Galaxy Nexus vs Galaxy S3 vs HTC One S
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Galaxy Nexus vs Galaxy S3 vs HTC One S
Razmišljam se da zamenim S2 za jedan od ova tri modela, kamera mi nije minus od 5MP na Nexus-u jer imam digitalac. S2 nema mane i zadovoljan sam bez obzira što je plastikaner, tako da mi to neće biti mana kod S3, jedino što mi je S2 lepši. Kod kolege sam video S3 i fantaziju od displeja što je razlog zašto bih menjao.
Znači bitan je displej, da li samsungov Super AMOLED 720 x 1280 pixels bolji od displeja u htc Super AMOLED 540 x 960 pixels? Da li je primetna razlika u slici u korist samsunga?
Da li na S3 duže traje baterija obzirom da je jačeg kapaciteta i koliko od gore pomenuta dva modela?
Da li na htc znači nešto Beats Audio ili je to samo marketinški potez? Da li se moraju imati Beats sluške da bi se osetila razlika?
Kakvi su za slušanje muzike S3 i Nexus uz dobre sluške? Da li neko može da ih uporedi sa S2? Kvalitet zvuka mi jeste bitan jer slušam muziku uz trening i volim jak bas. Baterija na S2 drži od jutra do uveče, maltretira se često pozivi, internet, muzika itd, nekad i ne izdrži do uveče ako baš nalegnem na wifi po par sati bez prekida.
Koliko batrija na Nexus-u drži? Ako je isto kao na S2 onda mi je ok.
Šta je po vama prednost konkretno modela koji bi uzeli?
Sense i tako slične stvari molim vas da ne navodite kao prednost, jer i tako personalizujem launcherom kojim i kako hoću koji god model da odaberem, da li ima sense ili tw mi je nebitno.
Znači bitan je displej, da li samsungov Super AMOLED 720 x 1280 pixels bolji od displeja u htc Super AMOLED 540 x 960 pixels? Da li je primetna razlika u slici u korist samsunga?
Da li na S3 duže traje baterija obzirom da je jačeg kapaciteta i koliko od gore pomenuta dva modela?
Da li na htc znači nešto Beats Audio ili je to samo marketinški potez? Da li se moraju imati Beats sluške da bi se osetila razlika?
Kakvi su za slušanje muzike S3 i Nexus uz dobre sluške? Da li neko može da ih uporedi sa S2? Kvalitet zvuka mi jeste bitan jer slušam muziku uz trening i volim jak bas. Baterija na S2 drži od jutra do uveče, maltretira se često pozivi, internet, muzika itd, nekad i ne izdrži do uveče ako baš nalegnem na wifi po par sati bez prekida.
Koliko batrija na Nexus-u drži? Ako je isto kao na S2 onda mi je ok.
Šta je po vama prednost konkretno modela koji bi uzeli?
Sense i tako slične stvari molim vas da ne navodite kao prednost, jer i tako personalizujem launcherom kojim i kako hoću koji god model da odaberem, da li ima sense ili tw mi je nebitno.
Re: Galaxy Nexus vs Galaxy S3 vs HTC One S
evo ja cu ti reci iz prve ruke... drzao sam htc one s i galaxy s3 u levoj i desnoj ruci i istovremeno radio iste operacije... ja bih uzeo pre galasy s3 nego One S na osnovu tog poredjenja ekrana, mada mislim, da je to i malo stvar ukusa sta ko voli da vidi... neko je ovde rekao ranije da ne voli te zive boje i da mu je bolji S-LCD od S-AMOLED-a...
sto se tice BEATS AUDIO-a, stvarno je zvuk full fullova... ja sam spojio one s na 5,1 sistem i zvuk je fenomenalan... naravno da je preko tih sluski i bolji zvuk, ja ih nisam imao...
baterija na njemu (S4 procesor) je bez problema drzala po 3 dana, non stop mejlovi, pozivi poruke, wi-fi internet...
za nexus nista ne znam osim da mi se nije svideo kada sam ga video u VIP-u, nesto me nije privukao, ali i to je stvar ukusa...
sto se tice BEATS AUDIO-a, stvarno je zvuk full fullova... ja sam spojio one s na 5,1 sistem i zvuk je fenomenalan... naravno da je preko tih sluski i bolji zvuk, ja ih nisam imao...
baterija na njemu (S4 procesor) je bez problema drzala po 3 dana, non stop mejlovi, pozivi poruke, wi-fi internet...
za nexus nista ne znam osim da mi se nije svideo kada sam ga video u VIP-u, nesto me nije privukao, ali i to je stvar ukusa...
Pa ja bih ti rekao da ides na S3 jer saNexuson i One s neces dobiti nista znacajnije sem vece rezolucije. Meni baterija na sgs3 sa dobrim romom izdrzi dan ipo bez ikakvih problema, dok mi na sgs2 izdrzi dva dana medjutim i ne koristim vise sgs2 toliko od kada sam kupio S3. Sto se tice ekrana vidi se razlika na sgs3 i sgs2 one s nemam da uporedim, al na ova dva razlika je gromna i ide u korist S3. Zvuk u slusalicama je bolji na s3 medjutim ja nemam neke kvalitetne slusalice da ti sada preciziram to, al sa ovim koje ja koristim primecuje.se razlika na ova dva telefona. Ako ti se ne zuri sa kupovinom novog telefona i ako si zadovoljan sa S2 ja bih ti preporucio da menjas telefon sledece godine, jer za sada nema potrebe za quad core i velikom rezolucijom.
- Baraba
Одг: Galaxy Nexus vs Galaxy S3 vs HTC One S
Od htc one s odustajem zbog ove zezancije sa procesorima i uopste u buducnosti ću se dobro razmisliti ako budem gledao neki htc.
Ako ima neko još nešto da doda u vezi prelska sa S2 na S3 ili Nexus neka to učini sad ili neka ćuti zauvek
Ako ima neko još nešto da doda u vezi prelska sa S2 na S3 ili Nexus neka to učini sad ili neka ćuti zauvek

