KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Xiaomi Redmi 7A 16GB

20.09.2019 :: 10:10 h
Xiaomi Mi 9 SE 64GB

13.09.2019 :: 10:48 h
Xiaomi Redmi 7 16GB

30.08.2019 :: 11:11 h
Xiaomi Mi 9T 64GB

23.08.2019 :: 09:08 h
Xiaomi Mi A3 64GB

16.08.2019 :: 12:12 h
Samsung Galaxy A70 6GB/128GB Dual

09.08.2019 :: 06:36 h
Samsung Galaxy S10 / Plus / E
Deseta generacija posle 10 godina nezaustavljivih inovacija

13:51 h - 21.02.2019.
Neverovatna dekada je prošla od predstavljanja prve generacije Samsung Galaxy S modela, koja će postaviti temelj na kome će za ovih deset godina biti prodato u neverovatnih 2 milijarde primeraka Samsung Galaxy modela globalno. Samsung ne prestaje da inovira, iznenađuje i gura granice. Nova generacija Samsung Galaxy S10 modela to i dokazuje. Sigurno je da je Samsung uvek inovirao na način koji se tokom vremena pokazao kao put koji će i ostatak tržišta u narednom periodu pratiti. Na vrlo konkurentnom tržištu Samsung i dalje uspeva da postavlja standarde u igri koja se zove globalna tržišna utakmica mobilnih uređaja.
Samsung je ovog puta iskoristio predstavljanje nove Samsung Galaxy S10 linije uređaja da predstavi i par dodatnih proizvoda. Najinteresantniji je svakako Samsung Galaxy Fold koji predstavlja kombinaciju mobilnog i tablet uređaja, koji se praktično otvaranjem u vidu knjige dobija tablet mod, dokazujući da fleksibilni ekrani postaju deo komercijalne ponude Samsunga. Ovaj model je skup i predstavlja interesantnu opciju za sada samo manjem krugu korisnika, ali je svakako vrlo interesantan proizvod. Pored toga, predstavljeni su i Samsung Watch kao nova generacija satova i Samsung Buds kao nova generacija bežičnih slušalica. No, da se vratimo zvezdama, novoj generaciji Samsung Galaxy S10 modela.
Predstavljeno je ukupno 4 nova modela iz Samsung Galaxy S10 linije proizvoda, a to su standardni Samsung Galaxy S10, onda nešto većeg ekrana Samsung Galaxy S10 Plus i nešto jeftinija verzija Samsung Galaxy S10e kao modeli koji će biti ponuđeni tržištu u prvoj polovini marta, dok je naručivanje moguće već sada. Dodatno, predstavljen je i Samsung Galaxy S10 5G koji je najveći po dimenzijama od cele palete i neće biti dostupan odmah, već će njegovo pojavljivanje biti uslovljeno instalacijom 5G mreže od strane operatera, sada operateri imaju način da počnu da promovišu radikalno bržu 5G generaciju.
Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 Plus Nova generacija ekrana je najbolja do sada, nazvana Dynamic AMOLED. Ekran se sada proteže skoro preko cele prednje površine skoro do 90%, a da bi se smestila kamera na prednjem delu uređaja jednostavno je isečena rupa u gornjem desnom delu ekrana. Samo isecanje je deo statusne linije u gornjem delu ekrana, što je dobro rešenje za maksimizaciju ekrana, a zvaničan naziv je Infiniti-O ekran. Promenjen je odnos strana sa 18.5:9 na 19:9 što znači da je rezolucija na osnovnom Samsung Galaxy S10 modelu pre bila 2960x1440px a sada je 3040x1440px. Dijagonala od 6.1 i 6.4 inča je prosečno 0.3 inča više nego na prethodnoj generaciji.
Ekran sada ima čak 1200 nits osvetljenja, što garantuje dobar prikaz i na najjačem dnevnom svetlu. Jače osvetljenje je takođe potrebno da bi se mogao dostići HDR10+ standard prikaza na pravi način. Ekran je zaštićen sa novim Gorilla Glass 6, koji je konstruisan da izdrži duplo više padova nego prethodna generacija, a što se tiče grebanja ekrana je na istom nivou kao prethodnik. Poseduje HDR10+ sertifikat, što znači da će prikaz biti realističniji, dinamičniji i sa izuzetno dobrim koloritom. Preciznost reprodukcije boje je na najvišem nivou, tako da je pred vama pravi dragulj što se tiče kvaliteta prikaza, Samsung je još jednom uspeo da iznenadi na polju kvaliteta ekrana. Bitno je napomenuti da novi ekran emituje drastično manje Blue Light svetla nego ranije, što znači manji napor i veću zaštitu za vaše oči od napora.
Novi ultrazvučni senzor otisaka prstiju se sada nalazi integrisan ispod površine ekrana, a ne na zadnjem delu kako je to do sada bio slučaj. Senzor otiska se nalazi u donjoj polovini na relativno uskom ali intuitivno postavljenom prostoru i funkcioniše i kada ekran nije upaljen. Tako da praktično kada spustite palac na određeno mesto, ekran će se upaliti i otključati gotovo trenutno. Dosadašnja rešenja drugih proizvođača su se uglavnom bazirala na svetlu od ekrana kako bi se očitao otisak prsta, dok se ovde koriste ultrazvučni talasi koji su drastično otporniji na vodu, prljavštinu i imaju bolju sigurnost i ne mogu se tako lako simulirati kao na drugim tehnologijama. Dakle, bezbednost i lakoća otključavanja je problem koji je na Samsung Galaxy S10 modelu rešen savršeno.
