Galaxy A8 (2018) Dual SIM2017
2017. godina
5.6" OLED, 75.6% body
13% 7885 Octa, Android 8
RAM 4 GB, INT 32GB, EXT SDXC
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A8 (2018) A530 32GB Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A8 (2018) A530 32GB Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A8 (2018) A530 32GB Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test smart telefona - Samsung Galaxy A8 / A8 + (SM-A530F / SM-A730F)

Fotografije uživo

Specifikacije

  • Android 7.1.1 (ažuriranje na Android 8 u prvom kvartalu naredne godine), Samsung Experience 8.5 (KNOX 2.9);
  • Ekran 5.6-inča FHD + SuperAMOLED, 1080x2220, 441 ppi (Galaxy A8), 6.0-inča FHD + SuperAMOLED, 1080x2220, 411 ppi (Galaxy A8 +), automatsko podešavanje jačine osvetljenja, adaptivni i drugi režimu rada, unapređenje slike za video i fotografije, noćni režim, ravni ekrani kod oba modela, odnos stranica 18.5: 9, AlwaysOn Display;
  • Čipset Exynos 7885 (2.2 GHz Dual + 1.6 GHz Hexa), grafički procesor Mali-G71;
  • 4/32 GB i 4/64 GB za A8, 6/64 GB za A8 +, microSD memorijske kartice za 256 GB, zaseban slot;
  • Dve nanoSIM kartice, jedan radio modul;
  • Dual prednja kamera, 16 i 8 MP (f / 1.9), zamućenje pozadine;
  • Glavna kamera 16MP, LED blic, f / 1.7, PDAF, različiti efekti, OIS;
  • Bixby kamera, AR-navigacija;
  • IP68;
  • Baterija 3000 mAh (A8), 3500 mAh (A8 +), brzo punjenje je podržano (uključeno) vreme video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju do 16 časova, rad u mešovitom režimu dva do tri dana (5 do 6.5 sati rada pri 50 odsto osvetljenosti ekrana i automatksom podešavanju);
  • GPS / GLONASS;
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 / 5GHz), VHT80, 256QAM, Bluetooth v 5.0 (LE do 2Mbps), ANT +, USB Type-C, NFC;
  • Samsung Pay (NFC / MST);
  • LTE cat. 11, agregacija frekvencija;
  • Akcelerometar, barometar, čitač otiska prsra (mna zadnjem panelu), žiroskop, geomagnetni senzor, hall senzor, senzor blizine, RGB senzor.
  • Otključavanje detektovanjem lica;
  • FM radio;
  • Podrška za Gear VR;
  • Boje - crna, siva, zlatnai tamno plava;
  • Dimenzije - 149.2 x 70.6 x 8.4 mm, 172 g (A8), 159.9 x 75.7 x 8.3 mm, 191 g (A8 +).

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač (brzo punjenje)
  • USB Type C kabl
  • žične stereo slušalice
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Serija A je već imala model A8, ali je ovaj model isporučen samo na određena tržišta a odlikovala ga je memorija većeg kapaciteta i veća dijagonala ekrana. Za Samsung, čitava A-serija bila je uspešna na većini tržišta gdje je predstavljena a ideologija uređaja je jednostavna: predstaviti aparat sa istim kvalitetom kućišta kao i kod vodećih modela, ali obezbediti i zasebne funkcije. Na primer, na određenim tržištima A-serija uvek uživa veliku potražnju, a model kao A5 stalno ulazi u top deset najprodavanijih pametnih telefona, jer je zanimljiv u smislu odnosa cena i kvaliteta.

Samsung nije mogao napustiti uređaje za 2017. godinu, tako da nema ažuriranja pametnih telefona koje poznajemo, već imamo proširenje A linije sa dva nova uređaja - A8 / A8 +. Na osnovu broja jasno je da su ovo vodeći modeli linije, ali ako napustimo A-seriju, oni se mogu nazvati svakodnevnim vodećim modelima, zamenama S8 / S8 +, odnosno pojednostavljene verzije ovih modela.

