Moto G7 Play Dual SIM2019
2019. godina
5.7" LCD, 77.3% body
16% 632, Android 9
RAM 2 GB, INT 32GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Motorola Moto G7 Play Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Motorola Moto G7 Play Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Motorola Moto G7 Play Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Motorola Moto G7 Play

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač
  • Type-C kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice

Specifikacije

Tehničke karakteristike
Dimenzije i masa 147.3 x 71.5 x 8 mm, masa 149 grama
Materijali kućišta Matirana plastika
Ekran 5.7 inča, 1512 x 720 piksela, IPS-matrica, Gorilla Glass 3, PPI 294, odnos stranica 19: 9
Operativni sistem Android 9.0 Pie
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual VoLTE SIM kartice
Platforma Qualcomm Snapdragon 632, osam jezgara (4x1.8 GHz Kryo 250 Gold & 4x1.8 GHz Kryo 250 Silver), Adreno 506
Memorija 32 + 2 GB, dostupan je zaseban slot za memorijske kartice
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Calling, Bluetooth 4.2 LE, FM radio
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otisaka prstiju , akcelerometar, žiroskop, senzori svetlosti i blizine, Type,-C konektor, mini jack za slušalice
Glavna kamera 13 MP, f / 2.0
Prednja kamera 8 MP, f / 2.2
Baterija 3000 mAh, USB PD

Pozicioniranje

Pre nego što pređemo na pozicioniranje ovog specifičnog modela, bilo bi dobro setiti se svih pozicioniranja linije Moto G7 i Motorole. U toku prezentacije svima je postalo očigledno da se Motorola rukovodi svojom lojalnom publikom, koja voli i ceni Motorola brend i ima pozitivne uspomene na njega. Akcent je upravo stavljen ne to, a ne na najbolji odnos cene i performansi. U isto vreme, Moto G7 Play krajnjim korisnicima nudi Android 9.0, Type-C port, nekoliko zanimljivih Motorola opcija i praktične materijale od kojih je izrađeno kućište. Ukratko: ovo je Motorola pametni telefon za one koji žele Moto uređaj, ali nisu spremni da plate više za skuplje modele. Sa druge strane, dva prethodna redizajniranja brenda pokazala su da nema lojalnih klijenata.

Dizajn, dimenzije, kontrole

U skoro svakoj reviziji kompanije Motorola poslednjih godina uvek su prisutni negativni komentari na račun dizajna pametnih telefona. Korisnici se žale da izgled uređaja nije više privlačan kao i ranije, a i sama kompanija je izgubila dosta zbog ovoga. U slučaju Moto Z, situacija je zaista takva, ali Moto G7 Play izgleda odlično. Zakošene ivice, plastični poklopac zanimljivog dizajna, prijatan na dodir, logotip je lepo utisnut u skener otiska prsta. I što je najvažnije, nema imitacije Apple-a (osim kada je u pitanju izraz na ekranu).

Pametni telefon odlično pristaje u šaku, zaobljeni uglovi igraju važnu ulogu u tome, kao i izduženi ekran odnosa 19: 9. Dimenzije uređaja su 147.3 x 71.5 x 8 mm, a njegova ukupna težina iznosi 149 grama.

Sa leve strane nalazi se slot za dve nanoSIM-kartice i slot za microSD memorijsku karticu. Slot nije hibridni, možete istovremeno koristiti dve SIM kartice i memorijsku karticu.

Desno možete videti taster za uključivanje i taster za kontrolu jačine zvuka. Taster za uključivanje odlikuje orebreni dizajn pa se lako može napipati u mraku.

Priključak Type-C i mikrofon se nalaze ispod, dodatni mikrofon i mini-priključak se nalaze na vrhu.

Konverzacioni zvučnik, senzori svetlosti i blizine, prednja kamera i blic skriveni su u izrezu ekrana. Treba napomenuti da je zvučnik eksterni, što je, ogroman minus.

Kvalitet izrade zaslužuje svu pohvalu, nema nikakvih zazora niti dolazi do pojave škriputavih zvukova.

Ekran

Specifikacije Vrednost
Dijagonala ekrana 5.7 inča
Rezolucija ekrana 1512 x 720 piksela
PPI vrednost 294
Tip matrice IPS
Zaštitini sloj Gorilla Glass 3
Olefobni sloj Da
Automatsko podešavanje osvetljenja Da
Multitouch podrška Da, do deset istovremenih pritisaka

Rezolucija ekrana je glavna mana ovog modela. Prema cenovnom opsegu, možete očekivati FHD, pogotovo zato što se takvi modeli već mogu naći kod drugih proizvođača. Niska rezolucija je primetna kod čitanja malih fontova i u okviru interfejsa. S druge strane, obezbeđuje duže vreme rada, a nezahtevni korisnici sigurno to neće ni primetiti.

Ekran je osrednjeg kvaliteta, u uglovima slika izgleda manje sjajno pri određenom uglu čini se da na ekranu postoji vazdušni međuprostor. Prikaz na ekranu u potpunosti bledi pri direktnim sunčevim zracima, ali u toku noći je manje ili više komforno koristiti ekran.

Ekran podržava Always On tehnologiju, možete brzo da vidite vreme, status napunjenosti baterije i najnovija obaveštenja. Podrazumevano se prikazuju kratka obaveštenja. Da biste ih pročitali bez otključavanja, morate držati prst na obaveštenju.

U postavkama ekrana možete izabrati ne samo skalu interfejsa i veličinu fonta, već i prikazivanje boja.

Baterija

Specifikacije Vrednost
Kapacitet baterije 3000 mAh
Fiksna, Li-Ion
Vreme rada u režimu gledanja HD videa pri maksimalnom osvetljenju 10 sati
Pražnjenje u režimu mirovanja (12 sati, isključen ekran, WiFi uključen) 3%

U ostalim stvarima su gotovo jednaki, Moto G7 Play radi duže od konkurenatskih modela zahvaljujući tome što ima bateriju sličnog kapaciteta i tome što ima nižu rezoluciju ekrana. Možete računati na četiri sata omogućenog rada ekrana uz aktivni mobilni internet, 60-70 odsto osvetljenja, korišćenje društvenih mreža, instant poruke, e-poštu i aktiviranu sinhronizaciju. Pametni telefon podržava brzo punjenje, pola sata punjenja obezbeđuje do 60 odsto napunjenosti baterije, a za potpuno napajanje potrebno je sat i po.

Memorija čipset, perfromanse

Specifikacije Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 632
Procesor Osam jezgara (4x1.8 GHz Kryo 250 Gold i 4x1.8 GHz Kryo 250 Silver)
Video akcelerator Adreno 506
RAM kapacitet 2 GB
Interna memorija 32 GB
Slot memorijske kartice Da, zaseban

Fabrički Android 9.0 i produktivni čipset daju G7 Play modelu odličnu brzinu rada u aplikacijama interfejsa i drugih proizvođača. Uređaj se zagreva samo u okviru benčmark testova. Problemi sa performansama mogu se pojaviti samo u okviru najmoćnijih igara pri maksimalnim podešavanjima grafike. Još jedna važna stvar: ovaj pametni telefon ima poseban slot za memorijsku karticu a ne kombinovani, što se sada retko viđa.

Opcije povezivanja

Interfejsi Dostupnost
Wi-Fi Da, b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Calling
Bluetooth Da, 4.2, A2DP, LE
GPS Prvo pokretanje traje oko 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual SIM kartice, one VoLTE radio modul
USB On-The-Go Da
NFC Ne
Infrared port Ne
FM radio Da

Pametni telefon ima podršku za VoLTE i Wi-Fi Calling. Zanimljivo je da radio u ovom pametnom telefonu radi bez slušalica koje imaju ulogu antene. Model nema NFC modul, nažalost.

Kamera

Specifikacije Vrednost
Glavna kamera 13 MP, f / 2.0
Prednja kamera 8 MP, f / 2.2

Kvalitet fotografija u velikoj meri zavisi od uslova osvetljenja. Dakle, tokom dana možete dobiti odlične snimke sa dobrim detaljima, ali čim pređete na veštačko osvetljenje, situacija se naglo pogoršava, vidljiv je veliki gubitak detalja, slika je mutna, a u toku noći situacija se pogoršava. Kamera za snimanje "selfie" fotografija nije loša, postoji i blic sa prednje strane, a maksimalna rezolucija video sadržaja je do 4k.

Prednja kamera

Interfejs kamere je tipičan za Motorola uređaje, to je sažeta aplikacija sa svim potrebnim podešavanjima, postoji poseban manuelni režim kao i detaljna podešavanja za fotografije i video zapise.

Multimedijalne karakteristike

Spoljni zvučnik je istovremeno i konverzacijski, što je negativno uticalo na kvalitet muzike koja se reprodukuje, pri maksimalnoj jačini dolazi do iskrivljenja zvuka.

Kvalitet zvuka preko slušalica je standardan za ovaj cenovni opseg, a treba naglasiti prisustvo mini priključka.

Nema nikakvih žalbi na prenos glasa tokom poziva, vi i vaš sagovornik se savršeno možete čuti.

Softverske karakteristike

Model pokreće Android 9.0 i ima brojna poboljšanja obezbeđena od strane kompanije Motorola. Ono što je odmah primetno jeste ne baš ugodan indikator statusa napunjenosti baterije. Nije jasno zašto se proizvođač odlučio da brojevi ne budu sa leve strane ikone, kao i kod drugih modela.

Motorola Moto G7 ima veliki broj zanimljivih karakteristika. Uopšteno govoreći, dodaci obezbeđeni od strane kompanije savršeno se uklapaju u Android. Usput, Motorola se najavila dva velika ažuriranja za celu liniju G7. Treba istaći opciju otključavanja skeniranjem lica, ali potrebno je znati da je taj metod manje pouzdan od skenera otiska prsta.

Utisci

Ovaj model nudi dobar dizajn, veliki ekran, podršku za VoLTE i Wi-Fi Calling, odvojene slotove za dve SIM kartice i memorijsku karticu, kao i Android 9.0. Glavni nedostaci modela su visoka cena i niska rezolucija ekrana.

Konkurenti

Samsung Galaxy A20 . U principu, radi se o istom uređaju, ali ovaj nudi dvostruku kameru, bateriju kapaciteta 4000 mAh i 3 GB RAM-a.

Redmi Note 7 . Veći kapacitet baterije, bolji ekran (veća rezolucija), zanimljiviji dizajn po uporedivoj ceni.

Honor 9 Lite . I dalje najprodavaniji Honor model nudi odličan ekran (FHD rezolucija), dobar dizajn i duplu kameru.

Iskreno, sva tri modela izgledaju mnogo bolje od G7 Play-a, tako da preporuka za ovaj model sledi nakon sniženja cene.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024