Kamere na Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 modelu sa zadnje strane su identične. Sada su tu tri kamere sa tri različite širine fotografisanja, a to su standardni, potom već dobro poznati telefoto i potpuno nova Ultra Wide širokougaona kamera. Glavna kamera i telefoto kamera na Samsung Galaxy S10 i Plus modelima su po specifikaciji identične kao na prethodnoj generaciji, tako da glavna kamera ima 12MP, varijabilni aperture f1.5-2.4, žižnu daljinu 26mm i veličinu piksela od 1.4µm, dok je telefoto na 12MP, fiksni aperture f2.4, žižnu daljinu 52mm i veličinu piksela od 1.0µm. Ultra Wide optika snima 123 stepena i to ne slučajno, upravo je ljudsko oko istog stepena gledanja, tako da će ono što budete slikali kamerom biti identično onome što zaista vidite ispred sebe, što je vrlo pametno i intuitivno rešenje koje će pre svega obožavati turisti koji razgledaju grad i žele da zabeleže svaki detalj koji ispred sebe vide u punom sjaju. Fotografije u Ultra Wide modu izgledaju fantastično, sa 16MP rezolucije i f2.2 sa 12mm žižne daljine. Dakle, Samsung je poboljšao hardverski već postojeće kamere, ali ono gde je napravljen drastičan iskorak su nove mogućnosti kamere.
Samsung Galaxy S10 ima kameru sa novim Super Steady snimanjem videa. Ovo je mogućnost koja je do sada bila namenjena samo tzv. akcionim kamerama Hero i to čak samo u poslednjoj generaciji. Direktnim poređenjem sa prethodnom S9 generacijom, video klipovi su drastično stabilniji i dozvoljavaju čak i najzahtevnijim ekstremnim sportistima da imaju savršeno stabilan video, što znači da će prosečan korisnik imati fascinantno stabilan video snimak.
AI kamera je koristi NPU procesor da uz pomoć veštačke inteligencije detektuje jednu od 30 različitih scena i podesi osvetljenje, boje, kontrast i slične parametre kako bi fotografija bila što je bliže profesionalnim fotografijama. Pored toga, Samsung Galaxy S10 AI kamera će vam pre nego što fotografišete davati sugestije kako da kadrirate pravilno da bi dobili što bolje kadriranu sliku. Ovo praktično znači da će vlasnici Samsung Galaxy S10 modela praviti daleko kvalitetnije fotografije nego ranije bez učenja kako da se napravi kvalitetna fotografija.
Na prednjem delu običan Samsung Galaxy S10 ima jednu kameru, dok Samsung Galaxy S10 Plus ima dve kamere. Ugao kamere je na obe Samsung Galaxy S10 Plus kamere vrlo sličan, tako da se druga kamera koristi pre svega za detektovanje dubine i omogućava fotografisanje selfija sa zamućenom pozadinom. Poznati i priznati DXOMark je proglasio prednju kameru za najbolju od svih testiranih, tako da ukoliko želite kvalitetan selfie, ne treba dalje da tražite. Samsung je uspeo da dostigne vrlo visoke rezultate za prednje kamere, gotovo kako su do skora bile najbolje zadnje kamere.
Energija je postala interesantan segment svakog novog modela. Novi Samsung Galaxy S10 i Plus modeli imaju 3400 i 4100mAh respektivno što je oko 500 više nego na prethodnim modelima. Sada manji Samsung Galaxy S10 ima bateriju koju je imala prethodna Plus verzija, dok je Samsung Galaxy S10 Plus opremljen sa masivnom 4100mAh baterijom. No, priča u ovom segmentu je dosta interesantna. Samsung je svestan da aplikacije, ukoliko nisu dobro programirane, mogu dosta da skrate dužinu jednog punjenja, pa je softverski unapređen tako da sada veštačka inteligencija prati vašu rutinu i analizira način korišćenja na taj način da aplikacije koje ne koristite često onemogućava da koristi mnogo resursa i time crpi bateriju. Ovo će drastično povećati autonomiju uređaju pogotovo na duže staze kada imate instaliran veliki broj aplikacija koje rade u pozadini. Na zadnjem delu oba Samsung Galaxy S10 modela se nalazi novi bežični sistem za punjenje od 15W, koji je sada za oko trećinu brži nego ranije, ali obzirom da je sama instalacija identična kao na bežičnom eksternom punjaču, sada Samsung Galaxy S10 modeli imaju Wireless Powershare mogućnost i dozvoljavaju da njih koristite kao punjač za sve svoje ostale uređaje koji podržavaju bežično punjenje, kao sto su slušalice ili sat, a i drugi mobilni uređaj sa čak 9W napajanja. Dakle, bežično punite sam uređaj i posle koristite tu energiju da punite druge uređaje dok ste u pokretu.