Svaki pametni telefon je napravljen na osnovu najbližih uređaja, u slučaju A8 / A8 + u obzir nikako nije uzet model A7 2017, već S8 / S8 +, pošto beleže odličnu prodaju i dobar potencijal za dug životni ciklus. Za neke potrošače, savijeni ekrani izgledaju neudobno te žele konvencionalne, ravne ekrane. Za unutrašnjost uređaja, Samsung je razmatrao mogućnost kreiranja pojednostavljene verzije S8 / S8 +, koja se pojavila tik pred predstavljanje A8 / A8+ modela. Međutim, ovi uređaji ideološki su se razlikovali od A3 / A5 / A7 u 2018. godini, koji su takođe kreirani istovremeno. Postojala je potreba ili da se sa tržišta povuče stara linija, ili da se znatno izmeni finansijska činjenica, što je takođe bilo nemoguće, pošto je linija u okviru serije J počela da beleži pad. Samsung je zapravo uništio sopstveni koncept linije proizvoda, narušavajući njihov način pozicioniranja. Izlaz je pronađen u ukidanju tri nova modela serije A, stvaranje alternativa za vodeće modele a ovi uređaji se jasno uklapaju u koncept svakodnevnih vodećih modela i nasleđuju najbolje karakteristike S8 / S8 +.

U poređenju sa vodećim kompanijama, serija A je uvek nudila prosečan kvalitet glavne kamere, S-serija je izgubljena a to je bio svesni korak da zadrži razliku u percepciji uređaja. Kod modela A8 / A8 + kamera je očigledno poboljšana, ali je proizvođač odustao od dvostruke glavne kamere. Rešenje je, na prvi pogled, kontroverzno, ali isti S9 + dobija dvostruku kameru sličnu Note 8 modelu, pozicioniranje postaje jasnije kao i razlika u ceni između S9 i S9 +. Ispostavlja se da su modeli A8 / A8 + tačno na sredini, skoro dva puta jeftinija od vodećih modela za 2018, čije predstavljanje se očekuje u martu. Naravno, poređenje sa S8 je neophodno, jer će za mnoge, naročito na početku prodaje, izbor biti između ovih uređaja, pošto je cena relativno blizu. Ali o ovome nešto kasnije, sada ćemo se pozabaviti time zašto nam je Samsung A8 / A8 + potreban.

Možemo reći da ova dva para modela sa istim skupom mogućnosti nisu samo produžetak opsega modela, već i proširenje ekosistema. Dakle, oni već imaju podršku za Gear VR koja nikada nije bila u seriji A. Prototipovi su radili sa DeX-stanicom, ali u komercijalnim uzorcima takva podrška će sigurno biti ukinuta, tako da korporativnim klijentima ostaju S8 / S9 / Note.

Ako smanjite sve navedene na određeni iznos, onda A8 / A8 + izgledaju kao svakodnevni vodeći modeli koji pružaju brojne prednosti nad S modelom (FM radio, ravan ekran, duže vreme rada, dve SIM kartice i memorijska kartica), ali gube funkcije koje nikako nisu potrebne (DeX, bežično punjenje, dvostruka glavna kamera, AKG slušalice). U mnogim aspektima to je razumna ušteda za one koji ne zahtevaju sve najnovije od uređaja, ali se izboru pristupa racionalno, a ne emocionalno. Da vidimo šta vodeći modeli serija A za narednu godinu nude korisnicima.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Činjenica je da je A8 / A8 + modele teško razlikovati od sadašnjih vodećih modela, očigledno su izvedeni u istim bojama, izgledaju isto, a vi morate pažljivo razmotriti koji pametni telefon je pred vama. Možda je ovo loše za vodeće modele, ali je dobro za seriju A jer daje utisak da imate pametni telefon koji je skuplji nego što je stvarno.

U ponudi su modeli u crnoj, sivoj, tamnoplavoj i boji zlata.

Na nekim tržištima će biti dostupne sve tri boje, ali će se prvo pojaviti modeli u crnoj i boji zlata, a kasnije i u dve druge boje. Prema trenutnim modelima, poznato je da kućišta imaju aluminijumski ramovi (serija 7000), prednja i zadnja površina stakla, a tu je je i Corning Gorilla Glass 5. Uprkos prisustvu oleofobskog premaza, površina brzo postaje prekrivena otiscima prstiju i to je naročito vidljivo na otvorenom ili pri jakom osvetljenju. To je mana svakog telefona čiji zadnji poklopac je izrađen od stakla, to nije ništa neobično.

Za razliku od starijih modela, ovde nema sjajnog metala, matiran je. Površina je dobro obrađena, uređaj može doći u dodir sa ključevima, neće biti nikakvih problema. Ogrebotine se ne pojavljuju.

Sa gornje strane nalazi se slot za nanoSIM-karticu i memorijsku karticu, sa leve strane - još jedan slot za drugu SIM karticu. Vodeći modeli imaju jedan, kombinovani slot a morate birati između druge SIM kartice i memorijske kartice. Sve savršeno radi.

