Motorola Moto G 8GB / Xperia V / Xperia SP 8GB / Lumia 720

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
markantoni
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 10. Sep 2014. 21:15
:: xperia mini st15i

Motorola Moto G 8GB / Xperia V / Xperia SP 8GB / Lumia 720

Post od markantoni »

Ćao, ljudi! Potrebna mi je pomoć oko kupovine telefona. Najpre, svestan sam da je nemoguće uzeti extra telefon za 100EUR ili manje, ali bih želeo što jeftiniji. Mogao bih da izdvojim max 200EUR, iskreno preko toga ne bih ni davao.
Što se tiče OS-a, svejedno mi je da li je Adnroid ili Win. Ako je Android, razmišljam o RAM od 1GB, ne ispod. Za Win mi je dovoljno 512MB.
Od aplikacija trenutno koristim, a to bi bilo i ubuduće, Viber, Skype, mejlove i navigaciju. Browser ne koristim toliko često.
Što se tiče kamere, trenutno imam 5MP, mada mi ona nije toliko bitna. Tel bi trebalo da ima blic (zbog posla mi je povremeno potrebna kamera, a često slikam mračna mesta). Prednja kamera je poželjna zbog Skype-a.
Želeo bih veći ekran, najviše zbog navigacije. Trenutno imam Xperia Mini ST15i, tako da mi je prilično mali ekran za bolje preglednost. Takođe, povremeno pogledam neki klip na YT, ali možda ne bi bilo loše i neki filmić ili seriju da pogledam, tako da bi mi značio veći ekran.
Najbitniji detalj je baterija. Potrebno mi je da bude jača, jer sam često u putu, pa ne bih baš da razmišljam o tome kada će se baterija isprazniti. Ako će sigurno izgurati jedan dan, to mi je i više nego dovoljno. Trenutno mi se dešava da moram 2 puta dnevno da punim tel.
Kako je ponuda ogromna i utisci su različiti, za oko mi je zapalo par modela: Motorola Moto G 8GB, Xperia V, Xperia SP 8GB, Lumia 720.
Bio bih zahvalan za pomoć. Ako vam, van ovih modela, joše neki padne na pamet, slobodno predložite. Jedino, ne bih kupovao polovne telefone ili preko oglasa, isključivo iz radnje, dakle, nove.
Izvinjavam se na dužem opisu, ali... Još jednom, hvala unapred!
Pozdrav!

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Re: Motorola Moto G 8GB / Xperia V / Xperia SP 8GB / Lumia 7

Post od Cooomi »

Ja sam pre 2 dana kupio Lumiu 1320, 25000rsd u prodavnici, nova, 2 god garancije i predlozio bi ti je, ako možeš da se nosiš sa veličinom uređaja. Baterija mi traje jedan dan trenutno, ali to je zato što ga ne ispušam iz ruku i non stop sam na 3G, inače mislim da bi mogla izgurati dva-tri dana uz srednje korišćenje. Ekran od 6" je fenomenalan, zvučnik glasan, sve radi ko podmazano. 1GB ram, 5mpix zadnja (sa blicem), vga prednja, odrađuje posao za Skype (koji super radi), izrada dobra, mada imam,osećaj da će da mi sklizne iz ruke zato što je tako velik i tanak, ali navikno bi se... Samo reči hvale imam za sada. Jedino ćeš imati problem sa prebacivanjem fajlova na sd ako koristiš linux, ali ja sam to nekako rešio...

markantoni
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 10. Sep 2014. 21:15
:: xperia mini st15i

Post od markantoni »

Sad sam baš gledao 1320. Iskreno, nisam našao nigde na netu da je ispod 225EUR, a to mi je već mnogo... S druge strane, deluje mi preveliko, imam utiska da bih morao ranac da nosim zbog nje :D . Ne sumnjam da je veoma dobra, ali... Cena, ipak, igra veliku ulogu.

Od jutros sam ubacio još jedan model u razmatranje: Motorola RAZRi. Deluje mi robusno, dovoljno veliko, po gsmareni i baterija je dosta jaka.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Pet, 12. Sep 2014. 06:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne citiraj ceo post, posebno ne post odmah iznad tvog.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

markantoni, a zasto ne bi uzeo nov novcijat uredjaj preko oglasa? Prodjes znacajno jeftinije, a imas nov uredjaj sa garancijom (ima i takvih oglasa koji u sklopu cene nude i garanciju - u priza 15€ skuplji). U tom slucaju bi mogao da kupis i Lumiu 920 koja je i dalje antastican uredjaj, ili uzmes 720, i jos ti ostane kesha za razne gluposti :D
Ako ostajes pri svome (radnja) - topla preporuka za 720, sve sto si napisao da ti treba radice savrseno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

SP zaobidji odmah. Ima ocajan displej, isprane boje.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

I bagovit softver.

