Sony Ericsson Xperia Ray

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Postovi: 5064
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z
Lokacija: Jagodina

Post od VeNoM »

nisam imao problema sa time dok sam bio u vipu slao sam svima osim u domaćoj mreži tj vipu.idi do neke prodavnice da ti pogledaju to.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Misliš u servis?
kako osim u "domaćoj" mreži,zar nije moglo? Ili.....Zašto npr. mogu iz tih mreža mms da primim a prema njima mogu samo "obične" poruke sms.
Zvao sam ineligentan Vip korisnički centar i dobio uputstvo da ugasim-upalim telefon!?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Postovi: 5064
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z
Lokacija: Jagodina

Post od VeNoM »

nisam imao kome da šaljem u vip mreži mms na to sam mislio.odeš do njijhove poslovnice i tamo im izneseš svoj problem.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Azimuth
Moderator
Moderator
Postovi: 11606
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS
Lokacija: Novi Sad

Post od Azimuth »

Milovanović, ti izgleda nisi razumeo sta ti je VeNoM rekao da uradis...
Odes na stavku APN ili Acces point names i tu bi trebao da imas 2-3 stavke od kojih jedna mora biti pod nazivom "mms".
Kad udjes u nju, imas odredjena podesavanja koja moraju biti ispravna da bi ti mms sljakao. Koja su to podesavanja? Baci pogled na ova sa linka
viewtopic.php?t=19637
Ili da ti bude jos jednostavnije, idi u najblizu poslovnicu i daj im da ti oni nameste.
Kad i ako namestis sve parametre ispravno, tada ces moci normalno da saljes i primas mms poruke sa bilo kog broja bez obzira kod kog su operatera.

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Sve sam ja to nekoliko puta nameštavao,aa od onih cirkuzanata iz poslovnice nema ništa,dečko koji je pogledao telefon prvo kaže da mora da bude uključen "prenos podataka"tj.3g/h internet,a bi radeo mms,a na moju konstataciju da tako samo brže odlazi-dolazi,što treba da se desi i kada je prenos na off,on kaže neznam?
Posle je zgleđivao telefon,pa mi je na kraju štampao jedan list sa uputstvom!? Na kome je npr. Proxy 212.015.182.082 a kadda sam bacio pogled na link koji si dao,ili na vip-strani je 212.15.182.82

@ i dalje neće da šalje van vip-mreže,mada je npr. oko 22h poslao na 063,jedan mms i više ništa.....

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1356
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Lokacija: Topola
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Постоји просто решење за то, одеш до пословнице ВИП-а и кажеш им да ти наместе ММС и да не идеш док то не ураде. Мени и даље није јасно зашто људи бију главу око ствари које је оператер дужан да им обезбеди :?
Ако неће, тражиш да видиш шефа и кажеш да је њихов радник "ДЕБИЛ КОЈИ НЕ ЗНА НИШТА И КОГА БОЛИ УВО ДА И САЗНА, ДА ГЛЕДА САМО ДА ТЕ ШТО ПРЕ ОТКАЧИ".

Можеш, ако хоћеш да се бакћеш, да провериш картицу у другом телефону, да ли хоће да шаље ММС ка другим мрежама, ако ни ту неће онда је до њих и не излазиш из пословнице док не наместе.

Azimuth
Moderator
Moderator
Postovi: 11606
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS
Lokacija: Novi Sad

Post od Azimuth »

Pazi, mms nekada nece da radi (ne mozes ni da primis ni da posaljes) u zavisnosti od roma koji koristis.
Sto se parametara tice, isprobaj obe kombinacije dok se ne javi neko od korisnika Vip-a da ti pribliznije kaze.
I trece, ne moras pod obavezno imati ukljucen data saobracaj da bi mms radio.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Postovi: 7884
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Nokia 8.1
:: Motorola One
Lokacija: Novi Sad

Post od sugarcoated_ass »

Meh... ja nisam MMS ni podesavao. Lakse mi je nekom nesto da dostavim mejlom. Brze je i sigurnije da ce stici.
Btw, kad su u pitanji IP adrese, ako 0 stoji pre neke druge cifre automatski se brise.
SURREAL ETERNITY - Uplifting / Progressive / Psychedelic Trance project in development

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Bio sam jutros do vip-a,kod šefa! Kada sam se "požalio",momentalno me je pozvao u kancelariju uz sedite,može rakijica?! svašta!!

@ U nastavku smo posle čačkanja moga telefona uradili i master reset,opet ništa isto se dešava,probao je on sa njegovog blackberia da pošalje mms van vip-a znači nije mogao(dečko kome je poslao je bio pored nas,on hoće rakijicu).Ja sam ga pitao da nije problem u serveru koji šalje prema drugim mrežama,kaže nije-nisu mi ništa javili.

@Azimuth,dali bi "promena" Rom-a,rešila stvar?

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Azimuth,
telefon sam danas poslao u servis, preko vip-a...