Mikrofoni su na krajevima, dva su dostupna - postoji sistem za poništavanje buke, dovoljno dobro funkcioniše, isključuje spoljnu buku. Na donjem kraju možete videti USB konektor tipa C za punjenje, a tu je i 3.5 mm priključak za slušalice. Taster za kontrolu jačine zvuka nalazi se na levoj bočnoj površini, on/off taster na desnoj strani. Takođe sa desne strane – nalazi se zvučnika, a njegova lokacija je neobična za vodeće modele (sa donje strane je zvučnik), ali to ne uzrokuje nikakve probleme - jačina poziva je dovoljna da se uređaj čuje u bilo kojim uslovima.

Standard zaštite IP68 pretpostavlja da možete uroniti svoj pametni telefon u vodu, ali ne morate to zaista i učiniti. Ukoliko do toga dođe, najbolje je osušiti aparat (ne fenom i ne sa baterijom u telefonu). Ako je aparat bio u morskoj vodi, zatim ga isperite svežom vodom kako biste uklonili so sa membrana, na primer, zvučnika i mikrofona.

Kod svih vodećih modela kompanije Samsung sa beskrajnim ekranima postoji emulacija fizičkog ključa na ekranu, kada pritisnete u režimu mirovanja i kada je aktivan AlwaysOn Display, osećate vibraciju a kod A8 / A8 + toga nema, i sve je mnogo lakše. Možete jednostavno pritisnuti ovaj softverski taster, ali nećete osetiti vibracije niti odziv. Istovremeno, pritisak na bilo koji drugi taster na ekranu postoji odziv (isključen u okviru podešavanja).

Razlika između A8 i A8 + postoji u veličini i težini - 149.2 x 70.6 x 8.4 mm, 172 g (A8), 159.9 x 75.7 x 8.3 mm, 191 g (A8 +). Za svoje mogućnosti i ekrane, ovi uređaji su prilično kompaktni, manji je sličan S8, veći je uporediv sa S8 + / Note 8.

Poređenje sa modelom Galaxy Note 8

Poređenje sa modelom Galaxy S8

Senzor otisaka prstiju nalazi se sa zadnje strane ali ispod kamere, ovaj raspored je mnogo pogodniji. Platforma je istaknuta, lakše je naći senzor nego kod S8 i drugih modela kod kojih se nalazi tamo gde i kamera. Važna napomena: i glavni modul kamere i senzor za otisak prstiju su ugrađeni u kućište, ne štrče van njega. Mnogi proizvođači su uradili upravo suprotno, pa je modul kamere u velikoj meri štrčao iznad kućišta, a onda su poradili na tome. Takođe, vredi napomenuti da je senzor otkucaja srca nestao sa uređaja, napušten je kada je reč o ovom modelu.

Uređaj ima opciju prepoznavanja lica (nema skenera dužice), prepoznavanje se vrši zahvaljujući prednjoj kameri, brzo je i sigurno.

Vraćamo se na prednju stranu, sa leve strane zvučnika nalazi se mali LED indikator koji trepće ako imate propušteni događaj. Ako je AlwaysOn Display prisutan, ovaj indikator nije toliko važan, ali, verovatno će nekome biti potreban.

Ergonomija pametnih telefona nije tako dobra kao kod vodećih modela kompanije Samsung, gde je kućište zaobljeno sa zadnje i prednje strane. Savijanje omogućuje da aparat savršeno stane u šaku, kod A8 / A8 + prisustvo nagnute pozadinske površine se odmah oseća, a u ruci telefon ne pristaje u najboljoj meri. Osećaj koji u ruci pružaju A8 / A8 + je kao i kod svih drugih pametnih telefona nezavisnih proizvođača, to je prilično kratka prednost u korist vodećih modela kod kojih je postignuta mnogo bolja ergonomija.

Nema Samsung natpisa na prednjoj površini, što iritira mnogo ljudi već dugo. Na primer, LG G6 i dalje ima takvu oznaku, premda nije baš najbolje urađena i donekle je dosadna.

Svi uređaji sa ovakvim ekranima su slični jedan drugom, obzirom na to da ekrani formiraju izgled pametnog telefona. Ne može se reći da je ovde reč o kopiranju, to je ono što je postavljeno na nivou komponente, i svaki proizvođač pokušava da diverzifikuje izgled tako da bude prepoznatljiv. U Samsung-u su uspeli da to učine, uređaji su jasno povezani sa kompanijom i njenim vodećim modelima.

