Prevare
Prevare
Cao ljudi, nov sa ovde, nezna da li vec tema postoji... radi se o prevari kod kupovine .... imao sam nezgodnu priliku da budem zrtva prevare. Na osnovu Informacija na netu, mislio sam da objavim/pitam ovde da li ima neko iskustva sa tim kako postupati sad.
Posto sam prvi put kupovao preko neta, naivno sam pao na ocigledno klasican trik... zamena robe.. ja njemu tel i doplatu a on meni drugi telefon..
poslati u isto vreme ... ja sam poslao ... i on navodno... ali od robe nista...
neznam da li je neko jos ovde bio zrtva pa da ako ima iskustva malo pomogne...
imam ime, prezime, adresu, 2 tel... (stime sto su kartice vec verovatno odavno eleminisane ... nedostupan kad ga zovem)
ako neko ima neki pametan predlog... bio bi zahvalan...
Posto sam prvi put kupovao preko neta, naivno sam pao na ocigledno klasican trik... zamena robe.. ja njemu tel i doplatu a on meni drugi telefon..
poslati u isto vreme ... ja sam poslao ... i on navodno... ali od robe nista...
neznam da li je neko jos ovde bio zrtva pa da ako ima iskustva malo pomogne...
imam ime, prezime, adresu, 2 tel... (stime sto su kartice vec verovatno odavno eleminisane ... nedostupan kad ga zovem)
ako neko ima neki pametan predlog... bio bi zahvalan...
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Nisi to smeo slati na takav nacin a sanse da nesto uradis su jako male,tj.gotovo nikakve.Skupo placena skola i nikada nemoj verovati prilikom kupovine, preko oglasa.Kada kupujes na taj nacin,ne placaj unapred,dogovori se sa kurirskom sluzbom i prodavcem za placanje posto otvoris paket i uveris se da je sve poslato po dogovoru.Ako ne pristaje,odustajes ili ides na licno preuzimanje.Puno je prevaranata,nikome ne veruj.
LG G2 Black,16GB
... a to sam i mislio... ali reko opet da pitam... nada umire poslednja...
... nista hvala puno u glavnom na brzom ogovoru...
Citao sam na jednom sajtu da ako objavim moj slucaj, mozda se jos neko prikljuci potrazi individue. A u slucaju da ga neko vec trazi, moze da dobije podatke ... iako su mozda bezvredni...
Jedino sto cu je da odem u policiju i napravim tuzbu ... pa sta bude ...
hvala uglavnom ...

Citao sam na jednom sajtu da ako objavim moj slucaj, mozda se jos neko prikljuci potrazi individue. A u slucaju da ga neko vec trazi, moze da dobije podatke ... iako su mozda bezvredni...
Jedino sto cu je da odem u policiju i napravim tuzbu ... pa sta bude ...
hvala uglavnom ...
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
gm281288, opiši još malo kako si to kupovao. Preko oglasa, limunda ili nešto slično... Postoji mogućnost i da se pronađe ta osoba ali jako je mala... Šta si kupovao koji telefoni su u pitanju, koliko love?! Bilo je još tema na forumu, pretraži i pročitaj...
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
gm281288 madam se da tvoje drugarice Nada i Vera imaju jak uticaj na tebe.
pusti lepo to,platio si školu za dalje i širi znanje.e sada ako imaš para za bacanje pošto najverovatnije pare nećeš dobiti nazad lepo se skockaj sa svom pratećom opremom idi na adresu na koju si poslao paket pa lepo porazgovasraj sa "adresarom" koji najverovatnij eneće biti tu ali imaš one dve drugarice koje će ti pomoći da ga nadješ.
puno sreće i naravno želim ti da dodični prevarant pati...
pusti lepo to,platio si školu za dalje i širi znanje.e sada ako imaš para za bacanje pošto najverovatnije pare nećeš dobiti nazad lepo se skockaj sa svom pratećom opremom idi na adresu na koju si poslao paket pa lepo porazgovasraj sa "adresarom" koji najverovatnij eneće biti tu ali imaš one dve drugarice koje će ti pomoći da ga nadješ.
puno sreće i naravno želim ti da dodični prevarant pati...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Evo: Oglas sam nasao na ovoj stranici... Zvao sam tipa koji je prodavao Samsung Galaxy S2 ... ja sam mu nudio i poslao iphone 3g i 110€ X(... rekao je: Saljemo istovremeno... ja tebi ti meni... (HAHA)... i javi mi on da je pooslao i ja naon 2 sata posaljem... i nakon dan-2 nista nestize... zovem ga, nejavlja se... tojest iskljucene kartice... zovem AKS-sluzbu... nisu nista primili...
eto...
VeNoM je u pravu.. jasno mi je ... al brate nemam stvarno iskustva na tom trzistu... pa moram da pitam... sad znam ... mislim... opet... da uradim sta je do mene ...
eto...
VeNoM je u pravu.. jasno mi je ... al brate nemam stvarno iskustva na tom trzistu... pa moram da pitam... sad znam ... mislim... opet... da uradim sta je do mene ...
- bachika
- Mobil stručnjak
gm281288, pa vidi s obzirom da bi to bila vrednost od blizu 300 jura, trebao bi da prijaviš slučaj zvaničnicima (policiji). E sad prva sumnjiva stvar je i mala cena SII, ali sad je kasno da se polemiše o tome....
E sad ne znam da li si pretraživao forum, ali ovo će ti biti jako interesantna tema: viewtopic.php?t=24589
I nadam se istom ishodu kao u toj temi! Pozdrav i srećno
E sad ne znam da li si pretraživao forum, ali ovo će ti biti jako interesantna tema: viewtopic.php?t=24589
I nadam se istom ishodu kao u toj temi! Pozdrav i srećno

gm281288, mogu samo da ti kazem da se ovde dosta puta desavale takve prevare..jbg nazalost platio si ne tako jevtino skolu..mogu samo da ti kazem da ne odustajes odes i proveris lepo tu adresu(mada najverovatnije 90%,necu da te obeshrabrim je lazna..)lepo odi u policiju(jer cifra uopste nije mala,i mogu da pokrenu istragu...) i nadaj se da mozes da ga uhvatis...
Ako imas barem malo vremena procitaj ovu temu sto cu ti dati link da vidis kako su drugi isto prevareni.. i kako su uspeli da provale ko je to.. KLIK
@bachika,postavio si post bas kada sam ja pisao..mislimo isto

Ako imas barem malo vremena procitaj ovu temu sto cu ti dati link da vidis kako su drugi isto prevareni.. i kako su uspeli da provale ko je to.. KLIK
@bachika,postavio si post bas kada sam ja pisao..mislimo isto

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
gm281288, To nije mala suma, po zakonu policija je dužna da pokrene postupak.Svakako da treba da odeš i prijaviš slučaj.Pri prijavljivanju navedi sve detalje, broj telefona na koji si kontaktiro tu osobu, na kom sajtu si video oglas, adresu na koju si poslao paket....Kod takvih stvari je bitna svaki detalj.
Nažalost takve prevare su sve učestalije, neko bude prevaren za manju svotu novca pa digne ruke od bilo kakvog zakonskog gonjenja, ali u tvom slučaju cena uopšte nije mala tako da istraj u tome i neka prevarant plati.
Nažalost takve prevare su sve učestalije, neko bude prevaren za manju svotu novca pa digne ruke od bilo kakvog zakonskog gonjenja, ali u tvom slučaju cena uopšte nije mala tako da istraj u tome i neka prevarant plati.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
gm281288, ma druze i da su male pare nema odustajanja...mora da se istera pravda i da se taj pocinilac kazni..sad samo mogu da ti dam jedan savet...a to je: i ako ga nadjes na tu adresu nemoj da preduzimas neke mere "fizicke" jer ces se samo vise zaglibiti (obican samar je oko 800e i vise..)nemoj molim te da ovo shvatis kao neko predavanje..ovo je stvarno iz ciste dobre namere... i nadam se da ce sve biti kako treba..
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa vidi, ako imas malo vise kesha, odes sa par "ortaka" specijalizovanih da ljudima pojasnjavaju kako se ne isplati kradja i sl. E sad, prvo does sam, malo posmatras doticnu adresu, pa onda sa "pajtasima", pa savatas lika. Kazes mu da bolje odmah da pare i telefon nazad, ili sve pare da ti isplati, plus tvoje muke, plus da platis "drugare", a ako nece... da mu se ne pise dobro. Pozeljno je da imas naravno fantomku preko glave, a i neoboriv alibi, tipa bio si kod drugara, sa jos 4 lika, i svi imaju istu pricu 
Gotovo, bezbedan si od svega
E da - totalni offtopic: najsavrsenije oruzje za ubistvo? Ledenica sa krova - nakon pocinjenog zlocina, predmet kojim je izvrseno ubistvo se - ISTOPIO i nestao!!

Gotovo, bezbedan si od svega

E da - totalni offtopic: najsavrsenije oruzje za ubistvo? Ledenica sa krova - nakon pocinjenog zlocina, predmet kojim je izvrseno ubistvo se - ISTOPIO i nestao!!

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Cekaj ti si dao 3G i 110 eura i ocekivao si da ti stigne galaxy s2
, e tako je to kada ljudi misle da prodavac ne zna sta ima u rukama. Kada bi se svi vodili ako je suvise dobro da bude istina verovatno je prevara bilo bi manje ovakivih slucaja.

Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- bachika
- Mobil stručnjak
Joj, pa sad će da se vrati miodrage i da te napljuje kako si mogao da menjaš IOS za androida?!
A i čini mi se da on prvo lomi ljude pa ih onda onda leči!!!
telep, nažalost ljudi su lakomi na pare i sada je kasno da se preračunava! Uvek su prevaranti radili na iste fore, samo se vremena i sredstva menjaju, da ne kažem usavršavaju se....
A i čini mi se da on prvo lomi ljude pa ih onda onda leči!!!

telep, nažalost ljudi su lakomi na pare i sada je kasno da se preračunava! Uvek su prevaranti radili na iste fore, samo se vremena i sredstva menjaju, da ne kažem usavršavaju se....

- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Do 15000 dinara policija uglavnom ne reaguje jer je to po zakonu "sitna" prevara a posto je ovo veca vrednost treba prijaviti ali ne ocekivati cuda.Policija ce obavestiti kolege u drugom gradu koji ce otici na adresu koju dostavi Aks i ostecena strana,saciniti zapisnik(verovatno..da na toj adresi ne postoji trazena osoba).Voleo bih da nisam u pravu.Mrzim lopove i prevarante.Javi nam ishod,Puno srece ti zelim
LG G2 Black,16GB
Evo jednog savete za one koji će ipak da ponove istu proceduru zamene jer misle da će sve biti u redu. Šaljite Poštom ili Postexpressom gde ima opcija lično uručenje. Mogućnost da pošiljku tada preuzme neko sa drugim podacima je jako mala, a i ako preuzme relativno je lako utvrditi identitet te osobe.
Kod AKS-a je to malo teže jer kuriri ne izlaze iz vozila već zovu da se izađe po paket pa može bilo ko da ih sačeka iza ćoška i izleti kad dođu. Obično i AKS traži br. lk. ali retko kad proveravaju da li je to pravi broj pa možete da napišete šta god poželite.
Jedina legalna opcija je da prijaviš prevaru policiji. Oni će se malo smejati međusobno ali se nadaj da imaju dobru volju i da nemaju slučajeva višeg ranga pa da i ovome posvete malo pažnje. Uz saslušavanje i kurira koji je vršio isporuku biće malo bliže prevarantu pošto je za prevaru obično potrebno više od jedne osobe. Ne bi me čudilo da mu je kurir ortak.
Kod AKS-a je to malo teže jer kuriri ne izlaze iz vozila već zovu da se izađe po paket pa može bilo ko da ih sačeka iza ćoška i izleti kad dođu. Obično i AKS traži br. lk. ali retko kad proveravaju da li je to pravi broj pa možete da napišete šta god poželite.
Jedina legalna opcija je da prijaviš prevaru policiji. Oni će se malo smejati međusobno ali se nadaj da imaju dobru volju i da nemaju slučajeva višeg ranga pa da i ovome posvete malo pažnje. Uz saslušavanje i kurira koji je vršio isporuku biće malo bliže prevarantu pošto je za prevaru obično potrebno više od jedne osobe. Ne bi me čudilo da mu je kurir ortak.
eee bedak...
sad sam gledao na 988... na toj adresi nema doticnog slobodana... zvao sam i neka zena se javila... bitam za njega ona kaze bogresan broj... jos plus sto dekilibg kaze, aks nista ne proverava... niti tog imena u tom gradu, nista... jedino mozda preko kurira, jer imam potvrdu moje posliljke...
sad sam gledao na 988... na toj adresi nema doticnog slobodana... zvao sam i neka zena se javila... bitam za njega ona kaze bogresan broj... jos plus sto dekilibg kaze, aks nista ne proverava... niti tog imena u tom gradu, nista... jedino mozda preko kurira, jer imam potvrdu moje posliljke...