Azimuth
Moderator
Moderator
Postovi: 11606
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS
Lokacija: Novi Sad

Post od Azimuth »

Malo kasnim sa odgovorom... Dok sam Spicu koristio, promenom roma mi je radio tj nije radio mms. Zasto je to tako? Nemam pojma.
Slicna prica mi je bila i sa prelaskom sa 2.1 na 2.2. Dok sam na prvom morao peske da unosim sve parametre, na drugom mi je automatski prepoznao mrezu i sve se samo pojavilo. Ista prica je i sada kad sam ubacio Android u HD2, automatski sam dobio i parametre. Doduse, na mts-u sam...

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

i na mts-u sve radi normalno?

Dali može neki info u slučaju da me "pozovu" iz servisa u vezi mob-a? Mislim da me ne zavrnu nešto kao preinstalirali smo os i bla,bla,bla..........I meni je na telefonu sve samo podešeno tj. prilikom reeseta "pojavilo se",i opet ništa dali je npr. praksa da se servisira tako što se promeni rom?

Azimuth
Moderator
Moderator
Postovi: 11606
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS
Lokacija: Novi Sad

Post od Azimuth »

Da, na mts-u radi sve normalno, ne vidim zasto ne bi radilo :)
Ova ostala pitanja nisam bas razumeo...

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Dali bi eventualnom promenom roma proradelo? Dali je moguće da promenim rom bez rutovanja?

.....................................................................

Azimuth
Moderator
Moderator
Postovi: 11606
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS
Lokacija: Novi Sad

Post od Azimuth »

Znas u cemu je razlika izmedju "da li" i "dali"?
Evo ti odgovora ;)
viewtopic.php?t=14873

Zar ti telefon nije u servisu? Ako sam dobro razumeo iz prethodnih postova...
Ne znam da li bi ti proradio, samo kazem da meni jeste. Mozes da pokusas, ne kosta te nista osim par minuta vremena..
I zasto se svi plasite rutovanja? Time se apsolutno nista ne moze izgubiti, samo dobijate...

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Da li je pravilno reći 2 jaja ili 2 jajeta?

@azimy,cenim je što pokušavaš da mi pomogneš i mogu ti reći da mi je "lakše",na kraju forumi ovakvog i sličnog tipa za to i služe.
Da telefon je u "servisu",mada čisto sumljam da će nešto da se poboljša,zato je tu moje pitanje o i u vezi root-a.Iako koristim oba pisma nekako mi je draža "latinica",mada ako je nejasno mogu i ćirilicom(čisto zbog postova)

I hvala na linku o "pravopisu",živeo copy/paste

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Postovi: 4747
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung Galaxy Note9
:: Samsung Galaxy S7
Lokacija: Beograd

Post od tomas.hokenberi »

Milovanović napisao:Da li je pravilno reći 2 jaja ili 2 jajeta?
Primer sa jaja/jajeta nema nikakve veze sa pogrešnim pisanjem "da li". "Da li" je jedina ispravna varijanta pisanja (u kontekstu upitne rečenice). "Dali" nije varijanta od "da li" već prezime Salvadora Dalija ;-). I naravno prošlo vreme od "dati" (Oni su dali Peri ...) Upotreba "Dali" umesto "da li" je pravopisna greška (to gradivo se uči još u prva četiri razreda osnovne škole).

Što se tiče pisma, normalno je da koristiš ono koje ti više odgovara. Uostalom većina članova foruma koristi latinicu (i to isključivo ASCII set karaktera bez naših slova sa kvačicama).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N960F Galaxy Note 9 + Transcend 200GB
Samsung SM-G930F Galaxy S7 + Transcend 128GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Postovi: 7884
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Nokia 8.1
:: Motorola One
Lokacija: Novi Sad

Post od sugarcoated_ass »

Imam osecaj da ce tema da se pretvori u cas srpskoga nam jezika... :lol:
SURREAL ETERNITY - Uplifting / Progressive / Psychedelic Trance project in development

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1356
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Lokacija: Topola
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Морам да се умешам али шта ћу :oops:

tomas.hokenberi, Ако си под "наша" слова подразумеваo слова којом пишу људи српске националности онда си погрешио. Срби немају латиницу (никада је нису ни имали) и онда "наша" слова не могу да имају квачице, то имају хрватска слова која су Срби прихватили да уче због заједнице са Хрватима а која сада користе ради лакше комуникације са људима који не знају српска слова.

Милановићу, црни Милановићу... Па ти се опет бакћеш са стварима за које колико видим ниси стручан а и са којима пошто имаш гаранцију треба да се бакћу стручна лица. Како не капираш, ти си нешто купио и продавац ти је дао гаранцију, пошто си све купио код випа онда они треба да омугуће и да све ради. Ако је до картице, морају да ти замене картицу, ако је до софтвера, морају да ти замене софтвер. Ја и даље не капирам зашто ти хоћеш нешто да радиш :?

Milovanović
Novajlija
Novajlija
Postovi: 16
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 16:38

Post od Milovanović »

Moj problem je i dalje tu.Znači vraćen je iz vip-a,reklamirao sam ga.Odgovorili su da je testiran sa "njihovom" vip-karticom i da radi tj. šalje mms van vip-mreže,da je zamenjen softver i da je možda problem sa sim-karticom.(zamenjena je i kartica)
A zašto samm ja morao da ručno unosim pristupne tačke,ako su ga testirali zar to nebi trebalo da bude podešeno?

Odgovori