Trenutne generacije modela su postale toliko brze da su dostigle praktično nivo najjačih laptop računara, tako da je uzbuđenje koje je do sada vladalo za procesorima, grafikama i sličnim hardverskim stvarima su u drugom planu. Ipak, novi čipset donosi oko trećinu bolje performanse nego prethodna generacija. Kao i u prethodnom modelu Snapdragon 855 i Exynos 9820 će biti dostupni korisnicima, u zavisnosti od tržišta. Oba čipseta imaju po osam jezgara procesora i izrađeni su u naprednoj 7 i 8nm tehonolgiji respektivno, što garantuje brz rad procesora bez zagrevanja uređaja. Grafički podsistem je Adreno 640 i Mali-G76 MP2 respektivno. Što se tiče RAM memorije, standard je 8GB, ali u najskupljoj varijanti Plus modela ona iznosi čak 12GB. Interna memorija se nudi u 128GB, 512GB i 1TB, što sa eksternom memorijskom karticom od 0.5TB dobijate čak 1.5TB skladišnog prostora što je neverovatno zaista. Model će se nuditi u Dual SIM varijanti.
Veštačka inteligencija je prožeta kroz sve vidove funkcionisanja novog Samsung Galaxy S10 modela i nema segmenta u koji AI nije umešao svoje prste da bi ukupan utisak i performanse Samsung Galaxy S10 modela bile što bolje. Čak ni WiFi konekcija nije uspela da pobegne iz kandži AI tehnologije, pa će sada AI analizirati kvalitet vaše WiFi konekcije i prebacivati se na LTE mrežu automatski ukoliko detektuje da je WiFi loš u smislu brzine i bezbednosti. Ukoliko se povežete u kafiću na neku nebezbednu WiFi mrežu, bićete obavešteni o tome. Tehnički nazivi WiFi mreža 802.11b, a, g, n, ac, ax će biti predstavljeni sa WiFi 1, 2, 3, 4, 5 i 6 što je mnogo lepši naziv za ove standarde. U Samsung Galaxy S10 je ugrađen novi WiFi6 standard, tj. 802.11ax, koji je čak 4x bolji u uslovima opterećene mreže, do 40% bržeg downloada i manje potrošnje baterije. Ipak, nemojte mnogo očekivati od novog WiFi6 jer je pre svega potrebno da se nakačite na novi ruter koji podržava WiFi6 da bi osetili benefite nove tehnologije, a obzirom da se na javnim mestima koriste vrlo loša WiFi rešenja, no Samsung Galaxy S10 je spreman za novu generaciju WiFi6 gde god bude instalirana.
Zvuk je poboljšan na novoj generaciji, čak i postoji Dolby opcija u meniju telefona koja kada je uključena dodatno poboljašava jasnoću i kvalitet zvuka koji dolaze iz dva stereo zvučnika, jedan sa donje strane i drugi sa prednje strane na mestu slušalice telefona. Oni koji slušaju muziku na ovaj način biće vrlo zadovoljni kvalitetom, što isprva deluje kao manje bitan segment, ali kada se naviknete na kvalitetan stereo zvuk nećete hteti da se vratite nazad. Nove Samsung Buds su takođe predstavljene zajedno sa Samsung Galaxy S10 modelima i predstavljaju novu generaciju bežičnih slušalica koje dozvoljavaju do 5h pričanja ili 6h slušanja muzike, u formatu ne većem od običnih slušalica koje se komforno nose. Ove slušalice možete puniti direktno sa svog novog Samsung Galaxy S10 modela, što je vrlo praktično. Ukoliko ne verujete da je zvuk koji Samsung Galaxy S10 na najvišem nivou, samo znajte da je Samsung vlasnik AKG, JBL and Harman/Kardon brendova koji važe za najkvalitetnije na svetu i sva ekspertiza tih brendova je integrisana u novi model. Priključak za klasične slušalice je i dalje tu, Samsung ne želi da prati trendove i uklanja stari dobri 3.5mm priključak.
Softverski nema iznenađenja. Operativni sistem je Android 9 Pie, a preko njega je sada novi One UI koji drastično pojednostavljuje korišćenje i diže intuitivnost na visok nivo, što će korisnici svakako ceniti. Dosta opcija na One UI interfejsu je pomereno niže tako da se može lakše dohvatiti palcem. Svi korisnici će ceniti novi One UI jer predstavlja modernu nadogradnju osnovnog Android operativnog sistema koji daje potpuno novi utisak kada se koristi model.
Pred nama je generacija Samsung Galaxy S10 modela koji će tržišno napraviti veliki uspeh, jer će korisnici jasno videti da je Samsung Galaxy S10 moderan, inovativan i kompletan proizvod koji integriše izuzetno veliko iskustvo Samsunga u kreiranju ove vrste uređaja. Samsung je doneo dosta dobre odluke na novom modelu i savršeno balansirao svaki segment modela, čineći ga najkompletnijim modelom ikad predstavljenim.