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Sta imas da razmisljas uzmi S3 

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Одг: Galaxy Nexus vs Galaxy S3 vs HTC One S
~Arkan~ napisao:Sta imas da razmisljas uzmi S3
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Ja bih pre uzeo Galaxy Nexus i to bez razmisljanja, cistokrvni Android. 

Takodje,ja se cak ovih dana premisljam da S2 zamenim Nexusom,s obzirom da me S3 uopste nije odusevio,kako na papiru,tako ni u RL.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ako neko hoce cistokrvni android moze uzeti i RAZR!
Od apdejta na ICS nema vise MotoBlura vec cist Android! Btw, nije lose mozda uzeti u obzir RAZR MAXX... trenutno telefon sa najjacom baterijom - 3300 mAh, a po ceni se uklapa medju ove. 

- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Još jedan glas za Nexus, nije što ga imam, nego stvarno mislim da je odličan telefon. Čak i ta kamera, za koju kažeš da ti nije bitna nije toliko loša. Ja ga koristim od januara, bez ikakvih problema. Kada se pogleda razlika u ceni S3 je ni u kom sličaju ne opravdava, pogotovo što će Nexus uvek imati najnoviju i "čistu" verziju Androida.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- Baraba
iKe, koliko ti traje baterija kada ga cediš? Koliko može neprekidno zakačen na 3g? Koliko neprekidno da reprodukuje video materijal?
- iKe
- Mobil manijak
Baraba, e pa vidiš tu baš ne briljira. Čak mi se čini da mi u zadnje drži nešto slabije. Mada sam pre jedno mesec dana imao peh kada mi je mlađi sin prosuo kafu preko njega. Posle toga mi je pokazivao da se puni i kada nije na punjaču. Sada se to izgubilo, ali mi retko kada izdrži do ponoći, od 7 ujutro. Mada ga baš dosta koristim. Uglavnom je zakačen na wi-fi i dok gledam US Open čitam nešto flipboard, forume, b92, blic.... i tako jedno 3-4 sata neprestano i dođe na 14%. Takođe i YouTube može da izdrži jedno 2-3 sata mada to retko kada koristim tako dugo. Uglavnom sam zadovoljan, sem kažem u zadnje vreme kada moram da ga stavim na punjenje pre nego što pođem da spavam.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- Baraba
iKe, baterija mu je slična kao na S2, možda malo na S2 gura bolje ali je to i do podešavanja od osvetljenja, kernela do cpu, voltages. U svakom slučaju si mi pomogao (odnemogao, pucao sam na s3 zbog jače baterije) 

