Veličina je ipak (ne)bitna

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Veličina je ipak (ne)bitna

Post od cvoruga »

Najprostije moguće rečeno treba mi veći :oops: .
Smorio sam se od vucaranja laptopa gde god da krenem i mislim da bi mi veća dijagonala (5'' ili veća) uspešno zamenila lap u multimediji.

Uslovi :

1)film, ako može da pušta HD super, ako ne može nije mana
2)radio, pod obavezno, (Nokia 5800xm ima 10000000 puta bolji prijemnik od LG GT540)
3)kamera, neka služi samo za prvu pomoć, za ozbiljnije slikanje tu mi je digitalac
4)surf, poželjno da mogu da otvorim 2-3 taba istovremeno a da ne prepuni memoriju
5)čitao bih stripove ponekad, kako li to izgleda na tim dijagonalama, je li vidljivo uopšte ili da se ne zanosim time

Telefoni :

1)Samsung Galaxy Note
2)Samsung p1000 (pročitao sam da nema iGO za njegovu rezoluciju :x )
3)Nokia 5800xm + neki tablet od 7-10''

Da napomenem da nisam siguran da mi prve dve opcije odgovaraju gabaritno za svakodnevnu upotrebu.
Nošenje u džepu je skoro pa nemoguće, a to mi je malo truba, ali ako mi se dopadnu ...
Za treću opciju mi je mana nedostatak 3G-a na tabletu a nema baš svugde WIFI pokrivenost gde se ja krećem.
Primer sadašnji vikend odmor, WIFI nigde u blizini a 3G ubija kako brzo radi.

Šta mi predlažete?

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Re: Veličina je ipak (ne)bitna

Post od Adams »

Koliki ti je budzet na raspolaganju?
Nov Galaxy Note moze da se nadje za 350e na oglasima tako da bi ti on bio all in one i jos mnogo toga..... A s obzirom da je veoma tanak i veoma lak mislim da moze da se nosi kao telefon.
Kada bi uzeo pored telefona jos jedan tablet sa 3g to bi ti onda bio dodatni trosak za sim karticu koju bi koristio za internet. Osim ako ne kupis neki telefon da pravis wi fi konekciju sa njim pa preko toga da se kacis na tabletu, ali to je sve neko petljanje, mislim da ti je Note najbolja varijanta.
Nokia Lumia 1520

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Budžet mi je kao i uvek (ne)dovoljan :cry: , moram gledati uloženo - dobijeno, jbg kriza :x .
Ne žuri mi se, moram ih probati uživo da li mi veličina odgovara za svakodnevnu upotrebu(vožnja biciklom ili šetnja npr) :oops: .

Izgleda da nema puno korisinika Nota-a na forumu :uhuh:, da li zbog cene ili veličine ne znam :shock: .

Interesuje me rade li svi programi i aplikacije na toj rezoluciji ekrana?

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: Veličina je ipak (ne)bitna

Post od hirurg »

Note je prevelik telefon a tablet nikako...jer 2 inča razlike u dijagonali je prevelika...a što se tiče mašine ispod haube tu je jači od p1000 tako da na tebi je da odlucis jer ipak ti treba da ga koristiš...odluci se za šta ti tačno treba pa onda skontaj koja veličina ekrana treba
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Moram konsultovati nekoga ko ima Note da mi pojasni kao što si mi ti pojasnio sve što me zanimalo u vezi p1000 8) .
Slažem se da je Note ni tamo ni 'vamo :D, ali mi deluje lakši za baratanje od p1000

Odgovori