran koji poseduje i jači Mate 10 uređaj, portret mod za regularne i selfie slike zahvaljući sistemu sa po 2 kamere i napred i pozadi. Takođe poseduje dobro izbalansirani Kirin 659 čipset sa osmojezgarnim procesorom. Uz to ima i premum kućište, 4GB RAM memorije, kao i jaku bateriju.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
Srećna 2018. godina
Želimo Vam puno lepih trenutaka u 2018. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Nova godina!
19:59 h - 31.12.2017.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.
VIP fiskna telefonija
Nova usluga VIP Fiksni omogućava realizaciju fiksne linije bez kablova ili montaže, direktno preko mobilne mreže operatera. Prenos postojećeg broja je besplatan, a cena pretplate vrlo konkurentna. Više informacija na ovom linku.
08:33 h - 05.06.2017.
Play radio besplatno na Vipu
Do kraja maja meseca 2017. godine svi korisnici VIP mobilne mreže mogu preuzeti aplikaciju Play radia i slušati muziku u pokretu bez ikakvih troškova. Više informacija ovde.
23:47 h - 08.05.2017.
Telenor Internet Statistika
Objavljeni su interesantni podaci o količini prenetih podataka putem Telenor mreže u Srbiji u prošloj godini za svaki od servisa posebno. Više informacija ovde.
23:42 h - 04.03.2017.
Srećna 2017. godina
Svima želimo puno lepih trenutaka, ostvarenih želja i zdravlja. Srećna Nova godina!
20:56 h - 31.12.2016.

Xiaomi
Redmi Note 5 4GB/64GB (ChinaROM)Wiko
View MaxXiaomi
Mi 8 Lite 128GBXiaomi
Mi 8 Lite 6GB/64GBXiaomi
Mi 8 Lite 4GB/64GBZTE
nubia Z18Wiko
View2 GoWiko
View2 PlusSamsung
Galaxy J4 J400 32GBCubot
J3LG
V35 ThinQApple
iPhone XS Max 64GB


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-6585