Samsung Galaxy S10e

Pored dva glavna S10 modela u ponudi će biti i nešto jeftinija verzija. Ona ima ekran od 5.8 inča sa 2280x1080 rezolucijom i stariju Gorilla Glass 5 zaštitu ekrana. Dodatna razlika je u tome što ovaj model nema skener otiska prsta ispod ekrana već na boku na tasteru za paljenje koji je postavljen nešto više pa je ergonomija nešto lošija. Baterija je 3100mAh što predstavlja 300 manje nego običan model. Na zadnjoj strani se nalazi obična i ultra wide kamera, ali nema telefoto kamere. Čipset je isti kao na dva jača modela, jedino sto je dostupna verzija sa 6GB, pored standardnih 8GB radne memorije. Cenovno će ovaj model biti oko 150 evra jeftiniji, pa ukoliko vam ovi nedostaci ne prave bitnu razliku, novi Samsung Galaxy S10e model će biti dobra opcija.

Samsung Galaxy S10 5G

Nezadrživo Samsung napada nove tehnologije, tako da je pored tri osnovna modela predstavljen i model koji će biti dostupan na određenim mrežama koje budu uvele 5G. Dakle, sada operateri imaju 5G model koji će tržište tražiti i više razloga da se 5G tehnologija uvede i počne nuditi korisnicima. Problem kod 5G je implementacija u sam uređaj, jer ista zahteva više prostora nego 4G tehnologija. Ovo je Samsung rešio tako što je novi Samsung Galaxy S10 5G učinio najvećim od svih, pa je i sam ekran narastao na 6.7 inča što dotiče gotovo 7 inča dijagonale što je zaista neverovatno. Uz nove dimenzija napravilo se mesta i za jaču bateriju od 4500mAh, kao i samo punjenje baterije preko kabla od čak 25W. Na zadnjem delu se nalazi dodatna TOF kamera koja prezicno meri daljinu objekata koje fotografišete, dajući mogućnost da uređaj precizno zna kolika je udaljenost kog objekta u sceni. Novi Samsung Galaxy S10 je svojevrstan poligon za testiranje novih mogućnosti na manjem broju korisnika kako bi se iskustva tu prikupljena mogla iskoristiti za još bolju novu generaciju. Očekujemo da će novi Samsung Galaxy S10 5G više biti poligon za testiranje i implementiranje nove 5G tehnologije, a da će naredna generacija u potpunosti prihvatiti i implementirati 5G.
Ostale vesti
Premijera: iPhone 11 Pro Max
Učvršćivanje liderske pozicije sa nova tri modela
22:00 h - 10.09.2019.
Apple je predstavio tri naslednika nazvanih iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max koji predstavljaju unapređene XR, XS i XS Max modele. Novi modeli imaju još dodatnu kameru pozadi i daleko kvalitetniju selfi kameru napred. Novi A13 Bionic čip troši manje baterije i ima bolje performanse, uz čak 5 sati duže trajanje baterije. Tri kamere na iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modelima i dve kamere na iPhone 11 modelu imaju nove mogućnosti i bolji kvalitet. Bolji zvuk i ekran, uz novi čip, su poboljšanje za video igrice u pokretu.
Test: Samsung Galaxy Note10+
Plus verzija u okviru jubilarne 10. Galaxy Note serije
08:57 h - 29.08.2019.
Kada se 2011. godine pojavio prvi predstavnik Note familije, činilo se da veliki ekran baš i nije potreban, već sa drugom generacijom Note modela se sve promenilo. Note serija se po prvi put pojavljuje u dve verzije, u običnoj i plus verziji, što je i odlika Galaxy S serije već par generacija. Uređaj je unapređen skoro u svakom pogledu u odnosu na prethodni Note9 model. Najveća odlika Note serije, S-Pen je unapređena i ima nove mogućnosti, isto važi i za ekran, performanse, kameru, trajanje baterije i brzinu punjenja.
Test: Huawei P Smart Z
Uređaj sa kamerom koja iskače u okviru Huawei P linije
12:00 h - 28.08.2019.
Huawei je sredinom leta predstavio novi pametni telefon u P liniji modela naziva Smart Z. Uređaji ove linije opremljeni su zanimljivim parametrima i tehnologijama, dok se prodaju se po atraktivnoj ceni. Huawei P smart Z uređaj jedinstven je po tome što nema prednju kameru na prednjem panelu već je opremljen selfi modulom koji iskače iz gornjeg dela kućišta. Celu prednju stranu ovog uređaja zauzima ekran, odnosno ekran ne gubi ništa od svoje površine zbog kamere koja se obično nalazi na ekranu, što je slučaj kod drugih modela.
Test: Samsung Galaxy A80
Vodeći model Galaxy A serije za 2019. godinu
11:00 h - 28.08.2019.
Sudeći po broju modela, A80 je lider serije A 2019, a cena ovog modela je mnogo viša nego cena sličnog pametnog telefona A70. Uređaj nudi brojne tehnologije koje nisu dostupne kod ostalih uređaja iz serije, svojstvene vodećim modelima kompanije, Prema skupu karakteristika i percepciji, A80 se izdvaja iz koncepta A-serije. Glavne odlike uređaja su SuperAmoled ekran dijagonale 6.7 inča, Snapdragon 730 čipset uparen sa 8 GB RAM memorije, kao i rotirajuća kamera gde je glavna kamera ujedno i selfi kamera.
Test: Samsung Galaxy A70
Model sa najvećim ekranom u okviru Galaxy A serije
10:00 h - 28.08.2019.
Samsung Galaxy A70 diže lestvicu za celu A seriju za ovu godinu. Galaxy A70 uz A80 model, trenutno ima najveći Amoled ekran na tržištu. Tačnije u pitanju je SuperAmoled ekran dijagonale 6.7 inča, što je impresivno za uređaj srednje kategorije. Pored impresivnog ekrana glavne odlike uređaja su solidan Snapdragon 675 čipset uz 6 ili 8 GB RAM memorije, kvalitetna trostruka kamera sa zadnje strane što važi i za selfi kameru, kao i jaka baterija uz brzo punjenje uz punjač od 25 W.
Test: Samsung Galaxy M10
Najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije
07:00 h - 16.07.2019.
Samsung je predstavio Galaxy M liniju krajem januara ove godine u Indiji, a pored Galaxy M20 modela, Galaxy M30 i M10 su takođe predstavljeni. Novi pritupačni proizvodni asortiman pametnih telefona, južnokorejski proizvođač pozicionira, kako sam kaže, isključivo za mlađu publiku, nudeći im široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Galaxy M10 je najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije. Glavne odlike uređaja su veliki ekran, dobre performanse i dobra kamera za ovu klasu.
Test: Xiaomi Mi 9T
Pristupačnija verzija vodećeg Xiaomi modela novog dizajna
07:00 h - 15.07.2019.
Xiaomi Mi 9T je pozicioniran kao polu-vodeći model u kategoriji srednjih viših cena, i prilično je zanimljiv. Uređaj koristi skoro sve moderne opcije kao što su skener otiska prsta na ekranu, kameru koja iskače iz gornjeg dela kućišta, glavnu kameru od 48 megapiksela i veliki AMOLED ekran sa podrškom za HDR10 tehnologiju. Treba napomenuti i vrlo zanimljiv dizajn uređaja uz očekivano odličan kvalitet izrade, dobar Qualcomm Snapdragon 730 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, i dugo trajanje baterije.
Test: OnePlus 7 Pro
Vodeći OnePlus model za 2019. godinu
07:00 h - 13.07.2019.
Tokom maja 2019. godine, OnePlus je organizovao prezentaciju na kojoj je predstavio pojednostavljenu verziju vodećeg modela pod nazivom OnePlus 7, kao i OnePlus 7 Pro koji se smatra vodećim modelom. OnePlus 7 Pro odlikuje 90Hz AMOLED ekran sa QHD+ rezolucijom i podrškom za HDR10, Always-On, DCI-P3 tehnologijom. Odlikuje ga i trenutno najsnažniji Qualcomm Snapdragon 855 čipset sa tečnim sistemom hlađenja, a može imati čak do 12 GB RAM-a. Svakako predstavlja jedan od interesantnijih modela.
Test: Google Pixel 3a
Pristupačnija Google ponuda sa odličnom kamerom
07:00 h - 11.07.2019.
Početkom maja ove godine održana je godišnja Google I/0 konferencija na kojoj je kompanija predstavila smart telefone Pixel 3a i 3a XL. Google Pixel 3a pokazuje da Google pokušava da proširi bazu korisnika sa pristupačnijim uređajem u odnosu na svoje vodeće modele. Uprkos svojoj nižoj ceni u odnosu na vodeće modele, uređaj daje premium utisak iako nema specifikacije vodećih modela. Glavne odlike su 5.6 inčni OLED ekran, odlična kamera, čist Android uz sigurna redovna ažuriranja, kao i jaka baterija.
Test: Motorola Moto G7 Plus
Vodeći model 7. generacije Moto G serije
07:00 h - 09.07.2019.
Linija pametnih telefona serije G, čiji je prvi uređaj izašao 2013. godine, je i dalje jedan od najpoznatijih pametnih uređaja. Uprkos činjenici da G-seriju čine pametni telefoni srednjeg cenovnog opsega, oni su uvek imali neke lepe karakteristike koje ih razlikuju od konkurencije. U slučaju Moto G7 Plus, broju takvih bonusa možemo dodati veoma brzo TurboCharge punjenje od 27W, optičku stabilizaciju kamere i sve vrste funkcija osetljivih na dodir. Inače, optička stabilizacija je velika retkost u ovom cenovnom segmentu.
Test: Samsung Galaxy A20
Jedan od najpristupačnijih modela sa SuperAMOLED ekranom
07:00 h - 07.07.2019.
Model A20 može se smatrati početnim u segmentu ažurirane A-serije, tu je i A10 ali taj model nema AMOLED i USB Type C konektor kao ostali modeli serije. Svaki model A-serije je došao sa svojim sloganom, za A20 je to racionalan izbor. Ovaj uređaj je veoma pogodan za svakoga ko ne želi da razmišlja o performansama, o količini RAM-a, a želi da ekran bude velik i svetao, da može ugodno gledati video ili YouTube, i želi solidnu kameru. Takođe je jedan od najpristupačnijih modela sa SuperAMOLED ekranom.
Test: Huawei Honor 20 Lite
Naslednik Honor 10 Lite modela
07:00 h - 05.07.2019.
Honor 20 Lite odlikuje apsolutno isti način pozicioniranja kao i Honor 10 Lite. Ovo je pametni telefon za aktivne mlade ljude koji žele pametan uređaj sa svim modernim opcijama, ali ne žele da ga pretplate. Ako je 10 Lite namenjen onima sa skromnijim budžetom, onda je Honor 20 Lite namenjen ljubiteljima tehnologije, jer ovaj pametni telefon ima 3 kvalitetne kamere sa zadnje strane. Uređaj takođe odlikuje Hisilicon Kirin 710 čipset, 4GB RAM memorije, solidna izrada i dugo trajanje baterije.
Test: Sony Xperia 1
Vodeći model redizajnirane Sony Xperia linije
07:00 h - 03.07.2019.
Sony je ponovo redizajnirao Xperiju liniju, sada svaki novi Xperia model poseduje ekran 21:9 odnosa stranica. Ali Xperia 1 model je poseban, u pitanju premium i vodeći Sony model. Poseduje veliki 6.5 inčni OLED 4K ekran, bez ikakvih izreza, dok je okvir oko ekrana minimalan. Uređaj takođe poseduje vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, trostruku kameru sa zadnje strane, 6GB RAM memorije, očekivano kvalitetnu izradu, dugo trajanje baterije, kao i tradicinalno kvalitetan zvuk kada su u pitanju Sony modeli.
Test: Meizu 16S
Vodeći Meizu model za 2019. godinu
07:00 h - 01.07.2019.
Krajem aprila 2019. godine, kineska kompanija Meizu predstavila je vodeći pametni telefon pod jednostavnim nazivom 16S. U suštini, u pitanju je nadogradnja prethodnog Meizu 16 uređaja. Stavljen je vodeći Snapdragon 855 čipset, kamera je unapređena na 48MP, blago je povećana dijagonala ekrana, ubačena baterija većeg kapaciteta i dodata NFC mogućnost. Zavisno od verzije, model dolazi u varijanti od 128GB ili 256GB interne memorije, i 6GB ili 8GB RAM memorije.
Test: Huawei P30 Pro
Novi vodeći Huawei model
08:00 h - 11.06.2019.
Huawei je skoro potpuno izbrisao razlike između Mate i P serija izbacivanjem jačeg i naprednijeg modela svakih 6 meseci. Kompanije je to učinila ponovo sa P30 Pro modelom, iako razlike u odnosu na Mate 20 Pro nisu velike. Najveće razlike u odnosu na Mate 20 Pro su svakako unapređene kamere uz jedan senzor više tako da uređaj ukupno ima 4 senzora, nešto veći OLED ekran ali sa manjom rezolucijom, kao i za nijansu drugačiji dizajn. Dok je u pitanju isti snažni HiSilicon Kirin 980 čipset, kao i jačina baterije.
Test: Xiaomi Redmi 7
Nova generacija pristupačnog Xiaomi Redmi uređaja
07:40 h - 11.06.2019.
Xiaomi Redmi 7 je model za nezahtevne korisnike, fokusiran prvenstveno na mlade ljude koji nisu spremni da plate veliki novac, ali žele da imaju moderne i funkcije u trendu u svom telefonu, kao što je izrez na ekranu u obliku kapljice, dual kamera, otključavanje prepoznavanjem lica, veliki ekran, privlačan dizajn, i naravno dobre performanse i dugo vreme rada. Naravno, sve to možete dobiti uz nekoliko kompromisa kao što su plastično kućište, microUSB port, kao i ekran manje rezolucije.
Test: Xiaomi Mi 9 SE
Pristupačnija verzija novog vodećeg Xiaomi modela
07:20 h - 11.06.2019.
Krajem februara 2019. godine, kineska kompanija Xiaomi održala je u Barseloni prezentaciju posvećenu vodećem modelu prve polovine godine, Xiaomi Mi 9 modelu. Po pravilu, nakon najave glavnog modela, pojavljuju se i pojednostavljene verzije ovakvih uređaja, u ovom slučaju Mi 9 SE koji predstavljen na istom događaju. U odnosu na Mi 9, najveća razlika je svakako Snapdragon 712 čipset, Super AMOLED ekran manje dijagonale, i nešto slabije dodatne kamere, dok su sve ostale stavke iste ili slične.
Test: Asus Zenfone 6
Vodeći Asus model za 2019. godinu
07:10 h - 11.06.2019.
Sredinom maja 2019. godine Asus je održao prezentaciju svog novog glavnog modela koji je dobio jednostavno ime, Zenfone 6. Ovaj model je namenjen ljudima koji žele moćan i produktivan uređaj, ali koji nema cenu kao glavni modeli vodećih brendova. Uređaj nudi vodeći Snapdragon 855 čipset, veliki IPS ekran bez izreza i skoro bez ikakvog okvira, kvalitetnu duplu kameru, zavisno od verzije 6 ili 8GB RAM memorije, bateriju visokog kapaciteta i NFC čip.
Test: Sony Xperia 10 Plus
Veća verzija srednje kategorije nove Sony linije
07:00 h - 11.06.2019.
Xperia 10 Plus i manji Xperia 10 su prvi modeli na tržištu u okviru nove Sony serije, dok vodeći model nove serije Xperia 1 tek treba da se pojavi na tržištu. Očekivano veći ekran za Plus model nije jedina razlika kada poredimo dva Xperia 10 modela. Xperia 10 Plus model odlikuje 6.5 inčni ekran, jači Qualcomm Snapdragon 636 čipset, više RAM memorije, kao i bolje kamere nego kod običnog Xperia 10 modela. Dizajn je identičan, kao i 21:9 odnos stranica koji je jedna od glavnih odlika nove Sony linije.
Test: Samsung Galaxy A50
Napredniji model u okviru redizajnirane Galaxy A serije
09:16 h - 14.05.2019.
Nakon što je Galaxy A serija redizajnirana, postala je još raznolikija nego ranije. Samsung je već predstavio Galaxy A10, A20, A30, A40, A50, A70 i A80 uređaje, kod kojih je fokus na AMOLED ekranima i dobrim kamerama. Galaxy A50 je zaokružena ponuda sa dobrim specifikacijama za svoj cenovni rang. Odlikuje ga 6.4 inčni AMOLED ekran, trostruka kamera sa zadnje strane i dobra prednja kamera, jak čipset uz dovoljno RAM memorije, kao i dobra baterija.
Test: Samsung Galaxy A30
Uravnotežen model redizajnirane Galaxy A serije
08:00 h - 03.05.2019.
Samsung je u potpunosti revidirao pristup tržištu i 2019. godine predstavio A-seriju koja se veoma razlikuje od prethodnih modela u okviru te serije. Naglasak je na velikom Amoled ekranu, koji je ne samo retkost u ovom segmentu, već nema konkurenata. Dostupna je dual kamera za snimanje fotografija, što je već standard, baterije velikog kapaciteta, tu je i NFC sa podrškom za plaćanje. Generalno Galaxy A30 je uravnotežen model, koji karakteriše odličan odnos cena-kvalitet.
Test: Honor Play 8A
Odlična Huawei Honor ponuda u okviru nižeg cenovnog ranga
06:00 h - 01.05.2019.
Nedavno je počela prodaja jednog od najpristupačnijih pametnih telefona kompanije Huawei, Honor 8A. U okviru cenovnog opsega kojem pripada uređaj ima prilično zanimljive parametre, veliki ekran sa izrezom u obliku slova U, dobru prednju i zadnju kameru, baterija od 3000 mAh, čipset izrađen 12 nm tehnologijom sa 8-jezgrani procesorom, i kompanijin EMUI 9 interfejs baziran na Google Android OS-u 9.0. Honor 8A pametni telefon je tipičan Huawei proizvod za 2019. godinu u dobrom smislu te reči.
Test: Sony Xperia 10
Model srednje kategorije nove Sony linije
06:00 h - 29.04.2019.
Sony novo obnovoljena linija se vrti oko cifre 1, postoji Xperia 1 koji je novi vodeći model i koji tek treba da stigne na tržište, kao i Xperia 10 i 10 Plus modeli u okviru srednje kategorije koji su već u prodaji. Xperia 10 model odlikuje veliki 6-inčni IPS ekran, 21:9 odnosa stranica FullHD+ rezolucije. Uprkos velikom ekranu od šest inča, Xperia 10 deluje veoma kompaktno. Glavne karakteristike Xperia 10, koje razlikuju model od većine konkurenata, jesu VoLTE i Wi-Fi Calling podrška, dok uređaj pokreće Snapdragon 630 čipset.
Test: Samsung Galaxy M20
Srednji model u okviru nove pristupačne Galaxy M serije
06:00 h - 26.04.2019.
Kada je u pitanju podela Samsung serija, S serija je rezervisana za vodeće modele, A za modele srednje kategorije, dok je M nova pristupačna Samsung serija. Galaxy M linija je ponuda za mlađu publiku, nudeći široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Trenutno M seriju predstavljaju modeli M10, M20 i M30. Glavne odlike M20 modela su dobar ekran veličine 6.3 inča, Exynos 7904 čipset, zavisno od verzije modela 3GB ili 4GB RAM memorije, sasvim solidna kamera za ovaj cenovni rang, kao i jaka baterija.
Test: Xiaomi Redmi Note 7
Redmi Note model sa odličnom kamerom
06:00 h - 24.04.2019.
Moto linije Redmi je jednostavan, visoka tehnologija treba da bude pristupačna. Redmi pametni telefoni, kao po pravilu, su pristupačni a imaju karakteristike uređaja višeg cenovnog opsega. Ako govorimo o konkretno o Redmi Note podliniji, onda su ovi uređaji uvek imali tri važna aduta zbog kojih ih kupci vole, baterija visokog kapaciteta, dobar ekran veće dijagonale i pristupačna cena. Ove prednosti važe i za Note 7, sa kojim je Xiaomi takođe pokušao da obezbedi dobru kameru i zanimljiv dizajn.