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

U okviru tog budžeta Samsung S3 tuče sve nabrojane modele. Zahvaljujući izbacivanju novih modela, S3 je smešno jeftin sada.

DrBrMr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 18:36
:: nokia e7
:: nokia 6630

Post od DrBrMr »

markantoni, ja bih išao na moto G, ona je oko 155€, za te pare teško da je novo i bolje. Do 200€ možda još Lg L70, S2+, i naravno s3neo koji je oko 215-220€, cene se odnose na oglase.

liman3
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 28. Maj 2014. 08:54
:: P10 Lite

Post od liman3 »

Pa jel ima Moto G sa 16 giga? Taj ti je svakako best buy.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Hm, a LG L9 2? Mislim da sam video za 150 u radnjama...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Tacno sam znao da ce tema da ode dodjavola... covek lepo postavio pitanje o 3 Android modela i jednom WP, a tema od mig posta koji je bio prvi nadalje se bavi nekim levim Android uredjajima koji nisu ni spomenuti. Pa onda cemu ovakve teme.
Elem i dalje smatram da je Lumia uvek bolj izbor, pogptovu u ovom cenovnom rangu, i da ce da radi bolje od svakog Androida.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Pa znas kako, sto da ne predlozim ako vredi. Juce sam ga pogledao kod ortaka, ima 4,7 inca a telefon jedva veci od Lumie 520. Displej fenomenalan (bolji od ostalih, pogotovu Xperie SP i V), dobro radi i brz je. Moto G je softverski bolji zbog cistog androida, ali kazu da je kamera bas losa (mada ni na L92 nije nesto posebno). Na kraju krajeva, pogledaj ih sve u radnji i koji ti se svidi, to je to. Samo preskoci SP, svi se zale na bagove.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:Tacno sam znao da ce tema da ode dodjavola...
Nije ni čudo, kad pišeš ovakve komentare.....
miodrage napisao:.... i dalje smatram da je Lumia uvek bolj izbor, pogptovu u ovom cenovnom rangu, i da ce da radi bolje od svakog Androida.
Dosadio si sa tim svojim pristrasnimm (Winows Phone - Lumia) savetima, pa više nikoga i ne zanima šta TI smatraš (to svi znaju). Dopusti malo i drugima da kažu šta misle. 8)

coa89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Maj 2014. 10:01
:: SGH-3650

Post od coa89 »

1808 sto se bwe nerviras :D , samo opusteno :) :) :) , mislim da je za te pate S3 najbolji.
Smederevski i tako to.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Samo kad su hvalospevi o Androidu realni i objektivni... A u naslovu teme se pominje Lumia, a ne S3

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Procitaj naslov teme...

75% ukupnog naslova su android uredjaji, 25% pisljivi WP uredjaj.

Zakljuci sta on vise zeli i sta je bolje. Preporuke dobro dodju...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:....A u naslovu teme se pominje Lumia, a ne S3
U naslovu je Lumia 720, ali u naslovu nije 1320 koju je predložio Cooomi, ili Lumia 920 koju si TI predložio u svom prvom postu.
E sad, nije ti problem kad TI predlažeš model koji nije u naslovu, ali ti mnogo smeta kad neko drugi predloži model (S3) koji takođe nije u naslovu.
Baš si ti neki karakter od čoveka, principijelan i veoma dosledan (kad bi se zezali). :lol: :lol: :lol:

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

1808, što se tiče mog predloga, predložio sam zato što je dečko naveo da mu je bitna baterija, veći ekran i navigacija. Pošto je navigacija primarna verovatno, jer je često na putu, predložio sam WP zato što je jednostavnije instalirati mape i rade offline. Dao sam mu predlog, da razmisli i o njemu, da progura kroz svoj filing za osećaj, pa kako odluči. Reko je da mu je prevelika (i preskupa), kraj diskusije, nema šta da ga ubeđujem ili slično.
miodrage, uvek treba predlagati i neke druge modele, možda autor nije čuo za njih, ili nije obraćao veću pažnju, pa čisto radi poređenja ako ništa drugo, da ne bude posle dao sam toliko para, a za te pare sam imao ovaj, bolji, ali nisam znao za njega ili nisam se setio...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

1808, procitaj jos jednom taj moj prvi post, pa tek onda kreni sa iznosenjem svog misljenja. Licemeran si, i tendenciozno siris neistine. Jedan od mojih predloga jeste bio 920, ali covek je rekao da zeli iz radnje. Takodje sam u istom postu naveo da je i to sjajna kupovina.
Nadalje, slazem se da nije zabranjeno predlagati i druge uredjaje, ali ja se uvek trudim da se drzim teme.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Slažem se sa predhodno napisanim, za 200 evra Galaxy S3 je odlična izbor, tu je i LG L9 II, a za manje para tu je LG L70.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori