KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Xiaomi Redmi 8 3GB/32GB

08.11.2019 :: 10:25 h
Huawei P Smart Z

01.11.2019 :: 11:20 h
Samsung Galaxy A20e Dual

25.10.2019 :: 10:10 h
Samsung Galaxy A60 128GB Dual

18.10.2019 :: 10:27 h
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

11.10.2019 :: 10:26 h
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB

04.10.2019 :: 11:47 h
Premijera: iPhone 11 Pro Max
Učvršćivanje liderske pozicije sa nova tri modela

22:00 h - 10.09.2019.
Premijera: Apple iPhone 11 Pro Max Najnovija paleta Apple iPhone modela uključuje tri modela nazvanih: Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro i Apple iPhone 11 Pro Max. Dakle, XR je postao iPhone 11, X je postao 11 Pro i XS je postao 11 Pro Max. Obzirom da je XR model najprodavaniji, logično je što je osnovni novi iPhone 11 nema nikakvih dodatnih oznaka, već samo Apple iPhone 11. Apple pravi očiglednu razliku između Apple iPhone 11 i Pro modela, kao što to radi na Macbook laptop računarima i iPad tabletima.
U odnosu na prethodne modele, najočigledniji novitet je dodatna kamera, tako da Apple iPhone 11 sada ima 2 kamere na zadnjoj strani umesto jedne kod prethodnika XR modela. Dok naslednici X i XS modela umesto dve kamere sada u Apple iPhone 11 Pro i Apple iPhone 11 Pro Max modelima sada imaju i treću kameru. Dodatna kamera kod oba modela ima naziv Ultra-Wide i snima širokougaoni kadar, dakle sada je moguće snimiti više detalja iz neposredne blizine.
Vizuelno su novi modeli, sem modula kamere na zadnjoj strani, gotovo identični sa prethodnicima, tako da je nova generacija iteracija i poboljšanje već odličnog iPhone modela. Što se tiče boja, sada Pro modeli imaju i Midnight Green boju, dok novi iPhone 11 ima ukupno šest i umesto prethodne plave i koralne boje dobija ljubičastu i zelenu varijantu. Staklo na prednjoj i zadnjoj strani modela je jedno od najjačih ikada.
Kvalitet ekrana je prvi segment koji je na Pro modelima značajno unapređen, tako da je dobio i poseban naziv Super Retina XDR umesto Super Retina HD. Iako istih dimenzija, OLED ekrani su potpuno novi, tako da sada imaju duplo veći kontrast nego ranije, što u kombinaciji sa 800 nita umesto dosadašnjih 650 nita, garantuje novi nivo što se tiče kvalieta prikaza. Svi su očekivali 120Hz osvežavanje ekrana, pošto su konkurenti već skočili na 90 i 120Hz ekrane, ali se to ipak nije našlo na novim modelima. Face ID je unapređen, sada je otključavanje 30% brže nego ranije. Kod Apple iPhone 11 ekran je ostao potpuno isti kao na XR modelu. Dimenzije ekrana su ostale iste kao na prethodnim modelima.
Dimenzije uređaja zapravo nisu iste kao na prethodnoj generaciji, već su širina, visina i debljina za koji milimetar drugačije, tek toliko da ne možete praktično ništa od dodataka za prethodnu generaciju iPhone modela da iskoristite, ali u ponudi je veliki broj novih futrola koje možete kupiti. Masa je na svim modelima porasla, tako da je Apple iPhone 11 Pro Max teži za skoro 20 grama od prethodnika, dok je Apple iPhone 11 Pro teži za oko 10 grama, a jedino je Apple iPhone 11 ostao identičan i po dimenzijama i po masi u odnosu na prethodnika. Kućišta imaju bolju zaštitu od vode i prašine nego ranije, tako da Pro modeli mogu u vodu do 4m dubine na pola sata, pre je bilo 2m.
Iako azijski konkurenti uveliko predstavljaju svoje 5G verzije modela, Apple još uvek misli da je prerano za 5G tehnologiju i nema model u ponudi sa tim mogućnostima. Ono što je unapređeno u segmentu komunikacionih tehnologija je što novi Apple iPhone modeli imaju WiFi6 zvanične oznake 802.11ax koji dozovljava do 3x bolji protok do čak teorijski mogućih skoro 10 Gbps, ali obzirom da u čak i u američkim uslovima kućni internet ima brzinu svega 100Mbps, nije jasno gde će novi WiFi 6 standard biti koristan izuzev što će trošiti manje baterije, ali ne značajno manje.
Što se tiče baterije, u odnosu na prethodnu generaciju očekujte 5 sati više na Pro modelima i do 1 sat više na Apple iPhone 11 modelu. Ono što je bitno jeste da sada uz Pro modele dolazi brzi punjač konačno, tako da nećete morati posebno da dokupljujete skup brzi punjač da bi ste imali dovoljno brzo punjenje baterije. Konektor je i dalje Lightning, tu nije bilo promena.
Sva tri nova Apple iPhone 11 modela imaju najnoviji A13 Bionic čip sadrži 8.5 milijardi tranzistora. Svaki segment kompleksnog čipa je dorađen čineći ga mnogo energetski efikasnijim nego ranije, tako da je iako veće snage zapravo manji potrošač nego ranije pa će baterija biti trajnija. Grafički podsistem troši čak 40% manje energije nego ranije sa 20% boljim performansama, a taj sistem je najveći potrošač inače tako da će igranje na novom Apple iPhone 11 modelu biti primetno duže nego ranije. Bitan deo svakog modernog čipa je i poseban procesor za veštačku inteligenciju, a Apple je isti dodatno unapredio i sada može da procesira čak 1.000.000.000 operacija u sekundi. Procesor ima 2 snažnija jezgra koji su brži 20% i troše 40% manje energije i 4 efikasna jezgra koja su brža 20% i troše 30% manje energije. Dakle, više performansi i niža potrošnja energije na svakom delu čipa.
Selfi kamera na sva tri modela je identična i dobila je značajna unapređenja u odnosu na prethodne modele. Rezolucija je skočila sa 7MP na 12MP i može da snima i 4K video umesto samo Full HD video do sada. Snimanje 4K videa je moguće u čak 60 slika u sekundi na prednjoj selfi kameri što dovodi kvalitet selfi kamere u rang kamera na zadnjoj strani telefona. Apple iPhone 11 modeli konačno tretiraju prednju kameru identično kao i zadnje kamere, korisnici će to znati da cene. Na prednjoj kameri je moguće snimiti i Slow-motion video, što je takođe vrlo interesantan dodatak. Dakle, selfi kamera je pretrpela značajno unapređenje.
Apple iPhone 11 Pro modeli imaju tri kamere na zadnjoj strani, dodata je nova Ultra-Wide kamera 120 stepeni, pa je raspored 0.5x, 1x i 2x između tri kamere nazvane Ultra-Wide, Wide i Telephoto. Ultra-wide kamera nedostaje na Apple iPhone 11 modelu. Sve tri kamere imaju potpuno iste mogućnosti i nemaju nikakva posebna ograničenja što se tiče snimanja, što je moguće na jednoj moguće je i na drugim kamerama. Vizuelno kamere sada dominiraju na zadnjem delu uređaja, što se nekima neće svideti, ali se definitivno želi kupcima naglasiti da Apple iPhone 11 modeli imaju značajno bolje kamere nego ranije.
Jasno je da je softver ključ moderne fotografije, tačnije da se procesiranjem sirove fotografije dobijaju nivoi kvaliteta koji su na visokom nivou sa kamerama koje su daleko inferiornije u odnosu na profesionalne, pre svega što se tiče samog sočiva i senzora kamere. Novi Deep Fusion je nova mogućnost procesiranja slika korišćenjem veštačke inteligencije. Kamera snima čak 9 dodatnih fotografija pored vašeg originalnog snimka i kombinuje sve te slike da bi se dobila fotografija kvaliteta koji do sada nije bio moguć. Blic je snažniji nego ranije. Novi sistem je omogućio i novi noćni režim slikanja koji praktično iz totalnog mraka može da napravi dobro osvetljenu sliku.
Kvalitet video snimaka koji su prikazani na prezentaciji novog Apple iPhone 11 Pro modela u 4K rezoluciji sa novim A13 čipom su zaista nešto što običnom korisniku deluje kao snimak kvaliteta filma američke produkcije, tako da niko ko bude koristio kameru novog Apple iPhone 11 Pro modela neće biti razočaran, Apple je uspeo da pogura taj segment na još veći novi kvaliteta. Ne treba čuditi ako male produkcije budu uvrstile Apple iPhone 11 Pro modele u svoj arsenal uređaja za snimanje. Youtube kreatori će sigurno prepoznati ovaj novi kvalitet Apple iPhone 11 Pro kamera i požuriti da iste i nabave.
Novi Apple iPhone 11 imaju Spatial audio što korisniku deluje kao vrsta 3D zvuka i u kombinaciji sa Dolby Atmos sistemom garantuje novi nivo kvaliteta reprodukcije zvuka, a obzirom da Apple dominira u ovom segmentu, sigurno je da će ovo poboljšanje učiniti zadovoljnim kako one koji hoće da slušaju muziku, a naročito one koji budu igrali video igrice na svom Apple iPhone 11 modelu.
Cena za novi Apple iPhone 11 model startuje od $699, dok Apple iPhone 11 Pro i Pro Max startuju od $999 i $1099 respektivno. Isporuke bar na američkom kontinentu startuju 20. septembra, tako da ga u Srbiji možemo očekivati u oktobru mesecu.
Zvanična ponuda Apple iPhone modela sada izgleda ovako: $1099 Apple iPhone 11 Pro Max, $999 Apple iPhone 11 Pro, $699 Apple iPhone 11, Apple iPhone XR $599 i Apple iPhone 8 $499. Vrlo lepa paleta modela sa velikim ekranima, za svakog kupca po nešto barem za američki kontinent i njihov standard.
Ostale vesti
Test: Samsung Galaxy Note10+
Plus verzija u okviru jubilarne 10. Galaxy Note serije
08:57 h - 29.08.2019.
Kada se 2011. godine pojavio prvi predstavnik Note familije, činilo se da veliki ekran baš i nije potreban, već sa drugom generacijom Note modela se sve promenilo. Note serija se po prvi put pojavljuje u dve verzije, u običnoj i plus verziji, što je i odlika Galaxy S serije već par generacija. Uređaj je unapređen skoro u svakom pogledu u odnosu na prethodni Note9 model. Najveća odlika Note serije, S-Pen je unapređena i ima nove mogućnosti, isto važi i za ekran, performanse, kameru, trajanje baterije i brzinu punjenja.
Test: Huawei P Smart Z
Uređaj sa kamerom koja iskače u okviru Huawei P linije
12:00 h - 28.08.2019.
Huawei je sredinom leta predstavio novi pametni telefon u P liniji modela naziva Smart Z. Uređaji ove linije opremljeni su zanimljivim parametrima i tehnologijama, dok se prodaju se po atraktivnoj ceni. Huawei P smart Z uređaj jedinstven je po tome što nema prednju kameru na prednjem panelu već je opremljen selfi modulom koji iskače iz gornjeg dela kućišta. Celu prednju stranu ovog uređaja zauzima ekran, odnosno ekran ne gubi ništa od svoje površine zbog kamere koja se obično nalazi na ekranu, što je slučaj kod drugih modela.
Test: Samsung Galaxy A80
Vodeći model Galaxy A serije za 2019. godinu
11:00 h - 28.08.2019.
Sudeći po broju modela, A80 je lider serije A 2019, a cena ovog modela je mnogo viša nego cena sličnog pametnog telefona A70. Uređaj nudi brojne tehnologije koje nisu dostupne kod ostalih uređaja iz serije, svojstvene vodećim modelima kompanije, Prema skupu karakteristika i percepciji, A80 se izdvaja iz koncepta A-serije. Glavne odlike uređaja su SuperAmoled ekran dijagonale 6.7 inča, Snapdragon 730 čipset uparen sa 8 GB RAM memorije, kao i rotirajuća kamera gde je glavna kamera ujedno i selfi kamera.
Test: Samsung Galaxy A70
Model sa najvećim ekranom u okviru Galaxy A serije
10:00 h - 28.08.2019.
Samsung Galaxy A70 diže lestvicu za celu A seriju za ovu godinu. Galaxy A70 uz A80 model, trenutno ima najveći Amoled ekran na tržištu. Tačnije u pitanju je SuperAmoled ekran dijagonale 6.7 inča, što je impresivno za uređaj srednje kategorije. Pored impresivnog ekrana glavne odlike uređaja su solidan Snapdragon 675 čipset uz 6 ili 8 GB RAM memorije, kvalitetna trostruka kamera sa zadnje strane što važi i za selfi kameru, kao i jaka baterija uz brzo punjenje uz punjač od 25 W.
Test: Samsung Galaxy M10
Najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije
07:00 h - 16.07.2019.
Samsung je predstavio Galaxy M liniju krajem januara ove godine u Indiji, a pored Galaxy M20 modela, Galaxy M30 i M10 su takođe predstavljeni. Novi pritupačni proizvodni asortiman pametnih telefona, južnokorejski proizvođač pozicionira, kako sam kaže, isključivo za mlađu publiku, nudeći im široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Galaxy M10 je najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije. Glavne odlike uređaja su veliki ekran, dobre performanse i dobra kamera za ovu klasu.
Test: Xiaomi Mi 9T
Pristupačnija verzija vodećeg Xiaomi modela novog dizajna
07:00 h - 15.07.2019.
Xiaomi Mi 9T je pozicioniran kao polu-vodeći model u kategoriji srednjih viših cena, i prilično je zanimljiv. Uređaj koristi skoro sve moderne opcije kao što su skener otiska prsta na ekranu, kameru koja iskače iz gornjeg dela kućišta, glavnu kameru od 48 megapiksela i veliki AMOLED ekran sa podrškom za HDR10 tehnologiju. Treba napomenuti i vrlo zanimljiv dizajn uređaja uz očekivano odličan kvalitet izrade, dobar Qualcomm Snapdragon 730 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, i dugo trajanje baterije.
Test: OnePlus 7 Pro
Vodeći OnePlus model za 2019. godinu
07:00 h - 13.07.2019.
Tokom maja 2019. godine, OnePlus je organizovao prezentaciju na kojoj je predstavio pojednostavljenu verziju vodećeg modela pod nazivom OnePlus 7, kao i OnePlus 7 Pro koji se smatra vodećim modelom. OnePlus 7 Pro odlikuje 90Hz AMOLED ekran sa QHD+ rezolucijom i podrškom za HDR10, Always-On, DCI-P3 tehnologijom. Odlikuje ga i trenutno najsnažniji Qualcomm Snapdragon 855 čipset sa tečnim sistemom hlađenja, a može imati čak do 12 GB RAM-a. Svakako predstavlja jedan od interesantnijih modela.
Test: Google Pixel 3a
Pristupačnija Google ponuda sa odličnom kamerom
07:00 h - 11.07.2019.
Početkom maja ove godine održana je godišnja Google I/0 konferencija na kojoj je kompanija predstavila smart telefone Pixel 3a i 3a XL. Google Pixel 3a pokazuje da Google pokušava da proširi bazu korisnika sa pristupačnijim uređajem u odnosu na svoje vodeće modele. Uprkos svojoj nižoj ceni u odnosu na vodeće modele, uređaj daje premium utisak iako nema specifikacije vodećih modela. Glavne odlike su 5.6 inčni OLED ekran, odlična kamera, čist Android uz sigurna redovna ažuriranja, kao i jaka baterija.
Test: Motorola Moto G7 Plus
Vodeći model 7. generacije Moto G serije
07:00 h - 09.07.2019.
Linija pametnih telefona serije G, čiji je prvi uređaj izašao 2013. godine, je i dalje jedan od najpoznatijih pametnih uređaja. Uprkos činjenici da G-seriju čine pametni telefoni srednjeg cenovnog opsega, oni su uvek imali neke lepe karakteristike koje ih razlikuju od konkurencije. U slučaju Moto G7 Plus, broju takvih bonusa možemo dodati veoma brzo TurboCharge punjenje od 27W, optičku stabilizaciju kamere i sve vrste funkcija osetljivih na dodir. Inače, optička stabilizacija je velika retkost u ovom cenovnom segmentu.
Test: Samsung Galaxy A20
Jedan od najpristupačnijih modela sa SuperAMOLED ekranom
07:00 h - 07.07.2019.
Model A20 može se smatrati početnim u segmentu ažurirane A-serije, tu je i A10 ali taj model nema AMOLED i USB Type C konektor kao ostali modeli serije. Svaki model A-serije je došao sa svojim sloganom, za A20 je to racionalan izbor. Ovaj uređaj je veoma pogodan za svakoga ko ne želi da razmišlja o performansama, o količini RAM-a, a želi da ekran bude velik i svetao, da može ugodno gledati video ili YouTube, i želi solidnu kameru. Takođe je jedan od najpristupačnijih modela sa SuperAMOLED ekranom.
Test: Huawei Honor 20 Lite
Naslednik Honor 10 Lite modela
07:00 h - 05.07.2019.
Honor 20 Lite odlikuje apsolutno isti način pozicioniranja kao i Honor 10 Lite. Ovo je pametni telefon za aktivne mlade ljude koji žele pametan uređaj sa svim modernim opcijama, ali ne žele da ga pretplate. Ako je 10 Lite namenjen onima sa skromnijim budžetom, onda je Honor 20 Lite namenjen ljubiteljima tehnologije, jer ovaj pametni telefon ima 3 kvalitetne kamere sa zadnje strane. Uređaj takođe odlikuje Hisilicon Kirin 710 čipset, 4GB RAM memorije, solidna izrada i dugo trajanje baterije.
Test: Sony Xperia 1
Vodeći model redizajnirane Sony Xperia linije
07:00 h - 03.07.2019.
Sony je ponovo redizajnirao Xperiju liniju, sada svaki novi Xperia model poseduje ekran 21:9 odnosa stranica. Ali Xperia 1 model je poseban, u pitanju premium i vodeći Sony model. Poseduje veliki 6.5 inčni OLED 4K ekran, bez ikakvih izreza, dok je okvir oko ekrana minimalan. Uređaj takođe poseduje vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, trostruku kameru sa zadnje strane, 6GB RAM memorije, očekivano kvalitetnu izradu, dugo trajanje baterije, kao i tradicinalno kvalitetan zvuk kada su u pitanju Sony modeli.
Test: Meizu 16S
Vodeći Meizu model za 2019. godinu
07:00 h - 01.07.2019.
Krajem aprila 2019. godine, kineska kompanija Meizu predstavila je vodeći pametni telefon pod jednostavnim nazivom 16S. U suštini, u pitanju je nadogradnja prethodnog Meizu 16 uređaja. Stavljen je vodeći Snapdragon 855 čipset, kamera je unapređena na 48MP, blago je povećana dijagonala ekrana, ubačena baterija većeg kapaciteta i dodata NFC mogućnost. Zavisno od verzije, model dolazi u varijanti od 128GB ili 256GB interne memorije, i 6GB ili 8GB RAM memorije.
Test: Huawei P30 Pro
Novi vodeći Huawei model
08:00 h - 11.06.2019.
Huawei je skoro potpuno izbrisao razlike između Mate i P serija izbacivanjem jačeg i naprednijeg modela svakih 6 meseci. Kompanije je to učinila ponovo sa P30 Pro modelom, iako razlike u odnosu na Mate 20 Pro nisu velike. Najveće razlike u odnosu na Mate 20 Pro su svakako unapređene kamere uz jedan senzor više tako da uređaj ukupno ima 4 senzora, nešto veći OLED ekran ali sa manjom rezolucijom, kao i za nijansu drugačiji dizajn. Dok je u pitanju isti snažni HiSilicon Kirin 980 čipset, kao i jačina baterije.
Test: Xiaomi Redmi 7
Nova generacija pristupačnog Xiaomi Redmi uređaja
07:40 h - 11.06.2019.
Xiaomi Redmi 7 je model za nezahtevne korisnike, fokusiran prvenstveno na mlade ljude koji nisu spremni da plate veliki novac, ali žele da imaju moderne i funkcije u trendu u svom telefonu, kao što je izrez na ekranu u obliku kapljice, dual kamera, otključavanje prepoznavanjem lica, veliki ekran, privlačan dizajn, i naravno dobre performanse i dugo vreme rada. Naravno, sve to možete dobiti uz nekoliko kompromisa kao što su plastično kućište, microUSB port, kao i ekran manje rezolucije.
Test: Xiaomi Mi 9 SE
Pristupačnija verzija novog vodećeg Xiaomi modela
07:20 h - 11.06.2019.
Krajem februara 2019. godine, kineska kompanija Xiaomi održala je u Barseloni prezentaciju posvećenu vodećem modelu prve polovine godine, Xiaomi Mi 9 modelu. Po pravilu, nakon najave glavnog modela, pojavljuju se i pojednostavljene verzije ovakvih uređaja, u ovom slučaju Mi 9 SE koji predstavljen na istom događaju. U odnosu na Mi 9, najveća razlika je svakako Snapdragon 712 čipset, Super AMOLED ekran manje dijagonale, i nešto slabije dodatne kamere, dok su sve ostale stavke iste ili slične.
Test: Asus Zenfone 6
Vodeći Asus model za 2019. godinu
07:10 h - 11.06.2019.
Sredinom maja 2019. godine Asus je održao prezentaciju svog novog glavnog modela koji je dobio jednostavno ime, Zenfone 6. Ovaj model je namenjen ljudima koji žele moćan i produktivan uređaj, ali koji nema cenu kao glavni modeli vodećih brendova. Uređaj nudi vodeći Snapdragon 855 čipset, veliki IPS ekran bez izreza i skoro bez ikakvog okvira, kvalitetnu duplu kameru, zavisno od verzije 6 ili 8GB RAM memorije, bateriju visokog kapaciteta i NFC čip.
Test: Sony Xperia 10 Plus
Veća verzija srednje kategorije nove Sony linije
07:00 h - 11.06.2019.
Xperia 10 Plus i manji Xperia 10 su prvi modeli na tržištu u okviru nove Sony serije, dok vodeći model nove serije Xperia 1 tek treba da se pojavi na tržištu. Očekivano veći ekran za Plus model nije jedina razlika kada poredimo dva Xperia 10 modela. Xperia 10 Plus model odlikuje 6.5 inčni ekran, jači Qualcomm Snapdragon 636 čipset, više RAM memorije, kao i bolje kamere nego kod običnog Xperia 10 modela. Dizajn je identičan, kao i 21:9 odnos stranica koji je jedna od glavnih odlika nove Sony linije.
Test: Samsung Galaxy A50
Napredniji model u okviru redizajnirane Galaxy A serije
09:16 h - 14.05.2019.
Nakon što je Galaxy A serija redizajnirana, postala je još raznolikija nego ranije. Samsung je već predstavio Galaxy A10, A20, A30, A40, A50, A70 i A80 uređaje, kod kojih je fokus na AMOLED ekranima i dobrim kamerama. Galaxy A50 je zaokružena ponuda sa dobrim specifikacijama za svoj cenovni rang. Odlikuje ga 6.4 inčni AMOLED ekran, trostruka kamera sa zadnje strane i dobra prednja kamera, jak čipset uz dovoljno RAM memorije, kao i dobra baterija.
Test: Samsung Galaxy A30
Uravnotežen model redizajnirane Galaxy A serije
08:00 h - 03.05.2019.
Samsung je u potpunosti revidirao pristup tržištu i 2019. godine predstavio A-seriju koja se veoma razlikuje od prethodnih modela u okviru te serije. Naglasak je na velikom Amoled ekranu, koji je ne samo retkost u ovom segmentu, već nema konkurenata. Dostupna je dual kamera za snimanje fotografija, što je već standard, baterije velikog kapaciteta, tu je i NFC sa podrškom za plaćanje. Generalno Galaxy A30 je uravnotežen model, koji karakteriše odličan odnos cena-kvalitet.
Test: Honor Play 8A
Odlična Huawei Honor ponuda u okviru nižeg cenovnog ranga
06:00 h - 01.05.2019.
Nedavno je počela prodaja jednog od najpristupačnijih pametnih telefona kompanije Huawei, Honor 8A. U okviru cenovnog opsega kojem pripada uređaj ima prilično zanimljive parametre, veliki ekran sa izrezom u obliku slova U, dobru prednju i zadnju kameru, baterija od 3000 mAh, čipset izrađen 12 nm tehnologijom sa 8-jezgrani procesorom, i kompanijin EMUI 9 interfejs baziran na Google Android OS-u 9.0. Honor 8A pametni telefon je tipičan Huawei proizvod za 2019. godinu u dobrom smislu te reči.
Test: Sony Xperia 10
Model srednje kategorije nove Sony linije
06:00 h - 29.04.2019.
Sony novo obnovoljena linija se vrti oko cifre 1, postoji Xperia 1 koji je novi vodeći model i koji tek treba da stigne na tržište, kao i Xperia 10 i 10 Plus modeli u okviru srednje kategorije koji su već u prodaji. Xperia 10 model odlikuje veliki 6-inčni IPS ekran, 21:9 odnosa stranica FullHD+ rezolucije. Uprkos velikom ekranu od šest inča, Xperia 10 deluje veoma kompaktno. Glavne karakteristike Xperia 10, koje razlikuju model od većine konkurenata, jesu VoLTE i Wi-Fi Calling podrška, dok uređaj pokreće Snapdragon 630 čipset.
Test: Samsung Galaxy M20
Srednji model u okviru nove pristupačne Galaxy M serije
06:00 h - 26.04.2019.
Kada je u pitanju podela Samsung serija, S serija je rezervisana za vodeće modele, A za modele srednje kategorije, dok je M nova pristupačna Samsung serija. Galaxy M linija je ponuda za mlađu publiku, nudeći široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Trenutno M seriju predstavljaju modeli M10, M20 i M30. Glavne odlike M20 modela su dobar ekran veličine 6.3 inča, Exynos 7904 čipset, zavisno od verzije modela 3GB ili 4GB RAM memorije, sasvim solidna kamera za ovaj cenovni rang, kao i jaka baterija.
Test: Xiaomi Redmi Note 7
Redmi Note model sa odličnom kamerom
06:00 h - 24.04.2019.
Moto linije Redmi je jednostavan, visoka tehnologija treba da bude pristupačna. Redmi pametni telefoni, kao po pravilu, su pristupačni a imaju karakteristike uređaja višeg cenovnog opsega. Ako govorimo o konkretno o Redmi Note podliniji, onda su ovi uređaji uvek imali tri važna aduta zbog kojih ih kupci vole, baterija visokog kapaciteta, dobar ekran veće dijagonale i pristupačna cena. Ove prednosti važe i za Note 7, sa kojim je Xiaomi takođe pokušao da obezbedi dobru kameru i zanimljiv dizajn.
Test: Samsung Galaxy S10e
Manja i pristupačnija verzija vodećeg Samsung modela
09:00 h - 23.04.2019.
Samsung je uvek predstavljao uparene verzije vodećih modela, osnovni sa manjim ekranom i veći sa prefiksom Plus. Pored veličine, kod ovih uređaja nije bilo posebnih razlika. U toku 2019. godine, pored osnovne i Plus verzije, dodata je i manja odnosno pritupačnija verzija. Kada govorimo o konkretnim razlikama u odnosu na osnovni S10 model, govorimo o manjem ekranu sa manjom rezolucijom, jednom kamerom manje, manje RAM memorije, kao i to da je čitač otiska prsta sa strane a ne na ekranu.
Test: Huawei Honor 10 Lite
Honor model srednje kategorije sa fokusom na kameri
06:00 h - 23.04.2019.
Bez obzira na Lite dodatak nazivu, Honor 10 Lite je dosta drugačiji model u odnosu na Honor 10 model. Lite poseduje osetno veći ekran, drugi čipset, drugačije zadnje kamere, čak je i dizajn uređaja dosta drugačiji, tako da nije baš najasniji naziv uređaja. Uprkos tome, u pitanju je odličan model srednje kategorije. Glavne odlike su veliki ekran visoke rezolucije, veoma dobra kako glavna tako i selfi kamera, snažan Hisilicon Kirin 710 čipset, kao i odličan dizajn.
Test: Sony Xperia XA2 Plus
Plus verzija u okviru Sony XA2 serije
07:00 h - 20.03.2019.
Xperia XA2 Plus se sa jedne strane može smatrati unapređenom verzijom XA2 Ultra modela, u pitanju je par bitnijih unapređenja. Za početak Plus je prvi Xperia model koji poseduje ekran 18:9 odnosa stranica. U pitanju je veličina ekrana od 6" kao i kod Ultra modela, ali zbog odnosa stranica i manjeg okvira uređaj ima manje dimenzije nego Ultra model. Takođe, 64GB verzija dolazi sa 6GB RAM-a dok ista verzija kod Ultra modela nudi 4GB RAM memorije.
Test: Xiaomi Mi 9
Novi vodeći Xiaomi model
05:52 h - 14.03.2019.
Xiaomi Mi 9 je predstavljen krajem februara, a malo kasnije kineska kompanija je održala prezentaciju u Barseloni, gde je bilo moguće dodirnuti i testirati ovaj uređaj lično. Xiaomi Mi 9 je vodeći model sa nekim od najboljih tehničkih karakteristika. Odlikuju ga novi vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, tri kamere, šesta generacija Corning Gorilla Glass-a koji se koristi za zaštitu ekrana, a tu je i Samsung-ov SuperAMOLED ekran koji podržava HDR tehnologiju.
Test: Samsung Galaxy S10 / S10 +
Deseta generacija najpopularnije serije pametnih telefona
09:02 h - 28.02.2019.
Predstavljena je deseta generacija pametnih telefona ove linije. Linija Galaxy S u 2019. godini slavi deset godina postojanja. U pitanju su najpopularniji pametni telefoni bazirani na Androidu, njihova prodaja meri se stotinama miliona jedinica tokom prethodnih deset godina. Samsung je oduvek nastojao da pravi beskompromisne uređaje, koji bi imali najnoviju tehnologiju, a fokusirali su se ne samo na samu tehnologiju, već i na jednostavnost upotrebe. Ove godine, tri modela se pojavljuju na tržištu istovremeno, a ne dva, kao što smo navikli.
Test: Xiaomi Mi Mix 3
Treća generacija Xiaomi Mi Mix serije
09:05 h - 27.02.2019.
Ako je Xiaomi Mi 8 jedinstveni vodeći model kompanije, onda je Mi Mix linija polazna tačka za testiranje novih tehnologija. Novi materijali, nove tehnologije, novi ekran, i naravno novi klizni mehanizam ako govorimo o najnovijoj generaciji. Upravo zahvaljujući kliznom mehanizmu koji okriva zvučnik i prednje kamere, uređaj odlikuje i Super Amoled ekran koji je skoro bez ikakvog okvira. Tu su naravno i snažan Snapdragon 845 čipset, po dve jake prednje i zadnje kamere, kao i opcija bežično punjenja.
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
14:43 h - 07.05.2019.
VIP IoT Challenge pobednici
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije, kompanija Nokia i MikroElektronika. Vip IoT Challenge je pokazao da smo već postali društvo koje stvara digitalnu budućnost i da se, uz to što je Srbija upravo jedna od pionira u testiranju i lansiranju ovakve mreže u svetu, ovakvim rešenjima otvaraju mogućnosti ka efikasnijoj zajednici i boljem kvalitetu života kroz korišćenje najnovijih tehnologija.
07:39 h - 20.03.2019.
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
22:54 h - 31.12.2018.
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:35 h - 24.10.2018.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.
VIP fiskna telefonija
Nova usluga VIP Fiksni omogućava realizaciju fiksne linije bez kablova ili montaže, direktno preko mobilne mreže operatera. Prenos postojećeg broja je besplatan, a cena pretplate vrlo konkurentna. Više informacija na ovom linku.
08:33 h - 05.06.2017.

Motorola
Razr 2019HTC
Desire 19sHuawei
Y9sMeizu
M10 3GB/32GBMeizu
M10 2GB/32GBZTE
Blade A7 PrimeZTE
Blade 10 PrimeXiaomi
Redmi Note 8 32GBXiaomi
Mi Note 10 ProXiaomi
Mi Note 10Xiaomi
Redmi Note 8T 128GBXiaomi
Redmi Note 8T 64GB


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2019