Ekran

Razlika između uređaja postoji kada je reč o dijagonali ekrana; kod modela A8 je 5.6 inča (441 ppi), kod A8+ 6 inča (411 ppi). Rezolucija je 1080 x 2220 piksela (FullHD+), geometrija ekrana je 18.5:9, a u Samsung-u se to zove Infiniti Display. Ovaj tip SuperAMOLED ekrana, za razliku od vodećih ekrana, ne razlikuje se samo u rezoluciji, već i u maksimalnoj osvetljenosti. Sa druge strane, primetno je samo u direktnom poređenju, u okviru svakodnevne upotrebe kvalitet ovih ekrana je sasvim dovoljan. Za nekog će biti prijatno otkriće da su ekrani ravni.

Naravno, SuperAMOLED režim je podržan, kao i u kod Note 8, za njegov rad je odgovoran poseban čip koji ima pozitivan uticaj na potrošnju energije, prilično je mali (300mAh za 12 sati rada).

Postoje različiti režimi rada ekrana, fino podešavanje je na raspolaganju korisniku, sve je uobičajeno kao i za druge uređaje kompanije, a postoji i automatsko podešavanje osvetljenosti ekrana.

Ekran odlično funkcioniše, savršeno se pokazuje u svim situacijama. Matrica je vrlo kvalitetna, zahvaljujući kojoj kvalitet i izgled fotografija izgledaju mnogo bolje na ekranu telefona nego na računaru.

Rezolucija ekrana nije toliko dobra za Gear VR opremu, prikaz karakterišu primetni pikseli, sve u svemu, stariji modeli u ovom aspektu deluju interesantniji. Takođe, za razliku od vodećih modela, ne postoji mogućnost da promenite rezoluciju ekrana, već je onda fiksirana u okviru podešavanja. U teoriji, bilo je moguće podesiti HD + rezoluciju (1480 x 720 piksela, ali se proizvođač sa tim nije šalio).

Baterija

U model A8 ugrađena je baterija kapaciteta 3000 mAh, u A8 + 3.500 mAh. Odmah želimo da se ogradimo da smo pokušali da izvršimo testiranje baterije oba uređaja, a osim vremena punjenja dobili smo skoro identične rezultate, pa je sve što je rečeno ispod se odnosi na oba modela. Brzo punjenje modela A8 traje 1 sat i 10 minuta, u kod A8+ za potpuno punjenje baterije potrebno je 1 sat i 20 minuta.

Vreme neprekidne video reprodukcije pri maksimalnoj osvetljenosti (HD-film, MX Player) - oko 16,5 sati.

Oba uređaja lako mogu da obezbede pri punom opterećenju 24 sata rada, što je oko 600-700 MB podataka u 4G mreži, 6-7,5 sati rada ekrana (50%, automatska kontrola osvetljenja). Sa manjim opterećenjem dobićete dva dana sigurnog rada.

Od minusa, primećujemo da neke aplikacije, na primer, Facebook, negativno utiču na bateriju i prazne je pred vašim očima. Sa uključenim ažuriranjem Facebook-a, baterija se troši mnogo brže, trajala je samo do 19 sati, iako nije bilo drugih opterećenja. Rešenje je u onemogućavanju svih obaveštenja sa Facebook-a, zabranu rada u pozadini.

Tradicionalno, postoji režim maksimalne uštede energije, u kojem su pozadinski procesi isključeni, a osvetljenje ekrana se maksimalno smanjuje.

Iznenađujuće, u poređenju sa S8/S8 +, primetićete značajno povećanje vremena rada, još jedanput moramo pohvaliti čipset koji se koristi u ovim modelima.

Čipset, memorija, performanse

Oba modela koriste Exynos 7885 čipset (2x 2,2 GHz Cortex A73 + 6x 1,6 GHz Cortex A53), Mali-G71 grafički procesor, pri čemu je reč o prvim uređajima koji koriste ovo rešenje. Ovaj čipset se proizvodi u skladu sa tehnološkom normom od 14 nm (LPP FinFET). Činjenica da postoje samo dva jezgra visokih performansi i šest konvencionalnih u čipsetu nema uticaja na brzinu bilo u igrama ili svakodnevnim zadacima, sve je prilično brzo, nećete iskusiti nikakve probleme. Glavni model je subjektivno brži, što dokazuju sintetički testovi, ali njih možete samo uporediti sa modelima koji su slični, što niko ne radi.

Dostupne su verzije u konfiguraciji od 4/32 GB, što je dovoljno za obične korisnike, ali će očigledno biti malo za napredne kupce (za njih postoje vodeći modeli, a ovaj model nije za njih). U Aziji postoji varijanta modela A8+ sa 6/64 GB konfiguracijom, što je čini zanimljivijom uz malu razliku u ceni.

Memorijske kartice su podržane u kapacitetu do 256 GB, i za njih postoji poseban slot.

Pogledajte rezultate sintetičkih testova, oni nisu maksimalni i mnogo se razlikuju u poređenju sa glavnim modelom, ali to se očekuje.

Opcije povezivanja

Uređaji podržavaju USB 3.0 (Type C), OTG, postoji podrška za Bluetooth 5.0, postoji aptX i drugi kodeci za zvuk.

Postoji LTE cat. 11, održava se agregacija frekvencija. Sa stanovišta bežičnih interfejsa, postoje poboljšanja za Wi-Fi, koriste se novi algoritmi. Funkcija Wi-Fi-repeater nije nestala, dostupna je i dalje. Lepo je što je Wi-Fi dual-band.

Kamere

Na tržištu postoji mnogo modela sa visokokvalitetnim selfi kamerama, pri čemu ovi uređaji dobijaju dva modula, rezolucija 16 i 8 megapiksela (f / 1.9), omogućavaju zamućivanje pozadine. Postoje različiti efekti koji vam omogućavaju da uklonite nedostatke na koži, osvetlite ili dodate neku vrstu maske na lice. Sve je uobičajeno, a jedina razlika je zamagljivanje pozadine, što nije neophodno za većinu korisnika.

Glavna kamera je rezolucije 16 megapiksela, poseduje LED blic, f / 1.7, PDAF, različite efekte, OIS. Interfejs i postavke kamere su uobičajene.

Na ekranu pametnog telefona, snimljene fotografije izgledaju manje više uporedive sa onima nastalim modelom S8 +, što će mnogima biti dokaz da su kamere iste.

Šteta je, ali na računaru možete videti da je modul kamere u A8 / A8 + drugačiji od onoga implementiranog u S8. Kvalitet je na nivou kineskih glavnih modela, a ne na nivou Samsung-ovog vodećeg modela obzirom da je razlika prevelika. Međutim, pogledajte uporedne fotografije sami da biste stekli pravi utisak.

Galaxy A8+, Galaxy S8

Snimanje video zapisa je podržano samo u FullHD rezoluciji, i ovo je veštački ograničeno, jer se veruje da više nije potrebno za prosečnog korisnika.

Bixby kamera, analiza rezultata, korisna i loša svojstva

Uprkos činjenici da Bixby tasteri na uređaju nisu prisutni, prevlačenjem na levo otvara se ekran sa uputstvima i podsetnicima, koje možete koristiti ili ne. U odsustvu lokalizacije govornog asistenta to nije baš interesantno, ali možete napraviti svoje prilagodljive savete i za engleski jezik.

Želeli bismo da se zadržimo na mogućnostima Bixby kamere, jer vam omogućava snimanje slika i odmah prepoznavanje teksta, a zatim i prevođenje na drugi jezik (za šta se koristi Google servis za prevođenje). Ovo je izuzetno korisna funkcija koja poreklo vodi iz Note linije gde postoji već dugo vremena.

Jedna od prednosti Bixby kamere je da možete snimiti objekat, a zatim saznati sve o njemu, na primer, da vidite njegovu vrednost. Pretraživač traži podatke o snimljenom predmetu mada vizuelna pretraga nije uvek na novu.

Ukratko, ovo je još uvek igračka koja nije savršena, a malo ljudi koristi Bixby. U pitanju je tehnologija i servis koji mora proći kroz period evolucije, ali pitanje je: koliko će dugo trajati poboljšavanje Bixby-ja i u kom trenutku on postaje dovoljno dobar. U pitanju je igračka za entuzijaste, a ne alat za svakodnevnu upotrebu. Ali dobra je vest da niste prisiljeni da koristite ovaj servis.

Softverske karakteristike

U ovom trenutku, uređaji koriste Android 7.1.1, ali na početku godine će se objaviti ažuriranje za Android 8, tačan datum još nije poznat. Korišćena je verzija Samsung Experience 8.5. Oba modela uređaja su vrlo slični vodećim, nema nikakve posebne razlike.

U prodajno pakovanje su uključene i slušalice, dok one koje su isporučene u okviru glavnog modela oznake AKG zvuče mnogo bolje.

Telefon poseduje FM-radio sa mogućnošću snimanja pri čemu slušalice deluju kao antena.

Multimedijalne mogućnosti uređaja su uobičajene, u stvari, sve što bi moglo da traži sa takvog uređaja. Dostupni su režim intervjua za diktafon, upravljački program sa ugrađenim arhiverom i mnogi drugi korisni uslužni programi. Nećemo opisivati svaki, pošto je reč o standardnim alatima kompanije Samsung.

Utisci

Na kvalitet veze nema nikakvih pritužbi, jačina zvuka poziva je nešto iznad proseka, želeli bismo da je glasnije, ali nije problem. Vibracija je dobra, primetna je. Kvalitet izrade uređaja, materijali - sve podseća na Samsungove vodeće modele. Pozicioniranje ovih modela kao vodećih za dnevno korišćenje je neosnovano, jer ne donosi mnogo drugog u odnosu na neka rešenja pozicionirana ispod.

Cena Galaxy A8 na početku prodaje od 1. januara će biti nešto niža od cene modela Galaxy S8 na crnom tržištu, pa u tom smislu malo je razloga za kupovinu ovog modela. Sa druge strane, zvanično S8 je za nekih 25 odsto skuplji od A8 pa stoga kupovina jeftinijeg modela ima smisla.

Još jedna napomena o cenama ovih uređaja - mora se zapamtiti da se cena Samsung pametnih telefona brzo menja, što vam omogućava da tokom životnog veka uređaja možete ga kupiti za manje novca. Nema preduslova da verujemo da se to neće dogoditi sa Galaxy A8/A8+.

Izbor između modela nikad nije jednostavan, A8 i A8+ su identični, a jedina razlika je dijagonala ekrana. Ko voli veći ekran, on će se odlučiti za "plus" a ostali za osnovni model, koji izgleda prilično dobro.

Od konkurenata po pitanju cene i brenda na pamet na pada samo jedan model od Apple-a, iPhone 6s sa 32GB memorije. Ovaj uređaj karakteriše potpuno različita estetika, lagana i prijatna. Što se nas tiče, ljudi koji kupuju iPhone i Galaxy ne spadaju u istu grupu kupaca. Ako uzmete Appleov brend poričete potrebu za velikim, kvalitetnim ekranom i drugim prednostima. Ali upoređivanje pomenuta dva modela neće funkcionisati jer su oni slični samo po ceni.

Zanimljiva alternativa modelu većeg ekrana može delovati LG G6 (verzija 32 GB). Ovaj uređaj ima nešto manji ekran, ali njegova rezolucija je veća (QHD), međutim koristi IPS matricu. Glavna kamera je dvostruka i očigledno je bolja od one kod Galaxy A8 / A8 +. Baterija je kapaciteta 3300 mAh, ima brzo punjenje, ali zbog starog Qualcomm 821 čipseta uređaj ne može da obezbedi dugo trajanje baterije, što je minus. LG G6 ima svoje prednosti, ali ovaj model se ispostavio ne previše balansiran, ne možemo ga preporučiti (ne volimo čipset, IPS ekran, ali glavni nedostatak je kratko vreme rada u odnosu na A8+).

Iznenađujuće je što često čujemo da je potrebno upoređivati ove uređaje sa modelima kompanije Huawei-a koji imaju istu geometriju ekrana (npr. Nova 2i, Honor 7x i tako dalje). Ali ovaj model je potpuno drugačiji. Moguće ga je uporediti sa Honor View 10 (V10), koji je otprilike u istom cenovnom opsegu.

Upoređivanje modela samo na osnovu geometrije ekrana je osuđeno na neuspeh, pošto će tržište uskoro biti preplavljeno različitim modelima sa ekranima odnosa stranica 18,5: 9. Dok je Galaxy A8 / A8 + - pojednostavljena verzija glavnog modela, koja nije pogodna za sve, ali jeste za mnoge koji imaju racionalan pristup izboru uređaja i iz nekog razloga ne vole zakrivljene displeje. Ovi uređaji nisu za svakoga, oni ne mogu imati masovnu popularnost zbog svoje cene, ali ih svakako očekuje pozitivna prodaja. Model A7 2017 je pratilo puno komentara koje su navodili da će zbog modela S7 generisati lošu prodaju. Kao što već znamo, 2017 A7 je savršeno plasiran i prodavan, a isti S7 ga nije sprečio.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024