Baraba, A sto ce verovatno jos malo da izadje nova verzija neksusa?
Mislim, ako se vec ima kesa i za S3..... 

Nokia Lumia 1520
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Podržavam ovo što je kolega napisao. Znači ako ti finansije ne predstavljaju problem i uzimaš telefon na duže staze onda se nemaš potrebe dvoumiti. E sad eventualno sam nešto načuo da će u oktobru ili novembru izaći internacionalna verzija S3 sa ugrađenim LTE čipom i sa 2GB RAM memorije i debljina će biti 9mm umjesto sadašnjim 8,6mm ali nema ništa potvrđeno, pa da sačekaš... Ako ništa zbog RAM memorije koje nikad dosta nije i uz to nemaju apsolutno nikakvog opravdanje da S3 dobija i još neki update poslije JB a ovako me nebi čudilo da za neko vrijeme kažu kako "nema hardverskih mogućnosti te ne mogu garantovati zadovoljno korištenje uređaja... "Adams napisao:Baraba, Mislim, ako se vec ima kesa i za S3.....

- iKe
- Mobil manijak
Baraba, pa vidi, ima S3 jaču bateriju i sveukupno je bolji telefon, ali mislim da je trenutno velika razlika u ceni. Realno i Nexus će ti završavati posao, a retko gde ćeš u svakodnevnom radu osetiti prednost koju S3 ima u benchmark testovima. A za punjenje, u svakom slučaju ćeš oba puniti svako veče, jer ti ni jedan neće izdržati dva cela dana.
- Baraba
S3 radi primetno brže od S2, malo sam ih testirao. Jedino mi se ne sviđa njegov izgled pogotovo plavi, beli i nekako. Dok mi je S2 dosta lepši. Nexus je druga priča i sviđa mi se kako leži u ruci.
Za ubistvo baterije sam majstor, evo za 3 sata bez pauze nalegao na net, iscedih pola

Ako odem negde da odmorim gde nema neta, par poziva i sms dnevno, baterija gura 3 dana.
Za ubistvo baterije sam majstor, evo za 3 sata bez pauze nalegao na net, iscedih pola

Ako odem negde da odmorim gde nema neta, par poziva i sms dnevno, baterija gura 3 dana.
- Baraba
Sveo sam trilemu na dilemu, HTC One X vs Samsung Galaxy S3
Nisam se igrao sa HTC u radnji, ima li neko da ih uporedi?
Interesuje me displej na prvom mestu, kod kog modela je bolja i jasnija slika?

Nisam se igrao sa HTC u radnji, ima li neko da ih uporedi?
Interesuje me displej na prvom mestu, kod kog modela je bolja i jasnija slika?
Na one x su prirodnije boje nego na sgs3 al mislim da ce ti vise prijati display od sgs3 jer si vec navikao na Amoled
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Na sgs3 je interesantna opcija ekrana po kojoj možeš podesiti kakve boje da ti budu, tačnije ima dynamic, standard, natural i movie mod ekrana.
Tako da te prirodnije boje možeš i na amoled donekle dobiti.