Test: Samsung Galaxy S10e
Manja i pristupačnija verzija vodećeg Samsung modela
09:00 h - 23.04.2019.
Samsung je uvek predstavljao uparene verzije vodećih modela, osnovni sa manjim ekranom i veći sa prefiksom Plus. Pored veličine, kod ovih uređaja nije bilo posebnih razlika. U toku 2019. godine, pored osnovne i Plus verzije, dodata je i manja odnosno pritupačnija verzija. Kada govorimo o konkretnim razlikama u odnosu na osnovni S10 model, govorimo o manjem ekranu sa manjom rezolucijom, jednom kamerom manje, manje RAM memorije, kao i to da je čitač otiska prsta sa strane a ne na ekranu.
Test: Huawei Honor 10 Lite
Honor model srednje kategorije sa fokusom na kameri
06:00 h - 23.04.2019.
Bez obzira na Lite dodatak nazivu, Honor 10 Lite je dosta drugačiji model u odnosu na Honor 10 model. Lite poseduje osetno veći ekran, drugi čipset, drugačije zadnje kamere, čak je i dizajn uređaja dosta drugačiji, tako da nije baš najasniji naziv uređaja. Uprkos tome, u pitanju je odličan model srednje kategorije. Glavne odlike su veliki ekran visoke rezolucije, veoma dobra kako glavna tako i selfi kamera, snažan Hisilicon Kirin 710 čipset, kao i odličan dizajn.
Test: Sony Xperia XA2 Plus
Plus verzija u okviru Sony XA2 serije
07:00 h - 20.03.2019.
Xperia XA2 Plus se sa jedne strane može smatrati unapređenom verzijom XA2 Ultra modela, u pitanju je par bitnijih unapređenja. Za početak Plus je prvi Xperia model koji poseduje ekran 18:9 odnosa stranica. U pitanju je veličina ekrana od 6" kao i kod Ultra modela, ali zbog odnosa stranica i manjeg okvira uređaj ima manje dimenzije nego Ultra model. Takođe, 64GB verzija dolazi sa 6GB RAM-a dok ista verzija kod Ultra modela nudi 4GB RAM memorije.
Test: Xiaomi Mi 9
Novi vodeći Xiaomi model
05:52 h - 14.03.2019.
Xiaomi Mi 9 je predstavljen krajem februara, a malo kasnije kineska kompanija je održala prezentaciju u Barseloni, gde je bilo moguće dodirnuti i testirati ovaj uređaj lično. Xiaomi Mi 9 je vodeći model sa nekim od najboljih tehničkih karakteristika. Odlikuju ga novi vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, tri kamere, šesta generacija Corning Gorilla Glass-a koji se koristi za zaštitu ekrana, a tu je i Samsung-ov SuperAMOLED ekran koji podržava HDR tehnologiju.
Test: Samsung Galaxy S10 / S10 +
Deseta generacija najpopularnije serije pametnih telefona
09:02 h - 28.02.2019.
Predstavljena je deseta generacija pametnih telefona ove linije. Linija Galaxy S u 2019. godini slavi deset godina postojanja. U pitanju su najpopularniji pametni telefoni bazirani na Androidu, njihova prodaja meri se stotinama miliona jedinica tokom prethodnih deset godina. Samsung je oduvek nastojao da pravi beskompromisne uređaje, koji bi imali najnoviju tehnologiju, a fokusirali su se ne samo na samu tehnologiju, već i na jednostavnost upotrebe. Ove godine, tri modela se pojavljuju na tržištu istovremeno, a ne dva, kao što smo navikli.
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
14:43 h - 07.05.2019.
VIP IoT Challenge pobednici
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije, kompanija Nokia i MikroElektronika. Vip IoT Challenge je pokazao da smo već postali društvo koje stvara digitalnu budućnost i da se, uz to što je Srbija upravo jedna od pionira u testiranju i lansiranju ovakve mreže u svetu, ovakvim rešenjima otvaraju mogućnosti ka efikasnijoj zajednici i boljem kvalitetu života kroz korišćenje najnovijih tehnologija.
07:39 h - 20.03.2019.
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
22:54 h - 31.12.2018.
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:35 h - 24.10.2018.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.
VIP fiskna telefonija
Nova usluga VIP Fiksni omogućava realizaciju fiksne linije bez kablova ili montaže, direktno preko mobilne mreže operatera. Prenos postojećeg broja je besplatan, a cena pretplate vrlo konkurentna. Više informacija na ovom linku.
08:33 h - 05.06.2017.

Huawei
Mate 30 RS Porsche DesignHuawei
Mate 30 Pro 256GBHuawei
Mate 30 Pro 128GBHuawei
Mate 30 Pro 256GB DualHuawei
Mate 30 Pro 128GB DualHuawei
Mate 30 Pro 5G 256GBHuawei
Mate 30 Pro 5G 128GBHuawei
Mate 30 8GB/128GBHuawei
Mate 30 6GB/128GBHuawei
Mate 30 8GB/128GB DualHuawei
Mate 30 6GB/128GB DualHuawei
Mate 30 5GB 8GB/128GB


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2019